Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
297
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Google FLoC sistemine tepkiler büyüyor
E
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Google FLoC sistemine tepkiler büyüyor



Google’ın kişisel verilerin gizliliği konusunda zaafiyet oluşturan ve oldukça eleştirilen üçüncü taraf çerezlere karşı bulduğu FLoC gruplama yöntemine tepkiler büyüyor. Rakip tarayıcılar sistemin sıkıntı oluşturacağı düşüncesinde.



Google FLoC destek bulmadı



FLoC sistemi Federated Learning of Cohorts açılımının kısaltması. Çerezlerden ziyade aynı davranışı sergileyen binlerce kullanıcının anonim olarak gruplanmasını tanımlayan FLoC sistemi sitelerin doğrudan verilere erişmesini engelliyor. Bunun yerine gruplardan veri sağlıyor.



Ayrıca Bkz.Call of Duty: Warzone'da temizlik devam ediyor: 15.000 kişi daha hile sebebiyle banlandı



Yapay zeka odaklı olarak oluşturulan guplar kendi kimliği üzerinden veri sunuyor ve kullanıcının ziyaret ettiği siteleri açıklamıyor. Ayrıca hassas olarak tanımlanan siyasi veya sağlık konularındaki ziyaretler için grup oluşturulmuyor.



Firefox geliştiricisi Mozilla yeni yöntemin kullanıcılar hakkında milyarlarca veri noktası topladığını ve bundan da kullanıcıların haberinin olmadığını belirtiyor. Suiistimale açık olduğu düşünülen bu sistemin yerine Firefox; otomatik olarak tanımlayıcıları engellediği gelişmiş koruma yöntemini kullanmaya devam edeceğini belirtiyor.



Brave, Vivaldi ve Opera tarayıcıları da FLoC sistemini kullanmayacağını açıkladı. Hatta Safari mühendislerinden birisi de Brave sosyal medya hesabının FLoC sistemini eleştirdiği gönderisini paylaştı. Yani üstü kapalı destek vermiş oldu. Önümüzdeki dönemde bu sistem daha çok tartışma götürecek gibi duruyor.



 



https://twitter.com/johnwilander/status/1381696420642611202




Kaynak:https://appleinsider.com/articles/21/04/19/browsers-push-back-against-googles-proposed-floc-system

 Haberi Portalda Gör

Chrome kullanan birinin zaten gizlilik ve verilerin güvenliği ile alakalı bir derdinin olacağını sanmıyorum.
Yoruma Git
Celonfix - 3 yıl +8
C
3 yıl
Binbaşı

Yeniliğe direnmek nedendir?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
3 yıl
Yarbay

Chrome kullanan birinin zaten gizlilik ve verilerin güvenliği ile alakalı bir derdinin olacağını sanmıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 21 Nisan 2021; 12:50:35 >


O
3 yıl
Teğmen

Kişisel veri gizliliği mi ? Google şuan hobilerimizi giyim tarzımızı damak zevkimizi bile biliyor



C
3 yıl
Yüzbaşı

kişisel verilerini devlet mekanizmaları ile paylaşmayan firmalar iş yapamaz, diğer firmalara satmayanlarda para kazanamaz hale geldi. Google büyük veri konusunda en büyük dilime sahip olan firma. Bilgi Güçtür felsefesini sonuna kadar da savunarak her ortamda diğer firmaların iliklerine kadar hissettiriyor.




H
3 yıl
Binbaşı

Hükümetlerin suçu. Hala verilerin özel şirketlerde toplanmasının ne kadar tehlikeli olabileceğini görmüyorlar. Hele de sağlık verilerini satmak nedir?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
3 yıl
Onbaşı

Avrupa Birliği, bu konuda çok sert adımlar atıyor. Diğer ülkeler henüz o seviyede kararlı bir duruşa sahip değil. Ama görünen o ki Google artık ipin ucunu kaçırmaya başladı. Eskiden mottosu "don't be evil" olan şirketin geldiği duruma bak.



B
3 yıl
Yarbay

Grupla bizi Google.




D
3 yıl
Yarbay

chrome://flags/#privacy-sandbox-settings - Disabled yapmakta da fayda var.



D
3 yıl
Yarbay

Burada Hata var düzeltirseniz iyi olabilir hata yeri;"Yapay zeka odaklı olarak oluşturulan guplar kendi kimliği üzerinden veri sunuyor ve kullanıcının ziyaret ettiği siteleri açıklamıyor. Ayrıca hassas olarak tanımlanan siyasi veya sağlık konularındaki ziyaretler için grup oluşturulmuyor."




H
3 yıl
Teğmen

Brave'in yaptığı daha devrimsel bence. İlgili reklamı Brave kendi cihazınızda bulup gösteriyor, veriler cihazdan hiç ayrılmıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Clusive
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.