Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
11
Cevap
972
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Google, Arama ana sayfasını yeniliyor: Klasik arama butonu kalkıyor!
D
2 ay (4633 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Google, Arama ana sayfasını yeniliyor: Klasik arama butonu kalkıyor!
Google, Arama deneyimini yapay zeka özellikleri etrafında yeniden şekillendirmeye hazırlanıyor. Şirketin sınırlı sayıda kullanıcıyla test ettiği yeni tasarımda, ana sayfadaki klasik “Google’da Ara” butonunun yerini üç farklı yapay zeka özelliğine yönelik kısayol alıyor.



Yeni tasarım ilk olarak bazı kullanıcılarda, Google ana sayfasına herhangi bir hesapla giriş yapılmadan erişildiğinde ortaya çıkıyor. Değişikliği fark eden kullanıcılara göre klasik arama butonunun yerine “Create images” (Görsel oluştur), “Ask about files” (Dosyalar hakkında sor) ve “Brainstorm with me” (Benimle beyin fırtınası yap) seçenekleri getiriliyor.



Google, arama sayfasını yapay zeka özellikleriyle dolduruyor



Create images seçeneği, Google'ın Nano Banana tabanlı görsel oluşturma aracına erişim sağlıyor. Kullanıcılar bu bölüme girdiklerinde oluşturabilecekleri farklı görsel türlerine yönelik önerilerle karşılaşıyor.



Google, Arama ana sayfasını yeniliyor: Klasik arama butonu kalkıyor!
Ask about files seçeneği ise kullanıcıların dosya yükleyerek bu dosyalar hakkında yapay zekaya sorular yöneltmesine olanak tanıyor. Google'ın yapay zeka sistemi yüklenen dosyaları analiz ederek kullanıcının sorularını yanıtlamaya çalışıyor.



Üçüncü seçenek olan Brainstorm with me ise herhangi bir konu hakkında Google'ın yapay zekasıyla etkileşimli bir sohbet başlatmayı amaçlıyor. Böylece Google, geleneksel web aramasının yanı sıra kullanıcıları doğrudan yapay zeka destekli bir deneyime yönlendirmeyi hedefliyor.



Yeni tasarımda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise “I'm Feeling Lucky” (Kendimi Şanslı Hissediyorum) butonunun korunması. Buna karşın Google'ın klasik arama butonu tamamen ortadan kaldırılıyor.



Ayrıca Bkz.YouTube'un Shorts kararı kullanıcıları çıldırttı!



Normal Google araması hala yapılabilecek



Arama ana sayfasının yeni tasarımında web'de arama yapmaya yönelik açık bir buton bulunmasa da, kullanıcılar arama kutusuna sorgularını yazıp klavyelerindeki Enter tuşuna basarak normal Google aramasını gerçekleştirebilecek. Bu nedenle değişiklik şimdilik arama işlevinin kaldırılmasından ziyade, Google'ın ana sayfadaki görsel önceliği yapay zekâ özelliklerine kaydırması anlamına geliyor.



Şirketin bu tasarımı tüm kullanıcılara sunup sunmayacağı ise henüz belli değil. Ancak test, Google'ın Arama deneyimini giderek daha fazla yapay zeka özellikleriyle bütünleştirme stratejisinin yeni bir adımı olarak öne çıkıyor.



 




Kaynak:https://searchenginewatch.com/google-tests-ai-focused-homepage-for-signed-out-users/

 Haberi Portalda Gör

büyük hata olur.. google o klasik sayfa demektir.
Yoruma Git
Thomas Anderson - 2 ay +10 ▲
T
2 ay (18513 mesaj)
Yarbay

büyük hata olur.. google o klasik sayfa demektir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
2 ay (20245 mesaj)
Yarbay

DuckDuckGo candır




S
2 ay (1441 mesaj)
Binbaşı

Google o klasik sayfa demek değildir, her ne kadar website sahipleri ve içerik üreticiler bu durumdan zarar görse de kullanıcılar sonuca direkt ulaşabiliyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @Thomas Anderson
G
2 ay (157 mesaj)
Teğmen

İnternet artık ölü bir yer ister inanın ister inanmayın bu böyle



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

W
2 ay (1444 mesaj)
Binbaşı

Ben sadece arama çubuğundan arıyorum. Bu sayfaya pek girmiyorum bile



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
2 ay (259 mesaj)
Teğmen

Klasik arama motoru devri bitti. Artık AI araçlarını istediğimizi yazarak direkt sonuca ulaşıyoruz.

Aratmak istediğim bir sorunu bulmak için tek tek siteleri dolaşıp, yazıları yorumları okuyup hatta başka sorgular da aratıp istediğim veriye ancak ulaşabiliyorduk. AI aracına istediğim bilgiyi yazıyorum, benim yeri geliyor 15 dk'da arayıp bulduğum bilgiyi bir kaç saniyede hazırlıyor.

Hele click-bait olayını eritmesi harika oldu. Mesela X takımın maçı saat kaçta, hangi kanalda yazıyordum, öğrenmek için bir sürü yazı, sahte resimler başlıklar, reklamlar. Şimdi saat 20:00'da abc kanalında diyor, hem de 1-2 saniyede.



H
2 ay (16345 mesaj)
Yarbay

kendi adina konus



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
2 ay (16345 mesaj)
Yarbay

ben 50 liralik aliyorum der gibi olmus



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @WaylandIZMIR
Z
2 ay (10 mesaj)
Er

Sence Google’ın klasik “Google’da Ara” butonunu kaldırıp yerine bu üç yapay zekâ seçeneğini koyması kullanıcı deneyimini gerçekten iyileştirir mi, yoksa gereksiz bir değişiklik mi?



T
2 ay (9041 mesaj)
Yarbay

açık konuşmak gerekirse son 1 senedir klasik kısmı pek de kullanmıyordum, gemini zaten sorularımın %90'ını doğru cevapladığı için hap bilgi gibi okuyup geçiyorum. her siteyi tek tek dolaşmak gerçekten vakit kaybı gibi geliyor buna alıştıktan sonra.



A
2 ay (10 mesaj)
Er

Google da her şeyi halletmişti sadece bir bu kalmıştı sağ olsun onu da düzeltiyor şimdi.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.