Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
438
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Google’a göre peyniri pizzaya tutturmak için yapıştırıcı kullanabilirsiniz
M
4 ay
Yarbay
Konu Sahibi


Google, geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlikte arama sonuçlarının yapay zeka tarafından oluşturulan özetlerini sunan AI Overviews’i duyurmuştu. Ayrıca Google, daha önce Search Generative Experience ya da SGE olarak bilinen AI Overviews'ı şimdi ABD'deki ve yakında tüm dünyadaki kullanıcılara sunmaya başlayacak. Bu özellik ilk bakışta kulağa hoş gelse de yapay zekanın sunduğu özetlerin yanlışlığı endişe veriyor. Pizza örneği ise sadece bunlardan birisi.



İyi bir pizza için yapıştırıcı kullanılabilir



Google'ın yeni arama özelliği AI Overviews’in görünüşe göre kat etmesi gereken daha çok yolu var. Zira aramadaki bu yeni araç, "peynirin pizzaya yapışmaması" şeklinde bir arama yapan kullanıcıya pizzaya tutkal/yapıştırıcı sürmesini tavsiye ediyor.




Elbette bunu yapmamanız gerektiğini söylememize gerek yok ancak AI Overviews, bu tip hataları sürekli olarak yapmaya devam edecek. Bu, doğrudan Google’ın değil, tüm üretken yapay zekalar için var olan bir sorun. Google için yanlış olan şey ise, milyarlarca insanın doğru bilgiyi bulmak için kullandığı bir arama motorunda yanlış bilgiler verebilecek bir sistemi öne çıkarıyor olması.




Peki, AI Overviews, bu yanıtı neye göre verdi? Bilindiği üzere Google’ın yapay zekaları gibi tüm yapay zeka modelleri internetteki veriler, daha doğrusu toplayabildikleri tüm veriler üzerine eğitiliyor. Bu bağlamda AI Overviews’in bu yanlış yanıtının Reddit’ten alınmış olması sürpriz değil, hatta ironik. Bilindiği üzere Google, Reddit’i bir süredir özgün ve doğru bilgi için öne çıkarıyor. Yapay zekanın buradan alınan bir veriyle yanlış bir yanıt üretmesi güzel bir ironi.



Ayrıca Bkz.Google’ın yapay zekası tanıtım videosunda yine hata yaptı!



Bu hataları yapay zekalardan söküp atmak elbette imkansız değil ancak bunun için biraz daha zamana ihtiyaç var. Öte yandan Google, AI Overviews özelliğini bu yılın başlarında ABD ve Birleşik Krallık'ta test etmeye başladı ve 2024'ün sonuna kadar daha geniş bir alana yayılacağını duyurdu.




AI Overviews sadece pizza sorularında değil. “NHL'de daha önce hiç köpek oynadı mı” sorusuna da yanlış bir şekilde “evet” cevabını veriyor. Google’a göre bu tip örnekler son derece nadir gerçekleşiyor ve genel olarak AI Overviews, yüksek kaliteli bilgi sağlıyor.




Kaynak:https://www.businessinsider.com/google-search-ai-overviews-glue-keep-cheese-pizza-2024-5

 Haberi Portalda Gör

Burada hata yok ki. yemek yapmaktan anlamayan editörler var. bazı yiyeceklerde sadece su bazılarında yumurta akı gibi sıvılar sadece yapıştırıcı olarak kullanılıyor. non-toxic glue dan anladığını...
Yoruma Git
Yorumun Devamı ahmet1905_47 - 4 ay +5
A
4 ay
Binbaşı

Burada hata yok ki. yemek yapmaktan anlamayan editörler var. bazı yiyeceklerde sadece su bazılarında yumurta akı gibi sıvılar sadece yapıştırıcı olarak kullanılıyor. non-toxic glue dan anladığınız ahşap tutkalı mı yoksa?



Bu mesaja 3 cevap geldi.
E
4 ay
Yarbay

Evet.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ahmet1905_47
H
4 ay
Binbaşı

Google'da, Google SGE Kidney stone seklinde aratın.. Göreceğiniz sey muhtesem..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Mayıs 2024; 17:51:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
4 ay
Yarbay

Esasen bu sanal zekaya güven bir dereceye kadar olmalıdır.Her dediğini doğru kabul görmemek gerekir.Sazanlığın alemi yoktur.




H
4 ay
Binbaşı

O kadar cok korkuyorlar ki, rezil rüsva olmak bile umurlarında degil..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Mayıs 2024; 18:4:18 >

H
4 ay
Binbaşı

Sen ve sana artı veren Google sge kidney stone olarak aratın simdi..




Bu mesajda bahsedilenler: @ahmet1905_47
B
4 ay
Yarbay

Böbrek taşı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
4 ay
Binbaşı

Arattın mı? Aynen bold yaptıgım sekliyle ingilizcesini classic google'da arat.. USA'de ki SGE Ne önermis?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 23 Mayıs 2024; 21:59:9 >


Bu mesajda bahsedilenler: @bio technolog
D
4 ay
Yarbay

sorun yok ki.. peynirin sağlığa yararlı olup olmadığını, gerçekte kemik erimesine bile sebep olup olmadığını sorgulamayan-öğrenmeyen insan zekası için yapay zeka yanlış bir öneride bulunmamış. hatta ''non-toxic'' diye de belirtmiş daha ne desin!




Y
4 ay
Yüzbaşı

ben de aynısını diyecektim. Bu yeşil incir reçeli sarı oldu bunu nasıl yeşil yaparım diye herhangi birine sorun yeşil gıda boyası kullan diyecektir. Yapay zekada sorun yok. Biz de aynısını yapıyoruz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ahmet1905_47
Y
4 ay
Yüzbaşı

Yapay zekalardaki mutlak problem yaratıcılarının ırkı ve egemenliği sebebi ile onların insanlık suçlarını legalleştirmeye çalışmasıdır. Sorun bakalım Birleşmiş Milletlerde alınan kararlardan rahatsız olan ülkeler hangileridir diye.. Kesinlikle ABD veya İsrail demez. Peki peşinden sorun Birleşmiş Milletlerde alınmış taraflı kararlar nelerdir, yada kabul edilemeyen kararlar nelerdir diye sorun. Hepsi ya ABD yada İsrail suçlamalarıdır. Fakat yapay zeka bunları analiz edip bize ABD ve İsrail diyemiyor. Aslında DEDİRTİLMİYOR.



A
4 ay
Binbaşı

O başka bir haberin konusu değilse burada da belirtilmliydi. non-toxic yapıştırıcı için yazdım ben yorumumu. o konu hakkında bilgim yok

@Headlong Into Carnage



K
4 ay
Çavuş

Gayet mantıklı cevaplar veriyor yani paralel evren için.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
4 ay
Çavuş

Hımm bayılırım UHU lu pizzaya :D




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.