Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
292
Cevap
85360
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Golf 1.2 tsi dsg yakıt tüketimi (9. sayfa)
U
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Acemi85

arkadaşlar merhabalar

ben aracımı 2. el 1.2 düz vites aldım ve umutsirvan arkadaşımızın tüketim değerleri bana uyuyor 2. depomu fulledim ve ikiside %70 şehir içi %30 şehir içi otoban yani açık trafik olmak şartıyla değerlerim 7.8 ile 8.0 arasında değişmektedir. çok sakin bir kullanmakla beraber gaza dahi pamuk tabiri ile basmaktayım. Buna rağmen ben öyle 5.3 gibi astronimik denen rakamları göremedim. 6 ya havada karada rağzıyım. fabrika verileride şehir içi 5.9 demekte ben bu değerlerden müzdaripim acaba servis ile bu durumu bir paylaşmak gerekir mi?

Merhaba hocam. Havaların soğuk olması itibari ile 0,5 lt gibi yüksek bir tüketim olması muhtemel durum. Ama yine de şehir içinde 5-6 lt gibi rakamlar bu araç için hayal. Ki zaten sizin de ilk tecrubelrijiz bu yönde.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
11 yıl
Yarbay

Aynı motor deil ve ağırlık farkıda çok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ahmeta60
S
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

okuma yazmayı bilmeden forumayazanlar var galiba.

1000km şehir içi ortalama tüketim koyduk daha hala 1000 olmadan inanmam diyen var, insan bazen hayret ediyor...



K
11 yıl
Yüzbaşı

Benim 2.0 Dizel arabamla yaklaşık aynı değerde neşem yerime geldi sağol



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
11 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

yakıt konuları olunca aklıma hep bir alt markanın başlığında ki şu muhabbet gelir

*arkadaşlar aracım şehir içi ( istanbul ) bir türlü 6.0lt nin altına düşmüyor ( 1.6 dizel 1.5 ton )
*arkadaşım aracını mutlaka yetkili servise göster bir sıkıntı olmalı

benzer muhabbeti yapan bir tanıdığımın aracına bindim, merakımdan yol bilgisayarına uzanıp ortalama tüketimine baktım. Tabi arkadaş bunu beklemediği için "özel sürüş" yapmamış ve doğal ortalaması ortaya çıkmıştı. Bana 5.7 lt/ 100km diyen kişinin aracı 9.2 lt/100 km yakıyordu. Araç Jetta 1.2 tsi DSG, şehir Ankara.

yalan rüzgarı


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
10 yıl
Er

Merhabalar;
1.2 tsi hakkında çok farklı tüketim değerleri olması gayet normal.
Yol koşulları, ağırlık, kullanım tarzı, hava koşulları ve diğer faktörler tüketim değerlerini etkiliyor.
Uzun yolda gaz pedalını çok zorlamamak kaydıyla genel ortalamam 4.5 ile 4.9 lt/100 km arasında değişiyor.
Bu değerler Denizli-Fethiye ile Denizli-Didim ve Denizli-Kocaeli güzergahlarında elde ettiğim tüketimler.
Özellikle son yolculukta 4.5 lt ortalama tüketim esnasında yaklaşık 18-20 kez kırmızı ışığa denk geldiğimi söyleyebilirim.(Denizli-Didim arasında)
Sonuç olarak bunlar benim için tatminkar değerler.



B
10 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Dentist1976

2014 golf 7 1.2 tsi DSG
araç 2000 km de
sürekli kısa mesafe şehir içi
ortalama hız 17 km
klima sürekli açık
ortalama tüketim 100 km de 10 litre



bundan önceki araç 2005 golf 5 otm. aynı mesafe ortalam 11.5 lt

yani yeni golf hitlerden 1.5 lt az yakıyor :)

Bende de benzer durum var.. 1.2 tsi yavaş hızları sevmiyor.. 15 km altı hızlarda 10lt nin altı zor.. O yüzden sanırım uzun da olsa hızlı gidilebilecek yol tercih edilmeli..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

C
9 yıl
Onbaşı

merhaba arkadaşlar 1.2 tsı golf otomatik vites var. ortalama tüketim 7.5 aracın kmsi 1250 falan. bu tüketim değeri ne zaman düşer veya hep bu şekilde mi kalacak. Araç yeni olduğu için yapabilir mi. Devrinde kullanıyorum çok hız yapmıyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: valerio

halkalı havaalanı arası 2 kerede ankara git gel yapan 8bin deki golf 1.2 dsg 110 uk aracımın ortalaması 6.6 lt dir. basın ekspres trafigi malum...
ben zaten bu aracı sırf ekonomisi icin aldım...1.6 atmosferik otm bu degeri yakan arac yok iddia eden varsa deneyelim uzun süreli kullanım capsi atmak şart bol keseden sallayanları ciddiye almam...

Ortalama hızınız nedir? 17 km ortalama hız ile 1.6 atmosferik motorlu ve tork konvertörlü otomatik Civic ile 10.0 litre altında tüketim gerçekleştiriyorum. Ortalama hız arttıkça yakıt tabi ki düşüyor. Ortalama hız ve gidilen mesafe verilerinizi paylaşın ne kadar az yaktığınızı bir görelim.

Bir kaç mesaj yukarıda @Dentist1976 benim ile aynı ya da biraz daha yüksek tüketim gerçekleştirdiğini yazmış. Bu mu çok ekonomik araç?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 15 Nisan 2016; 17:10:37 >

G
9 yıl
Yarbay

Fazla geldi bana. bildiğimden değil ama sıfır araba alsam maksimum 5 litre gibi psikolojik sınırım var dizel otomatik yakalanır mı



J
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Anarchy

1.2 tsi manual aracı yeni aldım sayılır. ilk 500 km şehiriçi ortalamam 5.3 litre. Çoğunluğu eskişehir yolu,ayaş yolu vb.. Sanırım uzun yolda 4.5 lt yi geçmez bu araç, ben gayet memnunum dizel almaya hiç gerek yok böyle devam ederse.

80le gidersen 4.5 tutturursun sanırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
9 yıl
Yüzbaşı

1.2 tsı 110 golf kullanıcısıyım arabayı aldığım yaklaşık 20 gün oldu ve uzun dönem ort tüketimim 5.5 lt ve çok memnunum.

bundan önceki aracım 2012 model 1.4 dizel auris ti,onda ort. tüketimim 5.2 civarında oluyodu siz hesap edin artık tsı motorun ne kadar ekonomik olduğunu.



S
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: asoz

Hala şu tüketimlere bile 1,6 atmosferikle daha az yakıyorum diye cevap yazan var ..
O atmosferiklerin alayının katalog değerinden %30 civarı az yaktığınızı iddia ediyosunuz yani... Pes..


Zamaninda umut arkadaşımız 1.4tsi ile 1.6 atmosferiki karşılaştırmisti



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asoz , @umutsirvan
S
9 yıl
Yarbay

Ben şehir dışı 4.5 şehir içi 6_7 arası yakıyorum, mesele araba sürmeyi bilip sakin kullanabilen insanlar az yakarken 3000 devir aralığında kullanan kullanıcıların 2 lt fazla yakması durum bu ne atmosferik ne turbo



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Yarbay

İddia etmiyorum daha az yaktığımı söylüyorum. Bir kaç mesaj yukarıda 1.2 tsi dsg sahibi 17 km ortalama hız ile 10.0 tükettiğini söylüyor. Ben 15 km ortalama hız ile ve ev iş arası en uzun 2.5 km mahalle arası dur kalk şeklinde yol yaparak yani soğuk motor ile 10 litre civarında tüketim gerçekleştiriyorum. 17 km ortalama hız ile 9 litreye kadar düşüyor. Uzun yolda ise tüketim 5 litre altına düşüyor.
Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @asoz
A
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Acil Stop

İddia etmiyorum daha az yaktığımı söylüyorum. Bir kaç mesaj yukarıda 1.2 tsi dsg sahibi 17 km ortalama hız ile 10.0 tükettiğini söylüyor. Ben 15 km ortalama hız ile ve ev iş arası en uzun 2.5 km mahalle arası dur kalk şeklinde yol yaparak yani soğuk motor ile 10 litre civarında tüketim gerçekleştiriyorum. 17 km ortalama hız ile 9 litreye kadar düşüyor. Uzun yolda ise tüketim 5 litre altına düşüyor.
Bu mesaja eklenen görseller:

< Resime gitmek için tıklayın >

Foto hesap makinasıyla mı çekildi okunmuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
9 yıl
Yarbay

Normal kullanımda dizelden en fazla 1 litre fazla yakıyor. Karmada 6 litre ile gezilir ibiza polo Fabia gibi hafif araçlarla. Arkadaşta ibiza var karma tüketimi 5.5-6 arasıydı ilk 1000 km, son 1200 kmdir sürekli tapagaz geziyor 6.6 litre ortalaması daha da artmadı artmıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
9 yıl
Yarbay

Karanlıkta ışık patlaması oldu ama okunmayacak bir durum yok. 15 km ortalama hız ile 10.2 litre tüketim gösteriyor. Aracı kullandığım mahalle araları o kadar dar ki çoğu zaman tek seferde dönemiyorum. Bu şartlar altında 1.2 tsi daha düşük tüketim sağlayabiliyor mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @asoz
A
9 yıl
Yarbay

Nasıl daha az tüketir? 17 km ortalama ile 10.0 litre yakıyorum diyor ben onu daha kötü şartlarda ve daha düşük hız ile yakalıyorum.

Vw'nin Türkiye'de verdiği fabrika değerlerine mi inanıyorsunuz? Aynı araç için gerçek tüketim değerlerini vermek zorunda kaldığı Abd'de verileri ile arada uçurum var.

Dikkatli kullanımda Honda'nın fabrika değerlerinin altına inmek çok normal bir durum ancak vw'nin fabrika verilerini yakalamak ancak bir hayal.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @asoz
W
9 yıl
Er

1.2 Tsi Manuel Jetta 2012 model

Ankara Bursa cruise control 117 sabit ile 5.5

Bursa Ankara acelem vardı. Ortalama hızım 150 civarı 10.2 yaktı.

Ankara şehir içi uzun dönem ortalamam 6.4, son bir senedir eşim kullanıyor onun Ankara şehir içi ortalaması 7.3

Vergi avantajı da düşünülürse araç yakıt olarak 120 yi geçmediğiniz sürece çok ekonomik, 120 sonrasında motor isteksiz ve çok yakıyor. 100 le Cruise control giderseniz 5 civarı değerler rahatlıkla yakalanır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >