Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
7271
Cevap
1997943
Tıklama
69
Öne Çıkarma
Cevap: GERÇEKÇİ MÜHENDİS MAAŞLARI 2025 (222. sayfa)
G
2 yıl
Yarbay

5 seneye aynı şeyleri tartışıyor olacağız arkadaşlar bu kadar hype yapmaya gerek yok. Mevcut yöntemler sadece işimizi kolaylaştıracak, belki artan verimler yasasından dolayı işe alımlar eskisi gibi olmayabilir ama bence daha çok sektörde olacağı için talep de daha fazla olabilir. Bunu artan zaman gösterecek sadece.



A
2 yıl
Er

hicbir sirket muhendis 40ina gelince bunjn isi bitti gozuyle bakmiyor, ilk kez sizden duyduk vallahi :D Bu bilgilerin kaynagini merak etmeye basladim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kayrax1991
:
2 yıl
Yüzbaşı

Diğer alanlarda o kadar olmasa da yazılım alanında çok bariz bir ageism var ne yazık ki.

Yazılımcı arkadaşlar 40+ yaşlara gelince mutlaka bir B planınız olsun. :)



A
2 yıl
Er

Hocam tabi ki beklenemez ayni kapasite, ancak 40 yasindaki muhendisin tecrubesi yadsinamaz diye dusunuyorum. Yazilimi bilemem, ama diger alanlarda boyle. Tecrubesiz 30 yasindaki ya da 40 yasindaki adami kimse genc olana tercih etmez zaten.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kayrax1991
D
2 yıl
Teğmen

Hocam bu biraz da seçici olmakla alakalı. Mesleğin ilk senelerinde çok kurumsal yerlerde çalışmayı zorlamak yerine bir yerden başlansa 3-4 sene sonra kurumsallara daha rahat geçebiliyorsunuz cv gücünüz ve çevre faktörü ile. Ancak yeni mezunsanız ve kurumsal bir yer istiyorsanız bu süreç çok sancılı oluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kassady
K
2 yıl
Yarbay

İş görüşmelerine giriyor musun? Maaş beklentine ne kadar diyorsun mesela?




Bu mesajda bahsedilenler: @Kayrax1991
K
2 yıl
Yarbay

Kurumsal bir firmadan başka daha büyük kurumsal bir yere geçerken bu sorunu yaşıyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Depar Atan Uruk Hai
S
2 yıl
Yarbay

Mühendislerin çoğu bu durumda zaten.

Ortalama bir mühendisin kazancı polis memurunun maaşından aşağıda kalıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @:ArHaus:
G
2 yıl
Yarbay

Arkadaşlar sizi cumartesi pazar veya hafta içi akşamları çalıştıracak şirketler 40'lı yaşlarınızda istemezler bu normaldir (Eğer spesifik domain bilginiz yoksa) Bugün neden istediğmiz de ortada tecrübe için. Böyle şirketlerde zaten circulation olduğu için kimse kalmak istemeyecektir zaten.

Ben 20li yaşlarımdayım ve böyle bir kurum kültürüne yeni girdim gerçekten baydım artık. Hiçbir karşılığını görmüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @austein
A
2 yıl
Er

nerede calisiyorsunuz hocam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Return to Monke
G
2 yıl
Yarbay

Yani A veya B fark etmez Dream Games de olabilir Rockstar Games de olur Baykar da olur TUSAŞ da. Hatta crunch kültürüne NASA'da bile rastlamak mümkün.

Benim buna cevabım şu olacak eğer karşılığını görmüyorsanız, özellikle de maddi açıdan, crunch sizi eninde sonunda bitirir ve yıllarınızı telef etmiş olursunuz. Amerikada bu kültür genelde yüksek ücretler sebebiyle normal görülüyor ama Türkiye'de ben bunun doğru olduğuna (Eğer şirket size stock vermiyorsa) inanmıyorum. Türkiye'de şirket bağlılığı olduğuna inanıyorum bunun daha çok ya da bir nevi çaresizlik belki de.




Bu mesajda bahsedilenler: @austein
A
2 yıl
Yüzbaşı

Türkiye'de birçok firma, fazla mesai ücreti ödemiyor beyaz yakalıya. -Birçok firma-. Açıklamaları şu şekilde; o iş, o güne yetişmediyse, planlaması, idaresi düzgün yapılmamıştır ve bu beyaz yakanın sorumluluğu. Halbuki seri üretim yapan yerler, ne kadar iyi planlama yapılırsa yapılsın, mesaiye kalıyorlar çünkü iş yetişmiyor. Bir iş görüşmemde bana şunları demişti Ar-Ge şefi, '' nerdeyse haftanın her günü mesaiye kalıyoruz saat 21.00 a kadar ve beyaz yaka bundan ücret almaz'' Sabah 07.30 da işbaşı yapıyorlarmış. Benim işe gitmem 1 saat, gelmem 1 saat sürcek. O sıralarda maddi olarak çok kötü durumda olmadığım için ve başka sebeplerde olduğu için kabul etmedim.


Türkiye'de çalıştığı şirkete bağlılığa inanmıyorum, çevremde gördüklerimden dolayı. Çalışma şartı biraz daha iyi ya da maaşı biraz daha iyi olan yere direkt geçiş yapıyorlar. Birçoğuda haklı.


Geçen hafta bir iş görüşmesine gittim. Odaya 5-6 kişiyi toplamışlar. Gözlerindeki çaresizliği görünce çok üzüldüm, kahroldum. Maaş sorulunca 50 bin TL civarı dedim, epey şaşırdılar. 4 yıl yarı zamanlı, 6 yıl tam zamanlı mesleki tecrübe bir o kadar kendi işimin tecrübesi var. Tahmin ediyorum ki 30 bin TL düşünüyorlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
2 yıl
Binbaşı

Ben mesai ücreti almadığım için mesaiye de kalmıyorum. Anca benden kaynaklı yetiştiremediğim bir iş olursa onu da evden hallediyorum. Genç arkadaşlara da söylüyorum mesaiye kalıp da bu kadar kendinizden feragat etmeyin diye. Çünkü işveren tarafında bunun bir karşılığı yok. İş öğrenme hevesinden mi, yoksa yetiştiremezsem mahcup olurum durumu mu bilemiyorum çok fazla mesaiye kalan arkadaşım oluyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Alcarinquue
K
2 yıl
Yarbay

Bir firma henüz teklif vermediği halde edevletteki sgk 4a hizmet dökümümü istiyor. Burada prime eşdeğer kazanç da var yani şuanki maaşım olduğu gibi görünüyor. Ben çalıştığım yerdeki maaştan hiç bahsetmedim ısrarla görüşmelerde sormalarına rağmen. Şuan bu belgeyi istiyorlar ve bana bir teklif sunmadılar muhtemelen buna göre bir teklif sunacaklar. Sizce paylaşmalı mıyım veya paylaşma diyorsanız nasıl bir bahane sunabilriim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Yarbay

Son dediğiniz işe göre değişiyor. Ben de çok sordum özellikle benim çalıştığım projede, ki biz altı üstü web uygulaması yazıyoruz, front end ekibinin haftanın 7 günü sabah 7 akşam 9 çalıştığını hatırlıyorum. Bana dedikleri tecrübe kazanıyoruz oluşuydu ama bana sorarsanız ben ömrümde bu kadar kötü spagetti kod görmemiştim, componentlar zaten hazır bir kütüphane (Hadi adını da yazayım ayıp olmasın MUI) alınma. Yapılan arayüz de Apple'ın arayüzü değil yani Excel'e benzer basit bir arayüz vardı. Uygulama o kadar kötüydü ki 30 gb ram harcıyordu nodejs.

Eğer ikisi arasında kalırsak ve bana sorarsanız bu iş öğrenme hevesinden çok mahcup olma durumuyla alakalı. İş yetişsin diye üst yönetim çok fena baskı yapıyor bizde hatta benim ailevi sağlık durumlarım oldu iş yetiştiremedim uyarı yedim. Üstelik raporluyken oldu. Özellikle deadline olan projelerde yönetim çok fena oluyor. BKNZ. KAAN. Gülünç olani KAAN'da ekstra mesai ücreti verilirken bizde verilmiyordu, bizde de mesailer toplanıyor sonradan izin olarak kullanacakmışız. Bence mesai ücreti verilmesi daha önemli. Kurumsal şirketlerde kağıt üstü bir şey göstermedikçe hesap soruyorlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @trkgncr