Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
505
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fosil Avcılığı
S
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Daha önce Fosil avcılığı yapanımız var mı bilmiyorum ama, ben bu sene yıllık iznimde fosil avcılığı yapmak istiyorum amatörce, bu konuda bana yardımcı olacak birisi varsa- nerde? nasıl? yapabilirim? -şimdiden teşekkür ederim.


Saygılarımla,





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Steinberger_2 -- 10 Nisan 2007; 23:40:40 >

S
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Konuyla ilgili esprili yaklaşımlara da ,şimdi den tşk ederim. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
17 yıl
Yüzbaşı

Küçükken Dinozorlar dergisini alıyordum. Orda fosil avcılığıyla ilgili birçok şey vardı. Hatta ben de heveslenip bir süre paleontolojist(o zaman arkeolojist diyordum) olmak istemiştim. Yani sonuç olarak bir yardımım dokunamayacak Ama Anadolu yarımadası genç bir kara parçası olduğu için fosil açısından fakir diye biliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Really -- 11 Nisan 2007; 0:11:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
17 yıl
Yüzbaşı

Fosil aramak çok zahmetli bir iş olsa gerek. Bildiğim kadarı ile kurak ve kömür yataklarının bulunduğu bölgelerde fosil bulma şansı daha fazla. Ama arkadaşın dediği gibi Türkiye fosil açısından fakir bir bölge. Bildiğim kadarı ile orta asyadaki Gobi çölü, Patagonya, büyük sahra çölü dinozor fosillerinin şimdiye kadar en çok bulunduğu bölgeler.

Esprili yaklaşım: Geçiş formu olduğunu düşündüğün bir fosil bulursan evrim topiklerine yaz. Tartışalım



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.