---HİÇBİR FORUM KURALINI İHLAL ETMEYEN KONUŞMA AMAÇLI BİR KONUDUR, AKSİ TAKTİRDE ZATEN BİLDİRİLİRDİ Ne HATA VARSA---
Yakın zamanda foruma cep telefonunu vermeyen, cep telefonuna gelen mesaj ile hesabını onaylamayanların foruma girişi engellendi. Hem de çoooooook eski hatta forumun kurucusu sayılacak üyeler dahil herkes. Bi gariplik yok mu ?
Forumun kuruluş zamanından beri yer alıp en faydalı literatürleri oluşturmuş ve ne bir para ne de başka hiç ama hiçbir menfaat almamış aksine foruma kazandırmış, çok değerli forumdaşlarımız hiç banlanıp çıkarılabilir miydi ? Bunu @rafet32 isimli değerli bir forumdaşımız ve kendisi gibi forum mücevheri olan birçok forumdaşımızda yaşadık ! Bu kişiler forumda en derin bilgileri paylaşırken, sır gibi saklanan her inceliği tüm web alemine sunarken en ufak menfaat istemediler. DÜşünmediler bile. Şimdi onları forumdan atmak kimin haddine ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
üye hesaplarının güvenliğinin sağlanması sahte üyelikler açarak diğer üyelerle tartışanların olması Adli makamların talebine yanıt verebilme yasal gereklilik-forum sözleşmesi
Hepsini iptal ettik ama; hatanın düzeltilmesi yerine görmezden gelinmesi için uğraşılmakta. Evvela burası bir forum değil mi? Birileri nasıl çıkıp da diğerlerine tahakküm kurmaya kalkışıyor ? Yanlışı olana yanlışı kadar ceza verilir geçilir. Kime ne şahsın özel hayatından ???
- Üyelerin hesap güvenliğinin sağlanması iddiası ortaya sunuluyor ama kimin nasıl hesap güvenliği sağlandığı açıklanmıyor. Aynı zamanda güvemlik üyelerin sorunudur deniyor ve sorumluluk reddediliyor ??? Bir defa telefon no ne fayda sağlaaybilir güvenliğe ? Hem de sadece giriş kayıt anında şifre alabilmek için ? Forumda alışveriş kısmı bulunmakta ve gerçekten dolandırıcılık haberleri dolanmıştır. Tamam ama foruma cep telefonu önlemi getirildikten sonra da devam etmekte ? Hani güvenliği cep no sağlıyordu ? Zaten alışveriş anında telefon üzerinden hiçbir iş yapılmıyor ki ? Herkesin kendi tercihi güvenip güvenmemek... Diğer taraftan forumda teknik tartışmalar ve literatür icraatının aynı zamanda da bilimsel muhabbetin içinde olanların zaten alışveriş kısmıyla alakası olmuyor. Olur olmaz herkes neden yaptırıma maruz bırakılıyor ? Cep telefonu vermeyen üyeler alışveriş kısmı gibi bölümleri kullanmasınlar bu engellensin en fazla ?
- Zırt pırt üyelik açan birileri oluyor dendi üst yönetim hem de üst yönetimin de üstü @gun tarafından. Yukarıda linkini verdiğim konuda bu hususlar ve yönetimin cevapları ele alındı. Forumun en eski üyeleri zırt pırt üyelik açanlarla nasıl karıştırılabilir ? Bu bahane en fazla yeni açılan bir üyelik için geçerli olabilirdi ama herkese muhatap edilip herkesi mağdur etmekten ve şahsi kararlarını hiçe saymaktan çekinilmiyor. Bu konuda tekrar eden üyeliğin ip sine yönelik bir engel düşünülebilir.
- Adli makamların mesaj sahiplerini araştırması durumunda onlara vermek için cep no istendiği konu ediliyor kimi zaman. Bir defa adli makamın hukuk araştırmasında, forumun vereceği bilgi zaten delil değil ki ? Forum yediemin mi ki verdiği bilgiye göre cezalandırma yapılsın ? Adli makam forumun sunacağı bilgiye neden mecbur olsun ? Devlet zaten kendi kontrolündeki bilgi teknolojileri kurumundan gerekli tüm bilgileri elde eder. Ayrıca cepten onayı kişinin kime ait telefondan yaptığını kim nereden bilecek ?
- Bir yasa ima ediliyor kimi zaman kimi yerlerde. Mevzu bile değil, hiçbir yasa yok bu konuda ! Sadece içeriğin gerçek ve kanuna uygun olması söz konusu ki bu zaten yeni bi iş değil.
- Forum üyelik sözleşmesine göre forumun buna hakkı olduğu söyleniyor. İşte burası sözün bittiği yer..... Yani hiçbir bahane çalışmayınca, yaparız kime ne demiş oluyorlar. Bir defa madem iş böyleyse, bu forumun girişine ilan edilsin ? Anasayfaya ? Şu yazdığımız tüm gerçeklerle beraber ? Bu olamıyorsa o zaman gerçeklere dayanıp haksızlığı sonlandırmak gerek. Evvela forumun kuruluş zamanında ne cep telefonu vardı ne de buna benzer kişiyi zorlayan hususlar. Forumun kuruluş zamanı üyelerinin de bugünkü forum üyelik sözleşmesini kabul etmiş olmaları mümkün değil, o üyelik o dönemin üyeliğidir. Sonradan çıkan sözleşme sonrakilerin konusu olabilir. Daha önemlisi ise, kanuna Hakkaniyete Adalete aykırı bir uygulama birilerinin eline imkan olarak sunuluyorsa, bunu kullanmaları mı gerekir ? Adaleti tutmak gerekmez mi ? Resmen üyelerin hakkı hiçe sayılmaktadır. Bu nasıl ???
Yakın zamanda foruma cep telefonunu vermeyen, cep telefonuna gelen mesaj ile hesabını onaylamayanların foruma girişi engellendi. Hem de çoooooook eski hatta forumun kurucusu sayılacak üyeler dahil herkes. Bi gariplik yok mu ?
Forumun kuruluş zamanından beri yer alıp en faydalı literatürleri oluşturmuş ve ne bir para ne de başka hiç ama hiçbir menfaat almamış aksine foruma kazandırmış, çok değerli forumdaşlarımız hiç banlanıp çıkarılabilir miydi ? Bunu @rafet32 isimli değerli bir forumdaşımız ve kendisi gibi forum mücevheri olan birçok forumdaşımızda yaşadık ! Bu kişiler forumda en derin bilgileri paylaşırken, sır gibi saklanan her inceliği tüm web alemine sunarken en ufak menfaat istemediler. DÜşünmediler bile. Şimdi onları forumdan atmak kimin haddine ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 23 Temmuz 2025; 9:31:19 >
Bu mesajda bahsedilenler: @rafet32