mondeo 1.6 ya tüp takılıyor mu ? sübap erimesinden bahsediliyordu da ondan sorayım dedim.
Evet takılıyor da Subap erimesi ne alaka anlamadım?
nasıl ne alaka basınca ısıya dayanmayınca 1.6 cruze de misal eriyor bunda da var mı diye sordum
Eriyor diye taktırmadık bizde. Servise sordum izmirde. Sakın taktırmayın bela alırsınız başınıza dediler. Ve yetkili servise almıyorlarmış. Sonradan bagajı deldirip motorun ömrünü kısaltacağımıza benzinli binelim dedik. Kısaca kıyamadık biz. Zaten çok fazla kullanmıyoruz. İdare ediyoruz
Ekleme yapmak istiyorum. Cruze gibi subapları euro 5 motor olduğundan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesmuru -- 20 Nisan 2014; 21:50:18 >
Tüm LPG li araçların sübablarında uzun süren kullanımda erime riski var hele bir de spor olan ve magnezyum kapalılarda ise bu vahim boyutlarda. Olaya bu masrafların sonrasında yapacağınız tasarrufu ve mesela İstanbul gibi bir yerde kapalı otopark sıkıntısını tartarak LPG taktırılabilir.
Mondeo ise gerek şasi gerekse ön takım konusunda focus ile birlikte Türkiye'nin kaliteli!!! yolları için dört dörtlüktür. Motor ise herhangi bir sanayide kolaylıkla ucuza onarım yaptırabileceğiniz bir kullanışlılıktadır.
Merhaba arkadaşlar dün kaportacıya gittim aracımdaki çizikten dolayı.Konu açıldı ford mondeo 1.6 titanium alacağımı söyledim.Ve ona görüşünü sordum o ise.Fordun fazla yaktığını ve toyota ve honda kadar motorunun iyi olmadıgını söyledi.Fakat ben buna inanmıyorum.Sizin görüşleriniz neler?
Hocam araç kaç model eğer 2010 ve öncesi ise ful oluyor 2011 ve sonrası orta donanım oluyour
2006 toyota corolla verso 2006 1.6 110 hp manual benzin 2008 ford mondeo 1.6 125hp manual benzin +lpg
bu araçların ikisinide hakkında doğru yorum yapabilecek kadar uzun süre kullandım.
verso nun tüketimi haddinden çok fazlaydı ama performansı tatmin ediciydi. yıllarca motor konusunda en ufak sıkıntı yaşamadık. 2 sene önce mondeo aldık. aldığımızda atiker sıralı sistem takılıydı üzerinde. şehiriçindede kullandım uzun yoldada kullandım. geçen yaz istanbula git gel yaptım ortalama 27 krş civarıydı .şehir içi 35-40 krş arası.lpg ile. benzin tüketimi ile ilgili yorum yapmak istemiyorum çünkü yanılabilirim. genellikle lpg de kullanıyoruz. sağlamlık konusuna gelince. her konuda çok memnunuz. benzin ve lpg arasında çok büyük bir performans farkı yok fakat lpg de bazen kalkışta yığılma olabiliyor. yol tutuşu derseniz, önden çekişli olarak ben segmentinde rakip tanımıyorum. yaşadığımız tek sorun, bir kere benzin pompası yandı. ama ben gönül rahatlığıyla size mondeo önerebilirim. f/p olarak daha iyisini bulamazsınız.
nasıl ne alaka basınca ısıya dayanmayınca 1.6 cruze de misal eriyor bunda da var mı diye sordum
Bu mesaja 2 cevap geldi. Cevapları Gizle