Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
1380
Cevap
141326
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: --- Ford Focus MK III 2011 --- (3. sayfa)
C
16 yıl (1504 mesaj)
Binbaşı

Selamlar
Bir ford fanatiği olarak beklediğim gibi ford yeni bir çizgi yarattı yine.motor 128 tdci yeterli benim için:)
yahu ne kadar ford kullanmayan varsa yorum yapmış yine:)
bence super ama gercekten sedan daha iyi duruyor.hb ise zaten nereden geldiği belli mazda 3 hb :)
cunku aynı platform zaten .


Bu mesaja 2 cevap geldi.
N
16 yıl (23907 mesaj)
Yarbay

İç Dizaynı süper dış tasarım da fena değil...



A
16 yıl (2770 mesaj)
Yarbay

önü çok kişiliksiz olmuş.
fluence, insignia ve kia modellerinin karışımı bir şey olmuş. arkası ile ya sev, ya da nefret et denecek cinsten.
bence eski modeli arar...



/
16 yıl (782 mesaj)
Yüzbaşı

Arkadaşlar neden böyle tepkiler verilmiş anlıyamadım sadece hb olan focusun arka tarafını yine becerememişler o kadar aracın iç dizaynına diyecek yok zaten bence mükemmel bir tasarımı var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
16 yıl (6524 mesaj)
Yarbay

Ben beğendim.. Bir arkadaşın da dediği gibi bu arabalar gökten zembille inmiyor. Tabiki birşeylere benzeyecek. Sonuçda 4 tekerlek bir motor 1 şanzıman ve bunları örten bir kabuk (karoser) yaratıyorsunuz. ne kadar diğerlerinden farklı olabilirsiniz ki?
Bu araç bu yıl sonuna kadar gelir mi buralara benim için bu önemli.. Gelirse ben şu anki 2001 Focus wagonumu ya Focus 3 sedan veya wagon ya da makyajlı Mondeo ile yenileceğim (Powershift olursa tabi ki!)



N
16 yıl (23907 mesaj)
Yarbay

Yalnız şimdi baktım da HB arkası Fiesta'ya çok benziyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
16 yıl (792 mesaj)
Yüzbaşı

6 yıldır Mondeo MK3 kullanan biri olarak diyorum ki:
Bi durun be kardeşim!

C Segmentinde hatchback ve sedan araçlardan bahsediyoruz.
Otomobil dediğimiz şey zaten benzer ölçülere sahip kasa ve dört tekerlekten oluşan basit bir yapı.
Tabi ki hepsi birbirine benzeyecek, birbirini andıracak.
Kaç tane farklı versiyon yaratılabilir ki?

Hepimizin beğenisini kazanan DSG tarzı çalışma prensibine sahip yeni nesil otomatik şanzıman var mı? Var
128 HP 1.6 Tdci motor var mı? Var (Benim Modeo bile 130 HP)
Eee?

Bu arada c segmentinde sedan'dan ve özellikle focus I-II sedan'ın arka farlarından tiksinen ve hb'e vurgun bir kişi olarak, ilk defa bir c segmentine sedanı bu kadar yakışmış buldum.



N
16 yıl (18242 mesaj)
Yarbay

İçi gerçekten güzel olmuş ama dışını çok beğenmedim. Gerçi zamanla gözümüz alışır ama bu far tipi artık çok kullanılmaya başlandı bütün firmalarca. Bütün arabalar birbirine benzemeye başladı.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
N
16 yıl (18242 mesaj)
Yarbay

Sedanın silüeti çok güzel olmuş. Hatchback için aynı şeyi söyleyemeceğim. Bence eski kasanın hatchback'i yan profilden daha güzel. Farların olduğu yerdeki geniş oluk hoşuma gitti. Ön panjur amerikan vari olmuş, ama güzel.

Dediğim gibi tek farları beğenmedim.



S
16 yıl (3384 mesaj)
Yarbay

İçi güzel gibi de ışık oyunlarına kananlara yerse...O vites kolundan zate bahsetmiyorum.Dış tasarımı da berbat.Yazık etmişler.


Bu mesaja 7 cevap geldi.
A
16 yıl (7647 mesaj)
Yarbay

İçi şahane olmuş.. Dışı rezil. MK2'den Makyajlı MK2'ye geçerken ön daha çok değişmişti.


Röno C segmentlere de pek benzetemedim. Sadece Megane III HB in stopları andırıyor Focus HB nin stopları


Bu mesaja 4 cevap geldi.
D
16 yıl (8494 mesaj)
Yarbay

Önüne alıştım gibi çok kötü değil ancak HB versiyonun arka tasarımı,daha doğrusu stopları cidden bozmuş işi

Acaba dizel motor cidden beklenildiği gibi 128hp mi olacak



F
16 yıl (1365 mesaj)
Binbaşı

güzel ama biraz fotokopi olmuş iç tasarım aynı cruze hatta klima çıkışları bile aynı HB de ise arka stoplar aynı megane 3 sedanda ise arka tasarım fluence tarzı ama yinede güzel



C
16 yıl (17948 mesaj)
Yarbay

Ben bir endüstri ürünleri tasarımı öğrencisiyim.

Hayır bu form arayışları neden? Bu stop ne işe yarar? Görsel olarak mı başarılı, yoksa fonksiyonel olarak mı?

Focus'un iki kasasını da beğenen birisi olarak bu beni çok fazla hayal kırıklığına uğrattı diyebilirim. Hani ana yapı fena değil. Farlar filan yine rezil durmuyor. Ama o ön tampon nedir kardeşim bermuda şeytan üçgeninin yandan yemişi..

Fiesta sedan ve hb karoserlerin içine etmişler. Bari VW gibi büyütüp koysalardı.



D
16 yıl (3826 mesaj)
Yarbay

Dışını tasarlayanı iç dizaynına bulaştırmamışlar galiba.O motorlar,O şanzıman,O iç mekan ve bu dış tasarım.

İç tasarım için:umarım bütünü ile TR ye gelir.



-
16 yıl (3593 mesaj)
Binbaşı

Cidden bütün arabalar birbirine benzer oldu. Parça parça birsürü benzer yan görürü oldun.

Yakında kopya çin araçları gelince nasıl olacak onu merak ediyorum. Fuarlarda bol bol fotoğraflarını çekiyorlar diğer araçların.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
D
16 yıl (8494 mesaj)
Yarbay

İlk defa bir focus kasasında Sedan versiyon HB'den daha şık. Sedan açılımı yapmış Ford,Focus'ta

Hatta iki verison için de, titanium donanım+1.6 TDCI 128bg+Powershift mükemmel bir üçlü olabilir, tasarımı unutturabilir


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
16 yıl (3270 mesaj)
Yarbay

İç dizayn çok farklı ve çok güzel.



S
16 yıl (2388 mesaj)
Yarbay

Hb nin arkası gerçekten berbat. Hayallerim suya düştü resmen. İnşallah birisi bir açıklama yapar amerika pazarı için bunlar diye


Bu mesaja 1 cevap geldi.
|
16 yıl (1041 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

İlk amerikada tanıtımı olduğu için far stop ve tamponlar değişebilir, çünkü amerikanın tampon far vs. konusunda bir kaç önceliği yada normları var, kendi güvenlik kriterleriyle ilgili. Ama profil, iç tasarım avrupada satılacak modellerle yine aynı olacaktır. yakın zamanda avrupa versiyonu da gün ışığına çıkar.

Katalog fotoğraflarından kurtulup bireysel çekilmiş fotoğraflar yayınlandığında tasarım konusunda daha net yorumlar yapabiliriz.

Sitedeki birkaç videoyu vcf youtube'a eklemiş. Süspansiyon ve direksiyon sistemi için yine epey emek harcanmışa benziyor

Videoyu izlemek için tıklayınız

Videoyu izlemek için tıklayınız

Autoexpress'in yazısı:

quote:


You're in - News: Auto Express News
New Ford Focus is here!
It’s the most important new car launch of 2010 – and we have all the details as Ford’s Detroit showstopper takes the fight to rivals.
Ford Focus
Auto Express Car Reviews
08th January 2010

It’s official! Britain’s best-selling car is getting a radical new face for 2010 – and Auto Express has the first pictures. Starring at this week’s Detroit Motor Show, this is the new Ford Focus – which will arrive in dealers in just over a year.

With a dramatic look, it promises to be the most ambitious evolution yet of the nation’s favourite car. And even though prices have still to be confirmed, Ford is insisting that this edition of the Focus will offer the best value for money yet. Despite the raft of improvements and upgrades, it’s believed that entry-level editions could cost from £15,000. And there’s a new range of turbocharged petrol and diesel engines, advanced automatic transmissions and a more driver-focused chassis.

But what will really help define the Focus is the technology under its bodywork. While the current model remains one of the finest-handling cars in the class, Ford has developed an advanced new chassis in a bid to take the latest generation leagues ahead of the VW Golf MkVI and recently launched Vauxhall Astra. For the first time, the Focus will use torque vectoring, which sees stability and steering response improved through a combination of braking and engine power.

As a result, the car will not only be more comfortable and refined than ever, but it will also set the bar higher for driving involvement. In addition, a new electric power-steering system has been carefully tuned, and for the first time offers dynamic cornering control – a set-up that helps the driver make the most of the car’s handling.


Ford will offer engines from its new family of turbocharged EcoBoost petrol units. These will include a British-built 1.6-litre four-cylinder delivering between 148bhp and 178bhp, as well as a high-performance 2.0-litre giving up to 203bhp. A new 2.0-litre TDCi diesel motor is also in the pipeline. This is likely to be offered in two states of tune, delivering 134bhp or around 160bhp. A choice of six-speed manual and automatic gearboxes will be available on all variants.



Bu mesaja 33 cevap geldi.