Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
42
Cevap
2516
Tıklama
0
Öne Çıkarma
FOCUS 4 Satılmıyor mu??
K
3 yıl
Yarbay

Otosanın saçma sapan fiyat politakalarından liste fiyatları yüksek gözüküyor. Donanım olarak da boş geliyor aslında. Ekran vs eksiklik bana göre. Baz donanımda hız sabitleyici, arka park sensörü, far sensörü, elektrikli el freni vs var ama o ekran nedir arkadaş ya.

Şahsen ben atmosferiğe karşıyım ama peder bey kullanacak diye otomatiğini alıp geçtik. 0 km temiz çiçek gibi araba. Aileye aldığımız 7.Ford, hiçbiri de pişman etmedi.

Atmosferikle alakalı sorununuz yoksa tavsiye ederim ben. Manueller en son 200-205 civarıydı. Ford Options olayını araştırın, cebinizi çok daha az kasarak 0 km araç sahibi olmuş olursunuz. Şu anda da C segmentte bu fiyatlara 0 km araç kalmadı sanıyorum.

Tamamen kullanıcının tercih sebebi. Bizimki 6 küsür bin km'de. 0 km'den beri ortalaması 7.7 lt. Atmosferik motorlu ve tam otomatik şanzımanlı bir aracı göre gayet iyi bence.

En azından motor sağlam, şanzıman da tam otomatik. Keyifli bir araç yani. Sadece Titanium alsaydım diyorum bazen. Ancak ciddi uyguna aldım arabayı, o yüzden pek de dert değil.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 15 Nisan 2021; 22:29:41 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Otosanın saçma sapan fiyat politakalarından liste fiyatları yüksek gözüküyor. Donanım olarak da boş geliyor aslında. Ekran vs eksiklik bana göre. Baz donanımda hız sabitl...
Yoruma Git
Yorumun Devamı kartalus - 3 yıl +9
Otomatik vitesi eline alsan ne olacak? Hadi onu geçtim kontrol bende olsun diyorsun ama kullandığın araba 160 tork 100 HP birşey 500 tork 250 beygir BMW 530D kullanmıyorsun ki
Yoruma Git
Yorumun Devamı Brother ToLGa - 3 yıl +5
B
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Satılmaz tabi . Araçta adam akıllı vites bile yok . Oyun joystickleri gibi bir şey koymuşlar. Araba dediğin vitesi olacak onu elinle kavrayacaksın kontrolün sende olduğunu hissedeceksin . Bu nedir Allah aşkına !

< Resime gitmek için tıklayın >
Otomatik vitesi eline alsan ne olacak? Hadi onu geçtim kontrol bende olsun diyorsun ama kullandığın araba 160 tork 100 HP birşey 500 tork 250 beygir BMW 530D kullanmıyorsun ki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 yıl
Binbaşı

Araçtan bayağı var. Öyle sembol gibi herkesin elinde olmaması iyi bişey. Ford pahalı bir araç o yüzden herkes tercih etmiyor(tercih ediyor ama Fordu bilen duyan daha çok tercih ediyor ) . Pahalı dediğim şey 1milyonlardan bahsetmiyorum. C segmenti veya muadilleri gibi. Günün sonunda güzel araç yani. Bi önceki kasayı da son kasayı da çok kullandım. Şu an yeni kasa Fiesta var. Ford alırsan lord olmazsın memnun olursun :) Hayırlısı olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 15 Nisan 2021; 22:35:7 >

A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

burada 200e bitirirsiniz derken sıfırından mı bahsediyorsunuz..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kartalus
G
3 yıl
Yarbay

Ford ticaride çok iyi, binekte ise fiesta biraz iş yapıyor.

Zaten focus 3’ lerde hep şirket arabasıydı, içi dar güya sedan araba olacak arka tarafta boynu bükük seyahat ediyorsunuz böyle sedan mı olur. 1.6 dizelini kısa süre kullandım berbat plastik hissiyatından başka hatırımda bişey bırakmadı. 4’ lerde binici pek tercih etmiyor, şirketlerde de pek yok dolayısıyla piyasada pek yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

Fordun kötü satış politikası yüzünden bir kaç yıldır ford geride kaldı. Forddan araç almak şu sıra çok zor. Bir süre Puma almaya çalıştım, takas zorunluluğu, ford options kredi zorunluluğu vs derken sarı siteden almak zorunda kaldım. Aslında fiyat açısından benzinli focus da fiesta da mevcut piyasada makul fiyatlı. Trend x teki ekransızlık insanları soğutuyor. Ama aynı insanlar daha boş olan ekransız megane joyu, touchu, corolla visionu kapışıyor. Çoğu kişi bir kaç donanımdan fedakarlık edip sync ekranı tercih eder. Ama ford bunu tercih etmiyor.
bi de focusun yakıt tüketimi gerçekten kötü. Yakın arkadaşımda var. Şehiriçi 8-9 lt lerde geziyor. Yine de focus segmentindeki çoğu arabadan fazlasıyla iyidir. Polonun clionun 200 ü geçtiği piyasada fp açısından tercih edilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

focus 3 ü bilmiyorum.. şu an bende 2,5 kasa var.. 10 numara araç gerçekten.. her yönüyle harika bir araba orta sınıf için.. bu arada focus 4 dediğiniz kadar dar değil , bayaa geniş bir araç aslında...




Bu mesajda bahsedilenler: @daswagen
E
3 yıl
Binbaşı

Formula 1 pistinde yapılan fuar benzeri bir yerde incelemiştim. Toyota corolla kalitesine çok şaşırdıktan sonra peşine koltuğuna oturduğum focus 4 inanılmaz kalitesiz gelmişti. Vites konsolu filan olmamış, tablet ekran gibi çıkıntı var ama küçücük bir ekran vardı. Sadece şirket arabası olarak görüyorum istanbulda bile. Satışıda dipte zaten gördüğüm. Ama tasarımı heybetli ve akıcı. Güzel araba vesselam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
3 yıl
Yüzbaşı

Fiyatı olması gerekenden çok fazla
adam gibi bir donanımı yok
atmosferik motoru performansı ve yakıtı da aynı şekilde çok kötü
önden tipsiz bir araç
zaten piyasada pek tutulmadı şahsen ben tercih etmezdim



S
3 yıl
Yarbay

Herkes atmosferikten bahsetmiş. 1.0 turbo ve 1.5 dizel olanları hatta HB versiyonuda olan bir araba ama ne yazık ki caddelerde sokaklarda göremiyoruz.

ST-Line HB yılan gibi araba



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

:) yok benim alacağımda bayağı bildiğin vites var ama el freni yok sizin istediğiniz gibi.. onu düğme yapmışlar..




Bu mesajda bahsedilenler: @Moueson
Z
3 yıl
Yarbay

Hocam hangi şehirdesin ?

Ben Antalya'da her yerde Focus 4 görüyorum.



E
3 yıl
Binbaşı

10 yildir sahsi arac olarak sifir focus alan binen adam yok etrafimda. Varsa yoksa sirket yada kiralik. Gordugum tum focus 4 ler de kiralik veya filo. Yillardir degisen bir sey yok. Filo arabalsri satisa cikarirsa vatandas alir biner. Tipki rapid, toledo, dizel fluence, dizel symboller ve 3, 3.5 kasa focuslarda oldigu gibi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: vulpius1905

Güle güle kullanın, benim merak ettiğim birşey var, o da 1,5 motorun performansı. Tork alt devirlerde nasıl? Uçma kaçma derdi olan birisi değilim ama mesela otobanda uzun -eğimli yollarda ne tür bir sürüşü var, yoruyor mu, strese sokuyor mu?
Teşekkür ederim.

Aslında klasik atmosferiklerden çok ufak farkı varsa da alt devirler biraz daha hareketli. Aslında baktığınızda klasik bir 1.6 dizelle 0-100 hızlanması aynı ama dizeldeki o tork hissi olmadığı için zayıf hissettiriyor. Genel anlamda çok sorun yaratmıyor ama ben uçarım kaçarım diyen adamın işine gelmez. Bir de dizelde ne kadar basarsanız basın makas çok açılmıyor ama benzinli uçup gidiyor. Ona da dikkat etmek gerekiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Razor Crest

Ford denilince aklıma kronik elektronik arızalar,yüksek parça fiyatları ve de parça tedarik sorunu geliyor.
ben de 6 yıldan fazladır biniyorum.. dediklerinizin hiç birine rastlamadım.. maaşallah diyelim.. bu dedikleriniz hep göreceli kavramlar.. civic , coralla , audi , mercedes ..... vb. hepsi için sizi söylediklerinizi söyleyecek binlerce kişi çıkacaktır....

mesela birisi de demişki donanım yetersiz..arkadaş en ucuz en baz donanımda neler var bir bak ondan sonra lütfen bana söyle .. daha ne olmasını isterdin..ilk etapta arabada olsun diyeceğin herşey fazlasıyla var...

koltuk ısıtma , direksiyon soğutma , sanruf , cam tavan , 18 inç lastik , 50 yanak , rüzgarlık , 10 inç ekran , 8+2 ses sistemi , hayalet gösterge ... tamam bunlar yok... ben bunlar olmadan arabaya binmem diyorsanız birşey diyemem..

herkesin beklentisi farklı...4 cam tam otomatik , hava yastıkları , manuel klima , otomatik far , blutoot , elektronik el freni , otomatik tutunma , 16 inç çelik jant...sayamadıklarımda var burda , açıp bakarsınız.... normal bir kullanıcı için fazla bile...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Binbaşı

Satışları yavaş başladı ama hergeçen gün yollarda daha fazla Focus4 görmeye başladım.



K
3 yıl
Teğmen

Adana Mersin bolgesinde gaz ucuz oldugu icin genelde araclara lpg takilir.Lpgye en uyumlu olan civic ve corolla alınır.Ford opel araclar bu bolgede pek sevilmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

arkadaşlar şu an dizel 2011 model 2,5 kasa focus kullanıyorum..6 yılı geçti..arabamı yenileme düşüncem var..bu sefer benzinli düşünüyorum.. yeni focus sedanları ben çok beğeniyorum..trend x bile bana göre bayağı dolu..2020 trend x manuel 200 bin tl civarları var..

ancak çarşıya sokağa çıktığımda bu araçlardan neden göremiyorum , şöyle canlı canlı bakayım diyorum.. etrafta hiç focus 4 yok.. civic ve coralla kaynıyor mübarek.. benim bilmediğim bir sıkıntısımı var bu focus 4 lerin..

sizin tavsiyeleriniz nedir bu konuda.. max 200 bin limitim var ve yüksek kilometreli bir araç istemiyorum.. en çok 15bin km..

focus 4 kullananlar - düşünenler yoruma bekliyorum..



K
3 yıl
Yarbay

Bu arada 2020 model benzinli otomatik sahibiyim. Aklınıza takılan bir soru varsa cevaplarım.

Şu anda benzinli manueli 200'e bitirirsiniz. 2.el yerine değerlendirmenizi tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.