S

Binbaşı
23 Ağustos 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
386 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
geçen yıl
Yunanistandan PS5 getirmek
Merhaba millet.

Nisan sonunda arabayla Yunanistana gitmeyi planlıyorum. Dönerken oradan bir PS5 alsam, gümrükte nasıl olur, sokabilirmiyim, ek vergi ödermiyim?

Bilgisi deneyimi olan varmıdır bu konuda?
S
geçen yıl
Corsair PSU Teknik Servis Neresi?
Corsair AX1500W PSUm var. Bir süredir kulanmıyordum. Kullanmam gerekti, ancak kablosu takılı olduğu halde sanki psu ya hiç elektrik gelmiyormuş gibi davranıyor. Kendim açıp kontrol ettim soketten PSU içi tarafta canlı kabloda elektirik geliyor ama 0 / 1 şaltere elektrik gelmiyor. Şaltere bassanızda basmasanızda aynı.. Bunu nerede tamir ettirebilirim? Corsair servis parasıyla tamir edermi? Garantisi doldu ürünün.
S
geçen yıl
Corsair PSU Teknik Servis Neresi?
Corsair AX1500W PSUm var. Bir süredir kulanmıyordum. Kullanmam gerekti, ancak kablosu takılı olduğu halde sanki psu ya hiç elektrik gelmiyormuş gibi davranıyor. Kendim açıp kontrol ettim soketten PSU içi tarafta canlı kabloda elektirik geliyor ama 0 / 1 şaltere elektrik gelmiyor. Şaltere bassanızda basmasanızda aynı.. Bunu nerede tamir ettirebilirim? Corsair servis parasıyla tamir edermi? Garantisi doldu ürünün.
S
2 yıl
Vurdum onu, evet gerçektende vurdun onu video
Ya bi video vardı millet, bi çocuk kameraya konuşuyordu böyle top sakallı gözlüklü, işte güya oyun tanıtanları trollüyodu, "işte vurdum onu değilmi, - evet gerçektende vurdun onu" vs diye diyalog canlandırıyordu 😅 nerededir o video bilen link atabilecek olan varmı lazım olduda
S
3 yıl
Çok Ucuz 2 TB USB 3.0 Flash Diskler
USB FLASH BELLEK 2TB 3.0 YÜKSEK HIZLI Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

2 TB USB 3.0 FLASH BELLEK Fiyatları ve Özellikleri (n11.com)


Son üünlerde böyle ürünler görüyorum piyasada, bu ürünler nasıldır arkadaşlar alıp kullanan varmı?
Güvenmiyorumda yinede alıp kullanan, deneyimini paylaşabilecek olan varmı merak ettim?.
S
3 yıl
Araç ne markadır, arka farlardan tanıma
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Arkadaşlar bu araç ne markadır, arka farları aşina gelen tanıyanlar yardımcı olursa sevinirim
S
4 yıl
yanlışlıkla silinen büyük hacim film dosyaları
Yanlışlıkla büyük hacimli film dosyalarını sildim, ease us ile arattığımda, tüm klasörlerine ,içindeki resim ve alt yazılarına kadar buluyor ama mesela 10 gb lik bir film dosyası kurtardığımda 0 gb gözüküyor,, yani kurtarmıyor, hiçbir işe yaramıyor bu kurtarma programları!!

Biraz araştırdım, yüske hacimli dosyalar için tatmin edici bir bilgi bulamadım internet üzerinde.

Yüksek hacimli dosyaları kurtarmak için önerebileceğiniz data kurtarma programı varmıdır?!
S
4 yıl
Vodafon vdsl bilinçli hız düşürme, arıza kayıtlarıyla ilgilenmeme! 3. hafta!
Dijital dükkan sabah 8:00 akşam 20:00 75 mbit paketim var. Gece 6mbit e düşüp sabah 8 de tekrar 75mbit e dönmesi gerek. Yıllardır böyle kullandım ancak bu son 1 aydır çok düzensiz. 10mbite e takıldı kaldı ve defalarca telefon ile aradım, defalarca arıza kaydı bıraktım. Hiçbirşey yapılmadı. Arıza kaydı ile ilgilenilmedi. Daha öncede zaman zaman bu hata oluyordu, ancak arıza kaydı bıraktığımda o gün veya ertesi gün düzeliyordu. Şimdi haftalardır böyle! Modem arayüzünde 75mbit gözüküyor ancak hız dijital olarak sınırlandırılmış, 10 mbit ancak geliyor speedtestte. Ping 25. Modem bozuk değil başka modemle denedim, kablolar falan herşey düzgün yerinde zaten yıllardır kullanıyorum. Dışarıdaki kutu sadece 6m mesafede, kutudan direkt kablo geliyor.

11 hazirandan beri her gün aradım, düzeltmezseniz başka servise geçmek zorunda kalacağım dedim. Bunu dedim diye iptal talebi diye kabul edip arıza kaydını kapatmışlar birde!! Ne yapıyor bunlar hattan kendimiz ayrılalım diye mi böyle yapıyorlar! Bilerekmi hızı yavaşlatıp bizi süründürüyorlar?! Bugün tekrar aradım arıza kaydı verdim. Ekip yönlendireceklerini söylüyorlar ama hiç! Taahhüt tarihide 29.09.2020 daha var nası çıkayım!


Bu durumda olan, buna benzer sorunlar yaşayan, hızı düşük hıza fikslenmiş başka Vodafone kullanıcıları varmıdır sorun yaşayan?
S
4 yıl
DİKKAT! Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!?
-----------------------------------------------
------------------------------------------------

Güncelleme 1: 24.03.2020

Arkadaşlar sorun çözüldü sayılır.

Yaptığım şikayetler sonucu, Amazondan daha üst düzey bir yetkili beni aradı.

Durumu incelediklerini, kayıtları gözden geçirdiklerini, tezlerimi haklı bulduklarını söylediler.

Özellikle kargo tesliminde kargo kağıdında 2kg/desi ağırlık işlenmiş olması, Amazon tutanağında da boş kabul edilmesi geçerli kanıt oldu.

Burada 2kg/desi ağırlık kaydı ile birşey yapamazsın, aman ne büyük kanıt vs diye dalga geçen, küçük görenler iyi okusun oluyormuymuş olmuyormuymuş!

Kargo tutanağında direkt "telefon" diye yazmamış, ama bu gibi iadelerde firmadan firmaya barkod numarasına işlenmiş şekilde bu bilgi olabiliyor.

Tavsiyem siz yinede, özellikle bir firmaya iade yapıyorsanız, kutu içeriğini ne yolladığınızı vs kargo tutanağına yazdırın.

Özellikle parasını verin sigorta yaptırın. Benim gibi hataya düşmeyin, yıllardır kargo ile çalışırım ilk defa başıma böyle birşey geldi. Telefon iade değil, demir çelik, kesici takım, plc ünite vs de iade ediyoruz biz yeri geliyor.

Kargo şirketine de şikayette bulunmuştum, gönderim yaptığım şubeyi geri aramışlar, soruşturma yapılıyor.

Şubeye gidip yetkililerle görüştüm, kargonun hareketlerini aldım.

İade verdiğim kargo, zaten otomatikman "ulaşmayan kargo" şeklinde işleme alınmış, alıcı tarafından hiç açılmadığı ve direkt geri döndüğü şeklinde kabul ediliyor, bu durumda kutu "boş" çıktı ise "zaten en baştan boş gelmişti" argümanı ortaya çıkabiliyor.

Kargo iade teslimi sırasında videom var. Kargonun tartıldığı, teslim sırasında kolinin bir ağırlığa sahip olduğu videodan görülüyor.

Şu an yasal sebeplerden, videoda başka kişiler olmasından ve bir soruşturma olmasından dolayı henüz buraya video koyamıyorum.

MNG kargo bana zararımın tazminini önerdi, ancak Amazon ile anlaştığım için buna gerek kalmadı.

Siparişimi ilk teslim eden Kolaygelsin firması ile de görüştüm.

Orada da kargo tutanağında benzer ağırlıklar belirtilmiş.

Amazondan Ozan bey aradı, benimle çok kibar ve samimi konuştu. Şikayetimle ve benimle ilgilendi.

Kendileri teslim merkezinde bir soruşturma açtıklarını söylediler.

Beni haklı buldular ve hesabıma para iadesi yapılması şeklinde karar alındığını belirttiler.

İlgilerinden ve çabalarından dolayı Amazon Türkiye ve Ozan beye teşekkürlerimi sunuyorum. O sinirle açtığım konu ve konu başlığınıda düzelttim ve tekrar güncelledim.

Amazon Türkiye ile olan bu ticaret deneyimimi, çok yapıcı ve pozitif olarak duyuruyorum.

Ozan bey bana ek olarak hediye çeki, aksesuar gibi hediyeler önerdi. iyi niyetini çok iyi anladığımı kendisine belirterek ekstra bir hediye kabul etmedim; burada empati kurmadan şahsıma yapılan suçlamalara rağmen ben, onurlu bir insanım ve benimle ilgilenen saygı gösteren Amazonu da yüke sokmak istemiyorum. Bana vereceği hediye çeki onlara yük olarak hiçbirşey olsada benim sahip olduğum iş ahlakı kültürüne uymuyor. Hayatta ne yaptıysam ne aldıysam her zaman denke denk olmuştur, ne aldıysamda tam karşılığını vermişimdir. Sadece para iadesinin çok yeterli olacağını kendilerine belirttim, neyi ifade ettiğimi onlarda çok iyi anladı. Birdahaki ilk ihtiyacımı Amazon üzerinden gidererek kendi iyi niyetlerine mukabele edeceğimi de belirttim.


Bazı aptal saptal yorumlara değinmek istiyorum;


Buradamı ekşidemi ne hatırlamıyorum tam, geçen sene bir kişinin insülinleri bozulmuştu, buzdolabına bıraktığı insülinler buzdolabı iyi soğutmayınca kristalizemi olmuştu ne, insülin ihtiyacı vardı, burada elinde fazla olup kullanmayan gönderebilirmi diyordu birkaç aya tekrar alma hakkı doğana kadar. Burada aptal aptal yorumlar, çocuğu suçlayıp ne yaparsan yap demeler, hiç müsamaha tanımamalar, kendileri mükemmelmiş gibi, hiç hata yapmayacakmış gibi bir tutumlar!!.. Arkadaşım insanlar küçük hata yapacak, siz çevrenizdeki insanların açıklarını kapatacaksınız, müsamaha göstereceksiniz, aynısını da karşınızdaki insandan bekleyeceksiniz. Böyle böyle içinde yaşadığınız toplum katlanılabilir bir ortama dönüşecek.
Evet tek kelimeyle telefonu yanlış almışım; bu - bu sadece, bu kadar. ismi cismi resmi çok benziyor, heryerde kampanya indirim fırsat ışıkları gifleri; akşam üstü artık yorgun ve dalgın kafa, basiretim bağlanmış, bir önceki sekmedeki değil yan sekmedeki telefonu aldım, zamanım daralmıştı, bilgisayarı kapatıp koştura koştura işten çıktım ertesi günde küt telefon geliverdi! işsiz işsiz relax relax evde oturup net gezen tipler kafası dolmuş olmak nedir anlayamaz tabi. Mükemmel sizler artık banka kartınızı atm demi bırakırsınız, aracınızı farketmeden park edilmez tabelasının az ilerisine parkedip gidermisiniz farketmeden bilemem, ilk hatanızda bu konuyu ve ne kadar at tarağı olduğunuzu hatırlayın! Ayrıyeten iade nedir internetten sorgusuz sualsiz alışverişlerde 14 gün iade hakkı neden var? İşte tamda bunun için var. Herşeyi bir kenara bırak beğenmedim iade ediyorum dokunmadan, bu hakkım var. Neyin goygoyunu yapıyosunuz! Siz iade etmeyip kullanırsınız!

Zaten ucuz telefon almışın 1450 liralık telefonmu alınır diyenler, sizemi soracağım hangi telefonu alacağımı, yaşlı telefonu diye birşey var, atamıza dedemize hiç kullanmayacağı 15bin liralık iphonumu alalım!?

Hırsızlığı senin yapmadığını ne bilelim, boş kutu yollamadığını ne bilelim - işte asıl o hırsızlığı yapabilecek kalite(sizlikte)
olanlar asıl bu tarz çıkartımları olanlardır! Zaten sizin içiniz öyleki bu çıkarımı yapıyorsunuz! Kişi kendi neyse karşısındakinide öyle sanırmış! Konuyu üstün körü göz gezdirip okuduğunu anlamadan yorum atlayanlar,
argümanımı anlamadan sen kutuyu boşalttın diyenler, peh; ne düşündüğünüz umurumda değil. Elbette bu yaklaşımların geleceğininde farkındaydım. Elbette paramı kurtarmak isterim ama asıl bir amacımda özellikle MNG ve Aras kargo şirketlerindeki veya e-ticarette konuşlanmış olan organize hırsızlık şebekesine karşı dikkat yaratmak, insanları uyarmak. Açtığım bu konununda bu iş için çok faydalı olduğunu düşünüyorum.

Burada empati kuran, akıl veren, yapıcı yorum yapan, yargısız infaz yapmayan, yardımcı olmaya çalışan, öne çıkaran herkese ise çok teşekkür ederim Allah hepinizden razı olsun. Yavşaklar uyuzlar monitörün arkasına saklanarak yaşayan ezik aşşağılık kompleksli antisosyal sosyal fobili nefret dolu ruh hastaları değil siz varsınız diye bu forum bu ülke var olmaya devam ediyor.

Yavşak yavşak, uyuz uyuz yorum yapanlar, tez zamanda sizinde başınıza gelsin inşallah beter olun!!


Son olarak uyarım, ARKADAŞLAR ÖZELLİKLE KARGO ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞAN, İŞ BULAMAMIŞ OKUL OKUMAMIŞ HAPİSANE KAÇKINI, ERTELEMELİ CEZA ALMIŞ, BU İŞİ BULMASA TORBACI OLACAK BİR ÇETE, DAHA ÇOK MNG VE ARAS KARGO ŞİRKETLERİNİ TUTMUŞ. ÖZELLİKLE YÜKTE HAFİF VE PAHADA AĞIR ŞEYLERE ODAKLANIYORLAR. HEMEN SATIP PARAYA ÇEVİREBİLECEKLERİ ŞEYLERİ TESPİT ETMEYE ÇALIŞIYORLAR, BU EN BAŞTA CEP TELEFONU, SONRADA LAPTOP. BU GÖNDERİLERİNİZDE ÇOK DİKKATLİ OLUN. TESLİMİ VİDEOYA ALMA, SİGORTA, KARGO FİŞİNE ÜRÜNÜ YAZDIRMA, SADECE KİMLİKLE ALICIYA TESLİM ETME. ÇOK UYANIK OLUN. DEVAMLI ŞİKAYET VE DAVA EDEREK KARGO ŞİRKETLERİNİN BU İŞE ODAKLANMASINA MECBUR BIRAKALIM!

Tüketici hakem heyeti başvurumu yapmıştım, pazartesi onu geri çekeceğim.

Cumhuriyet savcılığı için dilekçe hazırladım, onu vermeyeceğim ama örnek olarak buraya koyacağım, bir daha başına bu tarz bir iş gelen alıp direkt başvusunu yapsın örnek teşkil etsin diye.

Tekrar destek veren herkese teşekkür ederim.

< Resime gitmek için tıklayın >

----------------------------------------------------
----------------------------------------------------

Merhaba,

Amazon iadesinde kutu boş çıktı denildi. MNG kargo içinde olası hırsızlık şebekesi!?

Bu belkide organize bir amazon çalışanı veya mng kargo çalışanı hırsızlığı da olabilir!

her şekilde üzerine gidilmesi lazım! Ben mail atana kadar bana bir haber de verilmedi!!

29.02.2020 tarihinde Amazon Türkiyeden bir cep telefonu aldım. başka satıcıdan değil, direkt amazonun satış yaptığı şekilde aldım. ürünü yanlış aldım, bir sürü redmi modeli var, redmi note yerine düz redmi seçtim yanlışlıkla!

bana tarif ettikleri şekilde kendi kargo firmaları mng aracılığıyla kendi verdikleri kod ile iade ettim. 2 hafta para iadem yapılmadı. mail attığım zaman;

"depomuza göndermiş olduğunuz kutu boş çıkmıştır ve ürün içerisinde bulunmamaktadır bu sebepten kaynaklı olarak para iadeniz tarafınıza yapılmayacaktır."

şeklinde bir yanıt verildi. Halbuki ürünü kutusuna dahi hiç dokunmadan kendi kutusunda iade ettim!

Amazonu telefon ile aradım çıkan kadın "isterseniz yasal haklarınızı kullanabilirsiniz" dedi! Bir üst yöneticileriyle görüşmek istediğimi söyledim. Kayıt aldılar, 48 saat içinde dönüş yapacaklarını söylediler.

Bu bir kargo veya amazon çalışanı hırsızlığı ise bunun araştırılması lazım!!

"ne bilelim senin boş kutu yolladığını" diyecek kişileri mng kargo ile geri iade işlemi yapmaya davet ediyorum!!

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu durumda ne yapılır? Burada kargo hırsızlığı konuları okurken benimde başıma geldi! Deneyimi olan yardımcı olabilecek olan insanlar birşeyler yazarsa sevinirim :(
S
6 yıl
Yeni Focus 2018 geyik testi km77
Yeni Focusun km77 den geyik testi yüklendi. 83km hızda dahi duygulandıracak derecede iyi

Videoyu izlemek için tıklayınız

Birde bu multi link falanda değil birde eğimli Torsiyon galiba 00:29 da bir Torsiyon kelimesi geçiyor videoda anlatırken.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.