Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
11
Cevap
222
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Facebook aşı karşıtı içeriğin erişimini kısıtlayacak
U
5 yıl
General
Konu Sahibi


Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, yaptığı açıklama ile aşı karşıtı söylemler içeren videolara erişim kısıtlaması getireceğini açıkladı. Şirket bu tür içeriklerin öneriler veya reklamlarla tanıtılmasına izin vermeyecek ve arama sonuçlarında da kısıtlı bir şekilde listeleyecek.

 


Facebook da harekete geçti


Özellikle Facebook ve Youtube son zamanlarda aşı karşıtı videoların insanları yanlış yönlendirebileceği gerekçesiyle eleştiri altındaydılar. Youtube geçtiğimiz günlerde buna benzer bir önlem alarak aşı karşıtı videoların gelir elde edemeyeceğini açıklamıştı. Diğer bir internet devi Facebook ise konuyla ilgili çalışmalarını tamamladı.


Şirketten yapılan açıklamalarda, artık aşılarla ilgili yanlış bilgiler içeren reklamlar kabul edilmeyeceği ve aşı tartışmaları gibi kategoriler reklam araçlarından çıkarıldığı belirtildi. Facebook ayrıca arama sonuçlarından da bu tip sayfaların sıralamasını azaltacak ve erişim kısıtlaması getirerek, önerilerde de sunmayacak.

  

 Haberi Portalda Gör

B
5 yıl
Yarbay

Aşı karşıtlığını tehdit olarak görüyordum ama bu kapitalizmin günümüzdeki en büyük çarkları bu işe bulaştıkça aşılardan şüphe duymaya başlıyorum...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
5 yıl
Binbaşı

Bu aşı iyi hoş da neden aşı yapmış bireylerin de çocuklarına yapmak zorunda kalınıyor. Aşı yapmış anne ve babanın doğacak olan çocuğunda neden direnç göstermiyor.

Bilimsel açıklamasını yapacak birisi?



Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
5 yıl
Yüzbaşı






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ergunx -- 11 Mart 2019; 21:20:19 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kaazto28
S
5 yıl
Yarbay

Bence tıp daha olgunlaşmaktan çok uzak. Hatta birçok konuda geri gidiyoruz. Hepimiz bir nevi kobayız aynı zamanda. Ha bu süreçler iyi sonuçlara doğru gider mi? Gidebilir. Ancak en büyük sorunlardan biri de ilacın hem ekonomik hem de başka hedefleri olan kimseler tarafından farklı amaçlarla da kullanılıyor oluşu. Bu da durumu iyice karmaşıklaştırıyor. Bir yandan doğallık da kaybolup gidiyor. Sonumuz ne olacak bilemiyoruz. Aşı konusunda da net sonuçlar yokken kesin konuşmalar yapılıyor. Öyleyse neden her ülke aynı şeyi uygulamıyor. Bazı ülkeler reddetmese bile riski düşürmeye çalışıyor mesela. Demek ki ortada net bir sonuç yok. Bu da bizi kobay yapıyor. Ya bundan etkilenen aileler. Onların vebalini kim ödeyecek eğer bir sıkıntı varsa?




H
5 yıl
Binbaşı

Aşı karşıtlığı yapan cahil yobazlar kızamıktan,çocuk felcinden ve aşısı olmayınca ölümcül olan diğer hastalıkları unuttu. Kapitalist şirketleri suçlayan yorum atmanızı da saçma görüyorum. İnsanlar bir şey kazanmadan nasıl araştırma geliştirme yapacaklar? Aşı bedava mı ortaya çıkıyor? İlaçlar,teknoloji hep parayla. Sizde insanlık için gönüllü çalışın neden maaşlı çalışıyorsunuz?




P
5 yıl
Yüzbaşı

Aşı ile her hangi bir gen değişikliğine uğramıyor insan, hücre olarak bağışıklık kazandırılıyor.





Bu mesajda bahsedilenler: @kaazto28
S
5 yıl
Yarbay

Aşı karşıtları salyalı bir kedi köpek tarafından tırmalanır ya da ısırılırsa da ben karşıtım deyip kuduz aşısı olmazlar mı acaba, merak ediyorum. :)




C
5 yıl
Binbaşı

aşı karşıtı değilim ama birşey zorla dayatılmaya çalışılıyorsa kıllanıyorum.




M
5 yıl
Yüzbaşı

sonuna kadar katılıyorum hocam




Bu mesajda bahsedilenler: @Bloodin
C
5 yıl
Çavuş

Çocuğa genetik olarak etki etmesinin tek yolu üreme hücrelerinin genetiğinin değişmesi. Ancak aşılar genlerini değiştirmez. Sadece vücudu zayıflatılmış antijen ile tanıştırıp antikor ürettirir. Çocuğun dirençli olması belki hamile annenin aşı yaptırmasıyla gerçekleşebilir



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kaazto28
K
5 yıl
Binbaşı

Teşekkurler hocam anladım, Sağolasınız, Allah işinizi gücünüzü rast getirsin, Allah tuttuğunuzu altın etsin ama sevdiklerinizi değil... Ne muradınız varsa versin.
İçimden geldi hocam böyle yazmak...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @crystal_ship
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.