Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
4192
Cevap
239977
Tıklama
26
Öne Çıkarma
Cevap: Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (184. sayfa)
K
2 yıl
Yarbay

Hocam, Google'da çıkan teorik olarak belirtilen ve pratikte hangi neden ve özelliklerle bu sürenin değişebileceği cümlesi de yazılı iken; bu yaklaşım doğru mudur?

Beklediğin model Rusya'da 18 Mart haftası tarihinde ne Keenetic Rusya Yerel Mağazasında ne de Keenetic RU Çevrimiçi mağazasında satışa başlanmadığı gibi, daha neredeye sadece 2 aydır satışta ve Amazon EU'da da geçtiğimiz hafta listelendi ve 27 Mayıs'ta satışına başlandı. (Bu yorumun tamamı markayı yakından takip eden bir kullanıcı olarak yapılmıştır.)

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 1 Haziran 2023; 12:29:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @NitroNos
N
2 yıl
Yarbay

Öğrenmek istediğim buydu hele şükür diğer firmalar wifi 7'ye geçecek siz daha yeni TR'ye getireceksiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @KEENETIC
R
2 yıl
Binbaşı

Extra Dsl için mi betaya geçeyim Lite için mi ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KEENETIC
D
2 yıl
Yarbay

Teşekkürler hocam bilgi için


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KEENETIC
K
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle Extra DSL için güncelleme yapıp test ediniz. Yaşadığınız durum devam etmesi halinde Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Rdau
K
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba Demir1357,

Nazik geri bildiriminiz için teşekkür ederiz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Demir1357
A
2 yıl
Yüzbaşı

Keenetic Extra DSL KN-2112 mevcut elimde. Intel QOS kapalı/Açık - DNS ISS/CND - Hız sınırlaması - 60/85/100 de yapsam download yük altında pinglerin fırlaması mevcut fakat upload yaparken bir sorun yok sabit. Beta sürümleri de denedim fakat bir çözüm olmadı. Bu sorunu nasıl aşarım?

(IP gizle demeyin, bu ip'de değilim artık :) )

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu testte değer sabit gibi gözükse de benzer ping testini başlattıktan sonra yük altına girmeden önce bu da fırlatıyor hızı sabitledikten sonra düzelmiş gibi gözüküyor.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 10 Haziran 2023; 20:13:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Teğmen

Merhaba, Hero DSL yeni aldım ama 30-45dk aralığında 10-15sn bağlantı kopuyor. Kararlı sürümde (3.9.8) ve önizleme 4.0 beta 2 de de aynı. Tesadüfen yönetim panelinde şunu yakaladım. Bunun bir çözümü var mı?


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba ApRa-,

Yaşadığınız durumu uzak bağlantı ile incelemek isteriz. Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ApRa-
D
2 yıl
Teğmen

Teşekkürler, 24 saat açık bırakıp raporu size göndereyim. Diğer modemde (Asus DSL AC68U) hiç böyle kopma sorunu yok onuda belirtmek isterim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KEENETIC
K
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Raporu bize iletin hat değerleriniz kontrol edelim, duruma göre sizlere çözüm için gerekli bilgilendirme ve destek sağlanacaktır.




Bu mesajda bahsedilenler: @drpakers
A
2 yıl
Yüzbaşı

Maalesef ekipleriniz ile bu konuda anlaşamadık. Download yaptığınız PC'de ping çıkması doğal cevabı aldım. E o zaman neden bu sistem var?

Mobil başka bir cihazdan indirme yaptığımda hız sınırı kaldırırsam o cihazın yaptığı indirme benim pingimi etkiliyor, eğer sınır koyarsam etkilemiyor dedim, hatta aynı pc'de upload'a sınır koyduğumda etkilemiyor, kaldırdığımda etkiliyor. Ama ana pc'de aynı şekilde indirmeye sınırda koysam, hızları 10-20 mbps bile yapsam pinglerimi anormal şekilde çıkartıyor dedim, o da bunun normal olduğunu iddaa etti.

Eğer bu gerçekse diğer cihazlardaki indirme, her ne koşulda olursa olsun indirme yaparken benim pingime etki etmesi gerekmiyor mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KEENETIC
K
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Ping yükselmesinin bir çok sebebi olabilir, Örnek kablosuz olarak bağlantı sağlıyorsanız cihazınızı kullandığınız ortamdaki kablosuz sinyal yoğunluğu vb. durumlar kablolu bağlantıya göre daha sık görülebilir.

Alt yapınızda meydana gelen anlık gürültü artışları, varsa FEC / CRC hataları buna benzer bir çok alt yapı sorunları da ping yükselmesine sebep olabilir. Modeminizi 24 saat açık olarak kullanın ve ardından Tanılama menüsünde bulunan DSL segmesi altındaki Hat İstatistik Raporunu indirip destek@keenetic.com.tr adresine gönderin alt yapı değerlerinizi de kontrol edebiliriz.

Ping süreleri için hızlı ve güvenilir DNS sunucuları kullanılmanızı önerebiliriz.

Ayrıca ISP firması tarafında oluşabilecek dar boğaz sonucunda da ping seviyelerinde yükselmeler meydana gelmektedir. Bu durum için tüm kullanıcılar için ilgili segmente hem upload hem de download yönünde alt yapınıza uygun bir şekilde hız sınırlaması koymanızı da tavsiye ederiz.

Örnek olarak alt yapınız 100 Mbps Download / 10 Mbps Upload değerlerine sahipse tüm istemciler için Download 95 - 98 arası, Upload içinde 8-10 Mbps arasında hız sınırı tanımlaması yaparak ISP tarafında oluşabilecek dar boğaz için de önlem almış olarak ping değerlerinizi düşürebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ApRa-
A
2 yıl
Yüzbaşı

Yazdığımı gerçekten okudunuz mu? Ben de bu şekilde bir sınırlama yaptığım halde, kablolu bağlantım üzerinde darboğazı engelleyemediğini açıklamaya çalışıyorum. Sınırlamalar kablosuzlar için ve kablolu bağlantıda upload için çalışmakta ve bunlar yapılma anında pingim stabil. Düzgün çalışmayan tek kısım kablolu bağlantıda koyduğum indirme sınırın pinge fazlasıyla etki ettirmesi.

Test etmek amaçlı bakın 500 mbps pakete geçtim, 500. Bu paketin bant genişliğinde 75 mbps hız sınırı koysam hiçbir şekilde ping yaratmaması gerekmiyor mu?

Üsteki ana hız testim, alltaki hız sınır ile yaptığım test. Sınır testi ile yaptığımdaki ping değerleri sağ kısımda yer almakta, bu aradaki fark sizce normal mi?



< Resime gitmek için tıklayın >


-----------------

13 Haziran güncelleme.

Bu konuya güncelleme çekeyim. Asus modem ile aynı şehir içinde arkadaşıma yaptırdığım test sonucu sınırlamama yapmamasına rağmen, yine firma TT ping değerlerini stabil olduğunun görüntülerini iletti. Bu demek oluyorki, sorun keenetic tarafında. Cevap bekliyorum, hala inatla sorun yok deniyorsa, cihazımı iade edip başka bir ürün talep edeceğim ve ürünlerinizi artık kimseye önermeyeceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 13 Haziran 2023; 9:57:41 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KEENETIC
A
2 yıl
Yüzbaşı

Önceki içeriğimi güncelleyim, sorunu kısmen kendi çabalarım ile çözdüm fakat yine modem tarafında sorunların olduğu da aşikar. Sorunu nasıl çözdüm buna gelelim.


Daha önceki testlerimde bunu denememe rağmen olmamıştı. Bu arkadaşı devre dışı bırakıp modemi yeniden başlattığımda indirmeye hız sınırı koyduğumda ping uçma sorunu düzeldi.

< Resime gitmek için tıklayın >
Yalnız bu sitelerde sanki yük varmış gibi gözükmeye başladı, fakat gerçek zamanlı testte sorun yok. Bu arkadaş açıldığı zaman bu siteleri düzeltip, gerçek zamanlı testte pingleri zortlatıyor.

https://www.waveform.com/tools/bufferbloat

https://devina.io/speed-test

Bunun yanında sınırları tamimiyle kaldırdığımda, 3.9.8 paketinde ilk yüke bindiği an sanki nette bir ağırlaşma oluyor, ve pingleri hafif yukarı atıyor. (1 giga paket üzerinde). 4.0 Beta 2 üzerindeki testte ise 3.9.8'e göre çok daha düşüyor fakat ilk yük anında yüksek hızlarda modemde sanki dengeleme sorunları çıkartıyor gibi.

Görülebilmesi için de şu şekilde yük altındaki SS'i bırakayım. ( Soldaki IntelliQoS kapalı - Sağdaki IntelliQoS açık)

< Resime gitmek için tıklayın >


Yine mail atacağım, arkadaşlar istedikleri verileri alıp, güncelleme ekibine iletirse daha iyi olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApRa- -- 13 Haziran 2023; 10:49:19 >

A
2 yıl
Yüzbaşı

Mail dönüşü sonrası Trafik Sınıflandırmanın, sadece speedtest - testleri üzerinde bir gecikme yarattığını tespit edip, gerekli raporları ve video kayıtlarını ilettim. Diğer ekipler ile de görüşülüp bu konuna dönüş sağlanacağı söylendi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Konu ile ilgili gerekli bilgilendirme yapılmıştır. İyi günler dileriz.




Bu mesajda bahsedilenler: @ApRa-