A

Yüzbaşı
15 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
360 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
A
geçen yıl
ApRa Ping Tester - 2023 Yayında!
Öncelikle bu program nedir?
  • Programa eklenmiş (Oyun, DNS, gibi) sunuculara ping atarak bu değerleri size gösterir ve o sunucularda kaç ping aldığınızı görebilirsiniz.
  • Oyunlarda oyunu kurmadan veya anlık test yapmak adına kullanabilirsiniz.

Zararlı yazılım veya veri toplama gibi şeyler mevcut mu?
  • Program açık kaynak üzerinden geliştirilmiştir ve istenilmesi durumunda kodlar kontrol edilebilir, ek olarak bir veri tutması çekme durumu söz konusu değildir.

Kullanım
  • İsterseniz .exe üzerinden arayüzden başlatabilirsiniz, isterseniz CMD komutları ile çalıştırabilirsiniz.
  • Tracert testleri, bulunduğu dosyaya not defteri oluşturup kendi otomatik kayıt etmektedir.

İndirme Linki:


Virüs Total: 


Github 


4 tane False-Positive mevcuttur.

< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 yıl
Vega+72lwl Karus Okçu+614 Saat Gold Pre.+246Cash+ Return hesap
72LvL Karus Okçu / CZ Shell görevleri hariç görevler yapılmıştır.
614 Saat Gold Pre. mevcut
246Cash Vardır bilgileri rahatlıkla değiştirebilirsiniz aldıktan sonra.
Xp kanat vardır ve xp peri. L'de oyunun ön kayıt periside mevcut.
İsteyen olursa gelen promo kodunuda verebilirim.

SATILMIŞTIR.

< Resime gitmek için tıklayın >
A
6 yıl
Türk Telekom AKN\u0027siz İnternet Paketlerinde İndirime Gitti
Türkiye'nin en çok kullanılan internet sağlayıcılarından Türk Telekom, internet paketlerinde indirim yaptı.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Superonline'ın AKK'siz (Adil Kullanım Koşulları olmaksızın) yeni paketlerini ve bu paketlere ait yeni fiyatlarını duyurmasının ardından Türk Telekom cephesinden de benzer nitelikte bir uygulama geldi. AKN'siz (Adil Kullanım Noktasız) internet paketi fiyatlarını açıklamasının ardından Türk Telekom, internet fiyatlarında indirime gitti.

< Resime gitmek için tıklayın >

AKN'siz tarifelerinde bulunan 50Mbps, 35Mbps ve 24Mbps hızlarının dışında yine AKN'siz 16Mpbs, 12Mbps ve 6Mbps hızlarını da artık kullanıcılarına sunan Türk Telekom, hızlar için:

16Mpbs 89.90TL
12Mbps 84.90TL
6Mbps 69.90TL fiyatlarını belirlemiş durumda.

ibernet/Hipernet Full Limitsiz kampanyası kapsamında bulunan 8Mbps internet hızı seçeneğindeki 79.90TL fiyat etiketinde değişikliğe gitmeyen Türk Telekom, 59.90TL fiyatıyla 4Mbps internet hızı sunduğu paketini ise kaldırmış gibi gözüküyor. Diğer internet sağlayıcılarının da yeni AKN'siz internet paketi fiyatlarını en yakın zamanda duyurmasını bekliyoruz. Geçen fiyatlara göre daha uygun fiyatlarla karşımıza çıksalar da güncellenen tarife ücretlerinin de tepki çekmeye devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:
https://www.webtekno.com/turk-telekom-akn-siz-internet-paketlerinde-indirime-gitti-h60079.html
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/turk-telekom-internet-zammini-bir-miktar-geri-cekti-2909877/
A
6 yıl
Süperonline Limitsiz ADSL \u0026 VDSL Fiyatları Açıklandı !
Kocaman bir hayal kırıklığı..

Limitsiz ADSL Kampanyası

< Resime gitmek için tıklayın >

Limitsiz Yalın ADSL Kampanyası

< Resime gitmek için tıklayın >

Limitsiz VDSL Kampanyası

< Resime gitmek için tıklayın >

Limitsiz Yalın VDSL Kampanyası

< Resime gitmek için tıklayın >

ADSL Esnek Paketler Kampanyası

< Resime gitmek için tıklayın >

Yalın ADSL Esnek Paketler Kampanyası

< Resime gitmek için tıklayın >

https://www.superonline.net/kampanyalar

Adresinden fiyatlara ulaşabilirsiniz.
A
6 yıl
Modem Hat Değerleri Nedir (Ne Kadar Hız Alırım)
Modem arayüzünden hat değerleriniz nasıl, ne kadar hız alabilirim gibi kendinizce yorumlar yapmanızı sağlayabilirsiniz.

SNR Margin, kabaca size gelen sinyalin kalitesi diyebiliriz. Bunu bazen Noise Margin veya Gürültü Payı olarak modemlerin arayüzünde görebilirsiniz. SNR (Signal to Noise Raito) Asıl data sinyalinin kablodaki istenmeyen sinyallere (gürültü) oranıdır.

Telekom ile bizim aramızda kablo üzerinde data sinyali gelirken, kablo üzerinde dış etkenler nedeniyle oluşmuş diğer sinyallerden (gürültü) etkilenir. Bu etkilenme ne kazar az ise veya data sinyalinin gürültüye oranı ne kadar fazla ise sinyal o kadar kaliteli gelebiliyor demektir. Bu ne kadar fazla ise o kadar iyidir.

Modemlerin arayüzünde ise genelde SNR Margin değeri olur ("Receive Margin", "SNR", "Noise") ki bu da data sinyalinin bozulmaya başlamadan önceki tampon alanı belirtir, sonuç itibariyle bu değerin büyük olması bizim için iyidir.

6db (desibel) ve altında modemininiz hiç buluşmaz. Dolayısı ile adsl'i kullanamazsınız.

7dB-10dB arası idare eder ancak gün içinde hatta oynamalar olursa tolere etmeyecektir (DSL sönüp hattan düşme ihtimali var)
11dB-20dB İyi
20dB-28dB Çok iyi
29dB ve üstü ise mükemmel kabul edilir.


Kısacası 12db altında SNR değeri ciddi problem demek ve buna yapılabilecek fazla bir şey yok. Binanın girişinden (Telekom kablosunun binaya girdiği noktadan itibaren) kablonuzu kontrol etmek, yenilemek (cat5 kablo ile) fayda sağlayabilir.

SNR'yi düşüren bir çok etken vardır, santralden bize kadar gelen kablo üzerine etki eden elektrik motorları, yüksek gerilim hatları, aynı kablo demetinde bulunan başka adsl ve diğer data hatları vs. vs. Biz telekom kablosuna zaten müdahale edemeyiz, ama binanın girişindeki telekom kutusundan itibaren biz sorumluyuz ve bir şeyler yapabiliriz. Öncelikle bu kutunun temiz bir şekilde olması, karmakarışık kablolar yerine alttaki gibi olması tercih edilir.

Evimizde ise paralel çekilmiş telefonlar ve fax cihazları, telefon prizinin temiz olmaması ve özellikle de ADSL splitter'ın kalitesiz veya bozuk olması SNR'yi etkileyebilir. En temiz yöntem evde telefon prizinden direkt modeme giriş yapıp (arada hiç bir şey olmadan, splitter dahi olmadan) SNR değerine bakmak ve SNR yükseliyorsa yani gelişme varsa, probleme yol açan paralel bağlantıyı, ek kabloları vs düzeltmek olmalıdır.(Mümkünse eve giren ilk kabloya bağlamak)

Attenuation veya zayıflama ise, ADSL sinyalinin telekom santralinden çıktıktan sonra bakır kablonun uzunluğuna ve kalitesine bağlı olarak zayıflamasını gösterir. Eviniz telekom santraline ne kadar uzaksa zayıflama artar ve alabileceğiniz maksimum hız düşer. Zayıflama yani Attenuation değerinin düşük olması bizim için iyidir.

20dB ve altı mükemmel
20dB-30dB iyi
30dB-40dB idare eder
40dB-50dB eh işte
50dB-60dB zayıf, bağlantı sorunları olabilir
60dB ve üstü bağlanamama ihtimaliniz çok yüksek
.

Unutmamanız gereken şey, yüksek hızda bir bağlantı için attenuation ve SNR değerlerinin ikisinin de iyi olması gerektiğidir.

Tabii ki bu yazılanlar hep sizin ev ile telekom santrali arasındaki bağlantı hızıdır. Oysa sizin "internet hızı" diye değerlendireceğiniz hız daha bir çok değişkene bağlıdır. Telekomun iç şebekesi, bağlandığınız web sunucunun hızı gibi bir çok etken bulunmaktadır.


Burdaki konuyu biraz daha toparladım.

Kendi modemim üzerinden kısaca anlatım;
< Resime gitmek için tıklayın >

Bölgedeki hız durumu için, ttnet, süperonline, turnet gibi iss'lerin altyapı sorgulamasını kullabilirsiniz.
A
6 yıl
Servis Sağlayıcıları İçin Manifesto
Küresel haberleşme sektörü teknolojik açıdan önemli gelişmelere sahne oluyor. Türkiye, her dönem bu gelişmelerden payını alan, yatırım yapılan, çözüm üretilen bir coğrafya oldu. Bunlar, ülkemizde yaşayan milyonlarca vatandaşımız için yapılması gereken şeylerdi. Her yerde olduğu gibi Türkiye’de de yatırım yapılan bir işin ticaretini gerçekleştirmek; rekabet koşullarıyla, tüketici menfaatini ayırmak gerekiyordu.

Türkiye’de internet hizmet standartları zaruri ihtiyaçlarla gelişmeye devam etti. Adil Kullanım Kotası sınırlamasının teknik zorunluluktan çıkıp, ticari formüle dönüşmesiyle rekabet koşullarını yeniden şekillendirmek gerekti. BTK bu konuda çalışmalarını tamamladı, 1 Ocak 2019 tarihinde AKK’nin kaldırılacağını açıklamıştı.

Teknoloji medyası ve tüketiciler, bu tarihi hizmet standartlarının artacağı bir döneme giriş olarak anmaya başladılar, ancak bu tarih beklentilerin ötesine geçti ve bir milat niteliği taşımaya başladı. Gelinen son noktada bu milat; firmalar açısından avantajlı, kullanıcılar açısından üzücü bir dönemin sinyallerini veriyor. Herkes AKK’siz internet dönemini sevinçle beklerken, fiyatlar ve hizmet standartları moralleri bozuyor.

Önemli not: Bu içerik, Türkiye'deki internet kullanıcıları ve hizmet sağlayıcı firmalar arasında bir uzlaşı ortamı için FARKINDALIK yaratma hedefiyle oluşturulmuştur, semboliktir.
Eğer siz de aynı düşüncelere sahipseniz katılım sağlayabilirsiniz

Katılım için =>https://www.change.org/p/türk-telekom-türkiye-deki-tüm-internet-servis-sağlayıcıları-için-tavsiyelerle-dolu-bir-manifesto?utm_source=webtekno

1. Sadece Adil Kullanım Kotası’nı değil, daha fazla sınırlamayı kaldırmalısınız:
AKK’siz tarifelerin maksimum 4, 16, 35 50 ya da 100 mbps ile sınırlandırılması, ortaya hız düşümsüz fakat yine de limitli bir internet erişimi çıkartıyor. Adil Kullanım Kotası sınırlamasını kaldırmak, adil internet kullanımı için yeterli değil. Her kullanıcı, mevcut altyapısının kapasitesinden maksimum düzeyde faydalanmalı.

2. Adil bir rekabet için sadece altyapılar üzerinden değil, fiyatlar üzerinden de özdeş standartlar belirlemelisiniz:
Tüm sabit geniş bant internet hizmeti veren firmalar tarafından sunulan tarifelerde, serbest piyasa koşullarını tüketici menfaatlerine uymayacak şekilde yansıyan fiyat politikaları ortadan kaldırılmalı. Kurumsal bir uzlaşma sağlayarak, firmaların hizmetleri için alınan ücret arasındaki uçurum farklar giderilmeli.

3. Ortak yatırımlar yapmalısınız:
Türkiye’nin her köşesinde birbirine yakın standartlarda hizmetler vermek için firmalar altyapı yatırımlarında ortaklıklar kurmalı. Tıpkı ABD, Avrupa ve Asya ülkelerinde olduğu gibi ortak altyapı üzerinden kullanıcılara hizmetler verilmeli.

4. Kullanıcıların her türlü sorununu çözebilecek teknik destek ağı kurup, daha kolay ulaşmasını sağlamalısınız:
Müşteri hizmetleri her kullanıcı için ulaşılabilir olmalı. Kullanıcılar, eğer altyapı sahibi firmadan hizmet almıyorlarsa, teknik servis hizmetlerini hızlandıracak ortak bir iletişim ağına yönlendirilmeli. Altyapı sahibi firmalar, hizmet sağlayıcı alternatif firmaların abonelerini, en az doğrudan abone olan müşterileriyle eşit görmeliler.

5. Türkiye’deki girişimci fikirlere, internet hizmetlerinin kalitesini arttıracak projelere önem vermelisiniz:
Yapılacak yatırımlar sadece altyapı hizmetlerine değil, bağımsız girişimciler ve öğrenciler tarafından geliştirilen teknik ve bilimsel açıdan yeterli projelere de aktarılmalılar.

6. Fiyatlar, belirlenen sınırlar aşılmadan yükselecekse, bu yükselişin geçerli nedenlerini net şekilde açıklayarak kamuoyu aydınlatmalısınız:
Fiyatlardaki artışın nedeni, kullanıcılara yeni tarifelerle birlikte net ve yoruma kapalı bir şekilde açıklanmalı.

7. İnternet erişimindeki fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmalısınız:
Türkiye’nin farklı coğrafyalarında yaşanan internet erişimi problemlerini gidermek için tüm firmalar ortak çalışmalar yürütmeliler. Şehir veya taşra fark etmeksizin, ülkemizin her köşesinde kaliteli, hızlı ve güvenilir hizmetler için çalışılmalı. Herkes, internete aynı şartlarda erişmeli. Bu konuya sosyal sorumluluk projesi olarak değil, zaruri bir ihtiyaç olarak bakılmalı.

8. Fiyatları ve hizmet standartlarını sadece sözleşmelere bağlı kalmadan herkes için standart hale getirmelisiniz:
Fiyatlar ve hizmet standartları, bireysel ya da kurumsal kullanıcılar için özdeş hale getirilmeli. Tarifeler arasındaki fiyat farklarıyla, sunulan hizmet kalitesi birbiriyle örtüşmeli. Bu durum hiçbir kullanıcıyı ayırt etmeden aynı şekilde olmalı

9. Rekabeti tüketici menfaatlerini koruyarak sürdürmelisiniz:
Rekabet ortamı, haberleşme sektörünün bel kemiği olan tüketicilerin zararına sonuçlar vermemeli. Etkin güce sahip firmaların rekabetteki üstünlüğü, alternatif firmaları üzerinde bir yaptırım gücü olarak kullanılmamalı.

10. BTK ve Rekabet Kurumu gibi devlet kurumlarının sürece müdahalesini beklemeden uzlaşı ortamı oluşturmak için birlikte hareket etmelisiniz:
Resmi kurumların sürece itirazı beklenmeden yasal olarak belirlenen sınırlara uyulmalı. Yasal sınırlar yetersizse, firmaların hukuk büroları resmi kurumlara bunun için destek sunmalı.

Kaynak:https://www.webtekno.com/turkiye-deki-tum-internet-servis-saglayicilari-icin-tavsiyelerle-dolu-bir-manifesto-h59439.html
A
6 yıl
Bilgisayar Hızlandırma! (Yüksek CPU-RAM Çözüm)
Merhaba arkadaşlar forumda bilgisayarım çok yavaş cpu,ram kullanımı çok fazla diye çok fazla konu açılıyor bu arkadaşa yardımcı olabilecek bir konu açmaya karar verdim umarım işinize yarar.

DÜŞÜK PERFORMANS

Bilgisayarınız eskisi gibi çalışmıyorsa eski tadı tuzu yoksa bu konuda şunları yapabilirsiniz;

- Kasa içi temizlik (Kasanızın içini mümkünse komprosör ile güzel bir şekilde temizleyiniz,işlemci fanına ve ekran kartı fanına dikkat ederek).

- Sisteminizin güncel stabil bir sürüm olduğuna dikkat edin tavsiyem Windows 10 - 64 Bit (1709 veya 1803 sürüm) / Bütün driverlerınızın eksiksiz kurulu olduğuna emin olunuz.

- Windowstaki gereksiz servisleri Burdaki linkten indireceğiniz programla kapatabilirsiniz.

- Başlat / msconfig yazarak sisteminizin açılıştaki gereksiz programları ve hizmetleri kapatmanızı tavsiye ederim
< Resime gitmek için tıklayın >


- Eğer hala eski performansı alamıyorsanız eski dediğim en fazla 1-2 ay önceki, sisteminizi temiz bir şekilde Windows 10 - 64 Bit (1709 veya 1803 sürüm)'e geçirmeniz yani formatlamanız.


-----------------------------------


ISINMA PROBLEMİ

Bilgisayarınızın testler sonucu aşırı ısındığını gözlemlediyseniz;

- Yukarda söylediğim gibi kasanızın içini mümkünse komprosör ile güzel bir şekilde ,işlemci fanına ve ekran kartı fanına dikkat ederek temizleyiniz.

- Sisteminiz 3-4 seneden eskiyse işlemci termal macununu yenilemekte fayda var.

- Eğer problem hala çözülmüyorsa işlemcinize yeni bir soğutucu almanız gerekmektedir.


-----------------------------------


FAZLA CPU-RAM-HDD KULLANIMI

Sisteminizin boştaykenki ram,cpu veya hdd kullanımı çok fazlaysa öncelikle yukardaki performans işlemlerini uygulayınız eğer probleminiz çözülmediyse sisteminizde muhtemeden virüs mevcuttur.

- Burdakaki linkten malware taraması yapmanızı tavsiye ederim (Nasıl yapacağınız makalede mevcut).

- Üsteki taramadan sonuç alamadıysanız burdaki combofix programı ile taratmayı deneyiniz.

- Eğer üsteki taramalar sonuç vermediyse format vakti demektir, sisteminizi destekliyorsa Windows 10 - 64 Bit (1709 veya 1803 sürüm) format atmanızı tavsiye ederim.

- Format atıldı ama cpu,hdd problemi devam ediyor ozaman kasanın içindeki parazitlemeden kayaklı olabilir kabloları bir kontrol etmenizde fayda var.

- Hala çözülmediyse donanımsal bir problem olduğu aşikar işten anlayan(bilgisayarcıdan) yardım almanız kafidir artık.


-----------------------------------


DONANIMSAL YÜKSELTME

Performans ayalarını yaptım ama çokta fark eden bir şey olmadı diyorsanız, donanımı yükseltme vaktiniz gelmiştir demektir..

- Bilgisayarınızın Rami 4gb'ten daha az ise ilk tavsiye edeceğim şey ram alıp en az 4gb yapmanızdır.

- Bilgisayarınız 3-4 Seneden eskiyse tavsiye edeceğim 2.şey SSD almanız olacaktır SSDler bilgisayrınıza inanılmaz bir hız katacaktır.

Üsteki söylediklerim gündelik kullanım için ben oyunda oynamak istiyorum diyorsanız; kendinize bir ekran kartı ve işlemci bakma yolu gözüküyor gibidir.(Alacağınız işlemci anakartınız ile uyumsuz olursa birde anakart).


Kendi fikirlerimi yazdım yanlışlarım olabilir. Fikir eklemek isteyen olursa yoruma yazabilri arkadaşlarımız faydalansın..

Dipnot: Bilgisayrınız stabil çalışıyorsa %5 daha çok performans alcam diye sağı solu kurcalamayın, pişman olabilirsiniz bırakın keyfinize bakın :)
A
6 yıl
Türkiyede İnternet Neden Yavaş ?
Bu soruyu her internet kullanıcısı en az bir kez sormuştur; bizim internet hızımız Avrupa ve Amerika'ya göre neden çok yavaş? Bu soruyu üç maddede yanıtlayabiliriz.

ürkiye, gerek kalabalık nüfusu, gerekse çevrimiçi içeriklere olan ilgisi nedeni ile dünyanın en fazla internet kullanan ülkelerinden biri. Bununla birlikte Türkiye’nin geniş bant internet hızında dünya sıralamasının bir hayli gerisinde kalıyor. Peki interneti çok fazla kullanmamıza rağmen neden yavaş bir internet bağlantısına sahibiz?

Bunun kabaca üç farklı nedenden kaynaklandığını söyleyebiliriz. Bunun ilk nedeni, Türkiye’deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye’nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.

1- Bağlantı Noktası (Router) Problemi

Ana içerik sağlayıcılar olarak tanımlanan Google, YouTube, Facebook, Amazon, Twitter, Microsoft gibi şirketler, doğrudan Level3, Akamai, Verizon, Telia-Sonera, Cogent, NTT, Telecom İtalia gibi taşıyıcı ağlara bağlı durumdalar. Kendi fiber ağını kuran Google’ı bu noktada kısmen de olsa kenara ayırabiliriz.

Avrupa ve Kuzey Amerika’daki internet servis sağlayıcıları doğrudan bu taşıyıcılara bağlıdır. İnterneti asıl hızlı hale getiren olay ise hem ana taşıyıcıların birbirine direkt olarak bağlı olması, hem de Avrupa ve Kuzey Amerika’daki internet servis sağlayıcılarının aynı anda birden fazla ana taşıyıcıya bağlı olmaları.

Bunun tam olarak ne anlama geldiğiniz anlamak için Türkiye’deki ve Çekya’daki bir internet kullanıcısının YouTube’a bağlanmak için kaç farklı bağlantı noktasından geçtiğine bir bakalım:

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Çekya’nın daha az bağlantı noktasından geçtiği için daha hızlı bir internete ve daha az geciktiğini söylememize gerek bile yok. Daha da önemlisi gördüğünü gibi bizzat Google, Çekya’ya fiber bağlantı getirmiş durumda. Çekya’nın büyük bir nüfusu ya da gelir getirecek bir internet kullanımı bulunmuyor. O halde Google neden bu ‘küçük’ ülkeye fiber altyapı getirme ihtiyacı duymuş olabilir? Bu noktada ikinci nedene geçebiliriz.

2- Coğrafi Konum

Bize hayatımız boyunca Türkiye’nin coğrafi konumu nedeni ile çok şanslı olduğu, bütün büyük ticaret yollarının Türkiye üzerinden geçtiği öğretildi. Söz konusu ‘ticaret yolu’ İpek Yolu ise söylenenler doğru kabul edilebilir ancak günümüzde pek de geçerli olduğu söylenemez. Zira ana taşıyıcılar Avrupa’dan Ortadoğu’ya internet götürmek için Türkiye’yi pas geçip Akdeniz’in dibinden fiber kablo geçirebiliyorlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Ancak yukarıda sormuş olduğumuz soru hala cevap bulmadı. Çekya neden fiber bağlantı konusunda bu kadar şanslı? Çekya’nın denize kıyısı bulunmuyor ancak bu küçük ülkenin bir komşusu Almanya, bir komşusu Polonya bir komşusu Avusturya. Dolayısı ile fiber hatların Çekya’yı pas geçmesi pek de mümkün değil. Türkiye’nin komşularına bir göz atarsanız bizim neden aynı avantaja sahip olmadığımızı görebilirsiniz.

3- Tekelleşme

Türkiye, nüfusu ile neredeyse tüm Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden daha kalabalık bir ülke. Üstelik bu nüfusun büyük bir çoğunluğu her gün saatlerce yoğun bir internet kullanımı gerçekleştiriyor. O halde neden büyük internet servis sağlayıcılarının hiçbiri ülkemize yatırım yapmıyor? Sonuçta Türkiye çok kalabalık ve nüfusuna göre bile oldukça yoğun bir internet kullanımına sahip.

Bunun temel nedeni, Türkiye’nin geniş bant internet ağının Türk Telekom tekelinde bulunması. Yabancı yatırımcılar, söz konusu tekel nedeni ile Türkiye’nin bağlantı noktası sayısını artırmak gibi bir çaba içine girmiyorlar. Bu da Türkiye’deki tüm internet kullanıcılarının Türk Telekom’un sunduğu Level 3, Seamewe-3 ve Mednautilus bağlantıları ile yetinmesine neden oluyor.

Örnek vermek gerekirse; yabancı bir internet sağlayıcısı Türkiye pazarına girdiğinde Türkiye’nin internet kullanım potansiyelini bildiği için Akdeniz üzerinden yeni bağlantı noktaları getirerek Türkiye’deki internet kullanıcılarına bir alternatif sunacak. Dolayısı ile tüketicilerin daha kaliteli interneti daha uygun fiyata kullanabilmek gibi bir alternatif olacak ve pazarda bir rekabet oluşacak. Ancak şu an için tüm pazar Türk Telekom’un elinde bulunduğundan hiçbir şirket böyle bir atılıma girişmiyor.

Şimdi bazı arkadaşlar benim altyapım Superonline’a ya da Kablonet’e ait diyebilirler. Doğru; ancak sizin mahallenizdeki ya da sokağınızdaki altyapı abonesi olduğunuz şirkete ait. Türkiye’ye gelen ana taşıyıcı bağlantılarının tamamı Türk Telekom kontrolünde bulunuyor. Yerel internet servis sağlayıcıları Türk Telekom’dan belli bir bant genişliği kiralayarak kendi altyapılarını kurup internet hizmeti veriyorlar.

Peki bu durum nasıl düzelir?

İnterneti hızının artması için pek fazla çözüm olduğunu söyleyemeyiz. Teknik olarak hızın artması için ülkemize gelen internet bağlantı noktası sayısının artması gerekiyor. Bu da çok ciddi bir yatırım gerektiriyor. Kısa vadede kazanç sağlamayacak bir yatırım… İnternet hızının artması için bir diğer çözüm ise Türk Telekom tekelinin sona ermesi, yabancı internet servis sağlayıcılarının ülkemize yatırım gerçekleştirmesi, hatta Google gibi ana taşıyıcıların Türkiye’ye fiber altyapı kurması.

Kaynak:https://www.webtekno.com/turkiye-nin-internet-hizi-avrupa-ve-amerika-ya-kiyasla-neden-bu-kadar-yavas-h58980.html
A
6 yıl
Süperonline\u0027nın Gece AKK\u0027sini Yok Sayma !
Merbaha arkadaşlar daha yeni bir mesaj geldi kotanızın %80'di dolmuştur diye şaşırdım, indirmeleri gece yapıyorum kota nasıl dolar sonra bir baktımki bildiğin yok sayma :) Geçen aydada böyle bir sıkıntı vardı dedim sistemseldir diye düşündüm ama hala devam ediyor. Şikayet talebi açtım bakalım nasıl bir dönüş olacak.

Resimlerde 00'dan önce başlatmış gibi gözüktüğüne bakmayın, indirmeyi duraklatıp 1, 1.5'tan sonra başlattığım indirme hepsi..

Sizinde dikkatli olmanızı istiyorum..

< Resime gitmek için tıklayın >

1 Mayıs 2017 itibariyle tüm müşterilerimizin 02:00- 08:00 arasındaki internet kullanımı AKK’dan düşmemektedir. Gece Kuşu ve Akksız Gece kampanyalarında olan müşterilerimiz için ise ek olarak 00:00-02:00 arasındaki kullanımlar AKK kotasından düşmez.


EDİT: Verilen cevap indirdğiniz indirmeler akn'den düşmemiştir dediler.. Komedi eğer öyleyse neden bu bilgiler ayrı ayrı gösterilmiyor 00:00-02:00 arası ayrı 08:00-00:00 Ayrı ayrı yazması lazım işleri güçleri çakallık
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.