Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1505
Cevap
78049
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: En Son İzlediğiniz Anime ve Yorumlarınız (70. sayfa)
N
2 yıl
Yarbay

Yowamushi pedal yeni sezon neden gelmedi anlamış değilim ya. Kaç sene geçti aradan

edit: oha 5.sezon başlamış





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 1 Ocak 2023; 20:24:25 >


Bu mesajda bahsedilenler: @maybe4you
A
2 yıl
Teğmen

Classroom of elite 2. Sezonu izledim. İlk sezona göre güzeldi.
Overlord 4. Sezonu izledim o da güzeldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
2 yıl
Yarbay

Ne demek <3


Mesafeli ve soğuk gözükmesi biraz karakterlerden ama çoğunlukla animenin karakterlerin ilk tanışmalarından itibaren başlaması aslında. Diğer CGDCT lerde yukarıda bahsettiğim gibi kendinizi önceden oluşmuş bir arkadaş ortamında buluyordunuz. Bocchi de ise bu kısımların atlanması yerine bocchi nin diğer karakterler ile sırasıyla yakınlaşması işlenmiş. Sizi bilmiyorum ama benim için karakterlerin yakınlaşması birbirlerini tanımaya başlamaları gibi kısımların işlenmesi olmazsa olmaz kısımlardır. İzlerken en çok buralardan zevk alırım. Ama bu kişinin zevkine göre değişkenlik gösterebiliyor tabii.


Duygusal kısımlar ise melankolik bir ortam oluşturmuş. Zaten dram tagli bir CGDCT animesi çok azdır bence. Benim bildiğim bir a place further than universe var.

Aria pek sayılmaz bence çünkü iyashikei türünden Slice of life odaklı bir anime. Türünün en güzel örneklerindendir aria. Benim iyashikei türünde favori animem ise tartışmasız Natsume book of friends. Gerçi genel anlamda en sevdiğim anime aslında natsume.
Bu arada diğer iki yazdığım CGDCT animesini izlemediyseniz izlemenizi öneririm. Bocchi için genel CGDCT e artı olarak eklenmiş özellikler kısmi olarak diğer ikisinde de mevcut.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 1 Ocak 2023; 16:56:43 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

CGDCT değilde sizin izlediğiniz KEY VN animeleri vardı onları izlemek istiyorum fazla uzak olmayan bir gelecekte. CGDCT'ye denk gelirsem farklı bir tat olsun diye bakabilirim zaten en kalitelilerini yazmışsınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @defaulticus
D
2 yıl
Yarbay

Planetarian mı acaba?
Key VN anime uyarlamaları az değil. Clannad, Little Busters, Planetarian, Prima Doll, Rewrite aklıma gelenler bunlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 1 Ocak 2023; 17:32:39 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Charlotte ve Angel Beats izledim.

Planetarian ilk izleyeceğim.
Clannad
Air
ReWrite bakmayı düşündüklerim.

Sürekli aynı tip seriler izlemektense araya böyle farklı animeler katmak güzel oluyor. Bocchi'yi de o yüzden izledim zaten. Denemediğim veya fazla tutmadığım , önyargılı olduğum anime türlerinede şans veriyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @defaulticus
D
2 yıl
Yarbay

Key VN ları genelde dram odaklıdır. 2023 yılında bu animeleri izlemek sizi yorabilir. Demode olmuş karakter dizaynları ve tekrarlayan kısımlar yüzünden. Ama benim gibi bu tarz şeylere takılmıyorsanız arada eski yıllara gidip retro anime izlemeyi seviyorsanız sorun olmaz. Bence rewrite yerine little busters daha iyi olabilir eğer anime izlenme sınırı mevcutsa. Rewrite ın anime uyarlaması çoğunluğun hiç sevmediği kalitede.

Planetarian ın da bir snow globe isimli ovası vardı onla başlamanız lazım. Sonra 5 bölüm anime sonra da 5 bölüm anime içinden sahneler içeren remake tarzında film. Haberiniz olsun. İyi seyirler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 1 Ocak 2023; 18:0:15 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
N
2 yıl
Yarbay

Aaaa 4 yıl aradan sonra sonunda 5.sezon gelmiş bile yeni görüyorum. Çok mutlu oldum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 1 Ocak 2023; 20:8:45 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nymphetaminê
M
2 yıl
Yarbay

Bayağı bildirim gelmiş, mutlu oldum ya.

@Nymphetaminê Söylememe gerek kalmamış, görmüşsün zaten. 5. sezon 25 bölüm olacakmış daha 10. bölümde. Bitmesini bekliyorum ben.

@Periah Cute girls doing cute things türü aslında bir yan tür olmakla birlikte çok geniş bir tür. Çünkü "doing" kısmı her animede değişebilir. Kiminde müzik yaparlar, kiminde kamp yaparlar, kiminde oyun oynarlar vs vs.
@defaulticus ile Bocchi the Rock konusunda farklı görüşlerdeyiz ama keyifli bir tartışma olmuştu :)) @Periah 'ın benzetmesi güzel olmuş. Sahiden Watamote'a da benziyor bayağı bu. İncelemen tam yerinde olmuş senpai :))



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Periah , @defaulticus , @Nymphetaminê
D
2 yıl
Yarbay

Periah arkadaşım ile ben her mesajımızı yaklaşık 10 defa düzelttiğimizden nasıl bir bildirim geldiğini hayal edebiliyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @maybe4you
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Donanımhaberin anime bölümü genellikle tenhalığı ile meşhurdur ancak buraya yazan birkaç arkadaşta yazdıklarının altını doldurabilen kimseler oluyor genelde. O yüzden az tartışma olsa bile genelde kaliteli tartışmalar denk geliyor. Denk gelince keyifle okuyorum bende :)




Bu mesajda bahsedilenler: @maybe4you
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
GANKUOTSU

Meşhur Monte Kristo öyküsünün anime uyarlaması, tabi anime uyarlaması olduğu için öyküyü olduğu gibi almak yerine animelere has biraz daha fantastik bir öyküye çevirmişler ancak özü aynı kalmış.

Bahsetmem gereken bir nokta animenin görsel tarzı, normal bir görsellik yerine ışıltılı ortamlar , karakterlerin giyimlerinin klasik dönem duvar kağıtları gibi olması aristokrat 18. yy havası yakalanmaya çalışılmış. Her ne kadar işleniş kısmını çok başarılı bulmasamda veya animenin eski olması benim için büyük bir eksi olsa bile dediğim gibi bu sanatsal görsel tarzı animenin yaşını bir nebze makyajlıyor. Tabiki bazıları bunu göz yorucu bulabilir. Çünkü gerçekten de döneme uygun olarak herşeyde fazla fazla gösteriş var.

Genel olarak öykü ve işlenişten bahsetmem gerekirse GANKUOTSU karanlık bir anime. Çok kusursuz veya akıcı bir öykü olduğunu söyleyemem ancak Monte Kristo kontunun intikam hikayesi bir şekilde sizi ekran başında tutmayı başarıyor ve açıkçası yetişkin temalar görüyoruz bu noktada. Anime bu noktada ahlaki açıdan gri noktalara temas ediyor.

Eski bir anime olmasaydı ve kurgusu biraz daha elden geçseydi çok iyi bir seri olabilirmiş. Bu haliyle de izlenebilir durumda.

10/7





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 2 Ocak 2023; 12:7:3 >

P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Aoi Bungaku Series

Japonların modern yazarlarının kitaplarının animeye uyarlanmış şekli Aoi Bungaku Serisi. Ticari bir eser değil dolayısıyla klişeden uzak daha çok sanatın ve kalitenin ön planda olduğu güzel bir anime olmuş. 4 yazara ait 6 öykü toplam 12 bölümde animeleştirilmiş.

Her bölümün başında edebiyatçı bir Japon abimiz çıkıp anlamlı sözlerle animesi yapılan eser ve yazar hakkında kısa bilgiler veriyor. Bence bu kısım hoş olmuş çünkü bazen izleyeceğiniz bölüme olan ilginizi arttıracak çarpıcı bilgiler duyabiliyorsunuz.


Örneğin daha ilk bölümde yazar Osomi Dazai'nin animesi yapılan kitap yayınlandıktan sonra intihar ettiğini öğreniyoruz.

Kısacası bu animeyi izlemeden önce modern Japon edebiyatının neye benzediği konusunda en ufak fikri olmayan ben, anime bittikten sonra tersine Japon yazarları merak eder halde buldum kendimi.

Animeye geri dönersek bölümler genel olarak kesinlikle orjinal hissettiriyorlar. Klasik anime klişeleri ile karşılaşmıyorsunuz, klasik karakterler ile de karşılaşmıyorsunuz zaten kaynak metaryal Japonların en iyi yazarlarına dayandığı için pekçok edebi tekniği hikayeler içinde görmek mümkün. Daha çok insan ilişkileri ve soyut kavramlar üzerinde duruyor öyküler. Teknik tarafı da oldukça kaliteli.

Öyküler birbirlerinden oldukça farklı olduğundan hepsini beğeneceğinizin garantisini vermiyorum, ancak kaliteli bir anime izleyeceğinizin garantisini veriyorum.

10/8


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Gakusen Toshi Asteriks

Bu animenin en büyük özelliği hiçbir özelliği olmaması. Muazzam derecede orjinallikten yoksun anime dünyasının tüm klişelerini paket halinde size sunan bir seri.

İzlemeye ilk başladığım anlarda ben bunu forumda baya gömerim diye düşünüyordum ancak garip bir şekilde bir yandanda insanı sarıyor. Öyle çıtır çerez niyetine izlenebilir bir seri diyebilirim.

Karakterlerin çoğu çoluk çocuk, harem ve ecchi sahneler var, klasik anime karakterleri tam kadro eklenmiş , öyküsü pek ciddiye alınabilir değil, sırf seri boyunca yaşanan dövüş turnuvası tarafından taşınan bir anime olmuş.

Hiçbir beklenti olmadan öylesine zaman öldürmek için bakılabilir.

10/7

Not: 6.5 ile 7 arasında baya gidip geldim.



P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Bleach Thousand- Year Blood War

Yıllar sonra eski bir dostu tekrar görmek güzeldir. Ancak bir maziniz olduğu için kusur kondurmakta zordur. Bleach'in Myanimelist'teki 9.14 puanlık ortalamasını da bu bağlamda görüyorum. Ancak Bleach'i tekrar gördüğüme sevinsem de 9 puanın yanından bile geçemeyeceğini söylemeliyim.

Buradan Bleach yapımcılarına seslenmek istiyorum bu animeyi yaparken arkanızdan birşey mi kovalıyordu ? Taş gibi animasyonlar var, taş gibi soundtrack var, taş gibi senaryo var, taş gibi karakterler var nasıl bunu bu şekilde yapmayı becerdiniz ?

Daha animeye girdik yıllar sonra Bleach'ı tekrar görmüşüz karakterlerin gündelik yaşamlarına, aralarındaki ilşikilere geçen sürede ne olduğuna iki dk bir bakalım, tekrar bir seriye ısınalım değil mi ? Yok 2 dk içinde aksiyona sürükleniyoruz, buradan sonrada animenin bu tarafı hiç değişmiyor sürekli oradan oraya, oradan başka bir yere sürüklenip duruyoruz. Bir sürü büyük olay gerçekleşiyor ancak herşey yarım yamalak işleniyor.

İzlediğim 13 bölümden rahatlıkla 5 sezonluk anime yapılabilirmiş herşeyi tek bir sezonun içine sıkıştırmışlar.


Animenin en başı ve Hueco Mundo'da yaşananlar - 1. sezon
Seireitei saldırısı - 2. sezon
İchigo'nun Ruh Krallığına gidip eğitim görmesi - 3. Sezon
İchigo'nun geçmişi - 4. sezon
Zaraki Kenpachi'nin geçmişi - 5. sezon rahatlıkla yapılabilirdi.

Animenin bu anlamsız hızı nedeniyle pekçok görmek istediğimiz dövüş veya Bleach'in çok önemli sırları çok kısa sahneler veya birkaç slayt ile geçiştirilmiş.


Kyouraku'nun gözünü kaybettiği dövüş iki ufak sahnede olup bitiyor, Zaraki'nin 3 tane düşman elemanını haklayıp Ywach'a saldırması sadece 2 slayt ile geçiştiriliyor. Byakuya'nın dövüşü tatsız tuzsuz, Hueco Mundo zaten 5 dkda geçiştiriliyor.

Ana animenin bile çok daha üstüne çıkabilecek bir malzeme varken Bleach bu anime ile potansiyelini hiç etmiş. Bleach hayranları yine izleyecek ve oldukça keyif alacaklardır fakat bu genel olarak bakıldığında animenin başarısız olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bu haliyle elimizde oldukça kaliteli 13. bölümlük bir fragmandan öte birşey olduğunu söyleyemeyeceğim...

10/7


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
2 yıl
Yarbay

@Periah arkadaşım gene akıyorsun valla. Benim 1 ayda anca izleyebileceğim animeyi 2-3 günde bitirmişsin




Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
O
2 yıl
Yarbay

Açıkcası bu aşırı hızlı pacing Bleach'e yakışmış ki insanların bence en çok beğendiği şey buydu. Çünkü ilk Bleach o yavaş anlatımı, uzata uzata karakterleri göstere göstere anlatımı denemişti ve MyAnimeList'de en çok yarıda bırakılan anime olmuştu, insanlar en kötü shounen demeye başlamıştı Bleach için şimdi ise aynı insanlar garip bir şekilde en iyi shounen diyorlar.

Bence 8/10 çünkü benim gibi herkes diğer shounenlerin bu kadar yavaş olmasından sıkılmıştır. Bleach'in yavaş yavaş anlatılacak kadar derin bir hikayesi veya kurgusu yok zaten, shounen pacingi bence bu olmalı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 5 Ocak 2023; 12:47:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bleach'in düşüşünün nedeni yavaş tempo değildi.


Aizen ile olan mücadelenin bitmesinden sonra anime boşluğa düştü. Devamında ne Aizen'in yerini doldurabilecek bir ana kötü nede bir amaç kalmamış gibiydi bunun üstüne animenin esas karakterlerinin çoğunun kaybolduğu yerlerine serinin kökleri ile alakasız bir sürü tip gelince insanlar ilgisini yitirdi.

İkinci olarak normalde shonen animelerin temposu gayet yeterli ancak uzun serilerde yer yer temponun ciddi derecede düştüğünü görüyoruz. Bunun nedeni animenin yapımcıları istediğinden değil zorunluluktan kaynaklanıyor. Anime kaynak meteryale yaklaştıkça yapımcılar mecburen tempoyu düşürüp animeyi sıkıcı bir hale sokuyorlar.

Kimisi tempoyu iyice düşürüp bölümleri lastik gibi uzatıyor. (One Piece, Naruto)
Kimisi yeterince malzeme birikmesi için uzun aralar veriyor. (Fairy Tail)
Kimisi rezalet ötesi filler bölümleri koyuyor (Naruto), kimisi kaliteli filler bölümleri koyuyor bazen filler izlediğini anlamıyorsun bile (Bleach)

Bu şekilde animeyi sürdürmeye devam ediyorlar. Yani düşük tempoyu shonenlerde istedikleri için yapmıyorlar. Kaynak malzeme yeterli olsa emin ol anime adaptasyonlarının hızı gayet iyi.

Fakat Bleach'e gelirsek burada tam tersi bir durum var. Elinde yeterince manga bölümü var ancak sen bunu olması gerekenden çok daha hızlı harcıyorsun. Buda benim gördüğüm animedeki detayları ve atmosferi yokediyor. (Yeni Bleach'i Hellsing'e benzetiyorum.)


Bleach'in başından beri İchigo'nun annesine olanlardan dolayı yaşadığı ızdırabı görüyoruz. Ben animede İchigo'nun annesini anlatan bu bölümün çok daha uzun ve duygusal işlenmesini beklerdim mesela. Bilmiyorum Zaraki'nin geçmişini , Unohana'nın geçmişini uzun uzun izlemek isterdim.

Bence senaryo çok daha detaylı bir işlenişi hakedecek kadar iyiydi bu sezonda. Çok malzeme vardı , bu şekilde eldekiler israf edilmiş gibi geldi...

@defaulticus Son 1 aydır anime maratonu yapıyordum. Bu incelemelerin hepsi oradan yoksa günde 7 bölümden fazla( Oda maksimum) anime izlemiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 5 Ocak 2023; 19:34:43 >


Bu mesajda bahsedilenler: @defaulticus , @Okeanix
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
High Score Girl

Son dönemlerde en beğendiğim ikinci anime bu oldu. Görünüşünün aksine tam bir atari oyunu animesi diyemem. Tersine sizi duygusal olarak çok fena çarpan çok hoş bir romantizm animesi yapmışlar. Animeyi süslemek içinde atari(konsol) oyunlarını ve özellikle bizimde az çok haşır neşir olduğumuz ateri salonu kültürünü animeye güzel yedirmişler.

Aslında ortada çok detaylı bahsedilebilecek birşey yok. Oyun tutkunu atari salonlarında gezmek dışında hiçbirşeyle ilgilenmeyen çok da parlak olmayan bir ana karakterimiz var (Yaguchi). Bu karakterimiz birgün sınıfının en güzel, yetenekli ve zengin kızının aslında bir atari salonu müdavimi olduğunu keşfediyor ve atari salonunda başlayan tanışıklıkları zamanla ilerliyor. Daha sonra bu ikilinin arasına bir kız karakter daha katılıyor ve bütün romantizm temalı animelerde ne oluyorsa o oluyor. Konu tamamen bu.

Animenin zaman dilimi görece geniş tutulmuş. Bu sayede ilk sezon daha çocukça ve masum ilerlerken ikinci sezonda karakterler büyüyor ve anime daha yetişkin hale bürünüyor. Burası güzel olmuş. (Zaman ilerlemese bir ikinci sezonu kaldıramazdı kesinlikle.)

Görsellik biraz garip ancak birkaç bölümden sonra anime iyi olduğu için görselliğe takmayı tamamen bıraktım. Müzikler için birşey diyemeyeceğim yeterli.

Sonuç olarak basit ama duygusal açıdan çarpıcı, Atari salonu kültürü, konsol oyunları vb teması ile kendisini benzerlerinden ayıran oldukça güzel bir anime olmuş. Duygusal sahneleri ile beni birden çok defa yakaladığı için yüksek not vereceğim.

10/8.5

Not: Animede en çok sevdiğim karakter - Yaguchi'nin annesi
Not2: Animeyi kronolojik sıraya göre değil yayın sırasına göre izlemenizi öneririm. Yani 1. sezon sonra 2. sezon daha sonra ise 13-14-15. bölüm olarak çıkmış ve tam olarak iki sezonun arasını anlatan bölümleri izleyin. Çünkü 13.14.15. önce izlerseniz anime biraz kendini tekrar ediyomuş gibi hissettiriyor 2. sezonda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 6 Ocak 2023; 6:48:47 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Chihayafuru

Yıllar sonra insanı ters köşe yapan animelerle karşılaşmanın tadı hala bir başka. Son bir aylık anime maratonumda açık ara en beğendiğim anime bu oldu arkadaşlar. Yıllardır bir kenarda duruyordu, hiç çekmiyorduda beni açıkçası sırf izlemek için izlemeye başladım.

Chihayafuru göründüğünden farklı bir anime mi ? Hayır değil göründüğü gibi ve çok daha fazlası !

Bu serinin çok güzel bir romantizmi var. Bir önceki incelememde bahsettiğim gibi, basit, sığ ve masum bir romantizm değil sanki sırf bu amaçla yazılmış animelerde olduğu gibi oldukça detaylı , derin ve iyi düşünülmüş bir romantizm. Zaten serinin mangakası da bir kadın ve kadıunlar kesinlikle çok daha detaycı ve içe dönük yazabiliyorlar ki bir romantizm animesi için bu büyük bir artı. Fakat bunun yanında bu taş gibi bir spor animesi bakın iyi demiyorum taş gibi.

Bu animenin üstünde döndüğü oyunun adı karuta. Dışardan ilk baktığınızda pek birşeye benzetemeyeceksiniz fakat anime bu karuta denen oyunu o kadar güzel işliyor ki bir yerden sonra her maçın atmosferinin sizi içine çektiğini hissediyorsunuz. Fakat işleme olayını o kadar yoğun yapıyor ki iyi bir spor animesinde normalde maçlar sırasında bir bölüm bitince hemen bir sonrakine geçmek istersiniz ancak bu seride hem fiziksel hem zihinsel yoğunluk o kadar fazla ki bölüm bitince kalkıp bi su içeyim iki odada dolaşayım öyle bir sonraki bölüme geçeyim dediğim oldu : D

Spor animelerinin olmazsa olmazı güçlü ve kalabalık yan karakter kadrosudur. Chihayafuru bu konuda benden tam not alıyor.Kendi ayakları üzerinde duran özgün yan karakterlerimiz var, esas rakiplerimizde oldukça güzel tasarlanmışlar ve kendilerine has gariplikleri var. Akılda kalıcı tipler.

Bu animenin parladığı bir diğer nokta ise kesinlikle karakter gelişimi. Zaten karakterlerin ruh durumunu ve iç çatışmalarını yansıtmakta son derece başarılı olduğunu söylemiştim fakat bazı karakterlerde muazzam bir gelişim var gerçekten.(Mashima sana sesleniyorum, gördüğüm en iyi karakter gelişimi süreçlerinden birini yaşadı bu herif üstelik sevmiyorum bile bu adamı ! !!!)

Animenin ilk sezonu ile 3. sezonu çok farklı hissettiriyor sanki aradan gerçekten yıllar geçmişte birinci sezonda yaşananlar bir anıymış gibi. Bunu başarabilen animeleri seviyorum. Onun dışında 75 bölüm olmasına rağmen bu kadar detaylı, geniş karakter kadrolu ve görece ağır bir atmosfere sahip olmasına rağmen her sezon bir öncekinin üstüne koyarak ilerledi anime. Hatta 3. sezonu 6 yıl sonra gelmiş olmasına rağmen 2den 3e geçişte tamamen pürüzsüz sanki sezonlar hemen arka arkaya yapılmış gibi hissettiriyor.

Ha sezon içerisindeki bütün bölümler mükemmel veya iyi mi. Hayır değil boş veya başarısız bölümler var fakat ben sezonların genel kalitesine baktığım için arada çıkan birkaç kötü bölümü eksi olarak görmedim. Özellikle bu kadar uzun bir animede.13 bölüm olsaydı çok göze batabilirdi ama 75 bölümden bahsediyoruz burada.

Müziklerde atmosfere sokmak konusunda son derece başarılı. Hele 3. sezonda kullanılan parçalar gerilimi son saniyeye kadar yükseltmede harika seçimler olmuş.

Animenin iki tane temel ayağı olduğunu söylemiştim. Romantizm ve spor zamanla animenin kurgusu öyle güzel gelişiyor ki bu iki ana unsur öyle güzel bağlanıyor ki adeta birbirlerinin en büyük destekcisi ve iticisi haline geliyorlar. Bazı yoğun sahnelerde karakterin içinden geçen duyguyu adeta sizde ekran başında hissediyorsunuz. Bu kısımlar işte bu iki ayağın birbiri ile en iç içe geçtiği yerler. Ruhunuza kadar işliyor !

Klasik spor animelerinde veya tematik animelerde ya spor ön planda olur yada romantizm diğeri sadece figürandır. Burada ikisi de başrolde. Alternatifleri fazla yok .Belki Bakuman biraz yaklaşabilir ancak onunda ne romantizm nede mangakalık konusunda bu anime kadar yoğun duygular sunmadığını söyleyebilirim veya 3 Gatsu no Lion duygusallık ve atmosfer konusunda Chihayafuru'nun önüne geçecek kaliteye sahip fakat spor tarafı bu animede yine üstün kalmaya devam ediyor.

Eksi olarak söyleyebileceğim şeyse animenin bir sonunun olmayışı 6 yıl sonra çıkan yeni sezona rağmen seriyi görkemli biçimde bitirmek yerine çözdüğü düğümlerden fazlasını olası bir 4. sezona atarak yarım biçimde bitiyor. Ben harika bir final beklerken animenin seyrinin başka bir tarafa kayması biraz hayalkırıklığı yaratmadı değil.

Bilmiyorum beyler ben bu animeyi çok sevdiğim için belki tarafsız yaklaşamıyorum ancak son zamanlarda izlediğim en güzel seriydi. Başında biraz sabır istiyor ancak gereken sabrı gösterdiğinizde de sizi avcunun içine alıp sürekli daha da güzelleşiyor.

10/9

Not: @defaulticus bir gün bu animeyi izlerse benden çok daha nesnel, detaylı ve güzel bir incelemesini yazacağını düşünüyorum. Umarım birgün yazar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Ocak 2023; 23:6:30 >


Bu mesajda bahsedilenler: @defaulticus