Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
304
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Elektrikli Ford Capri yakında geliyor: Neler sunacak?
D
2 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Elektrikli Ford Capri yakında geliyor: Neler sunacak?
Ford, ikinci elektrikli kompakt SUV'sini 10 Temmuz'da piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Capri olarak adlandırılması beklenen model, Volkswagen'in MEB platformunu temel alacak ve şirketin Almanya, Köln'deki fabrikasında üretilecek.



Geçen sene tanıtılan Ford Explorer da MEB platformu üzerinde geliştirilmişti. Capri modeli, Explorer ile beraber aynı üretim bandında üretilecek. Ford Explorer, Volkswagen ID.4'e rakip olurken, fastback gövdesiyle Capri, ID.5 modeline rakip olacak.  Ancak, Alfa Romeo Milano'nun Junior olarak yeniden isimlendirilmesi göz önüne alındığında Capri'nin isminin de değişebileceğini belirtelim.



Elektrikli Ford Capri yakında geliyor: Neler sunacak?



Ford Capri'nin beklenen özellikleri



Ford Capri, oldukça güçlü iki motor seçeneğine sahip olacak. İlki tek motorlu 282 beygir güce sahip tek motorlu versiyon, diğeri ise 335 beygir güç sunan çift motorlu versiyon. Arkadan çekişli tek motorlu versiyon 0'dan 100 km/sa hıza 6,4 saniyede çıkarken, 77 kWh bataryasıyla 570 km menzil sunacak. Çift motorlu versiyon ise 5.3 saniyelik 0-100 km/sa hızlanma değerinin yanında, 79 kWh bataryaya ve 529 km menzil değerine sahip olacak.



Ayrıca Bkz.Jeep Avenger'ın hafif hibrit versiyonu Türkiye'de satışa sunuldu



Ford'un resmi olarak 10 Temmuz'da tanıtacağı modelin yaklaşık 42 bin euro fiyat etiketiyle satışa sunulması bekleniyor. Tabiki resmi bir açıklama olmadığı için fiyat değişiklik gösterebilir.



 




Kaynak:https://www.carscoops.com/2024/06/2025-ford-capri-suv-coupe-to-debut-july-10-report-says/

 Haberi Portalda Gör

F
2 ay
Binbaşı

Çok çirkin




F
2 ay
Yüzbaşı

Z
2 ay
Yarbay

Arka güzel ön kısım olmamış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 ay
Yarbay

570km menzilin gerçekte asla elde edilemeyecek, kağıtüstü rakam olduğunu düşünerek mi az dediniz?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fantomasds
S
2 ay
Yarbay

Ben beğendim. Gelişir.



M
2 ay
Yarbay

Tipsiz gibi ama nedense böyle elektrikli olduğunu adeta kusan araçlara alışmaya başladım. :))




İ
2 ay
Teğmen

Teoride 570 km menzil , %20 nin altina inmemek ve %80den fazla sarj etmemek tavsiye ediliyor, 570 in %60i = 342km , simdi sogukta sicakta klima acarsin, rampa cikarsin (ayni gun rampa inmeyeceksin belki, hemen rejeneratif hesaba girmeyin, her cikilan rampa ayni suruste inilmiyor) arabada yolcu yada yuk vardir, bu menzil cok daha asagilara iner.

Bu menzil yeterli diyorsaniz hayirli olsun, bana yetmiyor (elektrikli aracim var)



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkandinçay
R
2 ay
Yüzbaşı

Diyelim ki Edirne-sakarya 454 km ( 5 saat ) bu şahsi bir araba, toplasan kaç kere bu menzili full kullanacak bir günde ? menzil konusu 500 üzerindeyse bence artık konuşmaya gerek yok yeterli. sanki benzinlide 550 km gider diyorlar 440 gidiyor.. çok basarsan 410 düşüyor. Takıntı haline getirmiş insanlar var ben elimdeki aracı satarsam ve imkanım olursa elektrikliye hemen geçerim.




B
geçen ay
Yarbay

Lityum bataryalı Xiaomi süpürge aldık, 2020'de, e-araçlardaki sorunların prototipini yaşadık. İlk aldığımız ay, 2-3 oda temizleme menzili vardı şimdi 1 odalık menzili var o da Eco modda çalıştırırsak. Eco modda ancak yerdeki sigara külünü çekebiliyor. High-Power modda çalıştırınca bir odayı bile temizleyemiyor. Birkaç dk boyunca High-Power'da çalıştırınca battery overheat deyip kendini kapatıyor. Yeni batarya yedek baktık, Türkiye'ye gelmiyordu. $380 para verip aldığımız için çöpe atmıyoruz, duvarda değerli süs eşyası olarak tutuyoruz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @inzfatih
D
geçen ay
Yarbay

Kucuk sinif menzili 200km üstü şehirli arac patlayacak. Bu sınıfa giren kazanır. Reliwe gibi araclar satıyor. Byd kucuk elektrikli gelecek 2025 te uçacak safislar. Formun fiyatlari togg kadar. 2milyon altında togg varken büyük arac sayamazsınız.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.