Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 1 mobil kullanıcı
2429
Cevap
171766
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (42. sayfa)
T
geçen yıl
Teğmen

Ben bu yılkı avrupa futbol şampiyonasında birçok maçı trt1 11794 v transponderından seyredememiştim o yüzden trt den umudumu kestiğim için sanırım diye konuştum.O zaman avrupa sıkıştırıyor diye sinyali zayıflatmışlardı



T
geçen yıl
Teğmen

Trt spor ve trt spor yıldız yayınını 2200 km uzaktan seyredemezsiniz çünkü bu kanallar sadece Turkiye beam inden yayın yapıyor.Sadece komşu ülkelerden seyredilebilir zaten geniş bir coğrafyadan seyredilmesin diye bu yayınlar avrupa futbol şampiyonası ve olimpiyatlar için Turkiye beam ine alındı Turkiye beam inin kapsama alanını turksat.com.tr den görebilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tom wong -- 28 Temmuz 2024; 18:30:9 >

S
geçen yıl
Yarbay

Ayakta uyuyorsun... Sinyal kısıntısı yapıldığı günlerde, Türkiye ışınından Avrupa kupa maçlarını bile izledim.

Aha da konudaki mesajlarımı ilk sayfadan başlayarak okuyabilirsin( Resimleri de verdim. ) ;

https://forum.donanimhaber.com/trt1-sinyal-yok-sorunu-merkezi-sistem--158980366

Nasıl izlendiğine dair teknik detay da verebilirim. Ancak orasını şimdilik size bırakayım. Sıralı mesajlarımı okursanız, özümsersiniz zaten.



S
geçen yıl
Yarbay

Şimdi önce palavracı lafını geri aldırtayım !

Bak bunlar TRT Spor ve TRT spor Yıldız kanalları...

Resimler taze taze alındı. Cihaz Dreambox Two

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Bir sonraki mesaj hücresinde de ERT Sport 1 ve ERT Sport 2 kanallarından resimler vereceğim.



S
geçen yıl
Yarbay

Aha bunlar da ERT Sport 1 ve ERT Sport 2 kanalları ;


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Temmuz 2024; 23:43:17 >

S
geçen yıl
Yarbay

TRT kanalları uydudan ! Orada frekanslar görünüyor zaten...

ERT sport kanallarının kaynağı hakkında "uydu yayını" geçmedi ki ! Nereden çıktı ?

ERT sport 1 ve ERT Sport 2 kanalı canlı olarak veriyor demiştim. Onu da resimleyerek ispatladım zaten...

Her neyse... Öze gelecek olursak ? Abi sen neyin peşindesin yahu ? Yani öküz altında buzağı filan aramıyorsun değil mi ?



T
geçen yıl
Teğmen

11794 v dan resimler görelim demekki turksat 11958 v dan avrupaya yayın yapıyor ama lyngsatta turkey beam i görünüyor onlar yanlış gösteriyorsa karışıklık ordan çıkıyor



S
geçen yıl
Yarbay

Olur, birazdan resim ekleyeceğim.



S
geçen yıl
Yarbay

Buyur, taze taze, sıcak sıcak 11794

< Resime gitmek için tıklayın >



S
geçen yıl
Yarbay

Hocam ben İsviçre'de yaşamıyorum. Yukarıdaki mesajlarımın birinde, forumda bir başka konu başlığından link verdim. "TRT sinyal yok sorunu" konulu başlık...

O konu başlığında nerede yaşadığımı belirttim zaten... Türkiye/İstanbul'a kuş uçumu 2200 KM uzaktayım.

Türksat uydusunun Türkiye ışınını sorunsuz çekmekteyim.

TRT sinyal yok sorunu konu başlığında, Türkiye'den izleyemeyenler olmuştu. Bazı kullanıcılar Türkiye'den sinyal yok sorunu yaşarken, Türkiye ışınını ben sıkıntısız çekmiştim. İzlediğimi, o konu başlığında da resimlerle ispatlamıştım.



T
geçen yıl
Teğmen

Avrupadan sinyal alıp turkiyeden alamamanın sebebi ne olabilir.turksat 4a uydusu tam 10 sene evvel devreye girdi ve kapsama alan haritaları 2014 yılında testler sırasında oluşturuldu.Büyük bir ihtimalle o haritalar şu anki güncel durumu yansıtmıyor.Muhtamelen ,Avrupanın sınırı aşan yayınlar baskısı ile uydunun anten pozisyonu ve açısının ayarları turksat mühendisleri tarafından oynandı.Turkiye beam i avrupadan seyredilmemesi gerekirken seyredilir hale geldi.Sinyal eşik seviyede idi bazen görüntü bozuluyor bazen kesiliyordu.Benim gibi ege sahilinde olanlar yunan dvb-t yayınlarından istifade etti.Büyük şehirlerde yaşayanlar internet, tv plus gibi platformlardan yararlandı.Gerçi türkiyenin maçlarında sinyal seviyesi iyi olduğu için pek tepki çekmedi şimdi sinyal seviyeleri gayet iyi.
Yunan ert sport 1 ve 2 konusuna gelince bunlar ERTFlix internet platformundan yayın yapan kanallar eskiden bu kanalların büyük şehirlerde karasal vericileri de varmış ancak 2020 yılında bunlar ert 1 HD ye dönüşmüş neticede DVB-t ortamında yayın yapan ert sport diye kanallar yok yani bu konu biraz elma ile armut mukayesesi olmuş.Şu anda ert 1,2 ve 3 olimpiyatları yayınlıyor.Bibirimize kırıcı sözler söylemeden medeni bir şekilde doğruları konuşabiliriz.



S
geçen yıl
Yarbay

Ezbere konuşulursa garabet yaşanır !...

Türksat Türkiye ışınının haritasını açın. Bakın bakalım en zayıf sinyal kaç desibel ile sonlanmış ?

Bilgi edinmek ve öğrenmek emek ister !

Yani sorularınızın yanıtı haritada gözlerinizin önünde duruyor. Tabi uydu teknolojileri hakkında basit bilgilere sahipseniz, inceleyip çıkarımda bulunabilirsiniz. Değilse, benim anlatmam fayda sağlamaz.

Yunan ert kanallarına gelince; dvb-t yayın kaynaklı ert sport kanalları var, diye bir iddia ya da görüş bildirmedim. Nereden çıktı ?

Önceki mesajımda belirttiğim ; ert sport 1 ve ert sport 2 kanalından canlı yayınlandığı idi.

Ert sport 1 ve Ert sport 2 kanalları var. Canlı yayın yaptığını da eklediğim resimle ispatladım. Bu ert konusu 2nci neşriyat oldu bu arada...

Kırıcı söz mevzuuna gelince; "ayakta uyuyorsun" tabirimden başka, tek bir söz göster bakalım ?

Ben hiç olmazsa, önünü arkasını anlamadan - bilmeden, "palavracı" yaftalaması yapmadım.

Yahu her neyse... Bizim Türk toplumu olarak başımıza ne geliyorsa, ön yargılarımızdan ve bilgisizliğimizden gelmektedir. Umarım özümsemeden fikir belirtme gafletine düşmezsiniz.



T
geçen yıl
Teğmen

anlaşıldı sizinle adam gibi konuşmak mümkün değil keşke yaşadığınız avrupa ülkesinden biraz medeniyet dersi alsaydınız



S
geçen yıl
Binbaşı

Tabii uygulamasında olimpiyat yayınlarına özel altı farklı kanal var. Tartışmaya bulaşmadan bilgilendirmiş olayım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s-adebisi -- 29 Temmuz 2024; 13:55:31 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tom wong
S
geçen yıl
Yarbay

Bu son mesajınla kendini komik duruma da düşürmüşün...

Hakkımda yazdıkların ortada dururken, tahkir edip, hiç bir şey söylemiş gibi üste çıkmak, egolu kişiliğe işaret eder.

Benim yaşadığım yerde, kediye kedi deriz. Omurgalı yazmak sahibini değerli kılar.



S
geçen yıl
Yarbay

Internet yayınları saylanmaz abisi. Internet yayınları saylanırsa, arkadaşımız yunanı nasıl kıskanır sonra ?




Bu mesajda bahsedilenler: @s-adebisi
T
geçen yıl
Teğmen

sen önce ağzını boz hakettiğin karşılığı alıncada sonra yağ gibi üste çıkmaya çalış ,turkiye beam inin en zayıf halkası sarejevo üstünde 44 dbw senin yaşadığın ülkede kaç dbw kaç cm anten kullanıyorsun? satbeam deki foot print haritasında 44 dbw dan zayıf alanlar gösterilmiyor.Türkiye beam i türkiyede 56 dbw ama avrupa futbol şampiyonasında biz 70 cm antenle bu yayını neden alamadık.Madem bu işleri iyi biliyorsun bunu açıkla



S
geçen yıl
Yarbay

Saçmalamanın dibini yaşıyorsun, hala çamur atma peşindesin. Pişkinliğin de bu kadarı... Gaeriye doğru yazdığım mesajlarımı oku bakalım ? "Ayakta uyuyorsun" tabirimden başka bir sözüm var mı ? Ki, o sözümü de haklı olarak söyledim.

Neden haklı olarak söyledim ? Çünkü ezbere fikir beyan ettiğiniz için...

Oysa senin yazdıkların ? Palavracı sözü tokat gibi sana iade oldu. Daha ne diyeyim ? Utanma olmayınca böyle mi oluyor ?

Devamında kapsama alanı ile yazdıklarına ayrıca yanıt vermeyeyim. Çünkü incelememişsin. Ya da konunun teorisinden uzaktasın.

Yaşadığım yere gelince; bu forumda bir başka konu başlığının link'i vermiştim. O konu başlığına giderek gelişmeleri başından sonuna okursan, orada her şeyi açıkladım. Tabi okumak, bilgilenmek, fikir edinmek zaman alır.

Özün özü; laf yetiştirme, kendini yetiştir.



T
geçen yıl
Teğmen

senin gibi adamla yazışıp vakit kaybetmeğe değmez



S
geçen yıl
Yarbay

Bilmukabele...