Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
385
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dünyanın en büyük rüzgar enerjisi çiftliği, 4.5 milyon meskene elektrik sağlayacak
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



İskoçya merkezli enerji şirketi SSE, Kuzey Denizi üzerine konuşlandırılacak ve toplamda 3.6 gigawatt (GW) enerji üretme kapasitesine sahip olacak Dogger Bank Rüzgâr Çiftlikleri isimli denizüstü rüzgâr enerjisi santralinin karada yürütülecek faaliyetlerine başlandığını duyurdu.



Ulrome isimli bir sahil kasabasında başlatılan çalışmaların tamamlanmasını müteakip, çiftliklerde kullanılacak türbinlerin Kuzey Denizi’ndeki nihai hedefe ulaştırılacak.



Ayrıca Bkz.Airbus’a ait bir jet, pilotun müdahale etmediği ilk kalkışı gerçekleştirdi



SSE yaptığı açıklamaya göre dünyanın en büyük denizüstü rüzgâr enerjisi santrali olacak Dogger Bank Rüzgâr Çiftlikleri, deniz üzerindeki üç noktada kurulacak. Her biri 1.2 GW kapasiteye sahip Creyke Beck A, Creyke Beck B ve Teesside A isimli santrallerin yılda 4.5 milyon meskene elektrik enerjisi sağlayacağı belirtiliyor. General Electric’e (GE) ait 260 metre uzunluğa ulaşan ve 12 megawatt kapasiteli Haliade-X isimli dev türbinlerin kullanılacağı çiftlikler, Norveç merkezli enerji devi Equinor ile yapılan iş birliği kapsamında kurulacak.



Dogger Bank Rüzgâr Çiftlikleri’nin yönetim müdürü Steve Wilson başlanan faaliyetler kapsamında yaptığı açıklamada, “Bir projede ilk kazmanın vurulması çok önemlidir. Planlamasının bile on yılı aşkın bir süre aldığı bu projede ise bu hamle daha da anlam kazanıyor.” ifadelerini kullanmış.


 Haberi Portalda Gör

E
4 yıl
Binbaşı

acaba bunlarin dogaya etkisi olur mu? cogaldikca isinan havalar mesela?



D
4 yıl
Yarbay

bizimkilerde hala kömürle gazla elektirik üretiyor. göstermelik 2 panel tarlası kuruyorlar onlarda 1 senede %50 kayba uğruyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Yarbay

S
4 yıl
Yarbay

Nukleer e odaklanmiyorlar neden acaba :) ...

Daha da kuzey ulkelerinde magma filan kaynak olarak kullanilmaktadir :) ...



Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
4 yıl
Binbaşı

Şirketi araştırmadım ama nükleer enerji konusunda belirli bir altyapı sahibi değillerse yönetim kuruluna ve ülkeye kabul ettiremezler bunu.



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
İ
4 yıl
Yarbay

quote:

Ülkelerin Elektrik Üretiminin Kaynaklara Göre Dağılımı Dünyada elektrik üretiminde kullanılan kaynakların dağılımları incelendiğinde elektrik üretimi için en yaygın kullanılan kaynağın kömür olduğu görülmektedir. Kömürden sonra en fazla kullanılan kaynak ise yenilenebilir enerji kaynaklarıdır.

Çin, Hindistan ve Almanya’da kömür, Rusya ve ABD’de doğal gaz, Fransa’da nükleer enerji ve Kanada’da yenilenebilir enerji, elektrik enerjisi üretiminde en fazla paya sahip olan kaynaklardır. Fransa, Almanya, ABD, Kanada ve Rusya elektrik üretiminde nükleer enerjiyi önemli oranda kullanan ülkelerdir.

Fransa’da nükleer enerji elektrik üretiminde %72,7 gibi yüksek bir oranla kullanılmaktadır. Hidrolik, güneş, rüzgâr ve jeotermal gibi yenilenebilir enerji kaynakları ise %16,9’luk bir oranla ikinci sırada gelmektedir. Almanya’da elektrik üretimi için kullanılan en önemli kaynak kömür olup, elektrik üretiminin yaklaşık %40,3’ü kömürden, %13,1’i nükleer ve %21,9’u yenilenebilir enerjiden sağlanmaktadır. ABD’de, başta doğal gaz olmak üzere (%33,2), kömür (%31,1) ve nükleer enerji (%19,4) elektrik üretiminde kullanılan ana kaynaklardır.

ABD’de bunların yanı sıra, yenilenebilir enerji kaynakları elektrik üretiminde %13,8’lik bir orana sahiptir. Kanada’da; yenilenebilir enerji, elektrik üretiminde %64,2 oranı ile önemli bir paya sahip olup elektrik enerjisinin elde edilmesinde %15,8 nükleer enerji, %8,2 kömür ve %8,5 doğal gaz kullanılmaktadır.

Çin ve Hindistan, sırasıyla %72,5 ve %75,1 olmak üzere yüksek oranlarda kömürden elektrik enerjisi üreten iki ülkedir. Yine her iki ülkede elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin kullanımı %23 ve %15,5’lik oranlar ile ikinci sırada yer almaktadır. Hindistan’da doğal gazın payı %4,9 iken Çin’de doğal gaz ile elektrik üretimi %2 gibi düşük bir orana sahiptir.

Rusya’nın elektrik üretiminde en fazla kullandığı kaynak %50,1 oran ile doğal gaz olup diğer kaynaklar; nükleer enerji, yenilenebilir enerji ve kömürdür. 2016 yılı sonu itibarıyla Ülkemizde elektrik üretimi için kullanılan temel kaynaklar doğal gaz, kömür, petrol ve yenilenebilir enerjidir.

Türkiye'de 2016 yılı sonu itibariyle elektrik enerjisinin %33,6’sı kömürden, %32,5’i doğal gazdan, %32,3’ü yenilenebilir enerjiden ve %0,7’si petrolden elde edilmektedir.

Kaynak: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı

https://www.enerjiekonomisi.com/ulkelerin-kaynaklara-gore-elektrik-uretimi/1227/




Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
S
4 yıl
Yarbay

Ambargolar altindaki Iran bile yapiyor gunumuzde :) . Nukleer Felaketleri iyi biliyorlar :) ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ulan Musk
U
4 yıl
Binbaşı

Ben haberdeki SSE isimli kuruluştan bahsediyorum. Devletler ile özel şirketleri karıştırmayalım. Fisyon reaktörleri ve rüzgar türbinlerinin ortak noktasının enerji üretimi olması her enerji üretim ve dağıtım şirketinin ikisini de yapabileceği anlamına gelmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
S
4 yıl
Yarbay

Turkiye'deki Akkuyu Nukleer Santrali de devlet kurulusu degil zaten . Hani Cernobil den sorumlu sirket. Ayni sirket Turkiye'de . Baska ulkeler akilsiz bir Turkiye akilli anlasilan boyle bir gecmisi olan ozel sirketle ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ulan Musk
U
4 yıl
Binbaşı

Hocam Türkiye ile ilgili hiç bir yorum yapmadım. SSE ile ilgili konuşuyorum ben. Hani şu an altına yazdığımız başlığa, yaptığı rüzgar türbini yatırımı ile konu olan şirket.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
S
4 yıl
Yarbay

D
4 yıl
Yarbay

yaw anasini satim neyin tartismasi bu meksika da bile onu gectim ermenistanda bile var sen kullanmasanda ülkenin etrafindaki devletler zaten kullaniyor




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.