Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
3884
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Dsg kullanım klavuzu gerçekten var mı (2. sayfa)
B
4 yıl
Yarbay

trimlerden ve amartisörlerden sen sallanıyosun sanmışlardır ondan farketmemişlerdir


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atade28
A
4 yıl
Yüzbaşı

Evet 2019 model arabanın her yeri 89 model Tofaş gibi oynuyor, kendinizi böyle avutmaya devam edin !





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 31 Ağustos 2021; 15:18:12 >


Bu mesajda bahsedilenler: @büdünün kaşı
D
4 yıl
Yarbay

DSG bir makine mühendisi olarak hayran olduğum nadir mühendislik ürünlerindendir.

Bazı yorumlar tam bi akıl tutulması yaşatsın diye yazılmış gibi. Yok şöyle böyledir filan. Bunların hiç birini ciddiye alamadım.

Yerli yabancı çok farklı platformlarda farklı forumlarda kısacası otomotivle alakalı ne varsa takip eden biri olarak, özellikle bilen bilir objektif otomotiv otoritelerini takip eden biri olarak şu forum harici DSG’yi verisiz, herhangi bir teknik detayı olmadan karalayanını görmedim.

Ne hikmetse eniştesinde Golf olan, kayınçosunda Passat olan gelip burada kötülemeye çalışıyor.

Neyse DSG modern mühendislikle en yüksek performansı en düşük yakıt tüketimiyle sunan, minimum bakım maliyetiyle yüksek konforu en optimize sunan tek aktarmadır.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
4 yıl
Yarbay

dondurma çubuğundaki şifreyi girip çubuğu kaldırıp atan,halbuki kampanya detayı hediye kazanıldığında çubuk ibrazı şart diyor..)

DAHA YAŞINI SÖYLEME MEDENİ CESARETİNDEN UZAK LAKİN klavye başında adam gömme ve habire birine laf atıp çamur atan bir kullanıcı kitlesi..

aldığı aracın otomatik olduğunu zanneden,ve yarı otomatik ile tam otomatik farkını asla bilmeyen öğrenmekde istemeyen..

çalıyor ama çalışıyor denen siyasi yöneticileri habire iş başına getiren

ben 130 bindeyim hiç öyle birşeye rastlamadım deyip özürlü ürünü ve kendisini aklayan

bir topluma bu DSG ne yapsın

bence az bile yapıyor

helal olsun adamlara..

yukarıdaki örnekler anlamsız gibi gözüksede toplam kitlenin ana paydasıdır

istisnalar hariç

böyle bir kullanıcı profili bu araçları alıp kullanıyor gerisini siz hesap edin.

lastik hız endeksini karıştırıp total hızla mukayese edenler mi istersiniz..

2.el araçda bir önceki sahibi kimbilir ne yapmıştır ben o aracı kesinlikle almam diyenlermi..

güçlü aracım var diye basmak zorundamıyım diyen şair kardeşimiz mi


güzel ülkemin karadeniz fıkra kıvamındaki profili





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEPEE PREMİUM PACK -- 31 Ağustos 2021; 19:41:53 >

A
4 yıl
Yüzbaşı

Kılavuz değil de yapılması gerekenler var.

Kalkışta yarım gaz, dururken yarım fren yapmak yarım debriyaj yapmaktır ve manuel arabada yarım debriyaj yapmış gibi olursun.

Özellikle yokuş yukarı trafikte araç sürekli 1 den 2 ye, 2 den 1 e geçmesini engellemek için sürekli manuel 1. viteste tutun.

Sadece bu ikisine dikkat etmek bile şanzıman ömrünü yarı yarıya uzatır.

Atarım D ye karışmam dersen uğraşır durursun.



M
4 yıl
Yarbay

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.




Bu mesajda bahsedilenler: @autindustry
O
4 yıl
Yarbay

Fanatiklerden gülünç mesajlar gelmeye devam ediyor.

Yahu VW grubu kendisi 7 ileri "kuru kavrama"yı çıkardığında, millet marka forumlarında "almayın, sorunlu" diye kendileri yazdı. Ama DH grubu fanatikleri göremez tabi.

Onlar "enayi miyim?, yanlış mı yaptım?" psikolojisine girmekten korkuyor.

Bakın DSG komple sorunlu bir şanzıman değil, kimse de VW veya DSG düşmanı değil. Olayın gerçeği bu. 6 ileri DSG'ler nispeten çok daha uzun ömürlü, mekatronik arızası verebiliyor, o da çözülüyor. 7 ilerinin kavrama sıkıntısından çok daha az moral bozucu...

Çok önceden yazmışım, yok manuele al, yok bilmemne yap, bu şekilde kullanılan şanzımanla bile arkadaşım 2 defa garantiden kavrama değiştirdi.

Bunun yanında başka arkadaşımın Golf'ü vardı, o da değiştirdi, şirket araçları vardı, onlarda da araçları kullanan başkalarının "titreme yok" dedikleri arabaları hususi kullanıp, hepsinde titreme olduğunu görmesi de çok ilginçti mesela.

O yüzden kabullenmeme, reddetme psikolojisini falan bırakın. Bu şanzıman böyle. Benzerleri de böyle. Ha kullanımı, hızlı vites değiştirmesi vesairesi çok güzel şu bu ama sorunlu mu, sorunlu. Bilen adam almıyor, kaçıyor. Bu kadar basit.

6 ileri 7 ileri DSG'nin herkes ne olup olmadığını biliyor, merak etmeyin.

DSG denilince "ama sizin marka da böyle" diye ilkokul 1 seviyesine inmeye gerek yok.
Sorunsuz araba yok, hepsinin bir kroniği var maalesef.



B
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Dsg sahipleri kendi kafalarından dsg kullanım klavuzu oluşturmuş. Gerçekten var mı öyle bir klavuz markanın yayınladığı?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

K
4 yıl
Yarbay

Bayiye sordum yok dediler



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
4 yıl
Yarbay

10 senedir dsg kullanıyorum, ben duymadım varlığını…



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Binbaşı

piyasa fiyati 1000 öyğoo olan, 1. Sinif kuse kagida baski 18 cilt Dsg kullanma kilavuzu bu cuma gazeteniz postayla bedava, bayinizden israrla isteyiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Çavuş

Kitapçıkta yokuşta önce boş vitese sonra parka alın der. Yokuş aşağı manuel moda çekin balata yemesin der haricinde hiçbir şey yazmıyor. Youtuberların gazına gelip ankara taksicisi gibi vitesle oynayıp durmayın. Yok sıkışık trafikte manuele çek iki çok şükür çek falan bunlar kitapçıkta yazmıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Çavuş

Fren balatasını yersiniz diye uyarı verirken yedek parça satmayı düşünmüyor mu? İnanmak isteyen hurafelere inansın.




Bu mesajda bahsedilenler: @khytr89
O
4 yıl
Yarbay

Adam dsg almış sürekli eli viteste yokuşta bire alıyor ışıkta boşa alıyor e sorarlar adama niye o kadar para verdin manuel alsaydın ya
E o da haklı sınıfında lider prestijli fonksiyonel üstün Alman teknolojisi isinmasin patlar sonra



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: atade28

Klavuzu bilmem.

DSG ve diğer çift kavrama şanzımanları tam otomatik tork konvertörlü ve CVT ler gibi at D ye unut mantığıyla KULLANAMAZSINIZ !!!
Aynen oyle.

Ozellikle rampa yukari olan sıkışık durkalk trafikte surekli yarim debriyaj 1-2-1-2 hareketi yaptirarak ilerlemek direkt sonunu getirir kavramanin.

Mesela gectigimiz bayram tatilindeki izdihamda bilenler bilir marmaris kavşağı ile muğlayı birbirine bağlayan sakar geçidinde rampada dörtlüleri yakmis kaputu açık bir sürü vw vardı. Hepsi de 2020 ve uzeri arabalar. Sırf 3 tane t-roc saydim. Muhtemelen dsg leri overheat uyarisi verip kitlendiler. Bazilarinin da kavramalari bitti muhtemelen. Yazık cekici cagirmis bircogu lakin o trafikte imkansiz cekicinin oraya ulaşması... Gece trafik sakinleyene kadar mecbur beklemislerdir yol kenarinda.



12km lik tirmanisi izdihamdan dolayi 1 saatte anca alabildim. Normalde 10dk da biter. Dusunun artık kac kez durkalk yapildigini siz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 31 Ağustos 2021; 15:22:40 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Yapacak bisey yok aynen oyle.

Tek çözüm rampa yukari trafikte manuele alip sanki manuel araba suruyormus gibi kavramayi kendin yonetmek. Yani 1e alip az ilerleyip durunca tekrar boşa alip frende beklemek. 2 ile hiç işin bile olmamali zaten.
Otomatik şanzıman mı kullanıyoruz yoksa dsg mi bizi kullanıyor bu ne lan beynim yandı.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

hyundai ionic hybrid o mantıkta çalışıyor. çift kavramalı hybrid




Bu mesajda bahsedilenler: @autindustry
M
4 yıl
Yarbay

buna katılmıyorum. bu araçlar yarı-otomatik, bu araçlar tek kavrama dahil debrajsız araba kullanıyorum mantığı ile alınmalı. ne zaman ki trafiksiz alanda olursun alırsın D ye kullanırsın. tek kavramalarıda manuelde kullanırsan o kadar konforsuz olmuyorlar. ne anladım ben otomatikden diyorsan tam otomatik araba alacaksın, ozamanda diceksin ki konfor düştü.

bence insanlar yarı otomatiği anlayamadı. robot özelliği olmayan sadece debrajı kaldıran sistem yapsalar ben tercih ederdim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ormanci
O
4 yıl
Yarbay

Hayır hocam yok öyle bir şey.

Bunlar "otomatikleştirilmiş" robotize şanzıman değil. DSG için konuşuyorum.

Bunu açınca içinden standart bir debriyaj balatası çıkmıyor ki. Ama atıyorum Fiat'ta, Lancia'da dualogic miydi neydi, o şanzımanı açıyorsun, normal debriyaj balatası çıkıyor, 100 binlerde bitiyor. Bildiğin debriyaj balatası neredeyse, o da çok ufak farklarla belki.

Tekrar yazıyorum, DSG'nin böyle bir olayı yok, sistem daha farklı ve "öyle kullan, böyle yap" diye bir kullanma talimatı yok. Varsa görmek isterim. Sözlerimi geri alayım. Yalnızca böyle "tavsiye" niteliğinde başka kullanıcılar tarafından söylenen yazılan çizilenler var.

Ha bir de yeni nesil DSG'ler, yani son 1-2 yıldaki araçlarda bariz bir yazılım değişimi var sanıyorum. Atıyorum 2'de yarım debriyajla yokuşta kalkmaya çalışan 5 senelik DSG ile yeni modeldeki tamamen farklı davranıyor, 1'le kalkıp hemen 2'ye atıyor falan. Kavramaya daha az yük bindirecek şekilde çalışmaya çalışıyorlar, bunu yeni modelleri kullanan özellikle meraklı arkadaşlar çok söylüyor.

DSG'nin çalışma mantığı da zaten robotlaştırılmış debriyajlı sistem değil. Onu Opel ve Toyota bir ara yapmaya çalıştı, batırdı, eski Citroen C2'lerde falan vardı bu şanzıman, ama hiç bir zaman başarılı olamadılar, bi Fiat'ta biraz iş yapıyor. Onlar da zaten böyle çalışmıyorlar DSG gibi...




Bu mesajda bahsedilenler: @MetalWave