Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
165
Cevap
276151
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: DİZEL ARAÇLARDA MOTOR ÖMRÜ (8. sayfa)
X
13 yıl
Çavuş

bende bir tofaş kartal var 400 bin den fazla yol yaptım ortalama 100 binde motor rektefeye veriyorum sorun kalmıyor,kaldı ki dizel motorlar 1 milyon kilometre yine gider yeter ki bakımını ihmal etmeyelim.



V
13 yıl
Binbaşı

BIR ARKADASIMIZ FORUMDA LAGUNA 1.5 D.C.İ LER HAKKINDA LAF ETMIS DURMUS AMA 240 NEWTON TORK URETEN BIR MOTORDUR SEHIR ICINDE BILE COK YUKSEK HIZLARA CIKABILEN BIR MOTORU VARDIR BIRDE TIPSİZ FALAN DEMIS AMA BENDEDE SL EXECTUVE MODELI VAR 2.0 D.C.İ TRIPTRONIK 1.5 LEERDE TRIGER ZINCİRİ VARDIR FAKAT 2.0 DCI LERDE ZİNCIRLIDIR MOTOR 1.5 D.C.İ I DA BEN RACIMI ALMADAN ONCE TEST ETMISTIM BODRUMDA GERCEKTEN YOLDAN ARACIN İZİNİ BOZMAK ZOR VE COK SESSİZ BIR MOTORDUDA, LUTFEN ARACLARI KARALALAMADAN ONCE BIRSEYLERİ BİLELIM ORTAYA ÖLE KONUSALIM ARKADASLAR SONUCTA HEPİMİZ FORUMCUYUZ KİMSE KİMSENIN KALBİNİ KIRMASIN LUTFEN BIRDE LAGUNAYA COK TIPSUIZ DEMIS 2010 COROOLLAMI TİPİ SUPER HAHH!!!!!! HAYIRLI GUNLER KAZASIZ BELASIZ SÜRÜŞLER DILERIM HERKEZLERE GORUSMEK DILEĞİ İLE



B
12 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: esmerce


quote:

Orjinalden alıntı: 1drader


quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

Ankara da taksiciler arasında çok yaygın bir iddia olsada kesinlikle katılmıyorum.

Dizel motorlarda kullanılan materyaller benzinli araç motorlarından daha dayanıklı olduğu ve benzeri sebeplerden dolayı maliyetleri yüksek zaten.

Özellikle 1.3 multijet lerin 30bin km den sonra arıza çıkarmaya başladığı yaygın bir Ankara efsanesi,bu yüzden çoğu taksici mj Albea larını elden çıkarıyormuş.


marka vermeyecektim ama multijetlerde oluyormuş diye duymuştum. adam 100000 de motora sokmuş. toyotada 100000 komik bencede ama denilen küçük hacimli dizel problemi. motor 20000 lerde yeni açılıyor dememe rağmen abimiz ısrarla yaşayan benim oldu marka model farketmez dedi.sen toyota kullanmadın diye hava bastım gerçi fanatiğim malum ama içime de kuşku düştü yani..


Bak şimdi benimde aklım karıştı;

Multijet ilk çıktığında yapılan açıklamalarda "teorik ömrü 250bin km" deniyordu. Bunun manası nedir o zaman?

1) "4*4 lük kullanılsa 250bin km yapabilir bir ihtimal" mi yoksa
2) "Minimum 250bin km yapabilir" mi?

Görüşlerime göre;

1) 250bine kadar ömür biçilmişse 100bin km civarlarıda can sıkıcı problemler ufak ufak başlamış olabilir.
2) Minimum 250bin km yapabilir deniyorsa bende "evet mazot yağlayıcı özelliğe sahip olduğundan benzinliye göre avantajlıdır ancak küçük hacimden yüksek güç alınması yüksek basınç gerektirir buda dezavantaj" derim.

Ben küçük ve yüksek güçlü dizel motorların büyük hacimli ama güç/hacim oranı düşük motorlardan fazla risk altında olduğunu ama 100bin km gibi rakamlarda problem çıkartmayacağına -özellikle Toyota D4D serisi için- eminim.


2005 doblo kullanıyorum,0km aldım şu anda 250.000 km de

şimdiye kadar; 1 hava debimetre, 2 takım kızdırma buji, 1 takım triger zinciri, 1 su termostatı değişti.

350.000 hedefim var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
12 yıl
Yüzbaşı

motor bitmesi nedir yaa, motor bitmesi nedir?
bi kere sanayide her işten anladığını söyleyen ama hiçbir işin ustası olmayan adamlara inanmayı bırakın artık.
vay 10.000 de motor bitti, ne oldu motora? krank kesti. eee? motor bitmiş mi oluyor ?
vay 5.000 de motor aşırı devirden yatak sardı. eee? motor bitmiş mi oluyor?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
12 yıl
Yarbay

florya,atakoy,bakirkoy civarlarinda kabiliyetli opel service onerileniz lutfen!
benzinli aracimdan 15W40 ozellikli yag stokum var,bunu euro4 diesel opel 1.3 cdti motorda kullanabilirmiyim ?
yagin amblajinda evet yaziyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
12 yıl
Çavuş

Biz de millet olarak acayip bi takıntı ve önyargı var. Kolay oluşan efsaneler çok zor yıkılıyor. İlk arabam Skoda Favorit i alırken bile neler demişlerdi servisi yok parçası yok delimisin alınır mı hiç diye. Ben hep derdim ben ve başkaları almazsa servisi de olmaz parçası da gelmez. Senelerce en çok satan arabalardan birisi olmuştu. Çok da memnundum sağlam ve az yakan bir arabaydı. Şimdi aynı şey dizeller için geçerli. Parçası ve bakımı pahalı diye. Hiç düşünmüyorlar ama o kadar uzun yol yapan hiç durmadan koşturan otobüsler , kamyonlar ve en ağır işleri yapan iş makinaları , büyük deniz araçları hep dizeldir.
Herkese iyi pazarlar....



J
12 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: O.B.K

quote:

Orjinalden alıntı: 1drader
acaba bilen var mı 1,4 dizelin motor ömrü kaç km dir.


Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!



Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
11 yıl
Yarbay

dizel kullandımı kesin büyük hacimli kullanmak gerek zaten, hem yakıt em performans açısından 1.3 1.4 ler kötü


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ufukcankara

bence benzinli motorun ömrü dizel motordan daha fazla yanlış mı düşünüyorum arkadaşlar ? Yoksa tam tersi mi ? Kısa ve öz şekilde beni bu konuda aydınlatabilir misiniz ?

ömrü boyunca sırf benzin kullanılır ve fazla devir çevirmeden kullanılırsa dizel kadar ömrü olur bencede. bakarsan bağ bakmassan dağ meselesi. ama lpg takarsan gitmiyor diye rampalara girmeden 4bin ve üstü devir çevirtirsen motora ömrü az olur. benzinli motor yağ yakmaya daha meğilli sanki kullandığım araç en azından öyleydi. 178binlere doğru geldiğinde yağ yakmaya başlamıştı. Dediğim gibi rampalarda çekmediği için basıyordum haliyle motor da artık pes etti havlu attı sonunda satıldı yerine dizel geldi ve çok memnunum. şuan ki araç 237binde alındı 240500 şuan gram yağ yakma yok ve performans yüklü iken bile gayet tatmin edici. ilk araba alacaklara önerim dizel araba alın düşük kmli olsun uzun süre kullanırsınız.



E
9 yıl
Er

bizzde toyota corolla d4d var 2010 6 ileri yeni nesil şanzıman araba 4600devir 6. vites 230 gördü %100 alınacak bir araç %0 sıkıntı arabayı alıp memnun olmayanlar var mı acaba yakıt yok performans çok



A
9 yıl
Yarbay

Seni kandırmışlar dostum , benim corolla 200 binde hala saat gibi 250 bin üstü corolla gördüm , tahminim 350 bin civarı yapar bakımları aksatılmasa belkide daha fazla yapar .



A
9 yıl
Yüzbaşı

1.2 tdi polo aracım var. 3 silindir 120.000 km de. Motoru saat gibi.
20-30₺ mazotla mazot ışığı yana yana biner. Periyodik bakım falan hakgetire. Bozuldukça tamire götürürsen. 2000 devrin altında veya 3000 devrin üzerinde çok fazla kullanırsan en kral dizel motoru 100.000 km olmadan çöp edersin tabiki.
Ben aracımı 8.500-9.000 km oldumu götürür. Filtreler motor yağı ıcır zıvır herşeyini yaptırırım. Daha 2 gün önce 500₺ verdim bakımına. Binsem binerdim. Hiçbir sorunu yoktu aracımın.
Amaan çalışıyor işte binim eşeğe biner gibi diye düşünen zihniyetler dizel motorları erkenden bitiriyor. Arabaya biniyorsan bakacaksın kardeşim. Motor dediğin demir yığını ve civata. Sonra yok böle yok şöyle klavye başında çok biliyorlarmış gibi atıp tutuyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
9 yıl
Binbaşı

365 bin km de mitsubishi l200 sirket aracimiz var daha bu kadar daha goturur gibi. 2.5 dizel.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

C
9 yıl
Yarbay

Hangi marka ve motor olursa olsun dizel araç 100 bin km'den sonra büyük risk taşır. Büyük masraf açmaya başlar.



V
8 yıl
Er

Arkadaşlar merhaba 1.3 cdti astra 2012 k kasa araç bakımları Zaman'ında ve serviste yapılmış 175.000 km'de alınır mı sizce araç?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
8 yıl
Er

Arkadaşlar merhaba 1.3 cdti astra 2012 j kasa araç bakımları Zaman'ında ve serviste yapılmış 175.000 km'de alınır mı sizce araç?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

araç muhtemelen ticari kullanılmış. ben 2012 model araçta ticari kullanmayacaksam ve fiyatında fark yoksa almam..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yüzbaşı

2005 enjoy ile aranıza katılıyorum.araca modifiye için hesaplı bi yer tavsiyesinde bulunacaktım evvela spoyler ve tampon düşünüyorum



A
6 yıl
Yarbay

2.0 D4d en uzun kim kullanabildi



1
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hort