Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
26
Cevap
834
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Diyanet İşleri ve İmamların Devlete Olan Yükü
A
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle konuya bir kaç ayet ile giriş yapayım;

“Buna karşılık sizden hiçbir ücret istemiyorum. Benim ücretim ancak âlemlerin Rabbi olan Allah’a aittir.” -Şuarâ Suresi 164. Ayet Meali

"Sizden bir ücret istemeyenlere uyun. Onlar doğru yoldadır." -Yâsîn Suresi 21. Ayet

"De ki, "Ben görevime karşılık sizden herhangi bir ücret istemiyorum. Sadece, Rabbine ulaşacak yolu arayanlar olmanızı istiyorum." -Furkân Suresi 57. Ayet

"Andolsun biz Kur'ân'ı öğüt almak için kolaylaştırdık. Öğüt alan yok mudur?" -Kamer Suresi 17. Ayet

Ve nice başka ayetler de doğruluyor ki din üzerinden para elde etmek uygun bir şey değildir. Ek olarak, kulların anlaması için kolaylaştırılan ve bir çok ayette apaçık olduğu belirtilen bir kitabın bir öğretmene(imama) ihtiyacı yoktur. Din asla bir hizmet olayı değil, tamamı ile bir kul ve tanrı ilişkisidir. İnanan insanlar bunu okur, öğrenir ve uygular.

Şuan dinlisi ve dinsizi milyonlarca insanın verdiği milyarlarca liralık vergiler, devlet bütçesinden bu insanlara; apaçık olan bir dini öğreten, ezan okutan ve namaz kıldıran insanlara ödeniyor. Özellikle günümüzde bu teknoloji çağında bunların hiçbirine gerek yoktur. İnsanlar bu dini internet yoluyla bütün kaynaklara ulaşarak öğrenebilir, evlerinde kendi ezan sesini çeşitli aygıtlardan ayarlayabilir ve namazlarını kılabilirler.

Bir ateistin, din düşmanının veya bütün kazancını uyuşturucu, insan pazarlığı gibi haram yollarla kazanan kişilerin vergileriyle geçinmek bir imam için ne kadar uygundur? Bir soru!
Veya din ile hiçbir alakası olmayan gayrimüslim diye adlandırılan insanların paralarını alıp, diyanet ve bünyesinde çalışan kişilere vermek ne kadar etiktir? Başka bir soru!
Hiçbir Hristiyan ülkesinde halkın parası kiliseye veya din ile ilgili bir kuruma kendi rızası olmadan alınıp da verilmiyor. Kilise gibi ibadet yerleri, tamamıyla cemaatin bağışları ile ayakta duruyor.

Özet olarak, ülkedeki bütün diyanet işleri ve imamları toplayın, tek bir öğretmen kadar ülkeye faydaları yoktur bu insanların. Diyanet işleri kapatılmalı, camiler özelleştirilmelidir. İmamların maaşlarını cami cemaati üstlenmelidir. O zaman bakın ülke nasıl da kalkınıyor. Diyanete ödenen bütçe eğer halka harcansa idi şuan ülkede tek bir aç insan olmazdı.