Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
91
Cevap
2363
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Kılıçdaroğlu'nun darbe ile CHP'yi ele geçirmesi halinde yeni parti kurulma ihtimali tartışılıyor! (3. sayfa)
L
4 hafta
Yüzbaşı

Yeni bir parti CHP'den daha başarılı olabilir fakat bunun olması için CHP'de İmamoğlu ve Özel'e sadık milletvekillerinin CHP'den istifa ederek bu yeni partiye geçmeleri şarttır.Hatta CHP'li belediyelerin büyük bir kısmı partiden istifa edip bu yeni partiye katılırsa ve dahası CHP il ve ilçe başkanlıkları istifa edip bu yeni partiye katılır ve 81 İl'de örgütlenmesini çok hızlı tamamlarsa KK'nın eline CHP tabelasından başka birşey geçmemiş olur.

Fakat bu olmadan yeni parti kurulursa şimdi ki gibi iktidarı zorlaması çok zor olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 hafta
Yarbay

Bence kemik (kitle) erimesi gerçekleşir, kemik olmayan kitlenin oyları da var. Elbette bir noktada durur ama Dersim çetesinden gelen kemik kitle oyu %20'den daha düşüktür. CHP'ye oy verenler biraz karışık. MHP göreceli olarak daha düşük kitleye sahip olduğu için tabanı daha homojen.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kaan1840
T
4 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hayir artik o devir gecti chp secmenleride okadar salak degiller
Ekrem imamoglu olmadan ,mansur yavas olmadan dersimli ajan bunagin chpsini ne yapacaklar ?
sadece asiri yasli olan sürekli olaylari tvden ögrenen kitle chpye oy basmaya devam eder onlaridna orani %6-7 yi gecmez





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 26 Haziran 2025; 14:51:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kaan1840
K
4 hafta
Yarbay

buradakilerde bir şeyi atlıyor k.k darbeyle gelmiycek yine kurultaya götürecek şak diye anında, eee zaten alevi hevval işgali altında olan partide k.k dedeniz gayet ileri demokrasiyle başa gelicek

bir dersimli alevi amcasına teslim etmeden partiyi k.k nız partiden emekli olmaz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 27 Haziran 2025; 1:1:30 >

T
4 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kim itibar eder dersimli aşırı solcu aşırı mezhepçi birinin partisine ?
Seçmenlerin %70-80'ni bu durumda Ekim partiye yönelir.
Zamanında refahdan ayrılan rte ve ekibi gibi yeni kurulan partide açık ara farkla iktidara gelir hemde bu sayede kirlenmiş chp isminden kurtulmuş olurlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 26 Haziran 2025; 0:53:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @0zkanK.
2
4 hafta
Yarbay

Baykal'a akp'nin adamı dediniz! İnce'ye dediniz, pirom'u da akp'nin adamı yaptınız!
sırada kim var:D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
4 hafta
Yarbay

Kılıçdaroğlu kendini dayattı Erdoğan'ı ipten aldı diyosun da, ekremde Mansur'da yardımcıları olarak seçime girmedi mi!
Sonuçta Erdoğan alayını yenmedimi:D



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
S
4 hafta
Onbaşı

Kemal'in ilk gelişinde de Baykal'ın kaseti çıkmıştı. Şimdi de İmamoğlu'nun olayları. Adam bu durumları fırsata mı çeviriyor anlamadım. Normal gelişi zor heralde Chp'ye. Bu tarz olayları mı bekliyor nedir?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scalloped_neck -- 26 Haziran 2025; 7:28:5 >

T
4 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sen öyle zannet, Ekşi Sözlük'te bile Kılıçdaroğlu'na kan kusuyorlar.
Dip olmasa bile, Ekim Partisi CHP'yi rahat geçer. CHP, Kılıçdaroğlu ile en fazla %7-8'de takılı kalır.
Üzerine yeni bir sayfa açılmış olacak Ekim Partisi ile adı kirlenen CHP gibi olmayacak. Anadolu'dan çok daha fazla yönelim olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 26 Haziran 2025; 10:58:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
K
4 hafta
Binbaşı

Hocam benim anlamadığım bir husus var. Yayınlanan anketlere göre AKP ve MHP'nin oyunu %38-40'ı buluyor. Hani AKP'nin oyu %20, MHP'nin oyu %4-5 olsa demokratik yolla kazanamayacakları için bu yola başvurmaları norma deriz ama acaba anketler gerçeği göstermiyor mu, bizim bilmediğimiz bir durum mu var? Cumhur ittifakının oyu, anketlerin gösterdiği orandan daha mı az?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
S
4 hafta
Onbaşı

Bence Özgür ve Kemal aynı. Farklı olan İmamoğlu. Kemal'in partiye iki gelişi de (eğer gelirse tabi) aynı cins. Birinde Baykal'ın kasedi, şimdikinde de İmamoğlu'nun soruşturması. Bu ne tesadüf değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
K
4 hafta
Binbaşı

Büyük ihtimal öyle hocam. Takip ettiğim bir gazeteci var, oda diyor kamuoyuna açıklanan anketler ile sarayın elindeki anketler aynı değil diyor. Ortada bir delil yok, bunlar teori ama eğer öyle olmasaydı iktidar hukuku niye siyasete alet edip ekonomiyide çökertecek hamlelerde bulunsun? O gazetecinin aktarmasına göre MHP'nin oyun %4-5 civarlarında. AKP'de %30'un altında diyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
K
4 hafta
Yarbay

Aynı fikirdeyim, zaten ben de salak demedim salağa yatıyor dedim, aslında sinsi. Evet daha önce kendini dayatırken yaptığı şeyin aynını yapıyor. Bak kurduğu cümlede bile dayatma yaptığı net bir şekilde anlaşılıyor. Partiyi kayyuma bırakamam diyor. Yani öule ya da böyle partinin başına geçeceğim diyor isteseniz de istemeseniz de. Bundan net bir dayatma mı olur.
KK yine genel başkan olursa bence bölünmek daha iyi. CHP bölünsün gitsin yok olsun daha iyi. Muhalefet başka bir partide toplansın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Periah
K
4 hafta
Binbaşı

Hocam CHP'nin %20 kemik kitlesi var. Bu kitle Kılıçdaroğlu gelsede biz CHP'ye oy vermeyiz, Kılıçdaroğlu bizi temsil etmiyor demez. Gine CHP'ye oy vermeye devam eder. Aynı şey MHP'de de geçerli. MHP'nin %7 kemik kitlesi var. AKP'ye kızan seçmenin bir bölümü ile %10'u buluyor. O yüzden MHP'den birçok önemli isim ayrılıp İyi Parti, Zafer partisi gibi partiler kurulmasına rağmen MHP'nin oy oranı pek düşmedi. Kemik oyunu koruyor gine.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
T
4 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

%20 kemik oyu falan yok 1999 secimlerinde %7 oy aldi chp bundan bile daha asagida oy alir ekim partisi kurulursa


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kaan1840
T
4 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Vermez mansur yavas olmadan imamoglu olmadan kilisdarin chpsi adam akilli oy alamaz secmenin %80 ni ekim partisine yönelir


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gcb1903
0
4 hafta
Teğmen

Halk TV'ye 10 gün yayın durdurma cezası gelmiş deniyor az önce düşen habere yok.

Tamda 30 Haziran öncesi nasıl da denk gelmiş olacak iş değil :( KK'yi en çok eleştiren ve Özgür Özel'i en çok savunan kanal 10 gün kapanabilir deniyor.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/rtuk-ten-3-kanala-ceza-10-gun-ekran-karartma-karari-2412878




Bu mesajda bahsedilenler: @Tarafsiz Goz
D
4 hafta
Binbaşı

Yeni kurulan partinin adida hirsiz ve yolsuzluk yapanlarin partisi olsun



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
4 hafta
Yarbay

Partinin tabanı çürük, yeni parti şart. Kurultayda delegeler birbirini satıyor. Çürük elmalar temizlenemiyorsa sağlamları başka sepete almak lazım.



0
4 hafta
Teğmen

KK'nin Özgür Özel'in özelllikle Boykot listesine koyduğu ve her fırsatta eleştirdiği TGRT'ye demeç vermeside ilginç :D Ben CHP genel başkanınıda boykotunuda takmam gibi bir şey bu hareket.


Not: Açıkçası Özgür Özel ve ekibi tasviye edilir ve yeni parti kurarsalar bu enerji ile sinerji ile bir şeyler olabilir diyecem ama Vizyonsuz sığ hareket ederseler tek söylem İmamoğlu plan program proje umut yok siyaset yapmak yok şeklinde giderseler 3 yıl sonraki seçime kadar barajı bile geçemiyecek parti halinede gelebilirler. Ve partiden tasviye edilmeden işi inada bindirip mücadele etmeden kaçıp parti kurarsalar başarılı olmıyacaklarını düşünüyorum. Parasızlık taman oluşturma zorluğu atadan dededen CHP'liyim ben partimi satmamcılar ile flan Muharrem İnce gibi olurlar.

Gidip EK-İM partisi kurarsalar ( Ekrem İmamoığlunun baş harfleri ile ve İmamoğlu içerde suçları aleni şekilde kanıtlanır ve ceza alırsa yada diploması iptal edilirse nasıl olacak bu iş ? Dışarda maddi bir kaynağı olmayan Cumhurbaşkanı adayı olmayan bir oluşum. Bakalım onlarla Milletvekilleri veya belediye başkanları gidecek mi ? CHP'den seçilen isimler neden başka partiye gittsin. Hadi gitti diyelim belediye meclis üyeleri gelecek mi bakalım iş iyice yereldede inatlaşmaya ve ayrışmaya giderse Hizmer nasıl üretecek belediyeler !!! Hep bir kavga hep bir kargaşaya neden olur. Ve halk bu CHP daha kendini yönetemiyor bizi mi yönetecek Ülkeyi mi yönetecek algısına kapılır hemen.


Not2: Açıkçası seçim 3-5 ay sonra olsa yeni bir parti bir bir sinerji yeni bir enerji umut flan bir şeyler olabilir denilebilir. Ama 3 yıll sonraki bir sçeime yeni kurulan bir parti güç çevre nasıl toplayacak Diğer ufak partiler CHP'ye gider gene 3-5 vekillik ve bakanlık koparırım diye kimse EK-İM partisine gitmez ki. Ve kavgalı eve kız verilmez hesabı birbiri ile mücadele eden ve rakip olan 2 CHP iktidar flanda olamaz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.