Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4682
Cevap
196459
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Demirdöküm Nitromix & MiGo & Vaillant e-RELAX
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar, bu konu başlığı altında Demirdöküm Nitromix serisi kombi ve Nitromix ve e-bus uyumlu Netatmo üretimli Demirdöküm MiGo ve Vaillant e-RELAX Modülasyonlu Oda Termostatları ile ilgili bilgi paylaşımlarını yapalım.

Konu ile ilgili bilgi paylaşımını en kısa sürede yapama başlayacağım.

Teşekkürler,

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 18 Kasım 2019; 17:24:27 >

Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın inşALLAH.

Demirdöküm tarafından hazırlanmış ve raporlanmış Nitromix Kombiye P24/P28/P35 ait SERVİS KÜY BÜLTENİ'ni paylaşıyor...
Yoruma Git
Yorumun Devamı BART SIMPSON - 6 yıl +6
Ben kendi evimde tecrübe kazandım annemin evine ben çizdim nereye kaç metre konacak. Şuan annemin evi apartmanda en az yakan daire açık ara hemde 7/24 22.5 derece. Aynı apatmanda ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Teknoline2002 - 5 yıl +3
Kelin ilaci olsa basina surermis. Hocam egri ile istedin kadar oyna 15 gun sonra degisecrk. Yani 1 egri herzaman ayni kazan derecesini yakmaz. Tamam dersin egri degerini oturttum bir bakmisin tekrar d...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Teknoline2002 - geçen yıl +3
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: abcd_1234

Burdaki forumu okuyarak demirdokum nitromix p24 ve migo akilli termostat aldim. Bu kombinin servis menusune girip dediklerinizi nasil ayarlayacagim acaba. Servis menusune nasil girebilirim.
Hayırlı uğurlu olsun, iyi günlerde kullanın inşALLAH.

Demirdöküm tarafından hazırlanmış ve raporlanmış Nitromix Kombiye P24/P28/P35 ait SERVİS KÜY BÜLTENİ'ni paylaşıyorum. Servis Personelinin kullandığı gizli menüler ve detaylı açıklamalarını bulabilirsiniz.

Bilgilerinize,

http://docplayer.biz.tr/30138209-P-24-p-28-p-35-nitromix-kombi.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 19 Kasım 2018; 14:34:10 >

T
5 yıl
Yarbay

Hocam yoğuşma olayına takılma. Mombi her sıcaklılta yapar. En çok ise giden sıcaklık ile dönen sıcaklıl farkı nezaman çoksa ozaman yapar. Bunu nasıl sağlarsın ya uzun petek metrajın olacak yada oda termostatının çalışma aralığını 0.5 derece yapacaksın çünkü petekteki su soğumadan çoğu zaman kombi devreye giriyor. Bende yoğuşma yapsın diye çok takıldım 50 derece yi geçmesin diye ama gün gelir 50 derece yetmez. Gelelim ısı eğrisi olayına. Isı eğrisi linear bir eğri değldir logoritmiktir. Dış sıcaklık düştükçe aynı oranda yükselmez veya düşmez. Sizin yapmanız gereken dışarısı 15-18 derecede iken kombi 38-40 derecede çalışacak şekilde ayarlamak.Eğer bunu yapmazsan kombi yalıtımsız bir ev ise dışarsı sıcak olduğu halde ev soğuk kalır. Benim ev için konuşuyorum benim evi 22,6 derecede dışarısı 18 derece olduğunda kazan sıcaklığı 38 derece de sabit tutabilirim ama eğer sen ben gündüzleri evde yokum geceleri evde oluyorum dersen dışarısıda 18 derece ise bu kazan sıcaklığı yetmez ozaman işte(ben bu yüzden evde oşayım veya olmayayım evden 2 gün dahi gelmicek olsam derece düşürmem) Bundan sonrasını ısı eğrisine bırakırım fakat son çıkacak kazan sıcaklığını 65 de sabitlerim servis menüsünden. BBende migo yok Rev24+Dış hava sensörü+Danfos Trv var. Migo kullanmıyorum osman beye onu sordum odasıcaklığına göre modülasyon yapıyor mu diye.Eğer yapıyor ise sizin kombi 65 derecede bile ayarlı olsa 0.1 derecelik farkı kapatmak için ilk önce minimumda çalışır baktı değişen yok bişe yok kademeli olarak yükseltir. Bosch 2500 de bu şekil.Ama nitromixte benim gözlemlediğim 55 derecede kombi diyelim ot devreye girdi kombi çalışır 3-5 dakika boyunca baktıki gidiş dönüş sıcaklık farkı kapanmıyor hemen alev boyutunu yükseltir 55 dereceye fixler. Sonra gidiş dönüş fark azalınca alev boyutunu düşürür ama derece 55 tir. Sonra ot kapanmadığı sürece 60 a kadar çalışır ve kombi brulörü kapatır nezaman 55 den 8 derece altına indi 47 derece yine çalışır. Ama oda termostatı oda istenilen dereceye ulaşırsa bu zamanda 55 de kapanır 57 de de kapanır oartık evin durumuna bağlı. Sabit oda sıcaklık ayarlı evlerde çoğu kez bu döngü yaşanmaz. Ama gece 20 derece sabah 24 olsun dersen kazan sıcaklığıda 45 olsun dersen bu iş olmaz. O yüzden ot takılı olan kombi 65 derece olsun demişler sebebi bir an önce ısınsın dursun diye. Uzun lafın kısası odasıcaklığına göre modülasyon önemli bir durum. Annemin evindeki bosch bu şekil dış sensör yok fakat kazan 55 dereceye ayarlı termostat 55 derecelik güç gerektiği zaman onu kullanabiliyor. Ama bu gücü dereceği yükseltmezsen veya kapalı bir peteğ açmazsan gerek duymuyor. Kazan 55 olmasına rağmen petekler ılık veya soğuk.
Yapacağın tek şey ısı eğrisini dış sıcaklık 18 derecede kombi 38 olacak şekilde max 65 geçmicek şekilde set yapıp. Ot derecesiyle fazla oynama. Unutma en soğuk olan gün kombi fazla yakmaz 1 gün sonra çıkar acısı.1 gün sonra hava ısnır ama senin koöbi daha fazla yakmış. Yağmurlu havada daha fazla yakar. Evi soğuttun mu ısıtasıya kadar çok yakarsın. Onun için kombiyi ve ot ye dokunma bırak kendi haline. Aşırı sıcakluk istemiyorsan yakacağını ot olduğu sürece yakacağını yakar. Altın boş üstün boş veya altın dükkan üstün çatı evde yalıtım yok cephe sayın 3 ise ne yaparsan yap düşüremezsin. Her evin ısınabileceği max değer vardır. Üstüne çıkarsan fazla yakar. Benim salon trv ile 20 ye ayarlı bunu 22.5 olacak dersem fatura %50 artıyor ona göre



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Osmanselim , @kayıboyu11
T
5 yıl
Yarbay

Ben kendi evimde tecrübe kazandım annemin evine ben çizdim nereye kaç metre konacak. Şuan annemin evi apartmanda en az yakan daire açık ara hemde 7/24 22.5 derece. Aynı apatmanda hemde güney cephe bakır borulu sistem olan iki daire dünyanın parasına yaptırdılar zamanında tasarrufun t si yok nitromix kombi.trv var oda termostatına gerek yok diyen bir mühendis arkadaş. Soğuk havalarda balkona girip çıkıyorlar kombinin derecesini artırmak için. Şimdi burda çıkacaktır bakır boru savunucuları polemiğe girmek istemiyorum zamanında girdim gerek yok. Yaptırdıysanız hayırlı olsun tez zamanda fazladan ödediğiniz parayı çıkartırsınız umarım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kayıboyu11
T
5 yıl
Yarbay

Migo yu yeni alan arkadaşlar veya alacaklar. Burdaki çoğu arkadaşlar ve ben migoyu çok kurcaladık. Tecrübeyle sabittir kayıbotu11 arkadaş demişti ben termostatın yerini değiştirmedim o kabülümdü geri kalan herşeyi yaptım. Kayıboyu arkadaşın paylaştığı ispanya sitesinndeki sıkça sorulan soruları tekrar tekrar okudum. Bence en yararlı şuan için döküman odur. Adamlar açık açık demiş migoyu kendi haline bırakın ve iki hafta süre verin. Ben şurayı kaçırmışım veya ben öğle anladım."sizin evinize ugun ısıtma eğrisi oluşturacaktır" anlamı çıkan yazı var. Benim için bu saatten sonra kurcalama bitmiştir ben ikna oldum sabredeceğim.
Dökümanı kısaca özetleyeyim.

1. Migoyu evin yerden 1,5 m yükseye koy. Koyduğun yer kapı kenarı, hava akışı olmayan, radyatör yakını veya karşısı, güneş görmeyen bana kalırsa geç ısınan odaya koyun diyer odalara trv takın.( bu şekil yakıt biraz artar ama bütün ofalarda konfor olur)
2. Muhtemelen evin ısındığı kazan derecesini biliyorsunuzdur ona karşılık gelen eğriği seçin. Bana kalırsa 2.6 ideali. (otomatiğe alın bırakın öğlece bakmayın bile artmış mı kalkmış mı diye) ev ısınsın veya ısınmasın ellemyin bir daha.
3. Program yaparken en düşükle en yüksek arası 1 dereceği geçmesin.
4. Tahmin modu açık olsun muhakkak.2 hafta migonun yanına varmayın. Sabredin sabredin sabredin. Sabretmez iseniz çıkmaza girersiniz.
Benden size dost tavsiyesi tecrübeyle sabittir.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kayıboyu11
V
4 yıl
Yüzbaşı

Tüm bu işlemlere başlamadan önce kombinin elektriğini kesin ve varsa MiGo'nun kablolarını bağlı oldukları yerden sökün.

1- T20 uçla alttaki iki vidayı söküyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

2- Sonra yine aynı uç ile işaretli vidaları da söküyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

3- Kombinin kapağını hafif kaldırarak, işaretli parçayı öne doğru açıyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

4- Netatmo kablosunu işaretli delikten geçiriyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

5- Grometi çıkarıp kabloyu bu delikten geçiyorsunuz.

< Resime gitmek için tıklayın >

6- Kabloyu deliklerden geçirdikten sonra 3. adımda açtığınız kapağı kapatıyorsunuz.

7- Siyah konektörü çıkartıyorsunuz. Benim turuncu tutacak kırıldı. Çıkartırken dikkatli olun.


< Resime gitmek için tıklayın >

8- İnce düz tornavida ile konektörün RT24V yuvalarını konektörün üstünden gevşetip, mevcut kısa devre kablosunu çıkartıyorsunuz.

9- Netatmonun siyah ve gri kabloları RT24V yazan yere takıp ince düz tornavida ile yukarıdan sıkıyorsunuz.

10- Konektörü yerine yakıyorsunuz.

11- 7.adımda işaretli yeşil konektörü söküyorsunuz.

12- Netatmonun kahverengi kablosunu, kombinin kahverengi kablosunun olduğu yere, mavi kablosunu, mavi kablonun olduğu yere takıp, konektörün üstünden ince düz tornavida ile sıkıyorsunuz.

13- Yeşil konektörü yerine takıyorsunuz.

14- Kombiyi söktüğünüz gibi topluyorsunuz.

15- Kombiye elektriği veriyorsunuz. Böylelikle röle de enerjilenmiş oluyor.

16- Netatmo Energy uygulamasındaki adımları takip ederek kurulumu tamamlıyorsunuz.

Açıklayıcı olmuştur umarım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan_gazi -- 12 Ocak 2020; 13:18:3 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @elador
N
4 yıl
Teğmen

< Resime gitmek için tıklayın >

Migoyla boşuna yere cebellestik modülasyon yapacaz diye. Sette tutmak için yüksek kazan da yakmıyor, gerektiği kadarini ayarlıyor. Bı nevi modülasyon yapıyor bence.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neduda -- 21 Kasım 2020; 8:31:15 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
4 yıl
Yarbay

Hocam exa e nin on off u diyer exa ile uzaktan yakindan hicbir alakasi yok. Hatta diyer on off calisan otlerln on ofuylada zerre alaka yok. Tak kullan goreceksin adı on off sadece ama super calisma sekli var




Bu mesajda bahsedilenler: @hakdag01
T
2 yıl
Çavuş

Evet dostlar Aralık 10-Ocak 12 faturam 404 tl geldi.. -30 ları görüp üstüne 12 günü son yapılan zammın da yansımasına rağmen oldukça iyi olduğunu düşünüyorum. hiç güneş görmüyor desem yeridir. Sanırım Alt ve üst faktörü çok önemli. Yalıtım eksik bulduğum yönler olsa da fena değil. Bir odam(iki cephesi ve 3 penceresi biri boydan olan) kapalı. bu odayı ısıtamıyorum çünkü. evim toplamda 167 metrekare. Pimapenler 75 mm kalınlıkta. Camlar ise 4+16+4 24 mm kalınlıkta Isıcam C(klasik) serisi. Sinerji olsa idi daha iyi sonuçlar görürmüşüm demek ki. Bu sene tayinci olmazsam düşünebilirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kardeşim bana ÖZELDEN gönderdiğin 10LARCA tüm sorulara gecikmeli olsa dahi cevap verdim mi? vermedim mi?

Lütfen bu mesajını ya SİL, ya da TEKZİP et.

Herkesin kendine göre işi gücü, sorunları var. Müsait olan arkadaş size cevap vermeye çalışacaktır. En kötü ihtimal kendine zaman ayırıp forum diğer sayfalarını okuman. Sonuçta bu konu başlığı altında 5 yıllık yaşanan sorunlar ve çözümler ve/veya tavsiyeler var.

1 oku bakalalım 5 yılda kimler, hangi arkadaşlar, VAILLANT TR dahil nasıl yardımcı olmaya çalışıp çözüm üretmek için zaman ve emek harcamış, neler önermişler, sonuçları ne olmuş, ne aksiyonlar alınmış neler neler yapılmış.

Burası 7X24 HİZMET VEREN 1 MERKEZ DEĞİL. 1az EMPATİ kurmak bu kadar mı zor.

Bu kadar tecrübeli, emek, zaman harcayan diğer arkadaşlara saygısızlık.

ÖnEmLi NoT: Lütfen 1 daha bana ÖZEL'den mesaj atmamanı rica ediyorum.

Saygılarımla





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 13 Ekim 2022; 9:28:12 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @djilkeruslu
T
geçen yıl
Yarbay

Kelin ilaci olsa basina surermis. Hocam egri ile istedin kadar oyna 15 gun sonra degisecrk. Yani 1 egri herzaman ayni kazan derecesini yakmaz. Tamam dersin egri degerini oturttum bir bakmisin tekrar deger degistirmis. Servis bu durumdan bir haber oldugundan sana egrin cok yuksek demis. Yeri gelir 0.5 egri bile cok gelir. Yeri gelir 5 egri bile yetmez. Hocam bu cihazla anlasmak istiyorsan ellemeyeceksin. Yeri gelir seti asiri gecer yeri gelir ev isinmaz bunlar bu cihazda normal durum.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @metehan16
K
geçen yıl
Yüzbaşı

Ben kayiboyu hocam dan almıştım sanırım 400 veya 600 ödedim Allah razı olsun diyorum şimdi 🤲🤲



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @djilkeruslu
B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: faatih

Hocam Merhaba;

Ben kurulumu gerçekleştirdim fakat peteklerin ve sıcak suyun, derece ayarını nereden yapiyorum. Birde bende tahmin açık kapalı yada öğrenme modu açık kapalı gibi soru sormadi. Acaba birşeyler için yanlış mı yaptim@osenemoglu

Arkadaşım çok geç dönüşüm için gerçekten özür dilerim.
Çok yoğun bir dönemdeyim bankada, kusura bakma...


MiGo nun;

GELİŞMİŞ AYARLAR içerisinde ISITMA EĞRİSİ diye bir seçenek bulunuyor.
"0" ile "5" arasında değer girebiliyorsun.

Bu seçenek şu içe yarıyor;

MiGo nun içerisinde aynı zamanda Dış Hava Duyarga sistemi de mevcut. İnternet üzerinden kombinin bulunduğu lokasyonu bulup "RAKIM" dahil dış hava bilgisini de öğrenip biliyor ve dolayısı ile hangi dış hava ısısında kombiyi kaç derecede yakmasını da hesap edip kendi ayarlıyor. Siz herhangi bir müdahalede bulunamıyorsunuz.

Bu size büyük konfor ve ciddi tasarruf getirecektir ki ben 11 yıldır DHD'lı OT kullanmaktayım.

Gelelim sizin müdahale edebileceğiniz ISITMA EĞRİSİNE...

Isıtma Eğrisindeki birim ne kadar büyük ise kombi dış hava ısısına göre daha yüksek sıcaklıkta radyatör suyunu ısıtacaktır. Şöyleki; (Örnek olarak veriyorum)

ISITMA EĞRİSİ "1" yaparsanız, dış hava ısısı 5C olduğunda kombiyi 55C de yakacaktır.
ISITMA EĞRİSİ "5" yaparsanız, dış hava ısısı 5C olduğunda kombiyi 80C de yakacaktır.

"TAHMİN" seçeneğini sormuyor siz kendiniz "EVET" veya "HAYIR" ile aktif edebiliyorsunuz. Ama bana ve aile yaşam şekline uymadığından ve ciddi derecede gereksiz yakıt tüketimine neden olduğundan ben hiç kullanmadım. Bu seçenek daha çok ofis, işyerler, AVM dükkanı, büro, hastahane, pastahane, vb. yerler için uygun olabilir. Mesken için de elbette uygundur bu tamamen memnuniyet ile ilgili bir algı.

Biz sürekli ÜÇÜNCÜ PARTİ UYGULAMALARIM altında IFTTT uygulamasını (Life 360 ile birlikte ) kullanıyoruz.
Evden ayrılınca kombi kendini otomatik olarak GECE MODUNA alıyor,
eve yaklaşan bir aile bireyi olduğunda ise programlanmış moda geçiyor.

Bilmeyenler veya merak edenler için ileride, umarım en kısa sürede bunu da anlatıcağım.



B
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: neduda

ısıtma eğrisi değerleriniz nedir arkadaşlar. otomatik yapınca 2.6 gibi bir değer oluyor. kombi 60C lere çıkıyor kısasurede istedigim sicaklığa geliyor sonra duruyor. bu sekilde mi kullanmak gerek yada daha düşük kombi sıcaklığında uzun sure calısması mı daha iyidir
Isıtma eğrisi bende otomatik olarak 3
Tercih tamamen size kalmış ılıman dış ısısında yüksek derecede çalıştırmak isterseniz Isıtma Eğri değerini de çıkartabilirsiniz.



T
5 yıl
Yarbay

Kesinlikle oda sıcaklığına göre modülasyon yok bundan eminim. Diğer forum konularında araştıran arkadaşlar var onlarda araştırmışlar benim dediğim gibi çalışmıyor keşke modülasyonolsaydı. Ozaman yüksek kazan sıcaklığında çalışma sorunu olmayacaktı. İstersen 90 a çıkar o gerektiği güçü kullanıp minimum kazan sıcaklığında çalışacaktı. Alev boyu modülasyonu en dandik kombide var olmasa zaten kazan sıcaklığını sabit tutamaz. İşte bunun için diyorum ki ben nitromix sene olmuş 2019 ama 2000 yılın teknolojisi hiç değiştirmedi kendini. Oysa cihaz herşeye açık bütün iş tek bir gelişmiş termostata bakıyor. Vailantta var ama getirmiyor.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @osenemoglu
T
5 yıl
Yarbay

Arkadaşlar migo ot testlerim sonucu %100000 oda sıcaklığına göre MODÜLASYON yapıyor içiniz rahat olsun. Gün içinde detaylı açıklama yapılacaktır.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
5 yıl
Yarbay

Dikkat edin son dalga ile bir önceki dalga birbirinin kopyası. Tam inişe geçerken kısa süreli ısıtma yapıp yataya geçiyorsonra tekrar inişe sıcaklığı yatay tutmaya çalışıyor fakat tam değil daha biraz daha deneme yanılma yapmanız lazım



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @neduda
K
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: kayıboyu11

Bu mesaj silindi.
en sonunda güzel bir yorum cihaz on numara bence işini fazlası ile yapıyor bizde onla birlikte öğreniyoruz cebimizde olduğu için çok büyük avantaj ben mesela hava güneşli ise evin içi 23 dereceleri geçiyor onu bildiğim için sabah erken saatlerinde dereceyi yükseltmiyorum güneş yoksa daha fazla düşmesin diye ısı yükseltiyorum kafama göre hareket ediyorum başarlıbir cihaz benim beklentilerimi falası ile karşıladı ama sizlerdende tecrübe alarak kullanmak güzel

herkese desteği için teşekkürler



T
5 yıl
Yarbay

Arkadaşlar olayı çözmek üzereyim az kaldı biraz işlerim var uzun bir yazı yazacağım.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
5 yıl
Yarbay

Selam arkadaşlar yaklaşık 5 gündür migo kullanıcısıyım. 4 yıldız 10 numara düzenim vardı. Burdaki yazılanlar yüzünden düzenimi bozdum dertsiz başıma dert aldım tekrardan. Ne güzel oturtmuştum düzenimi rev24+vcr693+danfos trv ile. Nezaman bende salonuda açayım ısınacaksam tam ısınayım düşüncesi başladı işte ozaman kaşıntı başladı bende.

Arkadaşlar migo tahminimizden çok daha karışık algoritmayla çalışıyor. Tek sorun satan firma ayrıntılıdöküman hazırlamaması. Eskişehirli arkadaşımızın ispanya sitesinden paylaştığı döküman 1. Rehberimiz olmalı.Migo kullanmaya başladığınızda şunları baştan kabul edecekseniz takın.

1. Yoğuşma olayınızı kafadan silin 55 derecede diretmeyin fabrika ayarı olan 75 derecede kalsın kasmayın. Yoğuşma bana göre pazarlama taktiği. Elbette faydası vardır ama evin 55 de ısınmıyorsa napacaksın

2. Migonun 1. Önceliği konfor sağlamak.

3. Hiçbir zaman konfor bedava olmaz. Isınacağım ben diyorsan bu kombi yakar. En önemlisi yalıtım.

4. Tahmin modu ve öğrenme modu farklı durımlar. Migoda tahmin modu var tahmin modunu ekstradan var siemensten farklı olarak.öğrenme moduyla karıştırmayın

5. Migo -5 ve +15 ( bu çok önemli adamlar bunu boşuna yazmaz kayıboyu arkadaşın paylaştığı dökümanda var) sıcaklıklar arasında stabil çalışan yani daha soğuk iklimler için daha uygun olan bir ot.

Arkadaşlar bu Tahmin modu açıkken cihazın çalışma şekli şu şekil. Tahmin modunu kapatsanızda öğrenme modu 20 günde tamamlanır çünkü öğrenme modu cihazın sıcaklığını sabit tutmaya yarıyor.yani siz 22.5 ayarladınız diyelim öğle bir anda kapıyorki kombi peteklerdeki sıcaklık evi 22,5 yapıyor ve düz çizgi halinde oluyor. 22,4 açması lazım diyelim öğle bir anda açıyorki 22.4 ün altına düşmüyor çünkü kazan çalışmaya başladığında bazen ısınana kadar derece 22.2 olmuş.

TAHMİN. modunu açtın mı herşey konfora yönelik oluyor ne mi oluyor anlatayım.
Eğer eviniz benim gibi yalıtımsızsa derdiniz büyük.
Arkadaşlar kombide oda sıcaklığı farkları 1 hele hele 2 derece çok büyük bir fark kombi bu dereceye eviniz yalıtımsızsa çıkarmakta zorlanır. Gece 20 sabah 22,5 olsun dersen tahmin modunda açıksa evinde yalıtımsızsa ısı eğrin bende olduğu gibi yüksek çıkar. Bende neyaparım indiririm dersin indir tutan yok arkadaşım bende öğle yaptım indirdim 1.8 e dışarısı 5 deredeyken 57 yaptı fazla bile geldi çünkü ayarladığım derecenin üstüne çıktı evin ıısnıyor diyorsun migoya bak birde 3.8 e layık gördü beni ben migodan daha akıllıyım dedin buraya kadar herşey normal.

Dün gece izmirde gece havanın en soğuk olduğu gece migo 2.4 ölçsede gerçek değeri 1 idi neyse internetten aldığı için bukadar olacak benim vrc693 ün verdiği performansı veremez.buraya kadarda herşey normal

Benim gece ayarım 21 ve sabah konforu ayarım saat 7:39 da 22,5 arada 1.5 derece fark var düşük gibi götünebilir. Ama dışarısı 1 derecedeyken ve sen kombinin setini 65 derece olduğu halde ısı eğrini migoyu dinlemeyip 1.8 yaparsan ve evide 21 den 22,5 yap dersen saat 6:30 da 22,5 de çalışmaya başladığı halde kazanıda 62 yaptığı halde saat 7:45 olmuş bizim ev 22,5 olacak diye beklersin, burdan çıkardığımız.
Migo ısı eğrisini seçerken otamatik senin isteklerine bakıyor evinin ısınıp soğumasına bakıyor. Diyor ki bu adam benden sabahleyin 21 den 22,5 e çıkarmamı istiyor. Ulan hava 5 derecedeyken ben zar zor 55 derecede kazan sıcaklığında anca 22,5 yapıyorum. Ben diyor önlemimi alayım yarın bakarsın hava 1 derece olur ozaman ben 65 yaparım mahcupta olmam sahibime. Biz neyaptık hem ısı eğrisini düşürdük 3.8 den 1.8 e hemde set koyduk 65 e sabah kalktık 7,30 da ev 21,5 al dedi sen mi akıllısın ben mi.
BENDE şöyle bir yol düşündüm. Gece prima Times sıcaklığı 22,5 normal. Sonra 23:30 da 21,5 derece sabah 5:30 da 22 derece ve en son sabah 7;30 da 22,5 yaptım. Yani benim ev gece 21 e düşürüp sabahta 22,5 istemeye uygun değil böyle oluncada eğri kendini en kötü güne göre ayarladığından yüksek çıkıyor. Bu şekil testeyim emnim düşük çıkaca.
Bence sabit sıcaklık seçsek gece gündüz fark etmese eğri düşük çıkacak. Tahmib modunu kapatırsak yine düşük çıkacak. Bana kalırsa bu Tahmin modu resmen konfor için yapılmış tasarrufla uzaktan yakından ilgisi yok.

Gece Konforu-22,5 Derece Saat 20:00-22:30
Uyku Konforu-22 Derece Saat 22:30-00:00
Gece-21,5 Derece Saat 00:00-05:30
İmsak-22 Derece Sast 05;30-07:30
Sabah Konfor-22,5 Derece Saat 07:30-9-30
Gündüz-21,5 Derece Saat 9;30-15:30
GÜündüz Konfor-22 Derece Saat 15-30-20:00

Programımı bu şekil düzenledim arada hep 0,5 derece fark var. Eminim ısı eğrim düşecektir.

Arkadaşlar kazan istersen 60-70 olsun ot takılı olfuğu sürece size fazla yaktırmaz. Eninde sonunda istediğin dereceye geldiğinde duracak bu alet. Yeterki öğrenme modu olsun ki sıcaklık dalgalanıpta gereksiz yakmasın.

Ben şuan otomatik eğriye aldım programı yukarıdaki gibi güncelledim kombide seti kaldırdım 70 de. Bakalım göreceğiz. Bunda fa başarılı olamazsam bırakıcam kendi haline.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 8 Ocak 2019; 14:52:21 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @osenemoglu , @karanka38 , @kayıboyu11