T

Yarbay
11 Aralık 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
300 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
3 yıl
Su Arıtma, Atık Sorunu Çözümü
Burada, su arıtma cihazlarında atık su miktarını nasıl azaltabiliriz onu paylaşacağım...
Su vazgeçilmez bir yaşam kaynağımız olduğu için, bunun tek damlasını ziyan etmemek için elimden geleni yapmak istedim yoksa atık suyu gördükten sonra kullanamazdım. Bunun araştırmasına girdim ve en son min atık oranına ulaştım.

Size tavsiyem kesinlikle kaçak önleyici aparat ve manometre kesinlikle olsun sisteminizde.

Tank doldugunda düğmeden veya vanadan kapatın ve tanktaki su bosalana dek açmayın. bardak bardak su almak ile tankın boşaltmak arasında atık oranında çok fark olur

Mevcut sistemim şu şekilde.

Şebeke basınc degerim 6.4-7.2 Bar
Şebeke TDS degerim 250
3 Adet Ön sediment filitre
1 Adet Vontron Membran filitre
1 Adet Filimtec Membran filitre
1 Adet Biocera Filitre
1 Adet Omnipure Tadlandırıcı filitre
1 Adet 10 Bar Pakkens yaglı manometre
1 Adet Kacak önleyici Aparat
1 Adet Ayarçlı basınç düsürücü
1 Adet Yuksek basınc sivici
1 Adet Alçak Basınç sivici
1 Adet 10 bar verebilecek pompa
1 adet 24 V an az 2-3 A adaptör
1 Adet Pae Tank
1 adet KRCL 72 Çift zamanlı Ayarlı flaşör
2 Adet 24v normalde kapalı selonoid valf
1 Adet Açma kapama düymesi

Kapalı kasa sistem olması güvenlik acısından tavsiye edilir.

Kaçak Önleyici aparat: Sisteme ilk şebeke suyu burdan girmelidir. Bu aparata 1 damla su bile gelse anında içindeki ped şişer ve sisteme suyu keser. Evi kaç kez su basmaktan kurtardı. Kullandıgınız Pasolu baglantlar zamanla kırılabiliyor, quick baglantılar ise cok fazla oynamaya gelmiyor kırımasada kacırabiliyor her iki baglantınında avantajı ve dez avantajı var.

Ayarlı Basınç düşürücü: Kaçak aparatından sonra buna giriş yapıyoruz ve 4 bar çıkış olacak şekilde ayarlıyoruz. Benim evde 7 bardan 4.5 bar a düşürdüm. Burdaki amaç olurda yuksek basınç gelirse sedimentlerin patlamasını onlemek ve pompa cıkısında sabıt basınç elde etmek yoksa evde herhangi bir su kullanımı oldugunda veya şebekede basınç dustugunde pompada basınç dalgalanır. veya tam tersı pompaya yuksek basınçlı su gırer ve diyafram zarar görür

Alçak Basınç Sivici : Bu sivici ilk sediment filitreden sonra yani ilk totrtu filitrenin çıkışına takıyoruz. Amaç olurda filitre tıkanırsa pompa devreye girmesin diye. Basına takarsak sebekede su oldugu sürece pompa calısır ve tıkandıgı zaman ilk filitre pompa aşırı zorlanır.

Birinci Selenoid Valf : Bunun giriş ucuna 3. sediment filitrenin çıkışı girer. Çıkışıda pompanın girişine girer. pompanın elektrik sistemine paralel bağlıdır. pompa çalışınca buda çalışır ve su geçişini açar. pompa duruncada su geçişini kapar ve dolayısıyla membrana su girişi durmuş olur.

Pompa : Birinci selonoidden çıkan supompa su girişine girer ve pompa su çıkışından 4 yollu vananın su girişine girer. Burda bir T baglantıyla Manometre baglanır. Pompa olması avantaj sağlar basınç yüksekte olsa

Çift Membran : İki membran birbirine seri baglanır. 4 Yollu vananın cıkışı birinci vontron membranın girişinwe, birinci vontron membranın atık çıkışı ikinci filimtec membranın girişine ve her iki membranın temiz su çıkışı bir Y bağlantıyla birleştirilip 4 yollu vananınarıtılmış su girişine baglanır. İkinci membranın atık çıkışı İkinci selonoidin girişine baglanacak. Birincisi vontron ikincisi neden filimtec derseniz ikinci membrana daha yuksek tds degerinde su girdiği için daha yuksek tds basarısı olan filmtec kullandım. siz ikisinide aynı marka kullanabilirsiniz. Asıl büyük oranda tasarrufu bu sistem saglıyor

İkinci Selenoid : İkinci selenoidin girişine ikinci membranın atık çıkışı bağlanacak. Elektrik baglantısı Pompayla ve birinci selenoidle paralel olacak yani üçü aynı anda devreye girip ve çıkacak. amac pompa durdugunda yuksek basınçtaki su iki membranda hapis olup membranda arta kalan basıçlı suyun tanka dolmasını sağlamak. yani pompa durdugunda zerre atıktan su akıtmaz ve bu sekıilde ciddi oranda atıktan tasarruf saglandı. ikinci selenoidin çıkışı 300 lük atık kısıcıya girip ordanda dısarı atılacak

Yüksek Basınç Sivici : Bu siviç 4 yollu vananın temiz su cıkışıyla tanka ve musluga giden hattın arasına bağlanacak ve üzerindeki ayar vidasıyla 4 yollu vananın kesime gitmesini engelleyecek bir basınca ayarlanacak (burası önemli)

KFLR 72 Ayarlanabilir Flaşör : Bunu kullanmamızdaki amaç pompayı belli süre calıştrıp durdurmak. bu sekilde membran giriş ve çıkışları selonoidle kapanır ve içindeki su basınç düsene kadar atık su vermeden arıtılmış su üretir. 7 saniye dur 12 calışacak şekilde ayarlı şuan. bu şekilde tank biraz geç dolacak ama atık önemli ölçüde azalacak.

Yukarıdaki sistemle tanksız kullanımda 1 e 0,25/0,30 atık yani 1 litreye 250/00 cc atık oranına ulaştım.
Tanklı olarakda elimde oranlar var buna cok yakın kesin netleşsin onu da yazarım

sadece 7 bar şebeke ve çifft membranda tanklı 1 e 1.1 oran,
çift selenoid takviyesiyle 1 e 0,8 orana,
pompa takviyesiyle 9.2 bar da 1 e 0.58 oran(1 kerede 8 litre su alırsan)
KFLR 72 baglandıktan sonra tanklı 8 litre su alınca oluşacak atık oranı heaplanmadı tahmini 1 e 0.35/0.4 gibi olacak.

çift membran sayesinde tank çok daha hızlı doluyor ve atık azalıyor hızlı dolduğu için. 8 litre tank tam 8 litre su alıyor. 13.5 dak doluyor
T
5 yıl
Vestel 12000btu Wi-fi Klima Almayı Düşünenler.
Arkadaşlar bu klimayı almak istiyorsanız bunları bilin ondan sonra alın alacaksanız. Vestelde okur belki geliştirir.

1. Dış ünite çok ama çok sesli. Motor sesi din lemek hoşunuza gidiyorsa alın. Motor sesinden çok vibrasyon sesi.
2. Dış üniteyi servisin dediği yerden başka yere kurduramazsınız. Kolaya nereye geldi oraya kurar.
3. Wifi her modemi beyenmez. Bu yüzden 15 gün wifi tanıtamadım. Servis geldi yapamadı. Sonra defalarca aradım. Whatsapp müşteri temsilcisi gibi saçma uygulama var.Oraya derdimi anlattım 1 hafta o oyaladı. Sonra şikayetvar.com yazdım. Anında döndüler. Fabrika servisi geldi. Onlar kart değiştirdi olmadı. Meğer klimamız modem beyenmemiş. Oysa evde 10 a yakın cihaz var hepsi beyeniyor.neyse komşunun modemine bağladık şuan sıkıntı yok.
4. Evin aklı diye programla kontrol ediliyor. Telefondan kontrol etmen için telefonu yan tutman gerekir. Tablete göre yapılmış tek elle kullanamazsın. Google home adepde edemezsin. IFTTT yede edemezsin.
5. İç ünite hava kanadı çarpık simetri hastalığınız varsa gözünüze takılır.
6. İç ünite anormal sesler gelebilir şaşırmayın. Sağlam bir görüntü vermiyor. Ama şık da sayılır.
7. Dışarısı 10 dereceye kadar ısıtmada sorun yok. Ama 5 derecede başlıyor sorunlar(-5 demedim dikkat) Klima 20 dereceye ayarladınız diyelim. Odayı 20 derece olmaz. 2 derrce eksiği olur. Çünkü motor en düşük devire geçer ve iç ünitedeki petekleri tam ısıtamaz ısıtamayınca fan hızını yüksek dahi yapsan üflemeyi en düşeye getirir soğuk üflememek için bu seferde oda ısınmaz. Arada motor devri yükselir fan hızı artar ama yetmez. Anca 24-26 yapman lazım ki ısıtsın. Bu seferde normal klimadan farkı kalmaz. -5 olan yerlerde verim alamayabilirsin veya yakar. Ben bunu salona akşam 10 sabah 8 dışarısı 5 derecede 24 ayarlı oda en fazla 21 olur 6 kw yakıyor.
8. Odayı hisset özelliği aktif olsa bir üste yazdığım sorun olmayacak.
9. Kanımca bu klimayı açtınmı kapatmıcaksın.
10. Turbo moduna aldığında 22 ayarladın diyelim turbo modu süresi bittimi klima duruyor ve ısınan hava yukarı çıktığından tekrar devreye girmesi zaman alıyor ve sen üşüyorsun.
11. Gece modu yazılımı güzel. Ama dışarısı 10 dereceye kadar.
12. Bunlar için servis çağırsam hiç bişey değişmicek sinir olmaya gerek yok.
13. Size tavsiyem fazla değil 200-300 fazla verin diğer yerliye bakın hem servisi iyidir hemde kaliteli benim gibi basiretiniz bağlamasın.
14. Yok motoru lg miş felan hikaye bildiğin sesli kardeşim. Komşularınız rahatsız olabilir demedi demeğin. Dış ünite bildiğin plastik sesin çoğu plastik oluşundan.
15. Ya kardeşim hiç mi iyi yanı yok. Parasına göre. İlla vestel acaksanda daha ucuz olan seg felan alın. Yoksa 200-300 fazla verin başka bakın.
T
9 yıl
DD NİTROMİX Parametre-Dış Hava Sensörü-VRC470F
Selam DD NİTROMİX kullanıcıları.

Yaklaşık iki aydır Nitromix kullanıyorum. Dış hava sensörü takarak kombiyi otamatik bir şekilde dış havanın sıcaklığına göre kendi kazan sıcaklığını ayarlayabiliyor.

Ben burda gelen isteklere göre bunu anlatacağım bilgimi paylaşacağım.

Nitromix in bütün parametrelerini size açıklayıp kombimizi en tasarruflu bir şekilde kullanacağız.

Dış hava sensörü çok ama çok güzel bir olay.

Ayrıca Vailantın VRC 470f modelini kombimize takabileceğiz.

Sizlere yardımcı olmak istiyorum ilginizi bekliyorum.

Sorularınıza En kısa zamanda cevap verilecektir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.