Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
258
Cevap
34352
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: DD NİTROMİX Parametre-Dış Hava Sensörü-VRC470F (7. sayfa)
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar birde şunu belirteyim sizlere. Bu sitede okumuşsunuzdur bakır borulu tesisatlarla %50 tasarruf edersiniz diye falan. Hiç bir şekilde itibar etmeyin öğle bir tasarruf yok. Gözümle gördüm iki adet bakır boru döşettiren tanıdıklarım var üçümüzün de kombisi nitromix diğer ikisinin evlerinin konumları benden kat kat daha iyi tek cephe ve korunaklı evler ve yakmadıkları odaları da var. benim ev en soğuk havada bile 22 dercenin altına düşürmedim ful açık onlarınkinden bariz az geldi faturam.
Bakır kötü demiyorum fakat tasarruf yok diyorum.

Yeni tesisat yaptıracak arkadaşlar. Nitromix kombi (Kendim kullandığın için öneriyorum. Tartışmasız DD plus yeterli metrajda petek. Bütün peteklere Danfoss ra2000 Termostatik vana. Şap altı 25 lik anahat boru ve fazla dirsek kullanmadan en kısa şekilde tesisat. Vana ve filitre en geniş olanından prinç. Radyatör arkası izopan. Dış hava sensörü (ben çok memnun kaldım şiddetle tavsiye ediyorum). Çok iyi reglaj ayarı yapacaksınız (termostatık vana takılırsa reglaja gerek yok derler ben inanmıyorum hepsinde raglaj ayarı var) Petek bağlantıları kombiye yakın olanlar alt üst paralel çok uzak olana çapraz yapailirsiniz. (TRV kullanmayacaksanız hepsini alt alt bağlattırın)
nitromix ise d01:2 d02:20 d18:0 eğer kombi durmuyorsa d85 7-8 yapın bakın keyfinize. Ama hepsinden önemlisi yalıtım yalıtım yalıtım...

Ben bu şekilde kullanıyorum isteyen ot takabilir kesinlikle 01 hassasiyetli olacak.

Benim bu doğalgaz tasarrufundan konforundan anladığım bu benim için gerisi hikaye asıl tasarrufu yalıtım yaptırır. Benim evde oturma odasının yan duvarına içten köpük yaptım sorun çözüldü





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 24 Şubat 2015; 19:02:27 >

T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: zyveli

arkadaşlar 94 m2 2+1 zemin kat evim var.dd nitromix kullanıcısıyım.altım boddrum.evün havlupan ahriç bütün peteklerinde t.vana var.ocak ayı faturam 330 tl geldi.sanırım ben kombiyi tam verimli kullanamıyorum.sıcaklığı 45-50 ye ayarlıyorum.alev 2.ci kademe de oluyor sürekli ancak odalarım çok ısınmıyor.bu arada gündüzleri de vana ları 2-3 konumuna getiriyorum.
sizce vanaları ve kombiyi nasıl kullanmalıyım.fatura çok gibi geldi sanki.

Hocam evin nerde bilmiyorum fakat alt kat bodrum ise altta yalıtım yap ilk için. ikinci olarak trv lerin ayarıyla oynama kendine trv leri fazla yükseltme 3 idela 2 nin altına düşürme çok sıcak istemediğin yerleri. kazan sıcaklığınından ayarla evin sıcaklığını ev ısınmıyorsa trv yi elleme faydası olmaz. kazan sıcaklığını yukselt. evin altı boş olduğu sürece o fatura iyi bence eğer 7/24 açık ve odalar 21-22 derecede ise



M
10 yıl
Yarbay

Arkadaşlar bu isten anlayan arkadaslardan bakım videosu bekliyoruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
10 yıl
Çavuş

Kombi kullanma kılavuzunda(PDF sayfa 21); Kombi içinde su 8 derece ölçüldüğünde pompa devirdaime başlıyor sonra 5 derece ölçüldüğünde gazı açarak ısıtmaya başladığı 35 dereceye ulaştığında ise kombiyi kapattığı yazıyor.

Kombide D62=0 derece olarak görülüyor. Acaba bu “0” değeri derece olarak mı? Yoksa atıyorum 0=donma koruması aktif 1=aktif değil anlamında mı?

D93=1 yaptığımda kombi P28 modeli oluyor ve 1 nci kademede yanmaya başlıyor. Teknoline2002 ve forumdaki diğer arkadaşlar sizden ricam kombinizi D93=1 yapıp kombi sesini bir dinleyin. Özellikle kombi durduktan sonra 2 nci ve 3 ncü defa (brülör yanmaya başladığı anda 1 nci kademede) çalışma sesini bir dinleyin. Başlangıçta kombiden zorlanma “zong” gibi bir ses çıkıyor mu?

Çünkü benim kombide böyle bir ses çıkıyor. Bu benim kombiden mi kaynaklanıyor yoksa nitromix’lerin hepsinde de oluyor öğrenmek istiyorum. (Büyük bir ihtimalle fan ilk kalkışta düşük voltaj geldiği için zorlanıyor ve “zong” gibi kalın bir sürtünme sesi geliyor)
(Diğer 2 -3-4 ncü kademelerde bir sorun yok 5 nci kademede hafif bir çınlama şeklinde tiz bir ses geliyor) Bu ses "zong" (bozulma ihtimali) yüzünden tekrar P24 konumuna döndürdüm.

Halen D00=18 KW yaptım. En yüksek 4 ncü kademede yakıyorum. D00=17 KW yapınca en fazla 3 ncü kademede yanma oluyor. Bu pozisyonda ise kalorifer iyi ama kullanma suyunu ısıtmakta biraz zorlanıyor gibi geldi. Şu sıralarda şehir suyu buralarda baya soğuk. Banyo suyunu 48 dereceye getirmekte biraz zorlandı. O yüzden tekrar D00=18 KW’ya yükseltmek zorunda kaldım.

D50 ve D51 büyük bir ihtimalle gazın en iyi şekilde yakılması (Co2) için fabrikada ayarlanmış bir değer olduğunu tahmin ediyorum. Herkesin kendi kombisinde bu değerleri okuyarak bir yere not etmesinde fayda var. Herhangi bir nedenle kombiye reset atıldığında bu değerlerin değişme ihtimali var. (Örneğin otomobil tekerlerine balans ayarı için farklı ağırlıkta kurşun takılması gibi)

Bakır boru hakkındaki Teknoline2002’in görüşlerine tamamiyle katılıyorum. Benim ev demir boru döşeli ve petek büyüklüğü ile sayısını fazla yaptırdım. Bakır boru işçiliği pahalı olduğu için bir kısım ustalar o yüzden tavsiye ediyor. Odayı ısıtan peteklerdir, boru değil. Ben ise plastik boruyu sevmediğim için demir boru yaptırdım.

Bunun da avantaj ve dezavantajı ise; özellikle yüksek ısıda uzun süreli yakarsanız boruların çok ısınması ve sonucunda da boru üstlerinde siyah is oluşması. (kömürlü kalorifer kullanırken kapağın tam örtülmemesi sonucu kazana fazla hava girmiş ve birkaç kere su sıcaklığı 90 dereceye çıkmıştı, plastik boru olsaydı çoktan delinirdi) Kombiyi 60 derece üstünde yakmadığınız sürece bu tip sorunla pek karşılaşmazsınız.

Peteklerin sayısı ve büyüklüğü yüksek ise düşük ısıda evin çabuk ısıtılması sonucu aradaki fiyat farkı (ilk yapım maliyeti) kısa sürede amorti edilir. Küçük peteklerle evi ısıtabilmek için kombi derecesinin yüksek tutulması ve uzun süre çalışması gerekmektedir. Bunun sonucuda kombide yeterli yoğuşma sağlanamadığından dolayı bacaya atık sıcaklığının fazla gönderilmesi demektir. Bu da doğalgaz faturanıza yansır. Başka bir deyişle ne kadar ekmek o kadar köfte.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapa1 -- 25 Şubat 2015; 2:33:23 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teknoline2002
L
10 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Teknoline2002

Siz oda termostatı kullandığınız için modülasyon 5 e çıkıyor çünkü su çok soğuyor bu yuzde 5 e çıkarıyor ot yi iptal et veya 30 a al hiç bir şekilde 5 görmez bende ot yok havlupan hariç. hepsinde trv var dış hava sensörü de takılı hiç bir şekilde 2. çizginin üstünü görmedim. sadece ilk çalıştırdığımda kışın başında gördüm bir daha da görmedim.

d93 değerini 1 yaptığınızda fan bozulmaz ama benim denemelerimde yakıt arttı. çünkü suyu soğuk havalarda ısıtamadı ve uzun süğre kombi açık kaldı yaıkt günlük 1mküp arttı.

Bu konudaki görüşlerinize katılamıyorum. Çünkü su ne kadar soğuyup tekrar kombi çalıştığında ise üretilen ısı yoğuşma yoluyla suya geçer ve tasarruf sağlanır. Kabaca şöyle bir örnekle anlatayım. Dönüş suyu 40 derece iken ateşin ısısının %90'ı emilirse su 50 dereceye çıkınca ısının %80'i emilir. Suyun ısısı arttıkça ısıyı emmesi çok zor olur. Dönüş ısısı 60 derece olursa %50'si emilir gibi.
Bildiğim kadarıyla Fizik kurallarına göre 50 dereceye kadar su tarafından ısı hızlı bir şekilde emiliyor. 50 dereceyi geçtikten sonra ise bu oran hızla düşmeye başlıyor.

40 dereceden 50 dereceye çıkarmak için atıyorum 100 gr gaz gerekirken 80 dereceden 90 dereceye çıkarmak için 150 gr gaz gerekir. Her durumda da 10 derece yükseltiyoruz ama ikincide daha fazla gaz tüketiriz.

O yüzden suyun soğuyup tekrar ısıtılması bence daha verimli olur.

İzmir'in havasını çok iyi bilirim. 10 senem orda geçti. Oranın havası fazla soğuk olmadığı için 2 nci kademe üzerine fazla çıkmaması normal. Isparta'da ise hava (özellikle de bu sene) çok soğuk geçiyor. Ben geçen sene kışın çoğu zaman güneş enerjisi ile banyo yaptım. Kışın 5-6 defa elektrikli ısıtıcı ile banyo suyunu ısıttım. Bu sene için ise tam tersi, neredeyse Ekim ayından beri 3-4 defa güneş enerjisi ile geri kalanı kombi ile banyo yaptım. Geçen haftalarda şu kar yağdığı zamanlar kombiyi 60'a çıkardığım halde odayı zor ısıttım. (Evin izolasyonu fena sayılmaz. Çift cam, taban perlit kaplı, tavanda izocam var, duvarlar kaliteli delikli tuğla izolasyon yok)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapa1 -- 25 Şubat 2015; 2:25:19 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hocam sayfa 21 okudum donma korumasının açıklaması.
d62 değerinde ki değer derece cinsinden değer. bunu ben 25 yaptığımda suyun sıcaklığı 25 in altına düşmüyor. bu yüzden donma koruması ayarı dedim. bu klavuzda yazılanlara bakarsak ta Bunun haricinde cihazın ayrı donma koruması da var yani 8 dercenin altına düşürmüyor..Ben dış hava sensörüyle kullandığımda cihaz dışarısı çok sıcak olduğunda ara sıra ekranda kombinin bulunduğu yerin sıcaklığını ekranda gösteriyor. Bu yüzden d62 ye don koruması dedim. d62 don koruması değildir desek bile suyun sıcaklığı ayarladığınız derecenin altına düşürmüyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @lapa1
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam tespitleriniz doğrudur.Dikkatli ve bilinçli kullanıcı olduğunuz hakkında şüphem yok. Konuya katkılarınızdan ve emeğiniş,zden ötürü tekrar teşekkür ederim. Çünkü bende parametre isteğim geri dönme nezaketinde bulunmayan çok arkadaş oldu. sizin ilginize teşekür ederim
düşük dönüş sıcaklığında yoğuşma fazla oluyor bende bunu gördüm yoğuşma suyunu damacanaya akıtıyorum.
çok soğuk havalarda ot eyer ev yalıtımsız ise fazla iş yapmıyor. ot havalr ılıman olunca daha etkili tıpkı trv de olduğu gibi.
ben ot kullandım benimkisi meşhur 6001 di 5 gün sonra iptal ettim.
+-1 çalıştığından dolayı aşırı derecede evin soğuduğunu hissetiriyor. evi ben minimum 22 de tutmak istersem 23 e ayarlamam gerekiyor ve 24 olunca kapanıyor 22 olunca açılıyor. sizde takdir ederseniz çok soğuk havalarda veya orta soğukta öğle 50 55 derecelerle kolay değil 24 dereceye çıkarmak. hadi hata kaza çıktı. 22 derec olana kadar bekle düştüğünde zaten üşürsünüz. bu sürede su soğuduğunda yoğuşma fala olur fakat çalışma çok usun sürüyor. zaten arad kombi 55 dereceği bulunca kapar açar yoğuşma ilk termostat açtığı gibi olmaz. 24 derece ye bulana kadar dur kalk yapa yapa çalışır.

sonra 05 hassasiyeli bir arkadaşımdan aldım ondan da memnun kalmadım üşüme hissi doğuruyor 05 derece.

bu şekilde kullanırken benim günlük yoğuşma suyum 5 -6 litre birikiyordu orta soğuk ve soğuk havalarda.

sonra ben bütün odalara trv taktım. ve kendi yaptığım dış hava sensörünü bağladım. d01:2 d02:20 d18:0 d43:1.3 d45:23 yaptım.Danfoss ra2000 bu konuda bir numaradır. bütün odaları istediğim sıcaklığığa ayarladım. benim yoğuşma suyu 10-12 litrelere çıktı günlük. en soğuk havada kombi 50 derecenin üstüne çıkmadı en soğuk oda 20(istesem buda 22 olur fakat ayarı düşük trv nin) en sıcak oda 22 derecenin altına düşmedi. Bu şekilde faturam gayet makul geldi.
sonra ben salonda oturmadığım için salonun peteklerini kapattım. bu sefer yoğuşma suyum 5-6 litreye düştü ve şuan o şekilde kullınıyorum.
havalar şuan ılık gidiyor kombi 35-42 derece arasında kendini ayarlıyor dış hava sensörü sayesinde yoğuşma ssuyum günlük 2,5-5 liştre arasında değişiyor. yaoğuşma artmasına sebeb olan etkenlerden biride brulör durunca pompanın durması olayı. günlük yakıt min 2,5 mküp max. 11 mkübü geçmedi odaların hepsi açık ve 20-23 derece arasında oda sıcaklıkları hep.

Valal hocam izmir bana hep soğuk gelmiştir. ben ankarada askerlik yaptım kütahyada okudum manisada doğdum fakat buralarda üşümezdim. fakat izmirin ayazı nemi üşütüyor insanı. normalde izmirde bizim faturalar 150 geçmemesi gerekirken soğuk yerlerde oturanlarla aynı gazı yakıyoruz. hatta daha fazla yakanlar bile var ben 350-500 fauralar gördüm izmirde. Sebebi bana göre biz izmir de oturanlara 20 derec oda sıcaklığı yeterli gelmiyor üşüyoruz. daha soğuk olan yerlerde adam -10dan 18 derece eve girinece ev sıcak diyor. biz ise dışarısı 10 derec ev 20 derec sıcak gelmiyor ve 23 -25 derece leri istiyoruz ve faturada yükseliyor. ben evi 20 derece ayarlasam benim fatura 150 yi geçmez soğuk havalarda.

bu arada benim termometreler yerden 75 cm yuksekliktedir. 1,5 metre yukarıya koyduğumda 1 derce fazla gösteriyor . onun için yerin ısınmasını ölçüyorum ben yere çok oturduğum için.


hani derler ya yoğuşmalı soğuk yerler için bana göre tam tersine sıcak yerler için izmir aydın hatay mersin manisa muğla. çünkü kazan sıcaklığını fazla yükseltmeden ısınıyoruz bizler benim kombi 50 nin üstünü görmedi henüz. oda 1-2 gündür. bu yüzden yoğuşma daha fazla oluyor bizde.
şuan apartmanda tek yoğuşmalı bende hepsine fark atıyorum faturada. hepimizde aynı anda yaptıdık tesisatı hatta bana dediler ne gerek var yoğuşmalıya. hatta benim ustaya kızdılar 3 günde tesisat mı biter diye. ama ben hiç bişey demedim ustama adam tek başına yaptı herşeyi. saba 10 da geldi akşam 5 de gitti memur gibi ama bana dedi en az senin faturan gelecek diye ondan allah razı olsun bana şap altı yapalım diye ısrar ettiği için.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 25 Şubat 2015; 13:25:23 >


Bu mesajda bahsedilenler: @lapa1
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hocam bu fandan gelen sese fazla takılma. bende de aynı sorun var. ön kapağı açınca anormal ses geliyor fandan normal çalışmada bile düzensiz bir ses sanki dağılmış rulman sesi gibi faka hızını etkilemiyor sanırım parametreden bakınca hızı sabit çok az oynuyor oda normal derim ben. yani uuzun lafın kısası bizim kombiler çok sessiz kombi sınıfına girmiyor fakat çok stabil çalışan kombi.yine üsüne basarak söylüyorum sizim 5. çigiye çıkmasının tek sebebi oda termostatı. ama takılmayın çıkmasına izin verin yoksa bu sefer su geç ısınır. bence d00:23 de kalsın bu sefer kullanım suyu ısınmaz. Çünkü modülasyon çizgisini yükseltme olayını gidiş ve dönüş suyu arasındaki farka göre yapıyor sizin dönüş suyu çok soğuk ve kombide 55 derecede olursa bu sefer çizgileriş çoğalıtor bende gidiş dönüş devamlı 8 derece fark olduğundan yani ot olmadığından 2. çizginin üstünü görmedim ha nasıl görürüm dış hava sensörünü iptal edip kombiyi 60 a aniden çıkarırsam görürüm 5. çizgiyi diğer türlü hiç bir şekilde şahit olmadım ot kullanmayan hiç bir kullanıcıda eğer kombiyi kapatmıyorsa olmamıştır. eğer illa ot kullanıcam diyorsanız 0,1 hassasiyetli alın görme ihtimaliniz düşük olacak çünkü su fazla soğumadan kombi devreye girecek.

benim şuan dışarısı izmirde 14 derece kombi otamatik 38 derece ayarlı en fazla 5 dak çalışır dönüş sıcaklığına göre min 25 max 45 dak durur. gidiş dönüş sıcaklık farkı 8 derecenin altına düşmediği için 2. çizgiyi geçmez. aslında bu ılık havalarda kombiyi p28 moduna alıp tek çizgiye düşsek fena olmaz derim denemek lazım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 25 Şubat 2015; 13:19:03 >


Bu mesajda bahsedilenler: @lapa1
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: meddah58

Arkadaşlar bu isten anlayan arkadaslardan bakım videosu bekliyoruz.

meddah hocam bence 3 seneden önce dokunma derim kombiyi bakım için. tek yapacağın iş bana kalırsa kombinin altındaki filitre birde kombinin brulöre giren boruda siyah kapaklı filitre var onu temizle diğer türlü brulörü açma derim. sebebine gelirse bunlarda kapağın altında çonta var sök tak yapıbca randuman vermez kanatindeyim. ama bu bizim kombilerde ikinci eşanjörde kreçlenme olup kullanma suyunu ısıtma sorunu olabiliyor. buda 3 yılda olmaz sanırım sökersen alttaki yatay plaka eşanşörü sökersin. sanırım sizin kombide daha yeni dokuma ve dokunturtma kombine başkasına. gittiyi yere kadar gitsin bakım dedikleri üfürme servislerin yaptıkları.



L
10 yıl
Çavuş

5 nci kademede yanmasının istememe sebebi bir çınlama sesini duymam. Benim kulaklarımın yüksek frekanslı (tiz) seslere karşı hassas olması. Bu ses beni rahatsız ediyor. Eşim ise bahsettiğim sesi duymadığını söyledi. O yüzden kombinin 5 nci kademede yanmasını istemiyorum.

İzmir’de çoğu zaman nem fazla olduğundan üşüme hissediyorsun. Haklısın. Burada da nem fazla olduğunda ben de farkediyorum. Kemal Sunal’ın filminde olduğu gibi romatizmam alarm veriyor, bugün yağmur/kar yağacak diyorum. Nemli havada bende 24 derecede üşüme hissediyorum. Buranın havasıda Ankara ile hemen hemen aynıdır.

Halen D00=18 KW D01=3‘e ayarlı. Kalorifer ve kullanım suyunda problem yok. 17KW yaparsam bu havalarda kullanım suyunu ısıtmakta zorlanıyor.

6001 termostat bence +-1 derece değil. Daha kötü. Sanırım o yüzden termostata karşısın ve bu termostat olayından soğumuşsun. Komşuda, bu termostatı hassaslığını ölçmek için pencere dışına koydum. Ancak 2-3 dakika sonra termostat içindeki role tak diye ses çıkarttı. Benimkini ön bölümünü ayırıp pencere dışına çıkarır çıkarmaz role sesini duyuyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teknoline2002
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

6001 rezil ötesi bişe ya. tepkisin geç olması sorun değil. 0.1 derece farkla devreye girip çıksa sorun yok. onu yapmak için denemediğim yöntem kalmadı içinde yazılımsal olduğu için hiç bir şey yapamıyorsunuz. aslında siemens 01 olanı var onu almak istiyorum veya vailantın vrc470f fakat pahalı. masraf yapmak istemiyorum artık. sonuçta ikisinide alsam benim faturamı 50 tl daha aşağı düşürmez sonuçta. benim 6001 eğer izmir dışına çıkarsam 20 ye alıyorum 19 da çalışıp 21 duruyor o şekilde kullanıyorum. diğer turlu hep 30 da :) haklısınız 6001 beni termostattan soğuttu. birazda kombyi termostat takınca 65 derece çalıştırın diyor klavuzuda en kötü 55 de çalıştırmak lazım. yüksek dercelerde çalıştırıpta duvarda is ve peteklerde kireçlenme olmasını istmiyorum.

hocam kombi 5. çizgide çalışınca aşırı ses çıkarıyor hele birde ön kapağı sök o şekilde dinle kombiden nefret edersin daha duymadığın ne sesler var filitre sesi de cabası tıkır tıkır tıkır. acaba cam yünü koysam keser mi sesi. bende de ilk devreye girerken hızlı döndüğünden ses yapıyor. 5-6 derece birden yükseltiyor ilk başta. hatta reset attıktan sonra direk 5 çizgide çalışıp 10-12 derece birden artırıp dereceyi kombiyi stop ettiriyor belli bir süre sonra tekrar çalıştırıyor bu sefer 2. çizgide açıyor kapanmıyor. Eğer trv lerin hepsi kesime gitti ise suyu tam devir daim edemediğinden tekrar hemen kombiyi kapatıyor su sıcaklığının düşmesini bekliyor. yani kombilerimizin yazılımı çok güzel.




Bu mesajda bahsedilenler: @lapa1
L
10 yıl
Çavuş

Ben kombinin sesinden memnunum. (5 nci kademe hariç, o yüzden 4’e düşürdüm)
İçine izocam yaparak belki sesi azaltabilirsin ama bu seferde içeride oluşan ısı dışarıya atılamadığından dolayı elektronik kart zarar görebilir. Tavsiye etmem. (Kombinin altında boruların girdiği bölümü dikkatle incele burada delik olmaması lazım özellikle “dış hava sensörü” kablo deliği geniş olabilir ve ses buradan çıkar). Ben servis gittikten sonra ilkönce pompa devrini 2 nci kademeye düşürdüm.
3 ncü kademede çalıştırmama sebebini daha önce yazmıştım. (Sahtekar servis kombi pompasını 2 nci kademe de deyip kapağını bile açmamıştı) Kapak kenarındaki contayı kontrol et. Bir yerde eziklik olabilir ve ses buradanda çıkabilir.

Benim filtreden ses gelmiyor. Tesisat eski olduğu ve birkaç kere su boşaltmak zorunda kaldığım için, tesisatta pislik kalmadığını sanıyorum. Tesisatta halen antifiriz var. Kış bitince filtreyi her ihtimale karşı söküp, pislik olup olmadığını kontrol edeceğim.

Bu arada uzaktaki peteklerden birinin vanası tam açık olsun. Bunun sebebide pompanın güçlü su basmasından dolayı önüne gelecek bir pisliğin vanaları tıkaması ve bunun sonucunda da pompanın zorlanarak arıza yapması.

Pompa üzerinde otomatik hava purjörünü kontrol et. Üzerinde sibop kapağı gibi plastik bir kapak var. Bunun gevşek durmasını sağla. (Fabrika da bu sibop kapağı sıkılmış olabilir ve bu da filtre ile motor bölmesinde su içinde oluşan havayı atamamasına neden olur.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapa1 -- 25 Şubat 2015; 18:30:53 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teknoline2002
A
10 yıl
Çavuş

VRC 693 dış hava sensörünüz geldimi acaba?Sonuç alabildinizmi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

yok hocam gelmedi daha. kendi taktığım ntc ile kullanıyorum şuan 8-20 derec arası dış sıcaklıkta sorunsuz çalışıyor. 11 şubat ta kargoya verildi. 24 şubat 2mart arası diyor. aslında turkıyeye girmiştir ama bizim ptt hızı malum. birde takip no olmadığından takip edemiyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @anonim112
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hocam dün akşam koçtaştan izopan aldım kombinin içini açıp etrafını sardım sesini %30-35 kestim. elektronik karta zarar vereceğini sanmıyorum kart aşağıda kalıyor ve ayrı bir kutu içinde. filitreden kastım burulörre giren bakır borunun siyah plastikle birleştiği yerde bir filitre daha var siyah platik ondan ses geliyor içinde filitre oynadığından tıkırtı yapıyor yanlız bu normalde duyulmaz saç kapak açıkken duyarsın. benim şuan büğtün hepsinde trv(banyopanda yok) var banyopanında çok açık değil vanası yarım tur veya 1 tur en fazla. trv lerin hepsi kesime gitse dahi banyopan yeterli geliyor zaten 30 saniye çalışmadan kombi durup pompayıda durduruyor yani benim pompa devamlı çalışmıyor brulörün durmasıyla belli bir süre sonra duruyor. pompanın üstündeki sibop bende de gevşek. pompam 2 de çalışıyor. benim merak ettiğim bizim bu kombilerde bypass varmı. yani pompa zorlanmasında pompayı koruyacak sistem yani pompanın giriş ve çıkışına paralel bağlı basınca duyarlı boru





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknoline2002 -- 26 Şubat 2015; 11:12:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lapa1
L
10 yıl
Çavuş

İzopan içinde kalan kablo gibi erime ihtimali olan parça olabilir. Sesi keserken diğer parçalara zarar vermemek için izopan içinde kalan parçaları gözle kontrol et.

Brülör yanarken özellikle FULL KADEME yanarken kazana elle dokun, kazan dışına iletilen ısıyı elle kontrol et. Bazı plastik parçalar sık sık ısınıp soğuma sonucu "zamanla" sertleşip dökülebilir. (Bu ihtimalide gözönünde bulundur) Ona göre izopan koyup koymamaya karar ver. (fanın plastiği,bobini, kablolar gibi)
Sesi keserken, ortam ısısınında kombi dışına atılmasını da engellemiş oluyorsun.

Pompaya bağlı Bypass gibi ilave bir önlem yok. Termostatik vanalar seninde bildiğin gibi ayarlandığı ısıya geldiğinde kapatıyor.(veya kazara çocuklar oynayıp vanaları kapatması). O yüzden emniyet yönünden 1 vana mutlaka tam açık olsun dedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lapa1 -- 26 Şubat 2015; 18:40:39 >

A
10 yıl
Çavuş

Gelmiştir artık sanırım.Yoksa kargo koybalmasın :(


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Teknoline2002
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: anonim112

Gelmiştir artık sanırım.Yoksa kargo koybalmasın :(

gelmedi malesef hocam. siz siz olun 3-5 euro fazla verin takip nolu kargolatın benim acemiliğime geldi. bu saaten sonrada gelse bişeye yaramaz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl
Teğmen

perlite mağmanın asit fazında oluşan lavların soğuyup gözle ve mikroskopla görülebilecek bir yapıda kırılmasının meydana getirdiği kütle bünyesinde su damlacıkları bulunan volkanik bir cam türünü ifade eder. Bazı perlit türleri kırıldığı zaman inci parlaklığında küçük küreler elde edildiğinden perlit ismi inci anlamına gelen “perle” kelimesinden türetilmiştir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecmfdn -- 9 Mart 2015; 14:16:34 >

T
10 yıl
Yüzbaşı

İyi akşamlar. Bende Demirdöküm Nitromix P24 YOĞUŞMALI KOMBİ VAR. Ben bu kombiye Demirdöküm Exaconrol 7R Kablosuz Oda Termostatı aldım. Oda sıcaklığını 22.5-23 derecede tutuyorum. Bu cihazın tasarruf yapması için petek suyu sıcaklığını kaça ayarlamama gerekir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.