Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
1399
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Daikin Klima Satış Sonrası Yetersiz Destek
L
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhabalar, İzmirde yaşıyorum ve evimde 2 Shira 1 Tegora klima bulunmaktadır. Maalesef bu sene tegora serisi olan klimada 5. senesinde 3. kez soğutamama sorunu baş gösterdi, klima sadece yazları soğutma amaçlı kullanılmaktadır, klima soğutma modunda 18 derecede en güçlü fan modunda 21-22derece hava çıkış sıcaklığı var, ilk 2 soğutamama sorununda servis gelip gazı bitmiş deyip gaz basıp gitmişlerdi ama bu sene gaz basınçları normal deyip sorunu dahi bulamadılar hava çıkış sıcaklığı 20derecenin üstünde olduğu halde buna bile normal dediler! ki öteki 2 klimamın hava çıkış sıcaklığı 7-8derece civarlarında. Yok cephe güneş alıyormuş yok evin katından dolayı performans etkileniyormuş vs, 5 senedir aynı cephe aynı kat, yok bu sene sıcaklıklardan dolayı performansı düşüyormuş ağustos gibi soğuk üflemeye başlarmış şaka gibi oldu olacak kışın soğuk üflemeye başlasın, problemi çözemiyoruz demiyorlarda laf kalabalığı çalışıyorlar 3 kez aynı problem oldu belli ki bu ürünün kronik bir sorunu var. 20 senedir farklı markalardan klima kullandım maalesef Daikin servis olarak en rezaleti çıktı. Klimaların her üründe olabileceği gibi sorunu olabilir veya teslimat vs sırasında hasar oluşabilir bunlar her üründe her markada görülebilecek durumlar ama ürüne gerekli desteği vermeyip ürünün arkasında durmamak rezaletten öte bir şey değil. Elimde klima yerine vantilatör ile kalakaldım yaz başından beri problem devam etmektedir nasıl bir yol izlemem gerekli?


https://www.sikayetvar.com/daikin

Güncelleme,
Daikin Ege Bölge Müdürlüğüne iltettiğim talep doğrultusunda 21 ağustos cumartesi günü zirvetek yetkili servisi gelmiş olup gazın verimsiz olabileceği şüphesiyle gaz değişimi yapılmıştır ve ağız çıkış sıcaklığı 19-20 dereceden yüksek fan hızında 9-10 dereceye düşmüştür. beşinci senesinde üçüncü kez gaz değişimi yapılmış oldu ve umarım bir iki seneye aynı problem ile tekrar karşılaşmam. Sistemde herhangi bir gaz kaçağı şüphem olsada gaz basıncı normal (8 bar) olarak ölçüldü. Geçte olsa sorunum giderilmiştir.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 26 Mayıs 2022; 13:6:34 >


Bu mesajda bahsedilenler: @burak jr
N
4 yıl
Teğmen

Daikin gibi bir firma böyle elemanların çalışmasına nasıl izin veriyor anlamak zor.
İmaj için milyonlar harcayıp medyaya reklam veriyorlar, düzgün eğitim vermeden montaja gönderdikleri elemanlar yüzünden tüm çabaları ziyan oluyor. O reklam bütçesini eğitime ve kalifiye eleman yetiştirmeye ayırmalılar.

Yıl olmuş 2021 hala "vakuma gerek yok abü" diyen klimacı var... Acaba Daikin'in bundan haberi var mı..?

Daikin'in merkezi Japonya/ Osaka'da... Twitter adresi bu...
Herkes "vakuma gerek yokmuş" diye Daikin'e tweet atsın, onların da haberleri olsun, boşu boşuna vakum yapıyolar yazık.

https://twitter.com/daikin_jp
Madem vakuma gerek yok, kurulum kitapçığını da güncellesinler!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noisywan -- 15 Ağustos 2021; 16:9:0 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.