Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
12
Cevap
632
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Daha ilk günden bıkmama ve yılmama neden olan Turkcell Superonline Fiber tecrübem
U
6 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

Geçtiğimiz hafta cuma günü doğrudan TURKCELL SUPERONLINE web sayfasından ve ilgilendiğim tarife üzerinden yapmış olduğum online müracaat üzerine cumartesi günü sabahı beni 05XX'li bir numaradan aradılar ve o sıra başka bir görüşme yaptığım için yanıtlamayamadım. görüşmemi sonlandırıp hemen bahsi geçen numarayı aradığımda ise bir hanımefendi aynı gün (yani 18.11.2023) tarihi için öğleden sonra 12:00 ile 14:00 arasına kurulum randevusu belirleyeceğini, evde olup olmayacağımı sordu.

evde olacağımı belirttiğim ve randevu oluşturulduğu, buna dair sms bildirimleri falanı feşmekanı geldiği ve ilerleyen saatlerde de defaatle aradığım halde ne gelen oldu ne giden. akşam 18:00 sonrasında beni 0850'li bir numaradan başka bir hanımefendi aradı ve konu için özür diledi, ekiplerin pazartesi günü (bugün, yani 20.11.2023) kurulum için geleceklerini söyleyerek evde olup olmayacağımın teyidini aldı ve tekrar randevu oluşturdu.

bu sabah öğleğin öncesi arandım ve ekiplerin öğleden sonra 13:00'e değin gelecekleri bilgisi paylaşıldı, yine elbette ki 13:00 aşıldı ve benim defalarca çağrı merkezini aramama müteakip ekipler 14:00-14:30 arası geldiler. velhasılkelam kurulum yapıldı, lakin gelen arkadaş kurulumu yaparken ONT cihazına bağlanan fiber sonlandırmanın ucundaki konnektörü 3-4 defa kabloyu tekrar tekrar kesip sıyırarak farklı konnektör uçlarıyla yenilemek zorunda kaldı. zira her defasında yeni konnektörü yaptıktan sonra elindeki sinyal ölçüm aletinde bir sorun görünmeyişine karşın ONT'ye bağladığında solda yer alan 2. sıradaki ışık kırmızı şekilde yanıp sönüyordu.

nihayet son denemesinde ONT cihazındaki ışıklar normale döndü ve bağlantı kuruldu. arkadaşlar da ekipmanlarını toplayıp başka bir adresteki kurulum için çıkıp gittiler. gel gelelim onların gitmesinden çok değil bir 20-30 dakika sonrasında bağlantım durduk yere kesildi ve ONT cihazındaki soldan ikinci ışık yine kırmızı şekilde yanıp sönmeye başladı. bunun üzerine defalarca çağrı merkezini arayarak arkadaşların geri gelmesi isteğimi belirttim, fakat bana bunun için önce modem ve ONT cihazlarının sıra ile fişlerini çekip taktırmak ve bir değişiklik yaşanmaması ardından "konunun aciliyetini belirtir kayıt açıp sisteme girildiği" bilgisini vermek dışında bir şey yapmadılar. kurulum için gelen ekip 18:00'a kadar çalışıyormuş, ancak sahada nöbetçi ekipleri de oluyormuş ve saat 22:00'ye kadar gelmeleri de mümkünmüş şeklinde son bir bilgi paylaştılar.

velhasılkelam saat 22:50, ne gelen var ne giden. daha ilk gün itibariyle yaşadıklarım bunlar. ben taaa 2002'de ADSL pilot uygulamadan çıkıp da genel hizmet olarak İstanbul 3. Bölge'de (Büyükçekmece) verilmeye başladığından beri ADSL ve sonrasında da VDSL abonesiyim ve hep Türk Telekom ile çalıştım (arada bir dönem yarım yılı aşkın süre yurtdışına çıkış yapıp döndüğümde alt bayinin tekinin yaşlı ebeveynlerimi dalavere ile VDSL portumu bir başkasına verdiği kısa süre boyu kullandığım Superbox hariç). bunun öncesinde de taa 1997'den itibaren Dial-Up abonesiydim. velhasılkelam ben Türk Telekom ile VDSL zamanlarımın özellikle son 10-12 yılında asla ne kurulum ne genel kullanımda böyle abukluklarla karşılaşmadım.

Turkcell Superonline sağolsun, beni daha ilk günden bıktırmayı, yıldırmayı ve almaya çabaladığım hizmetten nefret ettirmeyi başardı!



İ
6 ay
Binbaşı

Hocam postunuzu okudum gerçekten kötü bir deneyim yaşamışsınız. Turkcell Superonline kendi ekipleri bulunmuyor ne yazık ki kuruluma genelde bayi tarafından geliniyor. Bayi 17:00 ye kadar çalışıyor sonrasında kimse gelmiyor. Bayi"nin telefonuna ulaşıp durumunuzu iza ederseniz hızlıca çözüme ulaşabilirsiniz bu arada hangi şehirde ikamet ediyorsunuz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
6 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

öyle zaten, akşam 18:00'den önce aradığımda söylem "22'ye kadar mutlaka geleceklerdir" şeklindeyken 18:00 sonrasında "kurulum için gelen ekip 18:00'de paydos ediyor ama sahadaki nöbetçi ekiplerimize bilgi geçiyoruz, 22'ye kadar onlar mutlaka geleceklerdir" şekline evrildi.

Büyükçekmece'de, doğrudan merkez yani sahil kesimindeyim. (İstanbul)




Bu mesajda bahsedilenler: @imate
R
6 ay
Yüzbaşı

Hocam sorun çok basit gelen ekipte tecrübesiz işinde amatör bir elemana denk gelmişsiniz.Bu konuda solün yapması gereken kendi çalışanlarını oluşturması ve bu kurulumu taşeron ekiplere bırkmaması.Ben tt altyapısında sol vdsl kullanıyorum ve kuruluma gelen eleman kadar amatör birini görmedim kurulum yaparken az kalsın binanın girişindeki ankestreyi yerinden söküyordu milletin portuda zarar görecekti.Yani solün bu yönü kötü kurulum elemanları taşeron oluyor ve aralarınDa bilgili olanları az galiba.Bence sizin kablolamada kırıklar oluştu malum fiber kablolar hassas ve ince.Sol den bunun için indirim talep edin 1 gün dahi olsa fiyattan düşsünler yada hediye olarak youtube premium üyelik vs bir şekil telafi isteyin.Sonuçta kurulum ekibinin hatalı işlemi sonucu internetsizsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
6 ay
Binbaşı

Hocam bazı istisna ekipleri olabiliyor çağrı merkezi o şekilde bilgi verebiliyor fakat işler paydos ettikten sonra eve kimse gelmiyor yarına erteliyorlar, Siz en iyisi çağrı merkezini arayın bayinin iletişim numarasını isteyin bayiyi arayın darlayın biraz sorununuzu çözeceklerdir.



R
6 ay
Yüzbaşı

+dediğim gibi bence kablolamanızda kırıklar oluştu ve bu saattede gelen giden olmaz hocam.Yarın yine aynı ekip gelecek size çünkü solün her bölgeye mahaleye bakan yetkilileri bellidir.Yarın yine aynı ekip gelince azıcık onların üstüne laflarınızla gidin şikayetvari konuşun evden çalıştığınızı vs söyleyip işinizin aksadığını filan söyleyin bunları neden söylüyorum belliki gelen ekip işini temiz yapmıyor bu defa daha dikkatli olurlar birde kablolamanızda kırıklar olduğunu düşünerek o kablolamanın ileride tekrar sorun çıkartabileceğinide göz önünde bulundurarak o çektikleri tesisatı vs tekrar kontrol etsinler yada kurulumda verdikleri modem ont vs vs tekrar kontrol etsinler.Solde sorun olunca bilgili tt çalışanı gibi çalışanları olmadığı için çözüme ulaşmakta zor oluyor hazır evinize yarın gelmişken 5dk lık işi 30 dk da yaptırın her şeyi baştan sona kontrol ettirin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
6 ay
Yarbay

Superonline elemanları mevzusu konuda çok geçmiş ama size gelenler taşeron bayilerin taşeron elemanları hocam yani gelen ekiplerin Superonline ile doğrudan değil dolaylı alakası var. Haliyle Superonline veya diğer işletmeciler bunların mesleki yetkinliklerini nasıl inceliyor veya yönetiyor bu konuda bir fikrim yok keşke bilseydik. Bir dönem Telekom da taşeron saha elemanı sistemine geçti çoğu bölgede ama yeterince verim alamayınca yeniden kendi ekiplerini oluşturmaya başladı. (en azından benim olduğum bölge için söyleyeyim) Tabi eklemezsek olmaz, kablo çekimi gibi veya kazı gibi şeylerde hemen her firma taşeron sistem içerisinde.

Şu net bu net o net gibi firmaların da kendi saha ekipleri olmaz, anlaşmalı oldukları taşeron firmalara havale ediyorlar bu tarz işleri.

Not: Kendi altyapısına sahip firmalarda bazen tamamı kendi personeli olabiliyor bazen de bölgesel olarak taşeron sistem olabiliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 21 Kasım 2023; 18:16:31 >

Z
6 ay
Yüzbaşı

Aynı şey bana da oldu. Millenicom üzerinden başvurdum, ilk kuruluma gelen superonline personeli düzgün bağlantı yapamadı. 2 gün internetsiz bekledim tekrar gelmeleri için. Sonra 1-2 ay sonra tekrar aynısı oldu yine geldiler. Şimdi artık gelmiyorlar bile, internet bazen normal bazen kesiliyor. Neyse de superonline altyapısı eski kalitesini kaybetmiş.



U
6 ay
Binbaşı
Konu Sahibi

nihayetinde kurulum için gelen arkadaş fiber sonlandırma, yani ONT cihaza takılması icap eden konnektörün montajını doğru yapamamış. hoş zaten 4 defasında da fail olup 5.'sinde bağlantıyı ancak kurabilmişti ve hepsinde de epey uğraşmıştı.

bugün mesai saati sonuna doğru tek başına gelen ve iş üniforması dahi giymeyen, yanında da sadece şu sıyırma makası ile konnektörler ile dolu bez bir cüzdan ile gelen arkadaş ise geldi, eski konnektörü şak diye söktü, kablonun ucunu kesip sıyırdı ve yeni konnektörü taktı. ONT cihazına taktığı anda bağlantı geldi ve eliyle de kabloya epeyce bir sağa sola asılarak sağlam olduğunu da gösterdi, ikna etti.

anlatırken de olmuyor böyle ama eli o kadar hızlıydı ki, hani bir dün kuruluma gelen arkadaşın kablo ve konnektörler ile boğuşmalarını aklıma getiriyorum bir de bugünkü şipşaklığı.

neyse, netice itibariyle sorun haftasonu özel işlerim ve 2 günlük mesaime malolacak şekilde de olsa nihayet çözüldü.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
6 ay
Binbaşı

Sorununuzun çözüldüğüne sevindim hocam maalesef hizmet kalitesi bölgeden bölgeye epey fark ediyor, bir bakıyorsunuz gününüzü zehir eden bir sorun bir bakıyorsunuz saniyeler içerisinde sağlıklı bir bağlantı umarım tekrar bu duruma karşı karşıya kalmazsınız iyi günlerde kullanmanız dileğiyle.



X
6 ay
Yarbay

Eli şipşak olmayan da zamanla alışır be hocam :) Gençlere, amatörlere fırsat tanımak lazım. Bak işte konu dönüyor dolaşıyor şirket içi eğitimlerin önemine geliyor esasen.

Yalnız hocam konuları anlatış tarzınız çok güzel, her detay var. Mesela üniformasız giriş, denemelerin sayılması mesela sormak istiyorum galoş mu giyiyorlar yoksa ayakkabıyı mı çıkarıyorlar? Ya da ne bileyim araçlarında Superonline logosu var mı? Eve sağ ayağı ile mi girdi sol ayağı ile mi o detay eksik yalnız hocam imdb puanınızı etkiler direkt.

İşin latifesi hocam tabi. Geçmiş olsun diyelim.




Bu mesajda bahsedilenler: @UnicornKnight
M
6 ay
Yarbay

Geçmiş olsun çok kötü bir deneyim olmuş.

Şahsen 10 yıldır süperonline fiber kurulu evimde bir kere bile servis çağırmadım sorunsuz şekilde çalışıyor birazda şans işi sanırım



İ
6 ay
Yarbay

bizim apartmana superonline fiber geldi. randevuyla ilgili bizde de benzer şeyler oldu. satış için gelen ekip kartvizit bıraktı. bizim aklımıza takılan bir şey oldu. aradık ulaşamadık. kartvizitte yanlış numara yazıyormuş. bölgenize özel kampanya dediler internette yazan standart fiyatları kitlemeye çalıştılar. interntte 2 ay bedava kampanyası varmış. sorunca bende bunu önerecektim size dediler. satışa gelmişin avantajlı kampanyayı söylemiyorsun.

karar verirseniz yarın buraya kuruluma geleceğiz sizinkinide bağlarız hemen dediler. 3-4 gün sonra kurulum istiyoruz diye aradık. apartmanınıza sinyal daha gelmemiş. o yüzden bağlayamayız ama kaydınızı alalım bir haftaya hallolur dediler. bilgilerimizi aldıktan 10 dk sonra kurulumu gelelim ne zaman müsaitsiniz diye aradılar. e sinyal yokmuş dedik. aa öyle mi ben kontrol edeyim dediler. 5 dk sonra tekrar arayıp randevu oluşturdular aynı güne meğer sinyal varmış. tabi randevuya gelmediler. bir gün sonraya kaldı.

neyse bir gün sonra dedikleri saatte geldiler ve kurulumu sorunsuz yaptılar. bağlantı kalitesindende memnun olunca çok sesimizi çıkartmadık.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.