Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
2626
Cevap
111278
Tıklama
16
Öne Çıkarma
Cevap: Cryptocoin ve Blockchain teknolojisi ile ilgili herşey (58. sayfa)
2
8 yıl
Er

Selam
Ripple aldınızmı
bende alacağım ama konuyla ilgili bilgim yok
açıklayıcı yazarsanız sevinirim Teşekkürler




Bu mesajda bahsedilenler: @coo007
F
8 yıl
Yarbay

Bilgiler için teşekkürler hocam. Bundan sonrasını kendim hallederim.

Diğer bileşenlere de yüklenme yoksa RX 480 tam yükte kullanılsa dahi oyun oynarken onu kullanmayacağım için sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. PSU da yeterli. Şu final haftası bir geçsin , birkaç gün içinde test ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mikuru Asahina
M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: OttomanSoldierTR

Saatte 22 hashrate aliyorum rx 480 4 gb msi ile bios modlamasini anlatan bir sey var mi dostum bunu cogaltabilir miyim

Hocam ben rx 470 ile 26-30 arası alıyorum (kartın bellek markasına göre değişkenlik gösteriyor ortalama 28 6 kartta) rx 480de 28-30 arası birşey alıyor geneldehttp://forum.ethereum.org/categories/mining burayı araştır.



D
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: manyakurt

Ripple konusunu uzunca bir süre araştırdım.
XRP uzun vadeli yatırım yapan biri olarak bildiklerimi sizinle paylaşayım.

Özetle ve basitce, Ripple şirketinin uluslar arası para birimlerinin birbirlerine dönüşümüne ve kolay transferine odaklanmış çok sağlam bir algoritması var. Öyle bir algoritma ki saniye bazında piyasadaki 300+ coin'e göre yüzlerce kat işlem gerçekleştirebiliyor ve işlem ücreti ihmal edilecek seviyede düşük. İşlemden alınan xrp zaten yok ediliyor amaç botlar kullanılarak sınırsız işlem ile sistemin bloklanmasını önlemek.

Böyle bir sistem tabiki en çok bankaların dikkatini çekiyor. An itibari ile türkiye'den akbank da dahil olmak üzere onlarca banka ile test aşamasında ve bu bankalar yurt dışı transferlerini ripple ağı üzerinden gerçekleştiriyor. Uzun süreler alan swift doğrulama işlemlerini ve ücretlerini ortadan kaldırıyor, bankaların gelirlerini arttırıyor giderlerini düşürüyor. Buraya kadar herşey çok güzel. Bu iş kesin tutar aga diyorsun.

Ama, sistemdeki sıkıntı bankalar bu ağı kullanırken xrp yani ripple şirketinin ripple network içinde çalışan para birimini kullanmak zorunda değil. Ripple diyor ki xrp kullanırsanız en iyi performansı alırsınız mottosu bu. Ama kullanmayada bilirler . Bu birinci sakat nokta.

İkinci sakat nokta, xrp bir mining coin'i değildir. Şirket tarafından belirli bir sayıda üretilmiştir. 100 milyar adet. bunun yarısı ripple şirketine ait, yarısı da piyasaya sürülmüştür. Şirket elindeki xrp ile ne yapacak ? ilerde daha fazla xrp üretecek mi ? bunlar hep bilinmezlikler. bu ikinci nokta.

Şuan piyasada 38,326,381,283 xrp bulunmakta. 0,25 değeri ile hesap edildiğinde, 10 milyar dolar yapıyor. bu ether de 37 btc de 44 milyar dolar. XRP nin bırakın 100-200 dolar 2-3 dolar olması bile dünya dolar rezervine tekabul ediyor buda üçüncü sıkıntı. yani bu para birimini bir ether gibi bir btc gibi 1000 dolar olur aga diyemiyorsunuz. Nadir bulunan şeyler değerlidir bundan fazlaca var.

O yüzden XRP tam bıçak sırtı bir yatırım aracı.
evet birkaç ay önce 0.02 den 0.38'e fırladı bu fırlama aslında ether ve btc den de fazla ama yakın ve orta vadede böyle bir fırlama mümkün gözükmüyor.

XRP i global para birimi gibi düşünün. nasıl ki dolar bir günde 3 den 30 olmaz buda olamaz. Ama şu bir gerçek eğer hedeflerini gerçekleştirirlerse ripple networku yeni dünya düzeni olacak. Ve dünya bankalarının dahil olduğu yeni para transfer standarto bile olabilir. Ama xrp ne kadar tutar, ne kadar değer kazanır onu bilemeyiz.

eksileri de çok, umut verici artıları da çok.

Ben şahsen belirli bir seviyede XRP aldım, ledger nano s'ime de attım temiz temiz attım kasaya. bir 10 yıl sonra bakalım ne olacak. Onun dışında diğer coinlere girmek istemiyorum. Ripple'a teknolojisi için giriyorum. Btc yi zaten çinliler domine etmiş. bir bakıyorsun 3bin dolar bir bakıyorsun 2650 dolar bu gün öyleydi. Yeni yatırımcıların bu riskleri almaması lazım. btc treni kaçtı artık. Btc bir denemeydi ve tuttu. Piyasalar ve insanlar bunu kabul etti.

Ripple bu teknolojilerin son ve bir nevi kontrol edilebilir, kuru olan, "yasal" hali.

Nacizane fikirlerim bunlardır. Herkese iyi forumlar.

"bırakın 100-200 dolar 2-3 dolar olması bile dünya dolar rezervine tekabul ediyor"

hocam ben burasını tam olarak anlayamadım. piyasada 50 milyar adet xrp varken değeri 2 dolar olursa market değeri 100 milyar dolar oluyor. bu da demek değil ki tüm xrp'ler 100 milyar dolar ediyor. sadece %1'i bile satışa konulsa ve eksilen 1 milyar doların etkisi çok daha fazla olur. Visa'nın değeri şu anda 200 milyar doların üzerinde. Visa gibi olursa neden 200 milyar dolar olmasın ki ?



M
8 yıl
Binbaşı

@elonardo evet hocam o kapağı bende biliyorum.
yeni bir düzen geliyor ama bu var olan coinlerden mi yoksa,
yeni bir standarttan mı ortaya çıkacak, dünya piyasaları nasıl şekillenecek
hep birlikte göreceğiz.

@Dh Specialist hocam burda coin piyasasında dolaşan toplam dolar rezervini kast etmiştim aslında,
kendimi ifade edememeişim.

putin yakın zamanda ether kurucuları ile görüştü, arkadaşın da dediği gibi ripple japonyada altyapıyı kurdu.
Japonya zaten amerikanın arka bahçesi.

eğer bu yeni dünya düzeni bitcoin ile kurulmayacaksa ne ile kurulacak, piyasadan bitcoin nasıl silinecek.
bunlar hep soru işareti. Belki son kullanıcıya yönelik büyün Amerikan bazlı şirketler bitcoin'i ulusal finans standartlarına
uymadığı gerekçesi ile yasaklasa ve economist dergisinde değindiği gibi piyasa kendi sanal kripto parasını çıkarsa bile
bu bitcoini durdurabilir mi ?

sorular çok, cevaplar yok (: zamanla hepsini göreceğiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Binbaşı

Ether satıp stratis almak mantıklı mı şu an? Yakın zamanda stratis in yükseleneceğini düşüyorum niyeyse



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
8 yıl
Yarbay

var olan coinlerden çıkmaz hocam onlar sadece alternatif olur. bitcoin'i bu saatten sonra silemezler. insanların bitcoine güveni var gelecekte aktif olarak kullanılmasa da rezerv gibi görülebilir. mesela dünya geneli bir ekonomik buhran olsa bitcoin yine ayakta kalır daha da değerlenir çünkü bağlı olduğu bir kurum kuruluş yok.

dediğim gibi 2018'den sonra işler değişecek ve büyük fırsatlar doğacaktır değerlendirmeye bakalım :)




Bu mesajda bahsedilenler: @manyakurt
C
8 yıl
Onbaşı

Saolsın.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mikuru Asahina
G
8 yıl
Teğmen

uzun vadeli yatırım için (3-5 yıl) hangi altcoinleri önerirsiniz ? yoksa bitcoin mi almalıyım ?



D
8 yıl
Yarbay

Yine kırmızıya boyandılar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
8 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: DH Specialist

Yine kırmızıya boyandılar

Stratis için sizce 6-7 civarı beklenmeli mi yoksa şuanda ki 8 'den alınmalı mı hocam?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 yıl
Yarbay

hocam bu piyasada tahmin yapmak yürek ister ve bende bu yürek yok


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jour
M
8 yıl
Yarbay

bütün btcleri 9800 den sattım. şimdi ucuzdan tekrar almak istiyorum ama koinim ucuza satmamak için fiyat düşürmeyecek nereden ucuza alabilirim? yardım edin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: magrofon

bütün btcleri 9800 den sattım. şimdi ucuzdan tekrar almak istiyorum ama koinim ucuza satmamak için fiyat düşürmeyecek nereden ucuza alabilirim? yardım edin.

9500 den tekrar aldım koinimde. takipteyim kara geçtim şuan ama dahada düşerse zarar yazar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
8 yıl
Yarbay

gerçek dolar kurundan btc yi nasıl alabiliriz? bunu daha çözemedim.



O
8 yıl
Binbaşı

Btce de 2327 $



Dışarıya doğru yaklaşırsa zarar edersiniz.. Ama koinim piyasası farklı çalışıyor biraz daha...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @magrofon
M
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ozgurs59

Btce de 2327 $



Dışarıya doğru yaklaşırsa zarar edersiniz.. Ama koinim piyasası farklı çalışıyor biraz daha...

koinimdeki son 24 saatteki en dip seviyeden almayı başardım. 2 dakika 9500 den sattı 002 btc kara geçtim tekrar çıkışa geçti aslında dün akşam 10200 den bozabilirdim sabah bi kalktım 9800 tl olmuş hemen globale baktım dibi görmüş ama koinimin avantaşı burada fiyat globale göre çok az düşmüş.



J
8 yıl
Teğmen

Dün akşam 8.1 civarında seyreden stratis, öğlen itibariyle 7.81 seviyesine gelmiş. Sizce daha beklenir mi yoksa bu seviyeden alınmalı mı ?

Edit : Grafiğe baktım, sabah 6.84'e kadar düşmüş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jour -- 15 Haziran 2017; 13:33:3 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
8 yıl
Teğmen

Kolay fikir alışverişi için bir telegram ağı kurmak nasıl olur sizce konuyu okudum ancak görmedim? Eğer uygun görürseniz bir telegram ağı üzerinden kolayca fikir alışverişi yapabiliriz anlık olarak burayı takip zor oluyor çünkü.



M
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Jour

Dün akşam 8.1 civarında seyreden stratis, öğlen itibariyle 7.81 seviyesine gelmiş. Sizce daha beklenir mi yoksa bu seviyeden alınmalı mı ?

Edit : Grafiğe baktım, sabah 6.84'e kadar düşmüş.

btc değerine bakarsanız fazla büyük bir düşüş yok ama bu değer kaybı daha çok Bitcoinin 500$ değer kaybetmesinden oldu toparlar market 2-3 güne alım fırsatı olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.