Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
3263
Tıklama
0
Öne Çıkarma
## Core i7 Extreme (Nehalem) Overclock ile 4GHz Üstüne Çıkabiliyor ##
F
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Resmi lansmanına sadece birkaç ay kalan Intel'in yeni nesil Core i7 serisi işlemci ailesi için merak edilen detaylar da yavaş yavaş netleşmeye başlıyor. Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini kullanacak olan işlemcilerin hız aşırtma performanslarına yönelik olarak var olan sis perdesi dağılmaya başladı. Bilindiği üzere Intel ilk etapta Bloomfield serisi, LGA1366 formundaki dört çekirdekli işlemcilerini pazara sunacak. Üç model ile endüstrinin beğenisine sunulması beklenen Bloomfield serisinin tepe modeli 3.2GHz'de görev yapan Extreme model olacak. Gelen bilgilere göre işlemci hız aşırtma ile 4GHz'in üstüne çıkabiliyor hatta su soğutma ve LN2 ile daha yüksek saat hızlarına çıkmasının da olası olduğu belirtiliyor. Core i7 Extreme serisi işlemcilerin 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Yorkfield kod adlı mevcut dört çekirdekli işlemciler kadar overclock edilebileceği belirtilirken, Extreme kulübüne üye olmayan standart modellerin sunacağı hız aşırtma potansiyeli merak konusu olmaya devam ediyor.

Nehalem ve overclock;
http://forum.donanimhaber.com/m_25864827/tm.htm

 Haberi Portalda Gör

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

S
16 yıl
Yarbay

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9072&Itemid=1

Nehalem 1.65V'dan fazlasını sevmiyor

Bellek / CPU voltajı ile problem

Nehalem için herşey güllük gülistanlık değil. Öğrendik ki 4GHz+ hava soğutma ile overclock potansiyeline rağmen, bazı sınırlamalar var. Basitçe, 1.65 Vcore'dan yukarı çıkamıyorsunuz ki bu da üst uçtaki overclock için sınırlayıcı bir etki olabilir.

CPU ve bellek voltajı senkronize çalışmak zorunda olduğundan daha iyi oluyor, bu da beraberinde bütün DDR3 belleklerin Nehalem ile çalışmamasına da sebep oluyor. Şu anda 1.65V üzerinde çalışan bütün DDR3 2000 bellek modüllerini unutabilirsiniz, çünkü şu anki Nehalem anakartlarda çalışmayacaklar.

Biliyoruz ki Intel bu durumdan haberdar ama düzeltebilecekler mi bilmiyoruz. Böyle kalırsa bu durumun bellek seven (hastası) insanların hoşuna gitmeyeceği kesin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saidakkas -- 25 Ağustos 2008; 12:59:25 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.