Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
53
Cevap
12311
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Continental AllSeasons Contact 4 Mevsim Lastik Alınır Mı ?
S
2 yıl (257 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

arkadaşlar merhaba wv golf sahibiyim ve istanbulda yaşadığım için genelde 4 mevsim lastik kullanıyorum.. şuan ki lastiklerim henüz 1.5 yıl önce aldığım çatlamış petlas lastiklerim var.. bir önceki konumu hatırlayanlar bilirler zaten.. artık bu çatlak lastikler ile daha fazla araca binmek istemediğim için 1 - 2 hafta içinde lastikleri değiştirmek istiyorum.. aslında aklımda michelin lastikleri vardı fakat çok gereksiz pahalı buldum.. continental düşünüyorum.. önerirmisiniz ? daha önce continental kullanmadım özellikle 4 mevsim serisini kullananlar sizce alınır mı ?

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



Kullanın öyle yorum yapın. Boş yapmayın…
Yoruma Git
BoorMan - 2 yıl +8
Her ne kadar 4 mevsim tercih etmeyecek olsam da Continental söz konusuysa her modelini gözüm kapalı alırım.
Yoruma Git
kartalus - 2 yıl +4
S
2 yıl (257 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

hocam daha yeni konusunu da açtım lastikler ortadan çatladı hemde 2 lastik birden.. petlas tan çok pişman oldum.. bende 7 ay öncede aynı seri petlas lastikten babam almıştı onun aracının da lastiklerinin yanları balon yapmış.. o yüzden yeni lastik arayışına girdim..

bakın bir önceki konu başlığım..
https://forum.donanimhaber.com/1-yilda-ortadan-catlamaya-baslayan-petlas-lastik--157132041-3#157255467




Bu mesajda bahsedilenler: @crow in cornfield
T
geçen yıl (4395 mesaj)
Yarbay

Petlas dışında uğultu ya da gürültüden hiç şikayetim olmadı. (bir lastiğin her şeyimi kötü olur, evet olurmuş korkunç bir deneyimdi)

Falken ve continental bu konuda bence çok başarılı.

4 mevsim kullanıyorsanız zaten arabanin limitlerini çok zorlamamak gerekir. (continental yinede otobanda yüksek hizlarda çok güvenli bir sürüş sağladı.)
Bu lastikler daha çok Konfor ve güvenlik odaklı lastikler.
Mezitler, umitalan bölgesinde kış kısmen sert olur ve 4 mevsim lastikler le bu bölgede dahi kışın hiç sorun yaşamadım. (ancak yolda buz oldumu çaresi yok)

Falken as 210 normalde çok beğendiğim bir 4 mevsim lastikdir. Ancak fiyatları uçmuş. Öyle olunca üstüne az daha koyup continental all season contact 2 aldım ve şimdilik "iyi ki almışım" diyorum.
Ben lastik17" fiyat olarak uygun bulursanız falken de tavsiye ederim ancak continental parasının hakkını veriyor gibi. (gibi dedim bahar ve yağmur performansı çok iyi kış ve yaz daha görmedim.
Bu arada continental all season contact 2 2024 de en iyi 4 mevsim lastik seçildi. (16 inç modeli idi sanırım)
https://www.continental.com/en/press/press-releases/20240926-autobild-allseason





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 15 Ekim 2024; 15:23:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
Z
geçen yıl (8275 mesaj)
Yarbay

Yakıtta yaz ya da kış ortalama artış vs oluyor mu hocam ? Continental ile brisgestone lastik ömrü açısından normal bir lastik kadar ömür biçilmiş testlerde , 45 bin civarı demişler hatta . Bu şu anki kullanım senaryom için en az 3 sene demek . Senede bir rotasyon balans da yaptık mı bu iş tamam gibi .

As 210 a baktım hocam şimdi 3500 tl hb da . Fiyat conti ye göre baya uygun geldi . Yorumunuz üzerine acaba alsam mı diyorum ?

Falken 215/50 R17 95V XL Euroall Season AS210 4 Mevsim Oto Lastiği ( Üretim Yılı: 2022 )
https://app.hb.biz/6Uou9yTWCyCM

Bundan bahsediyorsunuz değil mi ?

Değerli tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için de çok teşekkür ederim .



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @True_Sun
T
geçen yıl (4395 mesaj)
Yarbay

Captur 205 55 r17 AllSeasonContact 2...
Şaşırdım sizin ölçülerin olamasına...

Sizin araç ne?
Bu arada buradan kullanabileceğiniz muadil ölçüleri bulabilirsiniz...

https://kolayoto.com/pages/lastik-uzmani-lastik-olcusu-hesaplama-html?srsltid=AfmBOorlpjOI58VH55HafymM4FCaPZqiW-_cYxazxdvzbQ6dMZ5g9-ne
Buna göre 205 55 r17 kullanabiliyorsunuz... (yine de bir lastikciye sorun)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 16 Ekim 2024; 22:13:8 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ZevkiSefa
G
8 ay (6862 mesaj)
Yarbay

Başka bir konuda başka bir mesajım;
4 Mevsim Lastik Tavsiyesi - 225 / 45 / 18 | DonanımHaber Forum

4 mevsim diye bir lastik yoktur saçmalığı ile ilgili.

Hurafelerle, boş laflarla, lastikçi yönlendirmeleri ile iş yapmayın. Almak istiyorsanız alın geçin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.