Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
332
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Compound'un CEO'su, Yanlışlıkla Milyonlarca $ Gönderdiği Müşterilerini Tehdit Etti
S
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

DeFi banka protokolu (Merkeziyetsiz banka Compound) bazı müşterilerinin cüzdanlarına 'yanlışlıka' toplamda 90 milyon dolarlık, yaklaşık 280.000 compound (COMP) gönderdi.

Çarşamba günü yapılan hizmet güncellemesi sonrası, yeni 'Comptroller' sözleşmesinde ortaya çıkan hata sonucu bazı müşterilerin cüzdanlarına aşırı fazla miktarda COMP gönderildi. Bu miktar yaklaşık 90 milyon dolara tekabül ediyordu.

< Resime gitmek için tıklayın >


Compound'un CEO'su Robert Leshner, Twitter'dan açıklamalarda bulunarak sürecin bazı ayrıntıları hakkında takipçilerini bilgilendirdi.

< Resime gitmek için tıklayın >

CEO Robert Leshner; havuç/sopa retoriğine başvurarak, yanlışlıkla gönderilen bu COMP ların kendilerine iade edilmesini talep ederek, iade edenlerin %10 oranında ödüllendirileceğini ifade etti. Aksi halde Amerikan Vergi İdaresi'ne (IRS) şikayet edeceğini ve Comp'ları cukkalayıp geri ödemeyenlerin kimliklerini ifşa edeceğini söyledi.

< Resime gitmek için tıklayın >

Bir Bitcoin yazılım geliştiricisi, bu olaya dair yaptığı açıklamada cüzdanlara gönderilen COMP ların cüzdan sahiplerinin insafına kaldığını belirterek blockchain tabanlı sistemin icabı olarak kimlik bilgileri açıklama tehdidinin özetle fos olduğunu belirtti.

Bu arada bir diğer müşteriye giden COMP miktarının 29 milyon $ değerinde COMP olduğunu belirtelim. Son olarak höpürdetilen COMP lardan sadece 12 milyon $ kadarının CEO Leshner'e döndüğünü de ekleyelim.

Kaynak:
https://mashable.com/article/compound-ceo-asks-for-money-back-defi-bug