Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1046
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cnet 2012 Panasonic vs. Samsung Plazma Burn-In testi
N
12 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Selamlar. Şu ara plazmalarda ki IR ve Burn-In sorunu ile ilgili yazıları okuyunca, bende 1-2 şey yazayım dedim. Plazma'da IR kader değil arkadaşlar. Üzülerek belirtiyorum ki artık bu daha çok Panasonic Plazma sorunu.

Üzülerek diyorum, çünkü kendimi Pana ST50 plazma almaya çok şartlandırmıştım. Ta ki aşağıda vereceğim testi ve kullanıcı yorumlarını okuyana kadar:

http://reviews.cnet.com/8301-33199_7-57449881-221/samsung-plasma-wins-cnets-accidental-burn-in-test/?part=rss&subj=news&tag=title

Kısaca özetlemek gerekirse Samsung PN60E6500, Panasonic TC-P55GT50, ve Panasonic TC-P65VT50'yi DVD'den verilen 8 saat sabit yazıyla deyim yerindeyse işkence testine tabi tutmuşlar. Sonuçları resimlerde görmek mümkün Samsung'da IR (elemanlar Burn-In demişler, yanlış) sıfır iken, Panasonic'in 2 TV'sin de de kötü bir IR oluşuyor. İşin daha acı tarafı, üzerlerinde sürekli görüntü oynatıldığı halde, VT50'de ki IR 4. gün anca yok olurken, GT50'de test örneği 6. gün geri gönderilirken hala IR izi silikleşmesine rağmen duruyormuş.

Normalde Samsung CNet'e parayı yedirmiş derdim ancak yabancı forumlarda ki Pana ve Samsung kullanıcıları (kendi açılarından) IR meselesini doğruluyor. xT50 serilerinde 500 saat'i geçip hala 1 saatlik TV seyirinde bile IR görüp, günlerce izi çıkmayan kullanıcılar var. Meşhur pixel orbiter'da öyle çok etkili olmuyormuş önlemede.

Bu sorun 2011 Pana'larda da vardı ancak bu yıl sorun katlanmış (Parlaklık ve Kontrast arttırıldığı için herhal).

Sammy e6500'ün fiyatı TR'de ST50'ye göre çok pahallı (halbuki yurtdışında fiyatlar hemen hemen aynı). Ne alacağımı şaşırdım vallahi.



H
12 yıl
Yarbay

valla kıl kullanıcılar için tv almak dert !!!


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
12 yıl
Teğmen

Bir yıldır GW30 kullanıyorum, başlarda oldukça dikkat ediyordum burn in olmasın diye ayarları düşük, olabildiğince zoom lu seyretmeye 1200 saati geçti ve son zamanlarda pek dikkat etmez oldum ki bugün HDe logosunun kenarda yapıştığını farkettim. Gündüz çok belli olmuyor ama gece kanal değiştirirken ekran gri iken izi farkediliyor. Diyeceğim plazma aldıysanız burn in riski her zaman var :(
Özellikle uzun zaman tv kapalı kaldıysa ilk açıldığı anda inanılmaz çok IR oluyor son zamanlarda... Bu nedenle bunu da bekliyordum



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.