Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
5
Cevap
189
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Çin yapay zeka alanında ABD'yi hızla yakalıyor
U
geçen yıl
General
Konu Sahibi

Çin yapay zeka alanında ABD'yi hızla yakalıyor
Geçtiğimiz haftalarda Çinli teknoloji şirketleri Amerikan sistemleriyle rekabet edebilecek yapay zeka teknolojilerini tanıttı ve bu teknolojiler halihazırda tüketiciler ve yazılım geliştiriciler için kamuya açık durumda.



Ayrıca Bkz.Chrome tarayıcısı indirilenleri yapay zekâ ile denetleyecek



Bu ay Şanghay'da düzenlenen Dünya Yapay Zeka Konferansı'nda Kuaishou adlı girişimin kurucusu Qu Dongqi, Kling adlı yapay zeka teknolojisiyle oluşturulmuş bir video sundu. Kling, Amerikan startup'ı OpenAI'nin video üreten yapay zekası Sora'ya benziyor, ancak Sora'nın aksine, bir aydan biraz daha uzun bir süre önce duyurulan Kling halihazırda geniş bir kitleye açık durumda.



Bundan kısa bir süre önce de 01.AI adlı girişim, sohbet botları oluşturmak için kullanılan Yi-Large Global SOTA LLM adlı büyük bir dil modeli yayınladı. Bu model, performans değerlendirme testlerinde, Amerikan muadilleri olan GPT-4 ve Llama-3 kadar yüksek puan aldı.



Çin yapay zeka teknolojilerinde liderliğe oynuyor



Yapay zeka patlaması, 2022 yılının sonunda ChatGPT'nin piyasaya sürülmesiyle Amerika Birleşik Devletleri'nde başladı. Ancak, Çinli şirketler, mevcut yapay zeka teknolojilerini geliştirmek ve iyileştirmek için açık kaynak kodu kullanarak Amerikan şirketleriyle arayı hızla kapatıyor. Çinli geliştiriciler, açık kaynaklı yapay zekayı, ülkenin bu piyasada lider bir konum elde etmesi için bir fırsat olarak görüyor.



Çin yapay zeka alanında ABD'yi hızla yakalıyor
ABD'nin ihracat kısıtlamaları, Çinli şirketlerin Nvidia'nın gelişmiş yapay zeka hızlandırıcılarına erişimini zorlaştırsa da, yazılım alanında Amerikan rakiplerini yakalamaları mümkün. Bir grup ABD'li kongre üyesi, ABD'de oluşturulan yapay zeka yazılımlarının ihracatını kontrol altına alacak bir yasa tasarısı hazırladı. Diğerleri ise açık kaynak teknolojilerinin kullanımını kısıtlamaya çalışıyor, ancak bu, ABD'ye faydadan çok zarar getirebilir.




Kaynak:https://www.nytimes.com/2024/07/25/technology/china-open-source-ai.html

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör