Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
393
Cevap
145004
Tıklama
173
Öne Çıkarma
[ÇIKTI / YENİ KONU] Red Dead Redemption 2 Türkçe Yama Çalışması (Translate)
C
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

MAKİNE ÇEVİRİ YAYINLANDI, YENİ KONU:
https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146346540


ARŞİV İLK MESAJ:


Öncelikle merhabalar,

Ekip olarak, 3. Parti bir yazılım kullanarak "Chapter 1: Colter" bölümünün ilk kısımlarını çevirmeyi başardık yani tam Çeviri değildir, Discord üzerinden güncel bilgileri alabilirsiniz. Maalesef ki devamının geleceğinin garantisini veremiyoruz. Çeviri makine çevirisidir yani çok iyi bir çeviri beklemenizi önermeyiz fakat biz ufak tefek düzeltmeler yapmayı planlıyoruz. Program oyuna etki etmeden tamamen oyun dışı çalışan bir programdır yani oyun dosyalarına bir etki etmez! Lütfen yanlış algı oluşmasın oyun içine "Import / Gömme" yapmadık. Son olarak program kısa metinlere odaklı çalıştığı için sadece altyazıları çevirmektedir yani menü, görev listesi, map, notlar ve vb. kısımları çevirmemektedir!


Yama Güncellenme Tarihi

30.10.2020

Türkçe Yama

Test Sürümü İndirmek İçin Tıkla.

Kurulum

Dosyayı oyunun kurulu olduğu klasördeki kısıma atınız sonrasında oyunu çalıştırın ve yüklemiş olduğunuz "rdr2tr.exe" yi çalıştırıp çözünürlüğünüzü seçip "start" tuşuna basın ve oyun içi "Settings" kısmına gelip "Graphics" kısmına geldiğinizde orada bulunan ayarları; "Screen Type = Full Screen (Eğer çalışmazsa Windows Borderless' deneyebilirsiniz)", "vsync = off" ve alt tarafta bulunan "Graphics API = DirectX12 (değiştirdikten sonra oyunu kapatıp tekrar açmanız gerekmekte)" şeklinde olup, oyun ayarlarından İngilizce alt yazı açık olması gerekir.

Yama tamamen ücretsizdir!


Not: Yamayı test etmeniz açısından paylaştık fakat yama yapım aşamasındadır. Birlikte bu yamayı kullanışlı hale getirebileceğimizi düşünüyorum ve program stabil çalışmadığı için donanıma göre çeşitli hatalar verebiliyor veya hiç çalışmayabiliyor. Çok sorulduğu için ekleme yapayım oyun ile program çözünürlüğü aynı olmak zorunda değildir fakat aynı çözünürlükte olmasını tavsiye ederim ve monitörünüzün çözünürlüğü ile aynı olması gerekmekte. Son olarak PS4'de çalışıp çalışmadığı konusunda henüz test etme şansımız olmasa da çalıştığını düşünüyorum. Nasıl çalıştığı ile alakalı duyuru Discord üzerinden yapılacaktır.

Toplu halde çalışıp anlık bildirimler alabilmek için Discord üzerinden iletişim kurup programı geliştirmeye çalışıyoruz, ulaşabilmeniz için discord linki: https://discord.com/invite/Nc3qGS5

Videoyu izlemek için tıklayınız

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum ama lütfen DÜRÜST cevap verin.

Eğer istenirse yaptığınız Türkçe yama bir şekilde anonim olarak insanlara ulaştırılabilir mi? ula...
Yoruma Git
Yorumun Devamı 128MilyarDolar - 4 yıl +38
take2 nun yama kaldırttığına inananlar var hala
Yoruma Git
Skywalkerx - 4 yıl +33
Take2 nun müdahale falan ettiği yok inanmayın böyle şeylere kaç kere söyleyeceğiz, hayatta her söylenene böyle inanıyorsanız vay halinize arkadaşlar kusura bakmayında..

Ortada bir kanıt yok bir şey yok yamayı yapan diyor ihtar geldi söyleyemeyiz gizlilik var
Yoruma Git
Yorumun Devamı Skywalkerx - 4 yıl +31
1
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

Bu mesaj silindi.
Affınıza sığınarak bir şey sormak istiyorum ama lütfen DÜRÜST cevap verin.

Eğer istenirse yaptığınız Türkçe yama bir şekilde anonim olarak insanlara ulaştırılabilir mi? ulaştırılamaz mı :) ben cevabını biliyorum ama DÜRÜST bir şekilde sizden de duymak istiyorum açıkçası.

Ayrıca şunu da belirteyim şuan yazdıklarımı bulmaya uğraşamıcam ama anonymous bu forumdayken verdikleri emeklerin hakkını almaları için yamanın kesinlikle ucuz çıkmaması gerektiğini savunan biriydim şuan malum paralı satamıyorlar, pass e ekleyemiyorlar bu yüzden de halen daha rafta bekliyor.

Ben dahil yüzlerce insan walküre den şunu duymak istiyor; arkadaşlar biz çok büyük bir ekibiz ve bu oyuna gece gündüz demeden emek verdik fakat başımıza gelenleri biliyorsunuz bu yüzden yamayı size ücretli şekilde sunamıyoruz, verdiğimiz onca emeğin karşılığı olarak da bu denli büyük bir projeyi ücretsiz ortalığa salmak istemiyoruz lütfen anlayışla karşılayın. Bitti. Yemin ediyorum şuan aldığınız tepkinin çok çok daha azını alırsınız.

Ayrıca belirteyim gerçekten anonymous ekibi olarak insan ilişkileri konusunda çok zayıfsınız.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

take2 nun yama kaldırttığına inananlar var hala


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 yıl
Yüzbaşı

Take2 nun müdahale falan ettiği yok inanmayın böyle şeylere kaç kere söyleyeceğiz, hayatta her söylenene böyle inanıyorsanız vay halinize arkadaşlar kusura bakmayında..

Ortada bir kanıt yok bir şey yok yamayı yapan diyor ihtar geldi söyleyemeyiz gizlilik var gidin hukukçulara sorun size gülerler yemin ederim.

Mantık da mı çalıştıramıyorsunuz nexus mod denen site take2 nun bütün oyunlarının içinden geçiyor, ötekiler oyunları bedava yayınlıyor take2 bunların kılına dokunamıyor kılına !!

Olanı söylim bunlar önce 50 lira dediler yamaya sonra tepki gelince 18 e indirdiler pass üyeliği. 18 lirayada rdr2 dahil tüm oyunları vermek istemediler olay bundan ibaret dagılabiliriz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skywalkerx -- 29 Ekim 2020; 9:34:9 >

S
4 yıl
Yüzbaşı

İnanmayın şunların yalanlarına olanı söylim bunlar önce 50 lira dediler yamaya sonra tepki gelince 18 e indirdiler pass üyeliği. 18 lirayada rdr2 dahil tüm oyunları vermek istemediler olay bundan ibaret. Çocuk kandırıyorlar yeminlen take2 amerikadan gelecek ortadogudaki dandik bir yama modunu engelleyecek buradaki avukatlarla iletişime gececek vs aklınız alıyor mu yahu akıl mantık biraz lütfen..

Bakın görün ortalık durulduktan sonra el altından başka grup ismiyle bu yamayı ücretli olarak çıkartacaklardır.



T
4 yıl
Er

Foruma ilk kez üye oluyorum arkadaşlar, konuyu bayadır takip ediyorum, az önce horizon için gruplarına giriş yaptım grubun yöneticisi oluyor galiba arkadaş gösterdiği tavır ve üslupsuz davranışı yüzünden almaktan vazgeçtim ve burda konuyu baltalamaya gelen spoiler olsun yamanın önüne taş koymaya çalışan şahıslar olsun. Bu olayları uzaktan takip eden biriydim yakınlaşınca neyin ne olduğunu anladım.

İş paraya gelince özelden yalvarıcak dereceye gelen adamın nasıl biri olduğunu şuan anladım.

Herkese iyi forumlar.


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



Z
4 yıl
Yarbay

RDR2 çevirisini yapanlardan biriydim. Yaklaşık 3 küsür ay her gün mesai yapar gibi özenle yamayı yaptık. Ne yamayı insanların kullanabildiğini gördük, ne de alıp kendimiz kullanabildik. Ne de o 3 aylık emeğimizin karşılığını gördük. Şimdi oyunun çevirisi makinelere düştü, kaldı ki bence hiç makine çevirisiyle çevirilecek bir oyun değil. Konu sahibi arkadaşlara başarılar diliyorum umarım yama son hali ile çıkar.

Edit: ekip ile görüştüm, ben ekipten bu fiyasko sebebi ile ve evliliğim yüzünden ayrılmıştım. Haziran sonu gibi, temmuzda ihtar çevirmenlerle paylaşılmış, zaten ihtarda tüm çevirmenlerin ismi var, görmeleri gerekli yasal olarak. Ayrıca çevirmen arkadaşların da yamayı kullanabildiklerini doğrulamış oldum. Kimseye haksız ithamda bulunmak istemem, saygılar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaomss -- 31 Ekim 2020; 10:21:9 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
A
4 yıl
Binbaşı

@KarapathiaN Bir arkadaş bana mesaj atmış duyduğuma göre dc kanalında beni zikredip konuya gelmediğim yazmadığım için hayret etmişsin sözde diğerlerini kaçırmışsın.

Her seferinde kendi saçma lisanınla delikanlılıktan bahsediyorsun ama delikanlı adam karı gibi başkasının dedikodusunu başka bir yerde yapmaz ne kaşıntın varsa bana özelden veya burdan olmadı konuda benim yaptığım gibi bahsedersin neren kaşınıyorsa kaşırız.

Yorumunda yazmışsın benim için 5 para etmez insanlar diye olabilir herkes herkesi sevecek diye bir kural yok. Bu arada senin gibilerin benim gözümdeki değeri 1 kuruş bile değil demekki biz daha değerliymişik.

Neyse çok muhatap alınacak biri değilsin şizofren gibi davrananları hiç çekemem.

Bu arada @walküre sürekli ihtarı herkese gösteremeyiz yasak yanarız diyor ama ne işse senin gibi gurupla alakası olmayan sıradan birine nasıl oluyorsa ihtar belgesini gösterirken ortada yasak kalmıyor.

Neyse çok uzatmayacağım çıkıp milleti aptal yerine koymayın kendiniz çalıp kendiniz oynuyor sonra palavranızı kendiniz ortaya çıkarıyorsunuz.

Ben hiç şikayet etmedim ama diğer yandan T2 masalına hiç bir zaman zerre inanmadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @KarapathiaN , @walküre
Z
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: serkanay54

Benim anlamadığım bir konu var.
Take2 bu kadar müdahale ediyor ya. Google a yazdım rdr2 mods diye dünya kadar mod var yayında. Oyuna müdahalenin de alasını yapıyorlar. Bunlara neden bir şey olmuyor?
çünkü para ile mod satan olmadığı için :D bedava olan mod lara karışmıyor fazla ama işin içine para girdiğinde karışıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Program üzerinden 1920x1080 seçtikten sonra oyunu istediğiniz çözünürlükte oynayabilirsiniz ve yanlış yapmış olma ihtimaliniz var çünkü bir çok arkadaş denedi ve çalıştığını bildirdi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @capcuk
S
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

Bu mesaj silindi.
Ortada yama yok oyun dosyalarına müdahale yok.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar gözünüzü seviyim böyle adamlarla tartışmayın. Ellerine sağlık emek verip bir şeyler ortaya koymaya çalışan dostların. Bunların zoruna gider tabi yama çıkacak diye tutuştu hepsi. Ben makine çevirisini sonuna kadar destekliyorum. O milleti kandırıp aylarca umutla bekleten hıyarlarada geçmiş olsun artık makine vb idare edecez önemli değil. Son zamanlarda heryerleri farklı oynuyordu malum çevirmenlerin. Bu translate yama dahada gelişecek umarım yapay zekalar ile.
Ayrıca malum grup Türk oyun dünyası sizlerin RDR2 kazığını unutmayacak.