Z

Yarbay
08 Temmuz 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
602 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
Z
2 yıl
[SORU] 260bin civarı bütçe var. 2.el araç almak için 1 Aralık beklenmeli mi?
Merhabalar arkadaşlar. Başlıkta yazdığım gibi 260bin civarı maksimum bütçem var. Bir iki beğendiğim model var özellikle 2012 Seat Ibiza 1.4 85bg benzinli araçlara bakıyorum. En full paket Copa Plus aracı(yağmur sensörüne kadar tüm donanımları mevcut) 260 bine buldum. Araç 140 küsür bin km de bakımları yapılmış. Gidip test ettim hoşuma da gitti.

Sizce 1 Aralıktaki güncelleme ile 2.ele, özellikle bu bütçeye yansıyan hatrı sayılır bir indirim olur mu? Yoksa beklemek sadece zaman mı kaybettirir cevaplarınızı çok merak ediyorum. Beklemeli miyim, yoksa hızlıca almam daha mı faydalı? yoksa alternatif olarak hangi modellere bakmalıyım tavsiyeye ihtiyacım var.

Konu yanlış yere açıldı ise yöneticilerden düzeltmesini rica ederim. İyi forumlar.
Z
3 yıl
XBOX Series S - Garantiden Gamepad Değişimi Süreci
Arkadaşlar merhaba. Garanti konusuyla ilgili forumda güncel düzgün bir bilgi bulamadım. Bu sebeple bu başlığı açmak istedim. Cihazını garantiye vermek isteyen arkadaşlar için yardımcı bir içerik olacağını düşünüyorum. 03.11.2021 tarihinde n11 deki masterteknomarket satıcısından Xbox Series S aldım ithalatçi garantili. Cihaz gelip kurulumunu yaptığımda ve microsoft hesabına bağladığımda 2 yıl garantili olduğunu gördüm. Gamepadin de 1 yıl garantisi olduğunu gördüm.

Normal cihaz kurulumu ardından gamepad testlerine başladım ve farkettim ki kulaklık girişi çalışmıyor. Kulaklık takınca da bir garip duruyor zaten. 8.nesil gamepadim var onda sorunsuz çalışıyor. Hatta kardeşimin de series s'i var ve onda da sorunsuz çalışıyor. Problem kulaklıkta da değil. Bunun üzerine microsoft hesabı üzerinden garanti kaydı oluşturdum ve direkt değişim seçeneği çıktı. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra süreç aşağıdaki gibi ilerledi.

13.11.2021 - garanti kaydı oluşturuldu. Bunun ardından cihazı kuryenin gelip alacağı bilgisi çıktı sistemde.
17.11.2021 - ne arayan soran ne de gelen kurye oldu. Bunun üzerine Microsoftu aradım. Meğerse ben kaydı oluşturunca bir mail düşmüş Microsofttan: UPS'yi arayarak kuryeden randevu alın diye. Ama bu mail spam'a düşmüş o yüzden bir 4 gün kadar görmedim. Böyle bir mail geldiğini oradan numarayı alıp arayabileceğim söylendi microsoftu aradığımda. Bunun üzerine maili gördüm.
17.11.2021 - UPS kaydı oluşturuldu. 2 saat içerisinde UPS paketi teslim aldı.(Paketlemeyi siz yapıyorsunuz ve üzerine garanti kaydı no yazıyorsunuz. Ek olarak yine paketin üzerine yazmanız gereken bir kod var gelen mailde X ile başlayan onu yazıyorsunuz.)
18.11.2021 sabah 08.59 - paket teslim edildi. Teslim edildikten sonra yaklaşık 3-4 saat microsoft sisteminde bir hareket yoktu. UPS'te teslim edildi yazmasına rağmen. Bunun üzerine yine Microsoftu aradım ve şu bilgi verildi: teslim edilen cihaz önce depoya girer ve işlem yapılana kadar depoda kalır. Bu sebeple depodan çıkıp cihaza okutulduğunda sistemde görünür bu gayet normal dendi. Daha sonra değişim cihazlarının sıfır olup olmadığını sordum. "Konsol değişimleri yenilenmiş refurbished cihazlarla olur ancak gamepad gibi aksesuarlar direkt kapalı kutu sıfırları ile değiştirilir" bilgisi verildi.
18.11.2021 - aynı gün içerisinde değişim cihazı adresime kargolandı.
19.11.2021 - yeni cihaz adresime teslim edildi.

Dipnot= hayatımda hiç bu kadar kolay ve pürüzsüz bir garanti değişimi yaşamamıştım.
Z
4 yıl
Sahte Dekont ile dolandırıldım, yardımlarınızı rica ediyorum.
Merhabalar arkadaşlar, maalesef bir gün hiç açmak istemediğim konulardan birini açarken buluyorum kendimi. Aşağıya olayı özet geçiyorum, tavsiyelerinize ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Edit: 15.03.2021 tarihinde yine karakol ile görüştüm. Hala bankadan dekontun sahte olduğuna dair resmi belge bekliyorlarmış. Belgedeki tüm bilgilerin sahte olmasına rağmen yine de resmi yazı gerekiyormuş. saçmalık. Ayrıca letgodan da verileri almak için üst yazı geçmeleri gerekmiş ve bunun içinde Türk adresi lazımmış. letgonun da Türk adresi yok, süreçleri mail üzerinden yürütüyorlar. Karakolunda resmi maili yok. İnanılmaz bir bürokrasik saçmalık var. Bu saçmalık yüzünden letgo verileri de alınamıyor. Türkiye'de adalet sistemine işiniz düşmesin.

Edit4: Karakolla görüştüm. Hala banka ile görüşme aşamasındalarmış, sonra dosya tamamlanıp yollanacakmış savcılığa. Böyle saçmalık görmedim zaten dekonttaki tüm bilgilerin sahte olduğu belli bir daha neden banka ile görüşülecek anlamıyorum. Bu arada şahsın facebook ve instagram profillerini de buldum. Buradan topluca forum olarak birşey yapabilir miyiz?

Edit3: Letgo ile görüştüm. Kendileri bana bir vaka numarası oluşturdu, bu numara ile polis bizimle iletişime geçerse onlara bütün verileri verebiliriz dediler. Bu konu hakkında da ek ifade verdim, letgodan da veriler alınacak.


Edit2: Arkadaşlar bugün savcı ile görüştüm. Kendisi de emniyette komiser ile görüşüp beni tekrar oraya yönlendirdi. Emniyete gittiğimde benim ilk ifademi alan ekip ve komiser yarın orada olacakmış. Yarın oraya gidip tekrar ifade vereceğim ve şahsın bilgilerini vereceğim ayrıca civarda bulduğum kamera görüntülerini teslim edeceğim. Daha sonra şahıs ifadeye çağırılacakmış o şekilde ilerleyecekmiş süreç.

Edit: pazartesi savcılığa gideceğim arkadaşlar. Umuyorum ki bir baş savcı vekili ile görüşeceğim. Bir tanıdığımız vasıtası ile şahsın isim tc ve adresi bulduk telefon numarasından zaten. Namussuzun nitelikli dolandırıcılıktan ve resmi evrak sahteciliğinden sabıkası var. Babasının da öyle. İnşallah takibini iyi yapan bir savcı ile çözülür diye düşünüyorum. 


Arkadaşlar dün akşam letgo üzerinden MSI marka bilgisayarımı almak için bir şahıs geldi. Ben parayı nakit değil havale ile talep ettiğimi söyledim. Bende sadece garanti var dedi bende kayın validemin garanti hesabını verdim. Şahıs şirket sahibi olduğunu, cihazı teslim almak için de elemanını yolladığını söyledi. "eleman" geldi, cihaza baktık her şey tamam. Sonra ödemeyi yapan kişi dekont yolladı, ilk bakışta dekont sorunsuz görünüyor bilgiler fakat hesaba düşmedi. Sorduğumda ise gönderen tarafın anonim şirketi olduğu için normal IBAN havale olursa gider olarak göstermesi gerektiğini ve fatura lazım olduğunu, ama şirkete alınmadığı için isme havale olarak yolladığını söyledi. Dekontta da öyle yazıyor ve isme havale hesapta görünmüyor. Şubeden gidip alınıyor. Banka müşteri hizmetleri ile konuştum durumu onayladı, evet isme havale bu şekilde olur dedi. Fakat şubeden sorgulayabilirsiniz bu saatte de kapalı dedi. Bu sabah tabi bankaya gittim fakat dekontun sahte olduğunu söylediler. Zaten detaylı bakıldığı zaman bir sürü hata var dekontun. Aşağıya dekontu da koyuyorum. Adamın elimde bir telefon numarası var bir de profil fotoğrafı. Adamın telefonuna ulaşılabilir şuan fakat whatsapptan engelledi tabii. Tutar da 11bin tl az para değil. Bütün desteklerinize ihtiyacım var arkadaşlar. Lütfen öne çıkarın. Evimden aldı gitti cihazı. Ne yapabilirim? Aşağıda letgo profili de var. İsmi Fatih Zeyrek.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Fotoğraf sahtedir diye kaldırdım arkadaşlar.
Z
4 yıl
[NEWEGG]ASUS TUF Gaming A15 Ryzen 5 4600H Gtx 1660ti 7800tl
İyi fiyat. 10 gün içerisinde kapıya teslim herşey dahil sepette 7,825tl olarak görünüyor.

1660ti
512 ssd
ryzen 5 4600h
Ekran 144hz
i7-10750h a kıyasla yaklaşık %8 civarı kötü 4600h. Ama az ısınıyor az enerji tüketiyor. Bu kasaların incelemesinde soğutma performansının pek iyi olmadığı yazılmış.

https://www.newegg.com/global/tr-en/bonfire-black-asus-tuf-gaming-a15-fa506iu-nb53/p/N82E16834235505
Z
4 yıl
Amerika Postam ile alışveriş deneyimim
Öncelikle genelde yurtdışı sıcak fırsatlar konusunda bu site ile ilgili çok soru olduğu için konuyu buraya açıyorum. Yanlış yerde ise arkadaşlar taşıyabilirler.

Amerika postam ile newegg usa'dan aldığım MSI bilgisayarın tarafıma teslim edilmesi için alışveriş yaptım. Aşağıda detaylı sürecimi görebilirsiniz.

Aldığım ürün: MSI GL65-10SDR-492

Öncelikle TEKNOSEYIR kodunu kullanarak ilk siparişte 10$ indirim kazanabilirsiniz. Bilgisayar için kargo genelde 10lbs tutar. Sitesinden hesaplayınca şuan bu 60.75$. Ürünüm yaklaşık 9.2 küsur lbslik bir kutu ile geldi Amerika postama. Tartıdayken fotoğraf atıyorlar orda görünüyor. 9.01 lbs bile olsa o küsurattan dolayı bir üst rakama yuvarlanıyor. yani 10lbs. 10lbs kargo ücreti 60.75$. İndirimle beraber 50.75$ tuttu kargo. Aşağıda bütün sürecimi tarihleriyle veriyorum. Fakat bazı aşamalarda milyonda bir başa gelecek ihtimaller başıma geldi. Bunları yıldızladım ve altına açıklamalarını yazdım. Okumanızı tavsiye ederim. Şimdi gelelim sürecime:

27/01/2021 sipariş verdim.
29/01/2021 newegg ürünü tarihinde kargoya verdi.
02/02/2021 tarihinde amerika postama ürün teslim edildi.*
03/02/2021 tarihinde amerika postama %20 gümrük vergisini ve kargo ücretini 224.55usd olarak ödedim.**
04/02/2021 tarihinde amerika postam ürünü kargoya verdi, tahmini teslimat tarihi 10/02/2021 olarak görünüyor.***
11/02/2021 hala teslimat bekliyorum.
15/02/2021 amerika postam ile tekrar görüştüm. bana ayın 12sinde uçuş olacağına dair mail gelmişti, ona rağmen bugün tekrardan uçuşun bugün olmasını bekliyoruz tarzı açıklama geldi. Sürekli aradığım için sanırım sisteme de takibini eklemişler. 5 şubattan beri jfk hava limanında görünüyor. Demek ki kargo takibi mümkün ama vermiyorlar. Açıkçası şuana kadarki izlenimim hiç olumlu değil.
16/02/2021 ürün Türkiye'ye inmiş, sayımı yapılıyormuş, daha sonra gümrüğe verilecek. Umarım gümrükten bugün çıkıp ups'e teslim edilir.
16/02/2021 "Gönderilerin bir kısmı 16.02.2021 tarihinde Türkiye'ye ulaştı ancak uçağa yüklenemeyen paketlerin bir sonraki uçuş olan 17.02.2021 tarihli uçuş ile Türkiye'ye gönderileceği iletilmiştir. Yaşanan gecikmenin THY'den kaynaklı olduğunu belirtir, bu durum için sizlerden özür dileriz. Detaylı bilgilendirme tarafınıza mail olarak iletilecektir."
17/02/2021 Eksik ürünler Türkiye'ye gelmiş AHL'ye inmiş olarak görünüyor. Teknik olarak bugün gümrüğe girip, çıkıp ups'e verilmesi gerek. Bakalım şimdi ne gelecek başımıza
17/02/2021 Paketim kargoya verildi ve takip kodu görünüyor. Tahmini teslimat yarın öğlen 12'ye kadar. Bakalım ne olacak.
18/02/2021 Ürün bugün dağıtıma çıktı. Gün boyu teslim edilmedi. Mesai bitmeden önce gidip koştur koştur benim almam gerekti. Böyle bir sürece yakışan bir final oldu. Buradan ups kuryelerinin gözlerinden öpüyor, amerika postam sitesiyle olan ilişiğimi bitiriyorum. Takip eden arkadaşlara teşekkürler.  

*arkadaşlar normalde newegg en geç 1 şubatta teslim edilecek şeklinde yazdı. hatta ups takip sitesinde de aynı tarih vardı, kaldı ki ups takip sitesi tahmini gün yazar ve noktası noktasına o günde teslim ederler. Ne geç ne de erken. Fakat o tarihte amerika da inanılmaz bir kar fırtınası yaşandı, bütün iş yerleri kapalı kaldı ve teslim edilemedi. O yüzden bir gün sonra teslim ettiler.

**Amerika postama ürün ilk geldiği zaman tam 280$ gümrük vergisi çıkardılar. O sıra mesai de bitmişti ve yazamadım. Ertesi gün konuştuğumda bana ürünün üstünde fiyat ya da fatura olmadığı için kısa ortalama bir fiyat araştırması yapıp vergiyi öyle yazdıklarını, sipariş ekran görüntüsünü atarsam düzelteceklerini söylediler. Whatsapptan attım ve iki dakika 'da düzeldi. Yalnız bu soruna verdikleri tepkiden anlıyorum ki genelde tüm paketlerde böyle yapılıyor. Paket sahibi müdahale etmeyip direkt ödeme yaparsa da fazla fiyatı kendileri alıyor gibi geldi. Çünkü sürekli olan bir durummuş gibi yaklaştılar soruna. Fakat uğraştırmadan anında düzeltilmesi güzel oldu.

***iki gün önce Amerika postamı aradığımda tekrardan bahtsızlığım yüzüme vurdu. Söylediklerine göre şubat ayı itibariyle THY, New York JFK havalimanındaki deposunu taşımış ve daha tam kapasite olarak çalışmaya başlamamışlar. Ayrıca pek çok uçağının farklı kıtaya görevlendirmeye gitmesi sebebiyle de bir yığılma olmuş. Bu sebeple benim paket daha gelememiş. Daha doğrusu tam olarak belli değil. Şöyle ki Amerika postam TC gümrüğüne "bizim 100 tane malımız gelecek" diye rezerve ederek ürünleri sunuyormuş. Fakat şuan bu 100'ün sadece 50 tanesi Türkiye'ye gelebilmiş, gerisi hala gelecek. Bu 100 tamamlandığı zaman toplu olarak gümrüğe sunulabiliyormuş ancak. Benimki bu grubun içinde fakat gelenler arasında mı kalanlar arasında mı belli değil. Ama her türlü bütün grup gelince gümrüğe sunulacağı için bekliyoruz. 12 Şubatta da son parti uçuşun olacağı söylendi. Eğer öyle olursa pazartesi günü gümrükten çıkar ve salı teslim edilir diye düşünüyorum. Amerika postam defalarca bu durumun ilk defa başlarına geldiğini, daha önce kendileriyle çalışan hiçbir müşterilerinde böyle bir sorun olmadığını söylediler. Artık benim bahtsızlığım mı bilemiyorum ama ilk alışverişim olduğu için geçmişini bilemem. Süreç nasıl ilerleyecek göreceğiz.


Notlar : Öncelikle dediğim gibi Amerika postamdan ilk alışverişim ve yaşadığım tecrübe yukarıda. Bunun haricinde ek olarak iyi ya da kötü gördüğüm bir iki şey var onları paylaşacağım:
-Öncelikle aldığınız ürün amerika postamdan türkiye'ye kargoya verildikten sonra Türkiye gümrüğüne girişi yapılıp, gümrükten çıkınca da ups'ye teslim edilene kadar takip edemiyorsunuz. Tr de ups'ye verilince ancak takip kodu geliyor ve bu çok sinir bozucu bence. En azından kargoya verdikleri uçak uçuş kodunu bile paylaşsalar uçağı takip edebilirdik. Direkt uçuşsa tabii.
-Bu vergi kısmı canımı sıktı. Büyük ihtimal alacağınız her pakete fazladan vergi yazacaklar. Uğraşmanız gerekecek. En azından siteye sipariş ekran görüntüsü tarzında bir upload kısmı koysalar, herkes siparişinin ekran görüntüsünü de yüklese, sonradan uğraşmasak. Çünkü mesai bitmiş oluyor, düzeltilmiyor, sonra hafta başına kadar beklemeceler, boşu boşuna paketin teslimatının uzaması vs. vs.
-Sitenin iletişimi çok iyi. Gerek telefon gerekse de whatsappla yazdığım gibi karşımda muhatap bulabiliyorum. Bu büyük bir artı.

Edit: 15/02 güncellendi.
Edit2: 16/02 güncellendi.
Edit3: Gönderilerin bir kısmı 16.02.2021 tarihinde Türkiye'ye ulaştı ancak uçağa yüklenemeyen paketlerin bir sonraki uçuş olan 17.02.2021 tarihli uçuş ile Türkiye'ye gönderileceği iletilmiştir. Yaşanan gecikmenin THY'den kaynaklı olduğunu belirtir, bu durum için sizlerden özür dileriz. Detaylı bilgilendirme tarafınıza mail olarak iletilecektir. Takip kısmında böyle bir yazı girmişler bugün. Aynı şey geçen hafta da denmişti. 12sinde uçacak uçak 15inde uçuyor, 17sinde yine uçuyor herhalde. Gerçekten mağdur oldum.
Z
4 yıl
[8500TL][AMAZON]MSI GF65 Thin 9SEXR-839 i5-9300H/RTX2060
https://www.amazon.com/gp/product/B08BZRQXXQ/ref=ewc_pr_img_1?smid=ATVPDKIKX0DER&psc=1&ie=UTF8&th=1&utm_source=spydrop

Satıcı amazon. Vergi dahil 8500₺ ye denk geliyor(amazon ödeme sayfasında usd olarak öderseniz.) Özelliklerine göre gayet iyi fiyat. i5-9300h ve rtx 2060 darboğaz oluyor mu diye araştırdım, 16 gb ram de olduğu zaman bariz bir dar boğaz yok. Mutlaka +8gb ram eklenmeli diye düşünüyorum.
Z
4 yıl
Bimden satılan 50₺lik Polosmart PS3 gamepadi kablosuz olarak kullanmak
Arkadaşlar merhaba. Bimde satılan 50₺'lik polosmart ps3 kolunu gördüm bugün. Titreşim özelliği kablosuz çalışması 6-yönlü olması ile tam bir F/P ürünü diyebilirim. gündelik olarak xbox one s kolu kullanıyorum. Performans olarak gerçekten çok geride değil. Kesinlikle tavsiye ederim. Bu kolu pc de kablosuz olarak kullanabilmek için küçük bir video hazırladım. Sorusu olan arkadaşlara yardımcı olabilirim. İyi forumlar dilerim.

Edit: videonun sonunda kolu nasıl kapattığım ile ilgili verdiğim bilgi haricinde, kol belirli bir süre boşta kaldığı zaman otomatik olarak kapanıyor.

Edit2: yeni yöntem eklendi. Çok daha verimli ve sağlıklı çalışıyor.
Videoyu izlemek için tıklayınız
Z
4 yıl
[VİDEO] Pc\u0027ye ek yazılım kurmadan tüm android cihazlardan kablosuz bağlanma[SMB]
Merhabalar arkadaşlar. Türkçe olarak bulunan kaynakların azlığı sebebi ile günlük hayatımı kolaylaştıran teknik konuları paylaşmayı seviyorum. Bu konuda SMB protokolünü kullanarak Bilgisayarınızda bulunan herhangi bir dosyaya ağ üzerinden fakat internet kullanmadan ve internet hızına bağlı kalmadan erişmeyi paylaşacağım. Bu protokolü aktif olarak çok kullanıyorum. Özellikle evimdeki Android TV'de netflixte vs. bulunmayan dizileri izlemek için birebir. TV'nin dahili depolaması da düşük olduğu için her severinde at sil tekrar at ya da pcyi hdmi ile bağla dertleriyle uğraşmak istemiyorum. Ayrıca duştayken telefondan da sürekli bir şeyler izlemeyi severim bu gibi durumlar için birebir. Ek olarak bu protokolü kullanıp dosya aktarımı da yapabilirsiniz. Sadece 2 gereklilik var;

1) Aynı ağa bağlı olmak
2) Telefonunuza SMB protokolünü destekleyen bir dosya yöneticisi yüklemek(Tavsiyem CX dosya yöneticisi, FTP desteği de mevcut, başka bir konuda bunu anlatabilirim.)

Videoda oldukça sadece bir dille açıklayarak anlatmaya çalıştım, yine de sorularınız olursa cevaplamaktan memnun olurum, herkese iyi forumlar


Videoyu izlemek için tıklayınız
Z
4 yıl
[MAĞDURİYET İÇERİR] CPR TEKNİK SERVİS TECRÜBEM
İyi forumlar arkadaşlar. Evlilik sürecinde olan çok yoğun bir abiniz/kardeşinizim. Bu yoğunluk içerisinde eşimin telefonu kırıldı maalesef. Garantisi bitmişti iPhone 7 Plus. Ne yapsak derken geçen haftalarda donanım haberde çarşaf çarşaf reklamlarını gördüğümüz DH ye özel indirimi olan CPR geldi aklıma. Dünyanın en büyük servis ağıymış ya hani. Orijinal parça anlaşması varmış falan. Neyse dedik gidelim. Akasya şubesine gittik, cihazı verdik 1 saat sonra yeni ekran takıldı ödememizi yaptık her şey güzel. Dükkandan çıktığımız gibi bir telefon görüşmesi yaptık o da ne? karşı tarafa ses aşırı boğuk gidiyor kesinlikle anlaşılamıyor. Hemen döndük geri, bir de o gün çok acelemiz var. İşte biz ekran değiştirirken mikrofonun oralarla işlem yapmayız ki tarzı bir açıklama ama saolsun yardımcı oldular, aldılar cihazı geri incelediler yarım saat, tık yok. Neyse dedim gitmemiz gerek, ben bir iki gün denemeye yapayım düzelmezse getireyim geri. Düzelmedi, telefonda görüştüm ücretsiz şarj soketi değişimi yapalım dediler. Önce maaliyetine yapacaklardı ama dedim bizlik bir durum yok ki? neden bir daha ödeme yapmam gerek. Neyse gittik dün soket değişti, orada şarja da taktım bir usb kablosu çıkıyordu pcden sanırım şarj da oluyordu, seste ilk günkü gibi değildi tabi ama yine gidiyor karşıya anlaşılıyor en azından. Çıktık, fakat eve gelince farkettik ki ne yaparsak yapalım şarj aletiyle şarj olmuyor telefon. Koca evde 2 tane orijinal şarj kablo ve başlıkla denedik yok, sadece üzerinde usb girişi olan bir 3'lü priz var, onunla şarj oluyor. Zaten inanılmaz yoğunuz, 1 haftadır akasyanın yollarını gidip geliyoruz sürekli, bugün bir daha görüşeceğim bakalım ne diyecekler. Burayı editlerim, bu sırada anlayan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum, ekran değişiminden sonra ses neden gitmiştir? şarj soketi neden duvar prizinden şarj almıyor da düşük voltaj usbden alıyor? Teşekkür ederim.Konuyu öne çıkarmanızı rica ediyorum, başka arkadaşlar böyle sorun yaşamasın.
Z
4 yıl
[MAĞDURİYET İÇERİR] CPR TEKNİK SERVİS TECRÜBEM
İyi forumlar arkadaşlar. Evlilik sürecinde olan çok yoğun bir abiniz/kardeşinizim. Bu yoğunluk içerisinde eşimin telefonu kırıldı maalesef. Garantisi bitmişti iPhone 7 Plus. Ne yapsak derken geçen haftalarda donanım haberde çarşaf çarşaf reklamlarını gördüğümüz DH ye özel indirimi olan CPR geldi aklıma. Dünyanın en büyük servis ağıymış ya hani. Orijinal parça anlaşması varmış falan. Neyse dedik gidelim. Akasya şubesine gittik, cihazı verdik 1 saat sonra yeni ekran takıldı ödememizi yaptık her şey güzel. Dükkandan çıktığımız gibi bir telefon görüşmesi yaptık o da ne? karşı tarafa ses aşırı boğuk gidiyor kesinlikle anlaşılamıyor. Hemen döndük geri, bir de o gün çok acelemiz var. İşte biz ekran değiştirirken mikrofonun oralarla işlem yapmayız ki tarzı bir açıklama ama saolsun yardımcı oldular, aldılar cihazı geri incelediler yarım saat, tık yok. Neyse dedim gitmemiz gerek, ben bir iki gün denemeye yapayım düzelmezse getireyim geri. Düzelmedi, telefonda görüştüm ücretsiz şarj soketi değişimi yapalım dediler. Önce maaliyetine yapacaklardı ama dedim bizlik bir durum yok ki? neden bir daha ödeme yapmam gerek. Neyse gittik dün soket değişti, orada şarja da taktım bir usb kablosu çıkıyordu pcden sanırım şarj da oluyordu, seste ilk günkü gibi değildi tabi ama yine gidiyor karşıya anlaşılıyor en azından. Çıktık, fakat eve gelince farkettik ki ne yaparsak yapalım şarj aletiyle şarj olmuyor telefon. Koca evde 2 tane orijinal şarj kablo ve başlıkla denedik yok, sadece üzerinde usb girişi olan bir 3'lü priz var, onunla şarj oluyor. Zaten inanılmaz yoğunuz, 1 haftadır akasyanın yollarını gidip geliyoruz sürekli, bugün bir daha görüşeceğim bakalım ne diyecekler. Burayı editlerim, bu sırada anlayan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum, ekran değişiminden sonra ses neden gitmiştir? şarj soketi neden duvar prizinden şarj almıyor da düşük voltaj usbden alıyor? Teşekkür ederim.

EDIT: Şarj soketi tekrar monte edildi. Şarj problemi düzeldi, fakat maalesef ses hala pek iyi değil. Karşı taraf konuşurken ses hala biraz boğuk geliyor diyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.