Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10220
Cevap
1057164
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Chevrolet Captiva - tüm başlıklar - (76. sayfa)
S
13 yıl
Yüzbaşı

ben afyonda ikamet ediyorum. Montajını kendim yaptım. Race chip normal olanı. Bugün doldurdum depoyu 940 km yol şehir içi ve dışı dahil 300tl mazot aldım.ortalama makina 8 gösteriyor.uzun yolda daha da düşüyor.burda petrotürk var 3,48 den alıyorum. Yarın sabah autowaxa bırakıyorum aracı ses izolasyonu için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı

izolasyon yapıldı. Taşlı çakıllı yollardan geçerken takırtılar kayboldu. Dişli yolda rüzgar sesi daha çok hşssedilmeye başladı. Kaputkoruyucu film de yaptırdım. İzolasyon ve film 300+175 tl mal oldu. Dunlop marka lastikler de mi sert acaba michelin goodyear olsa daha mı az ses gelir bilmiyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Binbaşı

Şahin bey izalasyon malzamesi olarak ne kullandılar, nerelere izalaosyon uygulandı , 1 günde aracı söküp izalasyon malzemesini yerleştirip tekrar nasıl topladılar ? Sesteki azalma oranı nedir ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı

7,5 mm lik keçe arada kalacak şekilde üzerine içinde hava boşlukları bulunan lastik örtüye benzer bir malzeme kullanıldı. aracın altına davlumbazlar komple sökülüp altına yapıştırıldı. davlumbaz olmayan yerlerde lastik örtü açıkta kalcak şekilde sabitlendi. sabitlemede vida punto kullanılmadı, tabanda bulunan mevcut deliklere vidalandı. ekstra delik açılmadı pas korozyon meydana gelmesin diye. Çakıllı yollardan gittim özellikle sıçrayan taşların sesleri esikisine nazaran yok dnecek kadar azdı.
motor izolasyonu yapılmadığı için motor sesi daha belirginleşti.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Yüzbaşı

bu sabah küçük bir kaza rski atlattım...hafif virajlı bit yolda sol şeritten giden lavuk, kendi şeridinden çıkarak benim şeride doğru kaydı...uyuyodu herhalde, benim şağ şeritte olduğumu farketmedi...neyse, hafif yüksek kaldırma bir tekerimle çıkıp, bir kaç metre sonra yoluma geri döndüm.

ufak bir sarsıntı ve yalpalama sonrası yoluma devam ettim...bu olayı sedan bir arabayla yaşasaydım araba devrilebilirdi...altı yüksek ve yüksek tekerli aracın avantajını gördüm...eğer bu tür bir araca biniyor olmasaydım muhtemelen kaldırıma çıkmayı göze almayacaktım ve kaza kaçınılmaz olacaktı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
`
13 yıl
Yarbay

öncelikle geçmiş olsun, aynısını 2009 chevrolet aveo hatchback ile yaşadım aynı sekil kaldırıma çıkıp indim cok sükür birsey olmadı bana da fazlasıyla bi sarsılma dışında



S
13 yıl
Yüzbaşı

yardıma ihtiyacım var. Navitech sistem kilitlendi kapanmıyor. Aracı stop ettim yarım saat sonra baktım halen açık ve hiçbir tuş işlemiyor. Aküyü bitirecek yoksa.....



S
13 yıl
Yüzbaşı

geceniz mübarek olsun. Allah hepimizi affetsin kaza bela göstermesin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı

tüm arkadaşların bayramını kutlar, nice sağlıklı,mutlu bayramlar dilerim. bayramda yola çıkacak arkadaşlar lütfen sevdiklerinizi düşünün ve kurallara uygun, ve sakin kullanın.



S
13 yıl
Yüzbaşı

zafer ve ramazan bayramlarımız kutlu olsun kazasız günler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
13 yıl
Yüzbaşı

bayram vesilesi ile şehir dışı yolculuk yaptım bir miktar...şehir içi 10 lt yol bilgisayarı, gerçek tüketim 12-13 arası iken...şehirler arasında 8 lt yol bilgisayarı, gerçek tüketim 10 lt civarı çıktı....üstelik 100-120 arası gidiş, 120-140 arası dönüşte tüketim hemen hemen aynı çıktı.

bu arada şehirler arası yolculukta araçta 5 yetişkin, 2 çocuk vardı...bu da tüketimi arttırmıştır bir miktar.

benim ilgimi çeken..sanki araç yol yaptıkça tüketim arttı bir miktar...şu an 8 bine yakklaştı....5 binden önce daha azdı tüketim.

bir de araca power box taktırmıştım...o da tüketimi bir miktar arttırdı gibi...belki setting leri değiştirince düzelir bir miktar...eğer biraz daha uğraşıp bir ilerleme sağlayamazsak çıkarttırım araçtan...isim vererek de olumsuz fikirlerimi ifade ederim...(performans artışı konusunda sorun yok, ama ben %10 kadar yakıt tasarrufu olayı için daha çok takmıştım...aynı kalsa bile razıyım, ama artışa tahammülüm yok.)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
13 yıl
Binbaşı

Aracın gücünü ve torkunu artıran bir şeyin tüketimi azaltması bana pek mantıklı gelmiyor.

Uzun yolda 120 km/sa hıza çıkıp tork konvertörü kilitlenince biraz daha az yakıyor. Yol şartları uygunsa deneyin tabii.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

Aracın gücünü ve torkunu artıran bir şeyin tüketimi azaltması bana pek mantıklı gelmiyor.

Uzun yolda 120 km/sa hıza çıkıp tork konvertörü kilitlenince biraz daha az yakıyor. Yol şartları uygunsa deneyin tabii.


kesinlikle haklısınız size katılıyorum. bayramda ankara-istanbul arası ortalama sürat cc ile 125-130km arası kullandım , ve istanbul'a vardığımda yol bilgisayarı 6.8 lt gösteriyordu, %10 eksik ölçtüğünü hesaba katarsak gerçekte 7,5 lt tüketmişimdir. daha düşük süratler kullandığımda daha fazla sarfiyat oluyordu. birde belirtmek istediğim konu şu. uzun yolda giderken biraz dikleşen bir yokuşta araç sürati muhafaza etmek için vites küçüktüp devir yükseltiyor. ben devir yükseltmesine müsade etmeden cc den çıkıp manuel gazla devri 2100-2200 aralığında tutmaya çalışarak, araç düz yola çıkana kadar süratin bir miktar düşmesine izin verecek tarzda kullanıyorum. sanırım sarfiyatın az olmasında bununda katkısı var.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
13 yıl
Yüzbaşı

daha önce bahsetmiştim...yol bilgisayarı yazılımı güncelletmiştim...gerçek tüketim ile yb de gözüken değer arasındaki fark çok fazla diye...güncellme sonrası değişen bir şey olmadı...yb de 8,2 gözüken değer, gerçekte 11 civarı çıktı...fark daha önce %20 idi...şimdi %30 olmuş sanki...düzelsin derken daha da kötüleşmiş.

aracın tüketim değerlerinin zamanla arttığı konusunda şüphem kalmadı...en azından benim aracımda böyle...15 bin bakımına kadar kötüleşme biraz daha artar..bakım snrası iyileşip, normale yaklaşır sanırım...hava filtresi değişimi, vs tüketimi olumlu etkiliyor diye biliyorum.



İ
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: airporter
birde belirtmek istediğim konu şu. uzun yolda giderken biraz dikleşen bir yokuşta araç sürati muhafaza etmek için vites küçüktüp devir yükseltiyor. ben devir yükseltmesine müsade etmeden cc den çıkıp manuel gazla devri 2100-2200 aralığında tutmaya çalışarak, araç düz yola çıkana kadar süratin bir miktar düşmesine izin verecek tarzda kullanıyorum. sanırım sarfiyatın az olmasında bununda katkısı var.


Ben de aynı şeyi yapıyorum. Yokuş başlayıp devir artınca cruise controlden çıkıp deviri sabit tutarak yavaşlıyorum ve yokuşu bitiriyorum. Sonra tekrar 120. Uzun yolda meşgale oluyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar sigara kül tablası yerinden dolayı çok kullanışlı değil, vitesin önündeki normal kül tablası yerine sığacak kül tablası bulabilen varmı?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
13 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: airporter

arkadaşlar sigara kül tablası yerinden dolayı çok kullanışlı değil, vitesin önündeki normal kül tablası yerine sığacak kül tablası bulabilen varmı?


Hocam, arabada sigara icmeyerek cozum yapabilirsin



M
13 yıl
Er

Bu forum sayesinde Captiva aldım ve ben de görüşlerimi paylaşmak istedim. Belki bu aracı almayı düşünen arkadaşlara bir yardımım dokunur.

1- Aracım ile yaklaşık 3 ayda 12.000 km yol yaptım. 100km de Ortalama yakıt tüketimim 9.4 litre.
2-Aracı İzmir EGEM den almıştım. İnci Beyaz. 76.000 TL ye bırakmışlardı. Ben de 2.000 TL fark ödeyerek Cyclone Multimedya-Navigasyon sistemi taktırdım ve boya koruma ve koltuk koruma yaptırdım. Korumaları bilmem ama Entegre navigasyon arabanın çehresini olumlu yönde çok değiştiriyor. Şiddetle tavsiye ederim.
3-Standart arka koltukları yatık pozisyonunda kullanıyorum. koltuğa kim oturuyorsa rahatlık ve ferahlık ile ilgili metiyeler düzüyor :)
4-Arabanın paspasları kirletilmek için fazla şık ve güzel. içim el vermedi Modacar.com.tr sitesinden Captiva bej paspas sipariş ettim. Çook vasat 55 TL de az para değil.http://www.modacar.com.tr/urun/modacar-chevrolet-captiva-bej-ozel-paspas-seti-parlatici-hediyeli-38d076.aspx
5-Bagajda aynı şekilde herhangi bir koruyucusu yoktu. o hali ile bana çok dayanmayacağı kararına vardım ve yine modacar.com.tr sitedinden muhteşem bir bagaj paspası satın aldım. bagajın içini tamamen kaplıyor ve birşey bile dökülse derin bir yapsı olduğundna kolayca temizlenebiliyor.http://www.modacar.com.tr/urun/modacar-m-flex-bej-chevrolet-captiva-bagaj-havuzu-85g012.aspx

Bunların haricinde rahatsız olduğum bir kaç şey de oldu.!!! Sürücü koltuğu sırtlığında hafif bir gıcırtı hissi duyuyorum. 15.000 bakımında göstereceğim. bunu yaşayan var mı bilmiyorum.
!!! Övgü ile bahsetmiş olduğum Cyclone multimedya-navigasyon cihazı bir kez tamamen kapandı ve açılmadı. garanti kapsamında yenisi ile değiştirildi.
- Dün fark ettiğim bir detay kafamı karıştırdı. bu konuda kullanan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. aracın havasını kontrol etmek istedim. sol kapının içinde hava basınçlarını gösteren bir etiket var. bu etikette araçta yük az ise 30psi yük çok ise 33psi yazıyor. ben 2 benzin istasyonunda farklı hava pompaları ile ölçüm yaptım ve ön 40 psi basıç olduğunu gördüm. hangisi doğru acaba?


tüm üyelere kazasız belasız yolculuklar dilerim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
13 yıl
Yarbay

@maksectun45 hayirli olsun araciniz :)

bende yarin racechipi takip gene denicem


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
13 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: maksectun45

aracın havasını kontrol etmek istedim. sol kapının içinde hava basınçlarını gösteren bir etiket var. bu etikette araçta yük az ise 30psi yük çok ise 33psi yazıyor. ben 2 benzin istasyonunda farklı hava pompaları ile ölçüm yaptım ve ön 40 psi basıç olduğunu gördüm. hangisi doğru acaba?


tüm üyelere kazasız belasız yolculuklar dilerim.


etikette yazanlar doğru, anlaşılan sizin aracın lastiklerine olması gerekenden çok fazla hava basmışlar, acilen lastik havalarını olması gereken basınca indirin, böyle kullanmak hem tehlikeli hemde süspansiyon falan yapamaz araç, zıp zıp zıplar ve yol tutuşuda ciddi biçimde azalır gereğinden yüksek lastik hava basıncıyla.