Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
71
Cevap
2427
Tıklama
11
Öne Çıkarma
Cevap: ChatGPT patronu kovuldu, eleştiriler büyük (4. sayfa)
D
8 ay
Binbaşı

senin Hangi mezhebten olduğunu merak ediyorum ...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
8 ay
Yarbay

Ben müslümanim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
D
8 ay
Binbaşı

Ben sana hangi dinden olduğunu değil, hangi mezhebe tabii olduğunu sordum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
8 ay
Yarbay

Nedir kardeş siz tarikatçılardaki bu mezhep takintisi?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
D
8 ay
Binbaşı

Asıl senin mezhebini açıklamamaktaki korkun nedir, onu anlamadım ben. Niye korkuyor, niye çekiniyorsun?. Ya bir mezhebe tabisindir ya da mezhepsizsin tekisindir. Mert olup açıkla işte.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
8 ay
Yarbay

Korku yok kardeş senin takintini anlayamiyorum. Hanbeliyim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
D
8 ay
Binbaşı

Hadis-i şerifte; (Âlimler, Peygamberlerin vârisleridir) buyuruldu.

Bu büyükler kendileri bir din kurmadılar, kendi düşüncelerini, yorumlarını insanlara anlatmadılar, sen bunlara itibar ettiğinde ne dinden çıkarsın, ne de başka bir dinin mensubu olursun; bunların mürşitleri taa silsile yoluyla Peygamber Efendimize " Aleyhisselam" gider, yani bunlara uyan Peygamber Efendimize " Aleyhisselam uymuş olur.

 Ehl-i sünnet âlimleri çok yüksek insanlardır. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Âlim, Allahü teâlânın güvendiği zâttır.) [Deylemi]

(Âlimlere tâbi olun! Onlar, dünyanın ışığıdır.) [Deylemi]

(Âlimler [ebedi saadet yolunu gösteren] birer kılavuzdur, rehberdir.) [İ.Neccar]

(Âlimin, insanlara üstünlüğü, Peygamberin ümmetine üstünlüğü gibidir.) [Hatib]




Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
8 ay
Yarbay

Yok kardeş zaten sorun esasen sizde. Kendisini Allah ilan eden veya Allah ile yekvücut olabileceğini düşünen manyaklar dışındakilerin çoğunun sizler tarafından "uçurulduğunu" düşünüyorum ben. Tabii günümüzde müritlerinin kalplerinden geçeni bildiğini iddia eden (veya ettiren), aktif olarak ruhbanlık yapan Allah ile insanlar arasında tam olarak yahudi hahamlarının yaptıklarını düşündükleri tarzda aracılık yaptığını düşünen (İslam dininde ruhbanlık yoktur ve bu çok önemli bir konudur), ceplerinde milleti cennete sokacağını söyleyen falan kişiler var ve sizler bu kişilerin etrafına toplanıp onlardan hap olarak bilgi yutuyorsunuz. Tam olarak bu yüzden yaratmak fiilinin mecaz kullanımına bile küfür diyen sen iki A4 kağıdı dolduracak kadar post yazıyorsun kendine Allah diyen adamı savunmak için. Adam ciddi ciddi ha şa "enel Hak" diyor sen ve senin gibi insanlar bunları savunuyorsunuz.

Şimdi senin tarikat ağızlarınla konuşmuyorum diye beni bilgisiz zannediyorsun sen ya, bak sana itikadınızın nerelerden gelme olduğunu anlatayım ben:

Bu vahdet-i vücut, evrenin Allah'ın cisminden parça olması falan gibi zırvalıkları gnostiklerden aldınız. Allah Kur'an'ı indirmeden önce hristiyanlar arasında aynı sizinkilerin sayıkladığı bu yaveleri sayıklayan manyaklar vardı. Spekülatif teoloji deniyor buna. Hadi onların kitapları ortada yok adamların dinlerine kaynaklık edecek bir sabit yazılı kaynağı yok ama bizim var, ama işte bazı insanlara yetmiyor Allah'ın indirdiği ve Peygamberin söylediği. Tabii daha gerisi de var antik yunana gidiyor konu, hermetikler var orada da. Açıp okusan hermesçilerle gnostiklerin seninkilere ne kadar yakın itikatları olduğunu göreceksin.

Bu rabıta saçmalığını da hindulardan aldınız. Şeyhlerle müritler arasında olması gerektiği söylenen ilişkinin aynısı gurularla onların müritleri arasında var mesela. Harfi harfine aynı.

Bu çile çekme falan olayına girersek çıkamayacağız ama o da katolik keşişlerden. Kesmemiş bazı insanları İslam dininin ölçülü hayatı, yetmez demiş, bu din çok kolay benim dinim zor olmalı ben aç kalmalıyım bütün dünya zevklerinden mahrum kalmalıyım demiş.

Bu hadislerde bahsedilen alim, güzel kardeşim, şeyh bilmemkim efendi "hazretleri" değil. Bu alimler mesela Ebu Hanife, Malik ibn Enes, Ahmed ibn Hanbel gibi adamlar. Siz tutuyorsunuz bu hadisleri rabıta denen islam dışı ve islam karşıtı uygulamaya bağlıyorsunuz. Bir mevlevi dedesinin ismini vermiş annem ve babam bana, bu işlerin içinden geliyorum ben, ciğerinizi biliyorum o yüzden.

Şimdi isterdim ki sana maturudiliğin spekülatif teolojiye imkan veriyor olması konusunu anlatabileyim, anlatamam ama. Benim sana iman, tevhid, küfür, şirk gibi temel kavramları anlatmam lazım çünkü öncelikle. Resmen bana uzun uzun Allah olduğunu iddia eden bir adamı savundun sen hem de yaratmak fiilinin mecazlı kullanımını küfür olarak görmenden başlamış bir münazara içerisinde yaptın bunu. Kendine dışarıdan bakabilmeni çok isterdim.

Ne yazık ki senin öğrenmeye niyetin yok çünkü içerisinde yetiştiğin tarikatin hap gibi yutturduğu saçmalıkları din zannediyorsun. Bir internet sitesini güvenilir kaynak olarak bellemişsin oradan alıp alıp yapıştırıyorsun bana. Ben sana hiçbir şey yapıştırmadım bak şu ana kadar Kur'an ayeti çevirileri falan hariç. Senin kendine ait herhangi bir anlayışın yok. Allah sana o beyni kullan diye verdi şeyhinin ağzından çıkan şeyleri tekrarla diye değil. Kur'an bir bulmaca kitabı değildir. Allah sen Kur'an'ı anla diye rasulüne indirdi. Anlamak için düşünmek gerekiyor kardeş. Düşünmen lazım. Ama işte öyle bir şey olmayacak. Sen gene dönüp dolaşıp bilmemkim hazretlerinden iyi mi bileceğim diyeceksin. Bana onu dersin, kendine de dersin de Münker'le Nekir o cevabı yer mi, onu düşünmen lazım.

Şimdi sen çeşit çeşit döndürüp dolaştıracaksın bu söylediklerimi. Benim hiçbir İslam alimiyle sıkıntım yok. Benim ha şa Allah olduğunu iddia eden, Allah'la ha şa yekvücut olabileceğini iddia eden, Allah'ın cisminden bir parça olduğunu iddia eden, yahudi hahamları gibi Allah ile kulları arasında ruhbanlık yapmaya çalışan, Allah rasulünün statüsünden memnun olmayıp onu ha şa tanrılaştıran, yeni ibadetler, yeni dini bayramlar icat eden (icat eden dedim bak, senin kafana göre ha şa "ben Allah'ım" demek küfür değilken yaratmak icat etmek gibi fiilleri mecazlı kullanmak küfür), her gün onlarca kez okuduğu Fatiha suresinin beşinci ayeti yokmuş gibi davranıp insanlara dua eden insanlarla sıkıntım var. Gerçek İslam alimlerinin hepsinden Allah razı olsun, firdevs cennetinde onlara saraylar versin. Bak mesela müthiş derecede şişirilmiş bir mevlevi dedesi var, bu adam bir gün tökezlemiş, ya Ali medet diye Ali ibn ebu Talip'e dua etmiş ve bir anda düştüğü çukurdan mı çıkmış neymiş, bir de bunu başka insanlara anlatıyor o kadar kopmuş İslamdan.

Diyemez kardeş. Hiçbir insan, hiçbir şart altında enel Hak diyemez. İşte bak bunu diyemez bunun mecazı olmaz. Evlenmenin, boşanmanın ve dinden çıkmanın şakası yoktur.

Doğruyu Allah bilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
8 ay
Binbaşı

Ehl- Sünnet alimleri sözkonusu durumla ilgili gerekli açıklamaları yapmışlar; inanıp inanmamak senin paşa gönlüne kalmış bir hadisedir. Senin aklın o işlere ermez, anlamaz, o yüzden inanmaktan başka çaren yoktur. Aklına tabi olduğunda böyle birşey olamaz der ve bu büyüklerin sözlerine itibar etmezsin.

Elbetteki bu siteden alıntı yapacağım; senin gibi kendi kafama göre konuşmak yerine Ehl-i Sünnet alimlerinin kitaplarından nakli esas alan, Ehl-i Sünneti savunan bu siteden nakletmeye de devam edeceğim.

Hangi sitelerde geziyorsun, hangi sularda yüzüyorsun, hangi şeytanın müridisin bilmiyorum ancak senin kafanı feci şekilde bulandırıp beynini de yıkamışlar. Abuk sabuk şeylerin İslam ile benzerlikleri olduğunu iddia ediyor, adeta saçmalıyorsun. Sanki islam düşmanıymış gibi klavyenden resmen zehir akıyor, bu yazdıkların müslümanlığa yakışmıyor. Çok şükür en azından mezhebleri inkar etmiyor, onlara bir kulp bulamıyorsun ve Hanbeli mezhebindenmişsin. Hangi kitapları okuyorsan derhal terketmeni ve Ehl-i Sünnet alimlerinin yazmış olduğu kitapları okumanı tavsiye ederim.

Yaratmak konusunda seni bilgilendirdim, bu saatten sonra tercih sana kalmış: istediğin şekilde kullanıp tevbe etmeden son nefesini verdiğinde hakikatı göreceksin. Ahırette de, " bilmiyordum, bu konuda uyarılmadım. bilseydim ve beni uyarsalardı, asla bu kelimeyi mahluklar için kullanmazdım" gibi bir mazerete de öne süremeyeceksin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
8 ay
Yarbay

"Abuk sabuk şeylerin İslam ile benzerlikleri olduğunu iddia ediyor, adeta saçmalıyorsun."

O abuk sabuk şeylerin benzediği şeyin İslam olmadığını anlatmaya çalışıyorum kardeş. Sen onları islam zannediyorsun. Şimdi sen yapmazsın da girip araştırsan mesela gnostiklerle kendi itikadının temiz %60 örtüştüğünü göreceksin. Bu yazdıklarım esas müslümanlığa yakışıyor kardeş. İslam tevhid dinidir çünkü.

Kur'an ortada sünnet ortada bir sürü güzel çeviri var aç oku diyeceğim ama senin gibi tipler arasında meal okumanın insanı dinden bile çıkarabileceğine dair bir inanış var. Sen de öyle düşünüyorsan şaşırmam.

İslam dini Allah'ın dinidir kardeş. Ehli sünnet alimlerinin veya senin şeyhinin dini değildir. Allah kitap indirmiştir, rasulünün hadisleri vardır. Oku kardeş. Dinin kaynağı onlardır, bilmemkim efendi "hazretlerinin" bilmemne kitabı değildir.

Sizinkilere ne zaman yaptıkları şeylerin İslam diniyle alakası olmadığını söylesem cevap hep "biz büyüklerimizden/alimlerden/babalarımızdan böyle gördük sen onlardan iyi mi bileceksin" şeklinde oluyor. Şuara 74'ün bir çevirisini oku kardeş. Aslında 70 ile 82 arasını okusan, hatta Kur'an'ın tamamının bir çevirisini okusan çok faydalı olacak ama en azından Şuara 74'ü oku, çok önemli bir ders var orada.

Doğruyu Allah bilir.



A
8 ay
Yarbay

Bu arada inanamayacaksın, ben bunların tamamını kendim araştırarak öğrendim. Beynimi yıkamışlar falan diyorsun ya, kimse bana bir şey anlatmadı. Çünkü bilgi hap değildir öyle hazır yutasın, yuttuğun zaman işte yaratmak fiilini mecazlı kullanmanın küfür olduğunu söylerken Allah olduğunu iddia etmekte bir sıkıntı olmadığını söyleyebilecek kadar saçmalayabiliyorsun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
D
8 ay
Binbaşı

"Bu arada inanamayacaksın, ben bunların tamamını kendim araştırarak öğrendim. Beynimi yıkamışlar falan diyorsun ya, kimse bana bir şey anlatmadı."

Anlatmasına gerek yok. Kendi icra ettiğin araştırmada, meşgul olduğun kaynaklarının bozuk olduğu çok net anlaşılıyor. Beynini yıkayan kaynaklar, aradan tüm islam alimlerini çıkar ve onları yok say diyor sana. Kur'an-ı Kerim mealini ve hadisleri okuyarak dinini öğren diyor.

Bunların dışındakilere itibar etme diyor ama ana dili arapça olan milyonlarca kişinin neden hala cahil olduğunu ve neden Kur'an-ı Kerim'i anlayamadıklarının cevabını ise sana veremiyor...

Nice hadisleri dahi anlayamayan veya yanlış anlayan müslümanların, Kur'an-ı Kerim'İ nasıl doğru anlayacaklarının cevabını sana veremedikleri gibi...

Kaynağını değiştir ve Allahü teala sana hidayet nasip etsin diyerek son sözümü söylüyorum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
8 ay
Yarbay

Ya kardeş nusayrilerin bir bolumu de musluman oldugunu iddia ediyor ana dilleri arapça. Durziler var onlar da muslumanlik iddiasinda. Ana dili arapça hariciler de var bak.
Anadili arapça turbeperestler şeyhperestler de var dolayisiyla. Nasip işi bu iş.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @dekareme
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.