Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
58
Cevap
1936
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Casper’ın ilk yerli üretim telefonu VIA F20 satışa çıktı (2. sayfa)
M
5 yıl
Binbaşı

yazılımı yapmıyorsun, donanımı yapmıyorsun ve bu yerli oluyorsa kusura bakma biraz önce bilgisayar yaptım bende.ekran kartının çıkarıp taktım, windows da kurdum.sonuçta windows ben yazacak değilim değilmi kurdum ve ben yapmış oldum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Schtroumpf Grognon
E
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Çinli akıllı telefon şirketlerinin ülkemizde üretim yapmak için çalışmaları devam ederken Casper markası ilk kez yerli olarak ürettiği VIA F20 modelini satışa sunuyor.



Casper VIA F20 özellikleri ve fiyatı



Casper VIA F20 modelinde 6.55 inçlik IPS LCD ekran 1600x720 piksel çözünürlük sunuyor. Nokta çentikli ekran ile çerçevesiz bir görünüm elde edilirken 440 nit parlaklık değerine ulaşılıyor. Parmak izi okuyucu ise arka kısma entegre edilmiş.



Ayrıca Bkz.Oscar 2021 adayları açıklandı



4+4 adet Cortex-A53 çekirdekli Helio P35 yonga setinin güç verdiği telefonda 4GB RAM ve 128GB depolama kapasitesine yer verilmiş. 5000mAh kapasiteli batarya USB Tip-C üzerinden 18W hızlı şarj sunuyor.



Arka kısımda 48MP çözünürlüğünde ana sensör, 5MP çözünürlüğünde ultra geniş sensör ve 2MP çözünürlüğünde makro ile derinlik sensörleri yer alıyor. Ön kamera ise 8MP çözünürlüğünde. Yapay zeka ile kamera paketi güçlendirilmiş. Casper VIA F20 için 2699TL fiyat etiketi mevcut.




Kaynak:https://www.casper.com.tr/telefon/via-f20

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

Z
5 yıl
Yüzbaşı

1600x720 piksel ekran p35 işlemci ve 2700 lira. Şaka yapıyor olmalılar. Hedef 1000 falansa illaki bulurlar iteleyecek bu işten anlamayan bir kesim.




S
5 yıl
Yarbay

İşlemcisi en basitinden MTK.
Böyle işlerde dizaynın çok farklı aşamaları vardır. Herhangi bir aşamada faaliyet gösterirsen orasına yerli demen yanlış olmaz.
Arm mimari,
Snapdragon işlemci
Snapdragon işlemcinin dökümünü yapan fabrika
İşlemciyi kullanarak telefon üreten firma
En basitinden bazı aşamaları verdim. Ara basamaklar veya farklı alanlara özgü başka maddeler de mevcut. VLSI Dizayn konularıyla ilgilenirseniz daha detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz. Şu saydığım maddelerin hepsini tek başına üstlenen yok ki üstlenmek de ahmaklıktır. En basitinden elektronik devrelerde kullanılan kapasitör, direnç gibi smt parçaların üretimi yaygın olarak Samsung tarafından yapılıyor. O zaman hepsi Kore malı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 19 Mart 2021; 12:33:24 >

Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melo1903 , @mustafacoban
M
5 yıl
Binbaşı

klavyeden yazarken insanlar pcb ,anakart yolları ile elektronik parçalar felan fıstık yazarak bak ben biliyorum sen anlamıyorsun kafanda karışsın diye yazarlar.Bu insanlar iki lehim yapmış, lise Perhidrol ile pcb yapmış bu işlerekendilerini hakım görürler.Tabi karşısındakini de bu seviyede hatta bunu bilmeyen biri sanırlar.Malesef karşısındaki kendi ürünleri için pcb üretim tesisi olan yerlerde çalışmış, pcb çiziminden ,asit banyolarına, mikro devrelerine kadar bulunmuş, mesleği ve eğitimi elektronik olan biriyle yazıştığını bilmesi zor.

konumuza gerilirse her türk firmasından bahsetmiyorum ki burada Bayraktar gibi %100 yerli diyebileceğimiz gurumuz var bunlar dışındaki özellikle telefon ürettiğini söyleyen ve bunları şakşaklayanlara söylüyorum;

sen gidip yurt dışındaki bir markanın üzerine ismini vurmakla yada bir baz model alıp iki değişilik yapıp ben yüzde yüz yerli üretim yaptım demekle ancak kendi ve bunları şak şaklayanları inandırabilirsin

hadi herşeye ok diyeceğim bana şu üretimde diğerlerinde yok bak biz bunu yaptık dedirten birşey göstersin biri.kimi damla ekran yapıyor ,kimi gamer telefon, kimi de katlanır ekran geliştiriyor.üretim ok, yerli ok ama ikisi birleşince ve olaya bakınca cidden komik kalıyor.ama düşünüyorum da bende olsam böyle yapardımışım sonuçta inanan çıkıyormuş



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Schtroumpf Grognon
M
5 yıl
Binbaşı

aslında bakıyorum çok haklı olduğunu görüyorum.Devlet sana da diploma vermiş sonuçta değil mi? bunlara yerli demiş yabancı demiş ne olacak.
tecrubeli olduğumu düşünerek sıkışan kişilerde cevap olarak hakaret, benim diplomam var , işteki kimliğim şu gibi cümlelere alışığım ben.aslında ilk cevapta bekliyordum geçte olsa normal beklentimi boşa çıkartmadın:)

ee mezunu bir dizayn mühendisi offf ne havalı .Keşke Elektrik Elektronik mezunu, tasarım mühendisi olarak çalışan yazabilseydin ama olmuyor değil mi yani zorlasan bile bu kadar:)

sanırım sende bu savunduğun tarz işler yapıyorsun.Unutmadan ben ve birlikte çalıştığım takım arkadaşlarım bu şekilde çalışmıyoruz .ufak parıltı varsa eğitimimi, mesleğimi ve çalıştığım iş kolunu tahmin edebilirsin yazmama gerek yok.parıltı yoksa uslu bir çocuk olursan belki şirinleri görebilirsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Schtroumpf Grognon
S
5 yıl
Yarbay

Samsung Galaxy A12 de daha ucuz.
Samsung Galaxy A12 64 GB Fiyatı ve Özellikleri | Turkcell
Sanırım ülkeye destek için biraz daha ödemek gerekiyor




Bu mesajda bahsedilenler: @neronidas
M
5 yıl
Yarbay

Yerli yerli, tipki TOGG denen araba gibi yerli... aya gitmeye hazir olan Turk uzay endustrisi gibi sert inis yapmaya hazir bir telefon. Yerli ve Milli. Inanin cocuklar.



C
5 yıl
Yarbay

bu doktrin ile dünyada hiç bir üretim o ülkenin malı olmuyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melo1903
M
5 yıl
Yarbay

Allah aşkına şark kafasıyla iş yapan yerliler bişey üretmesin,ulan insanları mal yerine koyuyorlar ayıptır ya...



İ
5 yıl
Yarbay

Nerede üretilmiş?




G
5 yıl
Yüzbaşı

Samsung Galaxy A31 128 GB 2500 tl
Poco M3 64 GB 2500
Redmi Note 8 Pro 2560
Realme 7 64 GB 2580
Oppo A73 4/128Gb 2580
Xiaomi Mi 8 Lite 64 GB 2599

varken bu telefona o parayı verene yazık




B
4 yıl
Yarbay

ARGE çalışması yapmadan vede kendine has telnolojini üretmeden

İnternet tabiri ile " Kes kopyala yapıştır " yaparak yerli üretim olmuyor maalesef..!



A
5 yıl
Teğmen

Vergi avantajı olucak mı ?



D
5 yıl
Yarbay

Helio p35 nedor arkadas yerli uretimmis uretme yahu çöp.telefonunu ben sirf yerli diye almak zorundamiyim adam gibi urrtim yap alalim yerli diye nedir helio p35




A
5 yıl
Teğmen

Maalesef Casper uzak durulması gereken bir marka. Özellikle bilgisayar ürünlerinde destek SIFIR. Her şey satıncaya kadar.
Casper ==> SAT-UNUT.




S
5 yıl
Yarbay

donanımı yapmıyorsun derken? pcb dizaynı telefona özgü olmak zorundadır ki parcalar ona uysun. lego degil bu sonucta. ekran kartını cıkarıp taktıgın anakartın baglantı yollarını sen tasarladıysan sen yapmıssındır. yapmadım anakartı da hazır aldım diyorsan bos yapma. pcbnin uzerıne yabancı islemciyi takınca "yerlilik" bozulmuyor çünkü adam onu ürettiğini söylemiyor zaten. yazılım desen hepsi android zaten. rakip os mu tasarlansın?
sana ben direkt asamaları soyledım sen gibi bir tarafımla sallamadım. yerli üretim demek başka türk malı demek başka önce kavramları öğrenin öyle gelin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustafacoban