Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
3818
Tıklama
0
Öne Çıkarma
c# oyun programlama
K
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar
http://www.oyunlar1.com/games.php?flash=6263
Linkteki flash oyunu c#'ta nasıl yazabilirim nasıl bir yol izleyebilirim, Önerileriniz nelerdir?



S
13 yıl
Yüzbaşı

Multi-dimensional array kullanabilirsin. Kutuyu yatay kaydırınca sütun, dikey kaydırınca satır atlayacak ve görüntüyü orada verecek. Zaten dikkat ettiysen kutuların hareketleri smooth geçiş değil, basit gui mantığıyla. GUI biliyorsan çok zorlanmadan yazarsın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dediğiniz gibi düşündüm 16 farklı buton olacak satır ve sutun ayarlamasını yapacak fakat o diziyi arayüzde nasıl yansıtabileceğimi bilmiyorum okulda c++ öğrenip üstüne bizim kendimiz bir şekilde c# öğrenip ödev yapmamız istendiğinden biraz daha yardıma ihtiyacım var :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
13 yıl
Binbaşı

XNS ti sanırm. C#da oyun için. bir bakıver

kolay gelsin


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
13 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Xna'dan bahsediyorsunuz sanırım fakat onun için xna framework gerekmekte uygulamaların çalışması için ve daha gelişmiş 3 boyutlu oyunlarda kullanılıyor anladığım kadarı ile bana daha basit birşey lazım sonucta tek yapacağım oyundaki gibi kutuları hareket ettirmek ve hamle sayısı takip etmek olacak ve aynı şekil olduğunda messagebox ile bildirip oyunu durdurmak olacak.Bunun dışında bunları yapabilirsem ek olarak dosya olarak hamle sayılarını kaydetmek ve müzik eklemek olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
12 yıl
Binbaşı

xna c# üzerine kurulup 2d ve 3d oyun yapılabiliyor. 2d örenkleri bulabilirsiniz ama 3 boyutları sadece video olarak belkı:D



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.