Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1815
Cevap
344035
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: bulaşık makinası deterjanları(pril,calgon vs)deneyimleriniz (83. sayfa)
E
4 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar makinenın tuzu bıtınce hepsi kirli cıkıyor.doldurdumdum tuzu hangi toz,sıvı,tablet hengi marka olursa olsun maşallah yıkıyor benım bakine.ama 70 derecede yıkıyoruz hep.bimden tablet aldım yenı onu kullanıyoruz şimdi soruyorum eşime nasıl diye.pahalı almaya gerek yok temiz cıkıyor bulaşıklar diye.



E
4 yıl
Yüzbaşı

Geçen sefer kullandım. Fena değildi ama orta kısmındaki yuvarlak yer bazen tam erimiyordu. İşimdi Quantum Ultimate kullanıyorum, biraz daha iyi temizliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @-YucukluSucurtam-
S
4 yıl
Onbaşı

Bu tabletlerin uzun süre saklanması bozulmaya veya kalite düşüşüne neden olur mu ?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

O
4 yıl
Binbaşı

O
4 yıl
Teğmen

İyi diye ayırt edemiyorsunuz hiçbirini azıcık prili koy bas tuşa yıkasın eskiden parlatıcı mı vardı tuz mu vardı.

6 senelik siemens bulaşık makinası aşırı kireçli sudan arıza verdi servis geldi yaptı gitti 1 hafta sonra yine geldi makine sapıttı bir çalışıyor bir çalışmıyor neyse iyiki 7 yıl garanti yapmışız başladık makinenin programlarını denmeye....
Hangi deterjan finish quantum, fairy platinium, pril, ...... hangisi hoşumuza giderse (mintax, zarttax, zurttaxda bunlara dahil ) camlarımızın çizilip çizlmediğini sordu dedim bardak bu çizilir imalat teknolojilerine bağlı yanı biraz fenbilgisi almış insan veya kimya, kimyasalların metaller , camlar,.... üzerinde aşınma yarattığını herkes bilir. Programları denerkende başladık sohbete makina çizilme konusunda su kireçlidir çizer, aşırı metal içerir çizer, deterjan aşındırır veli gelir çizer... yani deterjanlar çizebilir, su çizebilir, ........ şu olmaz değil bütün hepsinde aynı dert o yüzden reklama çok para vermeyin derim. Özellikle söylüyorum FINISH QUANTUM aldım gecen 3 paket ne diyor herşeyi ben yaparım diyor ama arkasını çevirin beni tuzla kullan parlatıcıyla kullan yok daha neler hem sana para bayılayım hemde ekstra masraf.

Servisdeki arkadaşda aynı şeyi söyledi gelip finishci abiler ablalar bunları zorla ürünümüzü önerin REKLAM yapın çizmiyor diyin Servisci arkadaşda birine öneriyor sonuç malum çizikler hemen olmasa da 3 ay içinde aynı çizikler müşteri arıyor veriyor odunu servisciye o gündür önermiyorum dedi.

Biz büyük binalara cephe işi yapıyoruz camlar parlasın diye sirke ile temizletiyoruz camları makinada da kullanılabilir hem kireci yok eder hem parlatır. Evin camlarınıda aynı şekil temizliyoruz ve toz tutmuyor hemen. Cam heryerde cam Paşabahçenin yöneticisinin de dediği gibi bizdede aynı aşırı sıcak da 800 derecede şekillenen camlar daha sert ve çizilmeye karşı dayanıklı oluyorlar. Aldığınız ürünlerde de problem olabilir. Aşırı sıcaklık da çizilmelere karşı dayanım kazanıyor, dayanım özellikleri artıyor düştüğünde hemen kırılmama gibi (temperli cam örneği),....

Ben şahsen en çok fairyden memnun kalmıştım aşırı pahalandı deneme yanılma yöntemi ile şuanda piril sıvı ve finish parlatıcı kullanıyorum mis gibi çıkıyorlar. Çok uzadı gideyimde cephe camı çizeyim azıcık


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
4 yıl
Yarbay

Süper özetlemişsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oZRaGo
M
4 yıl
Yarbay

eşimde hep neler denedi nerdeyse makineyi çöpe atacaktık.quantum muş parlatısız hiç bir işe yaramıyor.

en son a101 e finish clasic gelmşi tanesi de 35 kuruş aldım.Hemen de bim den parlatıcı tuz aldım koydum makneye.Eşim ilk yıkamada fark etti.boşa para vermişiz onca markaya dedi.

çözüm=finish classic+(şok mintax , migros, a101 , bimde olabilir hepsi aynı firmanın )+tuz+parlatıcı diyorum .




Bu mesajda bahsedilenler: @oZRaGo
P
4 yıl
Er

Merhaba değerli forum sakinleri,

Bu başlık altında yıllardır bulaşık makinesi deterjanı üzerine yapılan tartışmaları büyük bir dikkatle takip ediyorum. Eurotab hakkında ve market markaları hakkında yorumlar sıklaşmaya başladığı için ben de bu tartışmalara üretici tarafı olarak dahil olmak istedim. Kendimi takdim etmem gerekirse; Türkiye'deki tüm market markalarının Bulaşık Makinesi Tablet deterjanı üreticisi olan Eurotab firmasının bir yetkilisiyim.

Bu foruma yazmış olduğunuz tüm yorumlarınızı tüketici memnuniyetini ölçmek adına dikkatli bir şekilde takip ettim. Bizim fabrikamızda üretilmiş olan, Türkiye pazarında faaliyet gösteren ve tanınmış tüm perakendecilerde kendi markalarıyla bulunan ürünlerimiz için olumlu ve olumsuz birçok yorum bulunmaktadır. Burada olma amacım da; eğer sizlerin merak ettiği bir konu varsa elimden geldiğince cevaplama isteğimdir.

Market markaları diye tabir ettiğimiz ve Bim, A101, Şok, Migros, File, Carrefour ve Metro marketlerde satılan Bulaşık Makinesi Tabletleri ile ilgili yaşadığınız problemleri bu forum altında çözüme kavuşturmaya çalışmak, deneyimlerimi paylaşmak isterim.

Hepinize güzel günler diliyorum,


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

hoşgeldiniz , sizin gibi üretici yetkili kişileri burada görmek güzel hocam .

favori konularımdan biride su arıtma cihazları , firma yetkililerini çağırıyorum konuya.

Detarjan konusunda gelince isterseniz yeni konu acın euratab adına .firma kimdir ? Ne iş yapar? ürün gamınızda neler var?

şahsen merak ettiğim Türkiye de bulaşık detarjanı konusunda niye tek firma var?

çamaşır detarjanını üreten bunca firma varken bulaşık detarjanında tek firma olmasını hep merak ettim.




Bu mesajda bahsedilenler: @PratikAdam
P
4 yıl
Er

Merhaba Meeb,

Önceki yazılarınızdan konuya ilgili olduğunuzu gördüm ve tüketimin bilinçli yapılması gerçekten bizi çok mutlu etti.

Eurotab Group bir tabletleme şirketidir. Uzmanlık alanımız tablet formatında ürünler geliştirmek. Bunun sebebi ise; 1957 yılında tablet formatının icadını gerçekleştirerek bu işin mucidi olmamızdır. Bu sebeple hem üretim makinelerimiz hem de formüllerimiz Eurotab Group Fransa bünyesinde üretilmektedir. Ayrıca dünyanın her yerinde tablet formatında ürün üreten ve iyi bilinen markalara makineler satmaktayız ve formüller geliştirmekteyiz.

Tabletleme teknoloji yoğun bir iş dalıdır. Ürünün üretiminden itibaren tüketicinin kullanımına kadar tek parça halinde kalmasını sağlamak ve yıkamanın başlaması ile çok kısa sürede erimesinin sağlanması çok detaylı hesaplamalar ile mümkün kılınmaktadır.

Yazınızda belirttiğiniz çamaşır deterjanı kategorisinde birçok üreticinin olması ancak bulaşık makinesi deterjanında Türkiye pazarında tek olmamızın sebebini de yukarıda yazdığıma bağıntılı açıklayabilirim. Türkiye'de çamaşır deterjanları toz ve jel formatta bulunmaktadır. Bu formdaki ürünleri üretmek yerel olanaklarla mümkündür. Teknolojiden öte kimya bilgisi yeterli olmaktadır. İyi bir formül geliştirerek toz ve jel ürünlerin karışımını yapabilirsiniz. Yerel üreticilerimizden de bu işi layıkıyla yapan firmalar bulunmaktadır. Ancak ürünü tablet formatında, yani önceden dozlama dediğimiz tek kullanımlık formda üretmek isterseniz çok ciddi bir yatırıma ihtiyaç duyacaksınızdır.

Eurotab bu ciddi yatırımı yapmış ve Türkiye pazarında yerini almıştır. Şu anda tamamen Türk çalışanları ile ve Türkiye'de bulunması mümkün hammaddeleri kullanarak pazara hizmet etmektedir. Eğer bir gün farklı bir firma bu ciddi yatırım tutarını mantıklı bulur ve teknolojiyi satın alırsa Türkiye pazarında da ikinci bir üretici olacaktır.

Umarım yazdıklarım açıklayıcı olmuştur. Saygılarımla,


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @meeb
E
4 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu ürünü yeni görüyorum arkadaşlar 60 adeti 50 TL civarı. Nasıldır sizce ?



E
4 yıl
Yarbay

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim hocam.




Bu mesajda bahsedilenler: @PratikAdam
M
4 yıl
Yarbay

Cevabınız için teşekkürler.Sıkılmak ne kelime dikkatlice okudum tekrar teşekkür ederim .

Aslında izin verirseniz alıntı yaparak soru cevap şeklinde bir konuda açabilirim zira paylaşımlarınız hem firmanız hemde bizim gibi son kullanıcı tarafında önemli unutulup konu arasında kaybolmasını istemem.


Evet tuz etkisini eşimle çok iyi anladık.Vestel ekomaks 1017x vestelin amiral gemisi 10 programlı makinemiz var ilk sene classic detarjan kullanırken çok memnun kaldık sonra eşim finish quantum almış, kalitesine güvenerek tuz , parlatıcı kullanmadık, başlarda anlamadık ama 6 ay kadar sonra fakettim , ben dikkatli olduğum için ışığa bakınca bardaklar kenarında bahsettiğiniz süt benzeri izi gördüm.Sonraları sorun epey arttı bizde tuz koyduk , kalıntı bıraktığı etkisiyle parlatıcı kullanmıyorduk.Neyse bardaklarda çizilince servisi çağırdık quantum kullanırken tuz koymayın çizer dedi garantiden tuz kutusu değişti.Sorun hafiflese de quantum bitinceye kadar süt benzeri iz devam etti.quntum bitince de eşime gel finish classic detarjan alalım tuz parlatıcı koyalım dedik ve makine ilk aldığımız gibi temiz lekesiz çıkarmaya başladı.
Dediğiniz gibi çok fonksiyonlu detarjan bile olsa tuz ve gerekiyorsa ilave parlatıcı kullanımı önemli.Servislerin çoğu bilgisiz aslında olması gereken tuz koyup ayarını 1. kademeye almakmış bunu da sizden de duyduğuma göre emin oldum.

Sizin için sorun olmuyorsa soru cevap şeklinde gidelim.

1)Su yumuşak bile olsa tuz kullanımı bulaşıkları çizer mi?

2)Tuz markası önemli mi?İri taneli mi ince taneli mi olması gerekli?

3) Parlatıcı markası önemli mi ?

4)Parlatıcı bulaşıklar da kalıntı bırakıyor mu?Dikkat ediyorum bardakla su alırken ilk duruladığım da bardakta köpük oluşuyor gibi?Üstelik çift durulama yapan program da yıkıyor eşim.

5)Tabletlerin tam çözünmesi için ve performans göstermesi için ideal yıkama sıcaklığı ve süresi nedir?

5)Tablet detarjanlar bazı kişilere göre kapsül detarjanların gerisinde kalmış gibi görülüyor?Kapsül detarjanların ; ambalajsız suda eriyen kullanımı, kısa programlarda bile çabuk erimesi gibi avantajları varken firmanız niye kapsül deterjan üretmiyor ?İleride kapsül detarjan üretmek gibi misyonunuz var mı?

6)Eurotab firmasının üretmiş olduğu fason markaların çoğunu akraba , eş dostumuz kullanmışlar ve memnun kaldıklarını duyduk.Bizde zaten migrosun kini kullandık memnun kaldık.Siz ucuza üretmek adına firmanızın kaliteden ödün vermediğini söylediniz ancak zaten detarjanlarınız gayet fiyat performans odaklı tanesi 0.25 kuruşa alınabilenler var.Asıl sorum siz 0.25 kuruşa fason ürün üretebiliyorken aynı yada yakın performans taki diğer markaların tanesi 1 lirayı bulan fiyat politikası hakkında ne söyleyebilirsiniz?Bunca pahalılıkta tanesi 1 lira hatta 1.25 1.50 lira gibi rakamlara tek detarjanının satılması bana biraz mantıklı gelmiyor.Aslınca finish classic bile indirimsiz tane fiyatı 0.43 kuruşa geliyor ki bu fiyat bile pahalı.

teşekkürler...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 31 Ocak 2020; 23:30:58 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @PratikAdam
M
4 yıl
Yarbay

rica ederim sorulama çok güzel cevaplar vermişiniz daha önce de dediğim gibi cevaplarınız firmanız adına ve bulaşık makinesi kullananlar adına çok değerli bilgiler.

İzin verirseniz konuşmalarımızı ayrı bir konuda kalıcı olmasını sağlamak isterim.Zira konu arasında kalbolup gidecek.Başlık ismi önerinizi bekliyorum.Eurotab firması ile buşalık detarjanları hakkında herşey gibi...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @PratikAdam
T
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: PratikAdam

Değerli Meeb,

Yurtdışı seyahatim sebebiyle mesajına cevap verme imkanı bulamadım. Şimdi sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışacağım.

1) Tuz kullanımı makinenin kendi çalışma prensibi nedeniyle önemlidir. Su yumuşak olduğunda makinenizin tuz ayar düğmesini kısabilirsiniz. Tuz doğru ayarda kullanıldığında bardaklarınızı çizmeyecektir. Aşağıya Türkiye coğrafyasının su sertlik haritasını ekliyorum. Buna göre yaşadığınız coğrafyaya uygun hareket etmenizde fayda var.

< Resime gitmek için tıklayın >

2) Tuz soğuk suda dahi eriyebilen bir maddedir. Bu sebeple ince veya kalın tuz ayrımı yapmak yerine makine tuzu olarak satılan tuzları kullanmanızı öneririm.. Tuzun formülünü firmalar değil doğa belirler. Bu sebeple markalı ya da private label tuzları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

3) Parlatıcı bir kimyasaldır ve markasından öte formülü önemlidir. Ancak Eurotab'ın parlatıcı üretimi olmadığı için bu konuda detay bilgi vermem yanıltıcı olabilir.

4) Parlatıcı bulaşıklarda kalıntı bırakır. Zaten su lekesinin oluşmamasının sebebi bulaşığın üzerini bir tabakayla kaplayarak suyun yapışmadan kaymasını sağlamaktır. Ben şahsen parlatıcı kullanımına çok da sıcak değilim. Bunun yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz.

5) Ben en güzel sonucu 65 derece sıcaklıkta ve 2 saatlik yıkama programından alıyorum. Ancak tabletler daha kısa programlarda da rahatlıkla çözünüp yıkamayı gerçekleştirecektir.

6) Amacım hiçbir zaman kapsül deterjanı kötülemek olmayacaktır. Ancak size kapsül deterjanlardaki ve eriyen poşetlerdeki bazı riskleri anlatmak isterim.

Eriyen poşet bir kimyasaldır. Su ile temas ettiğinde çözünmeye ve suya karışmaya başlar. Türkiye'de bulaşıkları sudan geçirme alışkanlığı olduğunu düşünürsek kapsül deterjana ıslak elle temas etme oranımız son derece fazladır. Yani ıslak elle eriyen poşeti tuttuğunuz zaman kimyasal elinize bulaşmaktadır. Daha uzun süre elinizdeki suya maruz bırakırsanız içerisindeki jel de elinize bulaşacaktır. Ve ellerinizi gözünüze sürdüğünüzde reaksiyon göstermesi ve sağlığınızı bozması yüksek ihtimaldir. Ayrıca küçük yaştaki çocuklarımız kapsül deterjanlar gibi renkli objeleri ağızlarına götürmeye motivedirler. Bu durumun doğuracağı sonuçlar eriyen poşet ile birlikte korkunç sonuçlara ulaşabilir. Bu konuda Amerika Birleşik devletlerinde açılmış birçok dava vardır. Yüksek tazminatlarla sonuçlanmıştır. Eurotab olarak henüz bu riskleri almak istemiyoruz. Daha basit üretim yapıyoruz. Ancak eriyen poşetin daha güvenli bir yolunu bulursak uygulayacağımızdan şüpheniz olmasın.

7) Eurotab tarafından üretilmiş olan tabletler fiyat/performans açısından çok verimlidir. Sizin de dediğiniz gibi marketlerde adeti 1 TL'nin üzerinde deterjanlar var. Ben bu sorunuza açıklamamı onların neden pahalı olduğunu değil de Eurotab ürünlerinin neden uygun fiyatlı olduğunu açıklayarak yapayım.

Eurotab, Türkiye fabrikasında olabildiğince Türkiye'den temin ettiği hammaddelerle ve Türk iş gücüyle üretim yapmaktadır. Bitmiş ürünü ithal etmediği için herhangi bir gümrük tarifesinden etkilenmez veya döviz değişimlerinden yüzde yüz oranında etkilenmez. Dövizin çok arttığı dönemlerde yerli üretim her zaman daha uygun fiyatlı olacaktır.

Eurotab fabrikasında üretilen ürünler doğrudan perakendecinin rafına gider ve tüketiciye ulaşır. Farklı farklı şirketler tarafından kar oranına tabi tutulmaz.

Eurotab'ın çok fazla beyaz yaka çalışanı, yüksek maaş alan CEO, CFO, CMO gibi üst düzey yöneticileri yoktur. dolayısıyla ürün fiyatlarında maaş oranı daha düşüktür.

Eurotab görsel ve işitsel medyada, gazetelerde yüksek bütçeli reklamlar yapmaz. Ürünlerinin fiyatı safi ürün maliyetidir. Bir şirket reklam yaptığında normal olarak bu maliyetlerini ürün fiyatına yansıtmak zorundadır.

Saygılarımla,
Mintax ultra aliyorum şok tan o da eurotab uretimiymis, bir ne normal olani var, bir dahaki sefere onuda deneyecegim. Bu deterjan simdiye kadar kullandiklarimin enniyisi sanirim. Ozellikle fairy kullandiktan sonra makine iğrenç kokuyordu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Yarbay

Mintax ultra 'mı iyi hocam ? Tavsiye edermisiniz ? Pril Gold 12 etkiye göre nasıldır ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trojana
T
4 yıl
Yarbay

Mintax ultra evet, yazmis oldugunuz deterjani denemedim. Ben urunden memnun kaldim, alip bir deneyin bence, memnun kalirsaniz devam edersiniz. İki turu var şok marketlerde, bir tanesi daha ucuz olan, bu daha pahali ama fairy den felan ucuz, koku yapmiyor ve iyi temizliyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Extralarge
E
4 yıl
Yarbay

Siz hangisini aldınız link verebilirmisiniz ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @trojana
T
4 yıl
Yarbay

https://www.ceptesok.com/ultra-bulasik-makinesi-tableti-33-adet



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Extralarge
P
4 yıl
Er

Merhaba Trojana,

Bahsettiğiniz gibi Mintax Ultra da Eurotab üretimi bir üründür. Tüm markalarda da göreceğiniz üzere bir 'hepsi bir arada' formatı vardır bir de daha üst segment 'premium' formatı vardır. Markalar bu formatlarına platinum, quantum, gold gibi ek isimler verirler.

Mintax 50 tabletlik ambalajıyla, 'hepsi bir arada' formatında üründür. Mintax Ultra ise 33 tabletlik ambalajda premium segment bir üründür. Aralarındaki fark ise Ultra olanın daha fazla aktif madde kullanılarak üretilmesidir. Böylece en zorlu bulaşıklarda bile sorunsuz bir yıkama sağlamaktadır. Dikkat ederseniz 50 tabletlik ürünümüzde bir tablet 16 gram, 33 tabletlik ultra ürünümüzde ise bir tabletimiz 19 gramdır.




Bu mesajda bahsedilenler: @Extralarge , @trojana