M

Yarbay
12 Ağustos 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
36 üye
Görüntülenme (?)
1212 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
M
3 ay
Roycera Alkali Filtre Orp,tds, ph ölçüm , inceleme test konusu
Herkese merhabalar DonanımHaber forumunun 2011 yılından beri üyesi olarak yaklaşık 7 yıldır amatör olarak su arıtma cihazları ve filtreleri ile ilgilenmekteyim.

Eşe dosta komşuya filtre değişimi cihaz montajında yardımcı olmaktayım.

Bu anlamda Puretech ,Pentek,Purefer, Omnipure, Easywell, Kx Matrıkx , Biocera , Pentair ,C.C.K ,Purtrex ,filmtec, vontron ,purosis gibi markalı , markasız olarak , başta mineral grubu filtreler olmak üzere membran, alt üçlü grubu birçok filtre kullanmış test etmişimdir.

Deneyim olarak söyleyebilirim ki , artık membran filtrelerinin Çinli , Taiwan lı üreticiler tarafından belli bir olgunluğa erdiklerinden dolayı , istisna durumlar dışında birçok membran filtre gayet iyi iş görmektedir. Netice suyun şebeke giriş tds değerinin yaklaşık %95 inden aşağıda çıkan bir arıtma suyu standartlar dahilinde sayılıyor.

Ancak ne yazık ki saf su haline gelen arıtma suyunun ,değerleri tekrar kazanması için gerekli olan mineral filtre grubunda çok fazla seçenek yok.Omnipure, biocera , purosis gibi birkaç marka daha dışında filtre yok.En azından benim deneyip kullandıklarım bunlar.

Markasız özellikle ne olduğu belli olmayan alkalin ve mineral filtre kullanımı tavsiye edilmiyor ki filtrenin dış plastiğinin maliyeti 20 liraları geçtiği söylenirken piyasa da 50 liraya mineral filtre satılıyor.Yoldan çakıl taşı doldursanız daha pahalıya gelir.:)

Özetle markasız sertifikasız mineral , alkalin filtre kullanacağınıza sadece tatlandırıcı filtre kullanın daha iyi. Zira içlerinde toksit madde özellikle ağır metal olma ihtimali her zaman var.

Tabi bazı ph filtrelerinin içinde de kalsit oluyor ki mermer tozu zararlı olduğu söyleniyor.

Tatlandırıcı filtreler biraz daha masum çünkü içerikleri genelde coconat bazlı karbon oluyor. Aşırı kötü kalitesiz olmadığı sürece çokta sıkıntı yok. Tabi ki bilindik marka kullanılmasında fayda var.

En güzeli biocera gibi saf suya gerekli mineralleri tekrar kazandıran , ph , orp , tds değerlerini yükselten ve suya lezzet katan sertifikali bir filtre kullanmak.Ne yazık ki son zamanlarda biocera da kalite düşmesi , bazı filtrelerde yeterli değerleri vermeme durumları yaşandı.Başta royal green tespit edilen filtreleri sorunsuz iade aldı.

En son geçen sene aldığım biocera da yeterli değerleri veremeyince iade etmiştim ve yerine purosis marka bakır filtre almıştım.Lezzet ve değerler yönünden sorunsuzdu ancak sertifikasız ve güvenilirliği tartışmalı.


< Resime gitmek için tıklayın >


Bioceranın kalite problemi nedeniyle Royal Green firması tarafından biocera toplarından Roycera Alkali Filtre ismiyle kendileri üretime başlandı.



Roycera Alkali Filtresi, NSF/ANSI/CAN 372 standartlarına uygun malzeme güvenliğine sahip oldukları için sertifikalandırılmış ve kurşun içermediğini kanıtlamıştır.Tubitak tarafından test raporları vardır.





< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >







Hatta içeriğindeki mineral topları bioceradan daha büyük olduğu Galip beyin inceleme videosundan açıkça görülüyor.









https://www.youtube.com/watch?v=vsyCLqv55OE


https://www.youtube.com/watch?v=IqUe_Yxo5ME


https://www.youtube.com/watch?v=VhGYchnTaDI



https://www.youtube.com/watch?v=d0-HVR9xYcQ
filtrenin üretici sayfası :
https://royalgreen.com.tr/urun/roycera-filtre/


https://royalgreen.com.tr/urun/roycera-filtre/
Üretici sayfası : https://royalgreen.com.tr/urun/roycera-filtre//



< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >




< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Roycera filtresi yaklaşık 3000 litre su geçiş kapasitesine sahip olup yılda bir yenilenmelidir.


Filtre, 2 inç kalınlığında ve 10 inç uzunluğunda olup, 1/4 inç çubuklu quick bağlantıya uygun olarak tasarlanmıştır.

Roycera, giren suyun pH değerini +3 kadar yükselterek, örneğin 6,5 pH değerindeki suyu 9,5 pH'a çıkarabilir. Ayrıca, suyun ORP değerini -300'e kadar düşürür,

bu da giren suyun +100 mV ORP'sini -200 mV civarına indirir.

Roycera, suya eklediği kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum mineralleri sayesinde giren suyun TDS değerini yaklaşık 4-5 katına çıkarır.

Filtre, RO cihazlarına yavaş akışta bağlanmalıdır çünkü 0,5 litre/dakika su geçiş hızında en yüksek performansı gösterir.

Ayrıca, su tankı olmayan RO cihazlarında kullanılacaksa basınç koruma valfi takılmalıdır.

Eğer arıtma cihazından 1 hafta ve daha uzun süre su alınmayacaksa, oluşan H2 gazı nedeniyle Roycera filtresi sistemden çıkarılmalıdır.

Roycera filtresinin raf ömrü, üretim tarihinden itibaren en fazla 5 yıldır. Beş yıldan sonraki kullanımlar garanti kapsamına girmez.

Roycera Alkali Filtre paketi, kullanımınıza hazır bir şekilde gelir ve şunları içerir:
  • 1 adet Roycera Alkali Filtre.
  • 2 adet 1/4 inç L dirsek bağlantı parçası.
  • 1 adet 1/4 inç T dirsek bağlantı parçası.
  • 2 adet 50 cm uzunluğunda 1/4 inç hortum.
Bu paket içeriği, Roycera Alkali Filtrenin kolay ve hızlı bir şekilde montajının yapılabilmesi için gerekli tüm parçaları sağlar, böylece filtre hemen kullanıma hazır hale gelir.

Eğer Roycera filtresi beklenenden daha yüksek pH seviyeleri veriyorsa, iki seçenek mevcuttur:



Filtreyi Hızlı Akışa Takın: İlk olarak, filtreyi sistemin en son çıkış noktasına, yani daha hızlı akışa takmayı deneyin.


Bu, filtre üzerinden geçen su miktarını artırarak pH seviyesinin biraz daha düşmesine yardımcı olabilir.

                                                                                                   
Bypass Vanası Kullanın: Eğer pH seviyesi hala çok yüksekse, bir bypass vanası takılması önerilir.

Bypass vanası, suyun bir kısmının filtreden geçmeden musluğunuza gelmesini sağlar,

böylece suyun pH seviyesini daha etkin bir şekilde düzenlemeye yardımcı olur.
M
3 yıl
pubg parası bulunur.
paycell den gelen oyun içi pubg paraları her ay verilir.
M
3 yıl
rp bulunur
her ay düzenli şekilde elime geçen rp leri satıyorum.

400 rp 10 liradır

paycell rp yükleme bulunur. 650 rp 15 tl dir.
M
4 yıl
warmhaus ewa 24 , Bosch Condens 2300i , buderus gb062 hangisini alayım?
Ben condens 2300 i düşünüyorum ama kombicilerin neredeyse hepsi gb062al 2300i yeni model sorunu varmı yokmu emin değiliz diyorlar .3 seçenek arasında kaldım.


gb062 = 47 db , %108 verim , 1/7 modülasyon, erp , modülasyonlu fan ve pompa. 4200 TL


Bosch Condens 2300i = Yeni model izalasyon sayesinde 44 db ,
1/8 modülasyon, modülasyonlu pompa ve fan ,%109 teorik verim, 4000 Tl

warmhaus ewa 24= 2900 Tl , 1/7 modülasyon, gaz adaptif sistemi, paslanmaz çelik eşanjör, wilo yeni nesil modülasyonlu pompa , 52 db biraz yüksek sesi var ,garanti 2 yıl ama servis çok yakın tanıdık bozulsa da beni üzmez.

malum Bosch servisi için iyi şeyler duymadım .Kombi mutfakta olduğu için sessizliğe önem veriyorum.


Demirdöküm ,eca, Baymak, Airfel i kafamda eledim.Zira fiyat performans cihazları olmadığı gibi fiyatları marka algılarına göre yüksek.Aradaki 300 400 lira farka buderus , Bosch veya hiç olmadı warmhaus alırım diyorum.

Özellikle Demirdöküm hakkında çok şikayet var.Nitromix beğendiğim bir kombiydi bayii bile sorunlar olduğunu kabul etti ama müşteri veya tesisat kaynaklı deyip salladılar sonra.
M
4 yıl
Xiaomi / Redmi Telefonlarda Adımsayar , pedometre Özelliğini Açma aktif etme,Xiaomi redmi pedometre
Merhabalar Bildiğiniz gibi xioami telefonlarda varsayılı adımsayar özelliği bulunmamakta.Aslında cihazlarda varda patent veya yasal izin olayından deaktif edilmiş.Özelliği açtığınızda geçmişe dönük adımsayar kayıtlarının tutulduğunu göreceksiniz.

Özelliği açmak için ise bölgeyi Endonezya yapmanız yeterli.

İlk Hindistan yaptım ancak gelen mesajlarda numara rehbere kayıtlı olsa bile sadece numara çıkıyordu.Takvim ingilizce oldu yabancıların özel günleri etkinliklerde görünmeye başladı.Endenozya ise hiç birşey değişmedi.Takvim Türkçe diğer herşey aynı.

Sadece bölge değişiyor rom unuz ne ise ona göre güncelleme gelmeye devam ediyor .



< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


bölgeyi değişme ise

ayarlar>ek ayarlar >bölge seçeneğinden değişiyor.
M
5 yıl
Plastik Boya mı Silikonlu boya mı ?
Herkese merhabalar 5 yıllık sıfır evimizin ilk etapta salonunu boyama kararı aldık eşimle.Ancak renk konusuna karar verememişken , boya türünde kafam karıştı.

Şöyleki önceki evimizde duvarlara sürekli silikonlu boya vurmaktan zamanla terleme ve küf sorunu yaşadık ki en sonunda duvarları kazımak zorunda kaldık.Yinede mantolama yapıldıktan sonra duvarlar hava geçiremediğinden evde de sabit bir ısı kaynağı olmadığından terleme sorunu azda olsa tekrar yaşadık.Üstelik duvara polisan elegant yarı mat küf önleyici silikonlu boya vurmuştum.Benzer sorunu dayım , eşimin eski evinde vs. görünce de silikonlu boya benim için bitmiş oldu .

Sizlere danışmak istediğim hangi marka plastik boya almalıyım.Çoğu 2 veya 3 kalite deniliyor ?

casati , fawori , polisan primera , permolit permolist arasında kaldım.
M
6 yıl
Lg Telefon Yüzde 15 veya 5 lerde aniden kapanma sorunu çözümü
Ben v20 kullanoyorum pil 5 ayı geçtikten sonra yüzde 15 veya bazen yüzde 5 lerde aniden lap diye kapanıyordu.Benzer sorunu önceki g4 ve v10 da yaşamıştım.Ben pil ömründen kaynaklı olduğunu sanıyordum bu yüzden 2. bir pil aldım ve yüzde yüz orijinal eminim.Aldığım 2. pilde 6 aydan sonra aniden kapanmalara başladı.Öylesine google playda dolaşırken defrag battery repair isimli programı buldum.

Lg telefonu olup yüzeide 15 veya 5 ler2 gelince aniden kapanan arkadaşlar defrag battery repair isimli programı kullanabilirler.Nasıl yapıyor bilmiyorum ancak benimki düzeldi üstelik programı kaldırdığım halde.Üstelik ve üstelik 2. pilimi de taktım defrag yapmadan denedim farklı yerlerde sorun buldu düzeltti ve 2. pilimde düzeldi.Sanırsam bu sorun yazılımsal ve lg ghost screen de düzeltmediği gibi bu sorunu da düzeltmedi.Denemek bedava...

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
M
6 yıl
Vestel Venüs Ahize sesi yükseltme ( v3 5580 ) (Sadece media tek işlemcili telefonlar için)
Eşimin venüs 5580 de denemek için whats app görüşmesi yaptığımda sesin ilginç bir şekilde yüksek ve net geldiğini gördüm.Anladım ki ahize sesi daha da yüksek çıkabiliyormuş.Son gelen 7.0 güncellemesinde sözde bir nebze ahize sesi yükseltlmiş ancak biz farkedemedik.Lg Samsung kullandıktan sonra açıkcası venüsün hoporlör ve ahize sesi bizi hayal kırıklığına uğratmıştı.Dışarıda özellikle trafikte veya toplu yerlerde görüşmede karşı tarafın sesini duymakta zorluk çekiyorduk ki neyse kısa bir araştırma yaptım media tek platformunun esnekliği ve geliştirebiliğinden bu yöntemi buldum.Ben yaptım sıkıntısız sorunsuz kullanıyoruz çızırtı falan olmadı.Tek sıkıntı çok açarsanız ne konuştuğunuz yanınınzdaki kişi tarafından duyulabilir.


Bu yöntem başta 5580 olmak üzere tüm mtk işlemcili cihazlarda geçerlidir .Snapdragon veya başka işlemcili cihazlarda denemeyin.

AHİZE SESİ YÜKSELTME Önemli Not: Bu ayarları uygulamak kişinin kendi sorumluluğundadır.Yapılan testlerde işe yaradığı görülmüştür fakat sorumluluk alınmaz.


Google Market ten Ücretsiz olan Mobileuncle tools indirin

Programı açın Engineer Moda girin Engineer Mode MTK ya girin Üst menüden (sürükleyerek) Hardware Testing e gelin

Audio yu seçin Normal Mode u seçin Type Kısmından SPH seçin

Alt kısımda bulunan Value is ... Kısmındaki değeri 160 yapın [ ses çok gelirse kısarsınız ses az diye şikayet etmeyin ] Set diyerek kaydedin.

Telefonu yeniden başlatın. Ses sorunu çözülecektir.

Eğer giden ses kısık derlerse onun içinde type= mic value=160 yapmanız gerekiyor.


Önemli Not: Bu program tehlikelidir. Root gerekmemektedir. Bilmediğiniz menülere girip değerler ile oynamayın. Sadece anlatılan menülere girip işlemleri yapın.


## Görüşme Esnasında Gelen Ses ##

1 - Arama ekranında *#*#3646633#*#* şeklinde tuşlama yapın eğer Google Play'den MTK Engineering Mode uygulamasını kurun

2 - Karşınıza bir menü gelecek, gelen ekranda parmağınızı 2 defa sağa kaydırarak Hardware bölümüne geçiş yapın.

3 - Ardından "Audio" seçeneğine tıklayın (En baştaki)

4 - Gelen menüden Normal Mode'yi seçin

5 - Type yazan bölümde "Sph" yi seçin

6 - Level yazan bölümde "Level 5" i seçin

7 - Altta Value yazan kısma belirlenen sınırlar içerisinde en yüksek değeri girin

8 - "Set" yazan butona tıklayın

9 - Level yazan bölümde "Level 6" yı seçin

10 - Altta Value yazan kısma belirlenen sınırlar içerisinde en yüksek değeri girin

11 - "Set" yazan butona tıklayın

12 - Type yazan bölümde "Sph2" yi seçin ve aynı işlemleri tekrar edin ardından cihazı yeniden başlatın.


## Görüşmede Karşı Tarafa Giden Ses ##

1 - Arama ekranında *#*#3646633#*#* şeklinde tuşlama yapın eğer mühendislik modu açılmazsa Google Play'den MTK Engineering Mode uygulamasını kurun

2 - Karşınıza bir menü gelecek, gelen ekranda parmağınızı 2 defa sağa kaydırarak Hardware bölümüne geçiş yapın.

3 - Ardından "Audio" seçeneğine tıklayın (En baştaki)

4 - Gelen menüden Normal Mode'yi seçin

5 - Type yazan bölümde "Mic"i seçin

6 - Level yazan bölümde "Level 5" i seçin

7 - Altta Value yazan kısma belirlenen sınırlar içerisinde en yüksek değeri girin

8 - "Set" yazan butona tıklayın

9 - Level yazan bölümde "Level 6" yı seçin

10 - Altta "Value is 0-255" yazan bölümün karşısında yazanı silin ve "255" yazın

11 - "Set" yazan butona tıklayın

12 - Level 10 dahil olmak üzere Level 10'a kadar bütün seviyelere bu işlemi yapın ardından cihazı yeniden başlatın.


## Medya Sesleri (Müzik, Video vs. vs.) ##

1 - Arama ekranında *#*#3646633#*#* şeklinde tuşlama yapın eğer mühendislik modu açılmazsa Google Play'den MTK Engineering Mode uygulamasını kurun

2 - Karşınıza bir menü gelecek, gelen ekranda parmağınızı 2 defa sağa kaydırarak Hardware bölümüne geçiş yapın.

3 - Ardından "Audio" seçeneğine tıklayın (En baştaki)

4 - Gelen menüden Normal Mode'yi seçin

5 - Type yazan bölümde "Media" yı seçin

6 - Level yazan bölümde "Level 6" yı seçin

7 - Altta Value yazan kısma belirlenen sınırlar içerisinde en yüksek değeri girin

8 - "Set" yazan butona tıklayın

9 - Level yazan bölümdeen yüksek olanını seçin

10 - Altta "Value" yazan bölümün karşısında yazanı silin ve verilen sınır içerisinde en yüksek olanını yazın eğer "0" değeri varsa ellemeyin bi önceki levele bakın unutmayın sadece değer girilmiş olanlara müdahale edeceğiz

11 - "Set" yazan butona tıklayın



Level bölümü ses seviyesi bölümüdür yani siz Level 6 bölümünü düzenleyerek en yüksek sesteki ses seviyesini düzenliyor oluyorsunuz, eğer Level 1 bölümüne 160 yazarsanız ses en kısık halde en yüksek seviyede gelecektir bu mantığa göre de diğer Level bölümlerini kendinize uygun şekilde düzenleyebilirsiniz

Leveller ses seviyeleridir hepsine en düşükten en yükseğe doğru aralıklı değerler girilmelidir eğer hepsine aynı değeri gireseniz ses kısma veya arttırmanız bir anlam ifade etmez
M
6 yıl
Vestel Venüs Ahize sesi yükseltme ( v3 5580 ) (Sadece media tek işlemcili telefonlar için)
Eşimin venüs 5580 de denemek için whats app görüşmesi yaptığımda sesin ilginç bir şekilde yüksek ve net geldiğini gördüm.Anladım ki ahize sesi daha da yüksek çıkabiliyormuş.Son gelen 7.0 güncellemesinde sözde bir nebze ahize sesi yükseltlmiş ancak biz farkedemedik.Lg Samsung kullandıktan sonra açıkcası venüsün hoporlör ve ahize sesi bizi hayal kırıklığına uğratmıştı.Dışarıda özellikle trafikte veya toplu yerlerde görüşmede karşı tarafın sesini duymakta zorluk çekiyorduk ki neyse kısa bir araştırma yaptım media tek platformunun esnekliği ve geliştirebiliğinden bu yöntemi buldum.Ben yaptım sıkıntısız sorunsuz kullanıyoruz çızırtı falan olmadı.Tek sıkıntı çok açarsanız ne konuştuğunuz yanınınzdaki kişi tarafından duyulabilir.


Bu yöntem başta 5580 olmak üzere tüm mtk işlemcili cihazlarda geçerlidir .Snapdragon veya başka işlemcili cihazlarda denemeyin.

AHİZE SESİ YÜKSELTME Önemli Not: Bu ayarları uygulamak kişinin kendi sorumluluğundadır.Yapılan testlerde işe yaradığı görülmüştür fakat sorumluluk alınmaz.


Google Market ten Ücretsiz olan Mobileuncle tools indirin

Programı açın Engineer Moda girin Engineer Mode MTK ya girin Üst menüden (sürükleyerek) Hardware Testing e gelin

Audio yu seçin Normal Mode u seçin Type Kısmından SPH seçin

Alt kısımda bulunan Value is ... Kısmındaki değeri 160 yapın [ ses çok gelirse kısarsınız ses az diye şikayet etmeyin ] Set diyerek kaydedin.

Telefonu yeniden başlatın. Ses sorunu çözülecektir.

Eğer giden ses kısık derlerse onun içinde type= mic value=160 yapmanız gerekiyor.


Önemli Not: Bu program tehlikelidir. Root gerekmemektedir. Bilmediğiniz menülere girip değerler ile oynamayın. Sadece anlatılan menülere girip işlemleri yapın.


## Görüşme Esnasında Gelen Ses ##

1 - Arama ekranında *#*#3646633#*#* şeklinde tuşlama yapın eğer Google Play'den MTK Engineering Mode uygulamasını kurun

2 - Karşınıza bir menü gelecek, gelen ekranda parmağınızı 2 defa sağa kaydırarak Hardware bölümüne geçiş yapın.

3 - Ardından "Audio" seçeneğine tıklayın (En baştaki)

4 - Gelen menüden Normal Mode'yi seçin

5 - Type yazan bölümde "Sph" yi seçin

6 - Level yazan bölümde "Level 5" i seçin

7 - Altta Value yazan kısma belirlenen sınırlar içerisinde en yüksek değeri girin

8 - "Set" yazan butona tıklayın

9 - Level yazan bölümde "Level 6" yı seçin

10 - Altta Value yazan kısma belirlenen sınırlar içerisinde en yüksek değeri girin

11 - "Set" yazan butona tıklayın

12 - Type yazan bölümde "Sph2" yi seçin ve aynı işlemleri tekrar edin ardından cihazı yeniden başlatın.


## Görüşmede Karşı Tarafa Giden Ses ##

1 - Arama ekranında *#*#3646633#*#* şeklinde tuşlama yapın eğer mühendislik modu açılmazsa Google Play'den MTK Engineering Mode uygulamasını kurun

2 - Karşınıza bir menü gelecek, gelen ekranda parmağınızı 2 defa sağa kaydırarak Hardware bölümüne geçiş yapın.

3 - Ardından "Audio" seçeneğine tıklayın (En baştaki)

4 - Gelen menüden Normal Mode'yi seçin

5 - Type yazan bölümde "Mic"i seçin

6 - Level yazan bölümde "Level 5" i seçin

7 - Altta Value yazan kısma belirlenen sınırlar içerisinde en yüksek değeri girin

8 - "Set" yazan butona tıklayın

9 - Level yazan bölümde "Level 6" yı seçin

10 - Altta "Value is 0-255" yazan bölümün karşısında yazanı silin ve "255" yazın

11 - "Set" yazan butona tıklayın

12 - Level 10 dahil olmak üzere Level 10'a kadar bütün seviyelere bu işlemi yapın ardından cihazı yeniden başlatın.


## Medya Sesleri (Müzik, Video vs. vs.) ##

1 - Arama ekranında *#*#3646633#*#* şeklinde tuşlama yapın eğer mühendislik modu açılmazsa Google Play'den MTK Engineering Mode uygulamasını kurun

2 - Karşınıza bir menü gelecek, gelen ekranda parmağınızı 2 defa sağa kaydırarak Hardware bölümüne geçiş yapın.

3 - Ardından "Audio" seçeneğine tıklayın (En baştaki)

4 - Gelen menüden Normal Mode'yi seçin

5 - Type yazan bölümde "Media" yı seçin

6 - Level yazan bölümde "Level 6" yı seçin

7 - Altta Value yazan kısma belirlenen sınırlar içerisinde en yüksek değeri girin

8 - "Set" yazan butona tıklayın

9 - Level yazan bölümdeen yüksek olanını seçin

10 - Altta "Value" yazan bölümün karşısında yazanı silin ve verilen sınır içerisinde en yüksek olanını yazın eğer "0" değeri varsa ellemeyin bi önceki levele bakın unutmayın sadece değer girilmiş olanlara müdahale edeceğiz

11 - "Set" yazan butona tıklayın



Level bölümü ses seviyesi bölümüdür yani siz Level 6 bölümünü düzenleyerek en yüksek sesteki ses seviyesini düzenliyor oluyorsunuz, eğer Level 1 bölümüne 160 yazarsanız ses en kısık halde en yüksek seviyede gelecektir bu mantığa göre de diğer Level bölümlerini kendinize uygun şekilde düzenleyebilirsiniz

Leveller ses seviyeleridir hepsine en düşükten en yükseğe doğru aralıklı değerler girilmelidir eğer hepsine aynı değeri gireseniz ses kısma veya arttırmanız bir anlam ifade etmez
M
6 yıl
Baymak Elegant plus 12.000 btu ısıtma modu enerji tüketimi incelemesi(3 derece karlı havada)
Baymak elegant plus 12.000 btu klimamın yaz ayında soğutma modunda yaptığım incelemenin benzeri ısıtma modunda yapıyorum.

ısıtılan alan :26 m2 salon yaklaşık 4 m2 fransız balkon ve 2 m2 pvc balkon kapısı


dış ortam şartları ve yer: Edirne 26 şubat 2018 hava kar yağışlı ve 3 derece ancak hissedilen 2 derecenin altında

ilave ısıtma: klima çalışmaya başlamadan önce kalorifer petekleri kapatıldı ortam havalandırıldı.Isıtma moduna başlanıldığında oda kapısı dahil kapılar kapatıldı.

Klima ayarları : 30 derece sette orta hız fan ayarında


< Resime gitmek için tıklayın >

dış hava 3 derece kar yağışlı:


< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

teste başladığım andaki sıcaklık 0 derece ve kar yağışı devam ediyor



< Resime gitmek için tıklayın >


teste başlama saati akşam 8 iç ortam 21.7

< Resime gitmek için tıklayın >

30 derece set orta hız fan başlama saati akşam 8


< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

ilk 15 dk doldu dışarısı sıfırın altında yoğun tipi var

ve balkona çıkıp bir bakayım klima defrosta girmiş.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

resimleri yarın düzelticem.internetle alakalı sorun oldu sanırsam ancak şuan çok fazla kar yağışı var dış ünite içine doğru kar yağıyor sanırsam bu yüzden dış ünite kar doldu ve 15 dk da defrosta girmek zorunda kaldı.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.