Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
82
Cevap
81632
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Bonacibo kullananlar dikkat! (2. sayfa)
H
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: cocco_reccy

Siz veteriner misiniz? Yazımı okumamışsınız. Veterinerim son derece iyidir, bunu anlamak için meslektaşı olmaya gerek yok, oğlum için ne kadar özverili olduğunu biliyorum. Pro Plan normal gelirli bir vatandaşın alabileceği, profesyonel ve fiyatı ile de bunu ifade eden bir mama ama veterinerin dediği gibi bu Theodore'a dokundu, onun ihtiyaçlarını karşılayamadı, bu da çok normal. Fıstık yeyince ölen insanlar var, bence reaksiyon göstermesi normal.

Bahsettiğiniz tavsiyelerde neye dayanıyorsunuz. Hangi bilgi ve belge birikimine istinaden? Mama zaten 2006'dan beri üretiliyor ve yanlış hatırlamıyorsam 2010'dan (2008 de olabilir) bu yana bu formülasyonu kullanıyor. Kedinin iyi beslenmesi için ille de Orijen, Acana veya ne bileyim Türkiye'de edinemediğim ve Amazon'dan da gelmeyen ve nereden alacağımı da bilemediğim Evo, Wellness olması mı gerekir? Şöyle aşağıdaki gibi bir karşılaştırma yaptığınızda BonaCibo "kötü" bir mama olarak mı görünüyor? Üstelik her zaman taze satılırken?

Sert yazdıysam n'olur kusuruma bakmayın, saygısızlık olarak algılanmasın. Yorumunuzu merakla bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

yorumumu merakla beklemenize gerek yok, bu mama ile yaşadığım kötü tecrübeye dayanarak yazıyorum. daha neye istinaden yazacağım ki? kedim ölümden dönmüş diyorum, adam oraya besin değerleri koymuş. ki, bu sadece benim başıma gelen bir durum değil, bu mama yumurtalık bölgesinde kristallenme yapıyor arkadaşım bunu verilere dayanarak demiyorum, benim başıma geldi, yine veterinerimin hastalarının başına da gelmiş. o mamanın içerikler kısmına ve protein değerlerine kanaat etmeyin, bunu herkes söylüyor. onların doğru veriler olduğuna da inanmıyorum.

istediği kadar taze satılsın, hill's acana tarzı profesyonel mamaların protein içeriğine ulaşması imkansız. kaldı ki, kedilerin en temel ihtiyacı olan proteindir. bu proteini karşılaması için yeterli hammadde yok ülkemizde, üretilse bile bu fiyata satılmaz işte maliyetli bir iş bu.

ayrıca bir bilgi daha vereyim, kötü bir mama kedinin yaptığı dışkıdan bile anlaşılabiliyor. aşırı kötü koku ve büyüklüğü o markanın kalitesiz olduğunu gösterir aklınızda bulunsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 24 Mayıs 2016; 17:19:44 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: cocco_reccy

Geçmiş olsun.

Bizde fazla büyük veya fazla kokulu dışkı gibi bir durum olmadı, hatta kötüye giden değil, iyiye giden bir süreç yaşadık ve 5kg mama da bitti. Bu sebeple savunmak istemiştim ancak tecrübe edilen olaylardan bahsedince siz, o kadar da emin olamıyorum şimdi...

Değerlerin niceliğinden çok niteliğini bilmek lazım ve ben o markanın nicelik konusunda bile gerçekleri yansıttığına inanmıyorum diyorsunuz, orasını anladım. BonaCibo sadece kalitesiz değil, zararlı diyorsunuz; onu da anladım. Kaliteli olduğu söylenen mamaların da pahalı olduğu bir gerçek. Makul fiyatlı ve bir ev kedisinin normal ihtiyaçlarını karşılayacak bir mama yok mu? Yoksa, bu büyük firmaların kartel kurduğu anlamına gelmez mi?

Bu sitemim de göz önüne alınarak, sizin mama tavsiyeniz ne olurdu? (...ve lütfen daha az saldırgan yazın burada iyi bir amaçla konuşma yürütüyoruz, konu sağlık)

aslında amacım saldırgan yazmak değildi, ama konuyu okumamışsınız ve kedimin başına gelenlerden haberiniz yok diye böyle bir tutum sergiledim. keşke yurdışından mama getirebilsek, daha ucuza gelebilirdi. ama mevcut şartlar ortada... ailemizin birer bireyi olan bu canlıları sağlıklı yaşatmak için biraz para bayılmak zorundayız. mevcut premium mamalardan en memnun kaldığım hill'si güvenerek tavsiye edebilirim. diğer mamalar konusunda pek tecrübemiz yok, ama özellikle kediniz erkek ve kısırsa hill's bunun için özel mamalar üretiyor, kısırlaşma sonrası oluşması muhtemel hastalıkların önüne geçebiliyorsunuz bu mamayla. benim kullandığım hills sterilised kısırlaştırılmış kedi maması.

dediğim gibi şu an sorun gözükmeyebilir kedinizde ama ilerde hastalanmayacağına garanti değil bu, benim kedim de bonacibo'yu 7 ay kullandıktan sonra hastalandı mesela. kiminin başına 2 sene sonra gelmiş, durum bu...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl
Çavuş

Teşekkür ederim. Bir deneyeyim o halde, bir 6 ay kadar sonra herhangi bir problem yaşarsam buradan kötü deneyimlerimi sizlerle paylaşırım. Tekrar büyük geçmiş olsun. İlgilendiğiniz ve tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.




Bu mesajda bahsedilenler: @Hey Jude.
V
8 yıl
Çavuş

Kedimde nefrit olmuştu (böbrek iltihabı). Sebebi ne çıktı dersiniz? Cereyanda kalması. Yani hava akımına maruz kalması. Üstelik yazın ortasında evde 2 camı aynı anda açmakla oldu. Evdeki kedi dışarıdaki gibi değil. Aynı sizin gibi etkileniyor böyle şeylerden. Sonuçta, bazı iğneler yedi ve tedavi gördü. Ayrıca iki camın aynı anda açılmaması ve kedinin taşın üzerine yatmasının engellenmesi, camın önünde havalanma süresinin sınırlanması kararı çıktı.

Bu tip problemler için şahsi görüşüm, evde beslenen tüm kediler cereyanda kalmaya karşı korunmalı. Taze suları her daim olmalı. Mama kalitesi ve miktarı özenle ayarlanmalı. Özel diyet gerektiriyorsa veteriner tarafından planlanan diyet uygulanmalı. (Steril, renal vs mama) Tuvalet kumu hep temiz tutulmalı, en azından günlük temizlenmeli. Veteriner değilim ama aklıma bunlar geliyor. Kedinin hareketleri iyi takip edilmeli. Rutin dışına çıkan davranışları oluştu mu? Çiş ve kaka yapmadan önce veya sonra bağırarak sağa sola koşturuyor mu? Sağa sola çişini yapıyor mu? Tuvalet kabında, çişinde, kakasında, yatağında kan veya kırmızılık var mı? Herhangi bir anormallikte derhal veterinere danışılmalı.

Sonuçta bu mamayı hiç kullanmadım, hakkında iyi şeyler de kötü şeyler de duydum, savunmuyorum. Şahsen birazcık daha markalı mamalar bana daha güven veriyor. Fakat diyeceğim şu ki, veteriner mamadan olduğunu nasıl bilmiş? Altta yatan başka sebepler de olabilir.

Geçmiş olsun.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 28 Kasım 2016; 10:16:32 >

H
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Feratabi

Evinde özenle beslediğin kedine Bonacibo vb. mamalar vereceğine hiç besleme daha iyi, kimse fiyatlar fazla alamıyoruz diye yakınmasın 30-40 liraya alınabilecek açık kiloluk kaliteli mamalar var. Bugün mamadan ettiğiniz tasarruf! ilerde hayvanın canına ya da sizin cebinize çok fazla zarar verir.

ben de bunu anlatmaya çalışıyorum, kaç yıllık konu bakın.
yukarıda arkadaş içeriği koymuş zaten her şey ortada. mamanın içinde resmen tavuk eti ya da hayvansal bir et yok. kurtulmuş protein kullanıyorlar, şaka gibi. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 5 Kasım 2017; 18:7:23 >

B
7 yıl
Yarbay

Sizden ricam nerede mama ile ilgili tartışma görürseniz lütfen yazın da insanlar bilinçlensin lütfen yazın adam kediye pirinç pilavından daha zararlı mama yediriyor her yeri gdo tahıl bide gelip övüyor iyi diye sırf ucuz olduğu için.

Ben ilk mama aldığımda bana spectrumu ND ile es değerde diye sattılar ve bende cehaletimden dolayı inandım. Sonra royal canin sattılar onada inandım ki sonra forumdan sizi buldum ve kedilerime ND mama yediriyorum 10 kg. 320 tl ye alıyorum aslında internetten daha uygun fiyata alabilirdim fakat skt leri yakın alıyor şu an aldıklarım skt 2019.

Bugün mama konusunu tecrübeli veterinerlerle konuştuğumda tavsiye ettikleri mamalar matisse royal advance proplan vb. Bunlarla birlikte birde ND tavsiye ediyorlar bu gerçekte gerçekten çok ilginç yani hekimler nasıl olurda böyle bi tavsiyede bulunur sadece yuh diyorum. Bari gerçeği araştırın ve söyleyin kedinin şöyle beslenmesi lazım içerik şöyle olmalı deyin aydınlatın ve sonra mamaları sunun.

Benim size asıl sormak istediğim bi mesele var ben evde kedilerime yaş mama hazırlıyorum misal şöyle bi karışım yapıyorum 300 350 gram kıyma 1 patates 1 havuç 1 kabak birazda pirinç koyuyorum haşlıyorum fakat yetişkin kedilerden bazıları yemiyor yada sanki zor yiyor 4 ila 7 aylık olanlar sanki bir daha bu mamayı bulamayız dercesine saldırıyor size sorum şu bu mamaya tuz ve şeker atmaya gerek var mi bence yok ama biri tavsiye etti. Birde bu karışıma kediye uygun başka sebze ve meyve katmak gerekir mi ben bunu haftada 1 gün yapmak istiyorum hatta bugün içine 1 pakette schesir kitten tavuklu yaş mama kattım benim bile yiyesim geldi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Diyemedim ya la
H
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Dumisini

O kadar kötü mü hocam? Çok öven de çok yeren de. Benim erkek kedim de kısırlaştırıldı mama tavsiyesi lazım araştırıyorum fiyatı da uygun arıyorum ne önerirsin?

tahılsız mama.



H
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: dnz_ksk

Ayrıca acanayı kötülemek maksadında değilim ama mesela soru sormak gerekirse : %75 et dediği kısıma açıklama olarak: et, ciğer, yürek, böbrek ve kıkırdak.yazmışlar.Bunların oranları da mevcut mu ?(bilmediğim için soruyorum) Mesela ne kadarı kıkırdak? Veterinere gidiyorsun sakatattan uzak tut diyor,e bu içindekiler bildiğimiz sakatat değil mi ?
Bahsetmek istediğim algı yaratmak çok da zor değil,dünyaca ünlü bir marka olması onun çok iyi olduğu anlamına gelmez.(Bunu acana özelinde söylemiyorum) bir mc donalds örneği var mesela. Şu bahsettiğiniz firma bonociba yada adı her ne ise,bu üründen hiç almadım.Alır mıyım ? Bu algıdan sonra almam,yada 2 kere düşünürüm artık.Peki ya kedinizin hastalığı gerçekten de bu mamanın suçu değilse?Yada alerjik bir durumsa? Ve ya şu linkini attığınız kişinin kedisinin egzeması, Ben bu adamların yerinde olsam bu tip karalamalara karşı hukuki süreç başlatırım.Bakın üstünüze alınmayın,ekşi sözlükteki muhabbetten bahsediyorum.Düşünsenize bir gıda tesisi kurdunuz,ve sebebi mamadan olduğu belgelenmemiş bir şekilde günümüzün en etkili silahı internet üzerinden algı oluşmasına sebebiyet veriliyor.Ne yaparsınız ? Belki de gerçekten kötü ve ani etkileri olan bir mama,bunu testlerle kanıtlatıp siz de dava açabilirsiniz.Bence doğrusu bu olurdu.Yine de uyarı için tşk, bahsedilen mamayı hiç almadım,dedidiğim gibi kediye golosi yi alıyorum bir süredir,ondan önce hills ürünleri.Köpekte dog chow,ama maması bitince onu da değiştirebilirim.O zaten ev yemeğini daha çok yiyor.


Ama tekrar söylüyorum asıl mevzu şu bahsettiğiniz bonociba olayı değil,benim sözüm forumdonanımda ve başka forumlarda da gördüğüm; illa 1.5 kg su 80 liralık mamayı al almazsan ne kedi bakıyosun noktasına yaklaşan bazı arkadaşlar.
İlla herşeyin en iyisi mi olacak? Ozaman mercedes,bmw,range binin arkadaşım paranız yoksa niye araba alıyosunuz renault peugeot wolkswagen nissan hondaya para veriyorsunuz, denebilir mi ? Yada çocuğunu devlet okuluna yada dandik özel okula göndereceksen niye yaptınız kardeşim, amerikan koleji,saint joseph yada yıllığı 100 bin olan bir okula veremiyorsan sahiplendir o çocuğu diyebilir miyiz? Abartıyorum değil mi ?
https://acana.com/wp-content/uploads/2013/01/NS-ACA-CAT-BRO-001-TR-WEB.pdf

benim verdiğim bir örnekti. istediğin mamanın içeriğine ulaşabilirsin zaten. körü körüne bir mama alınmaz, acana süper diye bir şey de yok. sonuçta bunlar kuru gıda.
işin aslı, bu hayvanların doğasında çiğ yemek var, her ne kadar evrimleşme sürecinde birer pet haline gelseler de şimdiye kadarki tüm araştırmalar köpek ve kedilerin, tıpkı kendi büyük ırklarında olduğu gibi (kurt ve aslan) çiğ beslenmesi gerektiğini söylüyor. acana'yı beğenme yönüm de etlerin %50'si çiğ olarak üretiliyor olması.

gelelim dünyaca ünlü olmasına. acana ve diğer pahalı mamalar dünyaca ünlü değil bilakis bilinmeyen ve hill's, proplan gibi markalardan çok daha az satan bir mama. bugün acana aldığım yere gittim hatta, artık getirtmeyecekmiş, çünkü satmıyormuş. açık alıyorum bu arada... veterinerlerin ne dediğine kesinlikle aldanmamak lazım, eğer güvendiğiniz biri değilse. gidip hills, proplan gibi mamaları premium mama diye müşteriye dayatıyorlar. halbuki bir sanabelle bu markalardan beş kat daha kaliteli ve daha ucuz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 17 Şubat 2018; 20:56:43 >

M
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Hey Jude.

quote:

Orijinalden alıntı: cocco_reccy

Siz veteriner misiniz? Yazımı okumamışsınız. Veterinerim son derece iyidir, bunu anlamak için meslektaşı olmaya gerek yok, oğlum için ne kadar özverili olduğunu biliyorum. Pro Plan normal gelirli bir vatandaşın alabileceği, profesyonel ve fiyatı ile de bunu ifade eden bir mama ama veterinerin dediği gibi bu Theodore'a dokundu, onun ihtiyaçlarını karşılayamadı, bu da çok normal. Fıstık yeyince ölen insanlar var, bence reaksiyon göstermesi normal.

Bahsettiğiniz tavsiyelerde neye dayanıyorsunuz. Hangi bilgi ve belge birikimine istinaden? Mama zaten 2006'dan beri üretiliyor ve yanlış hatırlamıyorsam 2010'dan (2008 de olabilir) bu yana bu formülasyonu kullanıyor. Kedinin iyi beslenmesi için ille de Orijen, Acana veya ne bileyim Türkiye'de edinemediğim ve Amazon'dan da gelmeyen ve nereden alacağımı da bilemediğim Evo, Wellness olması mı gerekir? Şöyle aşağıdaki gibi bir karşılaştırma yaptığınızda BonaCibo "kötü" bir mama olarak mı görünüyor? Üstelik her zaman taze satılırken?

Sert yazdıysam n'olur kusuruma bakmayın, saygısızlık olarak algılanmasın. Yorumunuzu merakla bekliyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >

yorumumu merakla beklemenize gerek yok, bu mama ile yaşadığım kötü tecrübeye dayanarak yazıyorum. daha neye istinaden yazacağım ki? kedim ölümden dönmüş diyorum, adam oraya besin değerleri koymuş. ki, bu sadece benim başıma gelen bir durum değil, bu mama yumurtalık bölgesinde kristallenme yapıyor arkadaşım bunu verilere dayanarak demiyorum, benim başıma geldi, yine veterinerimin hastalarının başına da gelmiş. o mamanın içerikler kısmına ve protein değerlerine kanaat etmeyin, bunu herkes söylüyor. onların doğru veriler olduğuna da inanmıyorum.

istediği kadar taze satılsın, hill's acana tarzı profesyonel mamaların protein içeriğine ulaşması imkansız. kaldı ki, kedilerin en temel ihtiyacı olan proteindir. bu proteini karşılaması için yeterli hammadde yok ülkemizde, üretilse bile bu fiyata satılmaz işte maliyetli bir iş bu.

ayrıca bir bilgi daha vereyim, kötü bir mama kedinin yaptığı dışkıdan bile anlaşılabiliyor. aşırı kötü koku ve büyüklüğü o markanın kalitesiz olduğunu gösterir aklınızda bulunsun.

Alıntıları Göster
Kedi ne durumda? Canlı mı ölü mü?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
6 yıl
Binbaşı

Kesinlikle katılıyorum yazdıklarına, bu arada bir şeye takıldım sakatattan uzak tut demiş dr ama benim bir önceki kedim yıllarca sadece ciger yedi kıkırdak yemeye de bayılırdı 17 yıl sağlıklı şekilde yaşadı. Şimdi ki de bayılıyor ciğere de kıkırdaklara da, yemek sonrası hemen tabağımı kaldırmazsam anında götürüyor
Dediğin gibi herkesin kendi tercihi elbette ama çocuğunu robert koleje gönderemiyorsan evlatlık ver demeye benziyor biraz, insanlarda olduğu gibi bazı sistemleri hassas olanlar çabuk hastalananlar olabilir ama özel durumlar dışında çok öyle besin değerlerini içeriğini incelemenin biraz abartı olduğunu düşünüyorum. Kendimde yiyecek alırken son kullanma tarihinden başka pek bir şeyini incelemiyorum sonuçta


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dnz_ksk
B
5 yıl
Yarbay

Yeme sorunu yoksa kesinlikle Macera aramayın. Ne matisse ne golosi profinedan daha üstün yada çok üstün bi mama değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @wizkhalifa1903
R
9 yıl
Yarbay

sürekli bonacibo mu verdin? goody whiskas felan?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

sürekli bonacibo mu verdin? goody whiskas felan?

sürekli bonacibo kullandım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bugun kedimi ziyaret ettim, en gec yarin alacagimi tahmin ederken veteriner 5-6 gun daha kalmasi gerektigini soyledi. Gece surekli kusmus ve normal bir kusma degil kanli kusmus. Su an cok caresizim, ona birsey olacak korkusu mahvediyor beni.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: BTMWTMP

Hocam öncelikle geçmiş olsun... umarım kediniz en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Benim kedim yaklaşık 11 yaşında. Yurtdışında öğrenciyken ormanda bulmuştum kendisini. Kontrolünü ve aşılarını yaptırmak için veterinere götürdüğümde veteriner bana (İngilizce olarak tabi) şöyle söylemişti: Ucuz mama - Pahalı mama yoktur. Kalitesiz mama - Kaliteli mama vardır. Siz markete gittiğinizde aynı gıda ürününün 2-3 kat daha ucuzunu görseniz güvenip yer miydiniz? Kediniz için de aynı şekilde düşünün.

O gün bugündür premium markalardan şaşmadım... hatta çoğunlukla Hill's kullandım. Şükür bugüne kadar üşütme vs. dışında hiç ciddi hastalık yaşamadı kızım.

Neyse tekrar geçmiş olsun.

teşekkürler hocam iyi dileğin için.



K
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Hey Jude.

yaklaşık 1 yılı geçik zamandır bonacibo kullanıyoruz, kesinlikle markayı kötülemek için yazmıyorum öncelikle. yaşadığı rahatsızlık bu mamayla alakalı olduğu için paylaşmak istedim. kedim şuan klinikte ölümden dönmüş vaziyette yatıyor, idrar kesesi iltihabından dolayı. bugün farketmeseydim ölebilirdi, o derece ağır bir rahatsızlıkmış. kimi kedilerde 1-2 yılda kimilerinde 7-8 yılda bile gösterebiliyor ve kesinlikle mamayla alakalı bir hastalık. bonaciboyu kullandığımdan beri veterinerim sürekli zararlı olduğundan, ilerde bir hastalık geçirebileceğinden bahsediyordu ama ben de sizin gibi veterinerimin klinikteki pahalı mamaları satmak için dediğini düşünüyordum, kaldı ki bonacibo'yu öven o kadar çok insan var ki, nasıl kötü bir mama olduğunu düşünebilirdim, fiyatı da ucuz.

neyse, kediniz şuan sağlıklı gözükebilir ama ilerde aynı rahatsızlığı yaşamayacağını bilemezsiniz, eğer kedinizin sağlığını düşünüyorsanız premium mamalara geçmenin şart olduğunu düşünüyorum.

Kediciğinize canı gönlümden geçmiş olsun diyorum. Bir kaç sorum var yanıtlar mısınız?
*Kedini kaç yaşındaydı.
*Verdiğiniz yaş mama markası nedir?
*Mamanın üzerinde yazan veya kedinize uygun olan günlük porsiyon limitinde mi verdiniz yoksa limitleri çok çok aştınız mı?
*Sürekli kabında mama var mıydı?
*Kediniz erkek mi? Erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası kristalleşme çok görülüyor hele birde tek kedi ise hareketsizlikte bu olayı tetikliyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayhanpulurbey -- 13 Ocak 2016; 17:46:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: kayhanpulurbey

quote:

Orijinalden alıntı: Hey Jude.

yaklaşık 1 yılı geçik zamandır bonacibo kullanıyoruz, kesinlikle markayı kötülemek için yazmıyorum öncelikle. yaşadığı rahatsızlık bu mamayla alakalı olduğu için paylaşmak istedim. kedim şuan klinikte ölümden dönmüş vaziyette yatıyor, idrar kesesi iltihabından dolayı. bugün farketmeseydim ölebilirdi, o derece ağır bir rahatsızlıkmış. kimi kedilerde 1-2 yılda kimilerinde 7-8 yılda bile gösterebiliyor ve kesinlikle mamayla alakalı bir hastalık. bonaciboyu kullandığımdan beri veterinerim sürekli zararlı olduğundan, ilerde bir hastalık geçirebileceğinden bahsediyordu ama ben de sizin gibi veterinerimin klinikteki pahalı mamaları satmak için dediğini düşünüyordum, kaldı ki bonacibo'yu öven o kadar çok insan var ki, nasıl kötü bir mama olduğunu düşünebilirdim, fiyatı da ucuz.

neyse, kediniz şuan sağlıklı gözükebilir ama ilerde aynı rahatsızlığı yaşamayacağını bilemezsiniz, eğer kedinizin sağlığını düşünüyorsanız premium mamalara geçmenin şart olduğunu düşünüyorum.

Kediciğinize canı gönlümden geçmiş olsun diyorum. Bir kaç sorum var yanıtlar mısınız?
*Kedini kaç yaşındaydı.
*Verdiğiniz yaş mama markası nedir?
*Mamanın üzerinde yazan veya kedinize uygun olan günlük porsiyon limitinde mi verdiniz yoksa limitleri çok çok aştınız mı?
*Sürekli kabında mama var mıydı?
*Kediniz erkek mi? Erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası kristalleşme çok görülüyor hele birde tek kedi ise hareketsizlikte bu olayı tetikliyor.

1,5 yaşında
yaş mama da bonacibo idi, fakat pek sevmediği için fazla vermedim.
ne fazla ne de az verdim mamayı
sürekli mama yoktu, belli bir yemek saati dışında mama almadı
kedim erkek ama bu rahatsızlığı geçirdiğinde kısır değildi. henüz 3 hafta önce kısırlaştırdım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
8 yıl
Binbaşı

Bende de 3 aylık dişi bir british short hair var. Şimdiye kadar royal canin babycat verildi. elimdeki paket bittikten sonra bonacibo kitten'a başlayacağım.
Bazı kişiler hiç memnun değilken bazıları da çok memnun.

Benim kedimde şu an gaz problemi var. zaman zaman da katı-ishal karışık yapıyor. Tüy dökmüyor gibi bir şey. Son olarak da aşırı su tüketiyor. Daha önceden chinchilla bakmıştım, bu kadar su içmiyordu.
Bu bilgileri bonacibo kullanımından sonraki durumla karşılaştıracağım.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
8 yıl
Çavuş

Ben de düşündüklerinizin aksine şöyle bir yorumda bulundum:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117095135


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: cocco_reccy

Ben de düşündüklerinizin aksine şöyle bir yorumda bulundum:http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=117095135

proplan zaten iyi bir mama değil, bu mamayı önermesine şaşırdım bir veterinerin. bonacibo'nun kötü etkileri uzun sürede gözükebiliyor, lütfen kedinizin sağlığı için bu mama hakkında iyi bir veterinere başvurun size daha sağlıklı bir açıklama yapacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hey Jude. -- 23 Mayıs 2016; 16:50:03 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.