Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
456
Cevap
40146
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Bodrum'a yerleşsek... (9. sayfa)
İ
7 ay
Binbaşı

T
7 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Haklısın ama inan hiç bir yerde işler yolunda gitmiyor.Herkes yaşayabileceği yerlere kaçışıyor.Ve güzel popüler yerler de terkedilmeye başlandı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @İrfan 3448
İ
7 ay
Binbaşı

Belediye gelirlerini fazlalaştırmak için pandemi sonrası "adreslerinizi Bodrum'a taşıyın" kampanyası yaptı ve pandemi sebebiyle ilçe nüfusu epey arttı.

Her yere konut ruhsatı veriliyor, Yarımadaya 50 Km. uzaklıkta yerlere siteler yapılıyor ve "Bodrum'da Yazlık" diye pazarlanıyor.

Deniz kıyıları otel ve tesisler tarafından kapatılmış, siteden ev alıyorsunuz ama çoğunun sahili olmadığından para ödeyerek plaja gitmeniz gerekiyor.

Yarımada çevresi 3 ayda bir değişiyor ancak düzgün bir altyapı yok, dereler ıslah edilmediğinden her yağmur ayrı bir sorun.

Neredeyse tüm yollar 30-35 seneki önceki ana yollar, 2000'den buyana Bodrum-Turgutreis ve bakımsız Gündoğan - Yalıkavak anayolu dışında yapılan bir şey yok, trafik İstanbul ötesi vs. ve bir çok şey daha + tüm bu paket saçma sapan fiyatlarla ...



Kısaca durum; 2023 Ibiza - St. Tropez fiyatlarına 70'ler gelişememiş şehrin kasabası.

2024 yazı yarımada için zor olacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan 3448 -- 10 Kasım 2023; 12:56:4 >


Bu mesajda bahsedilenler: @tunçmes
K
6 ay
Yarbay

chp'de olan belediyelerin biraz topal ördek kıvamına getirildiğinden eminim. belediyenin yapmaması gereken hizmetleri ilgili birimlerden talep ettiğinde yavaşlatıldığını düşünüyorum. o yüzden bazı işler çok ağır ya da yarım yamalak ilerliyor. bu sene seçim var, parasal döviz baskısı vs diyerek işlerin durma noktasında olması, seçimden sonra biraz hızlandığını gördük. inşaat yasağı vs. uzatıldı esnetildi o yüzden sanki. yapılacak yolların çoğu yaz dönemine kaldı. kış dönemi yani şuan harıl harıl altyapı çalışması yol vs yapılması gerekliydi.

Mumcularda 2 şerit dönüş yolunun kazılması 15 gündü oldu, tam ne zaman bitti bilmiyorum ama yaklaşık 2-3 km lik yerde gram asfalt yok. alan işaretli yerler arası. ikincisi susuzluk, evet Bodrum çok kalabalık yazın nüfus çok fazla fakat bir kaç senedir artan küresel ısınma sanırım esas sorun. bugün denize girsem girerdim yani, hesapta gece 4 gibi yağmur yağdı, sabah uyandım 7 gibi köpeği çıkarmaya baktım tek bulut yok güneş var. kışın ve ilk baharda çok fazla yağmur yağması lazım. Bodrum'a ve ülkeye yağan yağmurların çoğu artık fırtına şeklinde. 1 gün boyunca m2 'ye olması gerekenin 3 katı yağmur düşüyor ardından kesiliyor. yağmurlu gün sayısı artıp daha standartlarda yağmur yağsa toprak altı suları vs. beslense güzel olacak.

Uyku vadisinin olduğu Gökçeler köyü içinden geçen dere geçen sene kışın ne zaman geçsem bir karış su var yoktu bile nerdeyse kuruydu, ilk baharda keza aynı şekilde. yazın kuruması gereken dere mart - nisanda kuruyor susuzluktan tamamen. Yakında ev satarken zorlanıcaz sular kesiliyormuş burada doğru mu derler :) bahçeye 2 tonluk bir depo öneririm diyeceğim mecbur

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 12 Kasım 2023; 21:42:58 >

K
6 ay
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 14 Kasım 2023; 17:54:38 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
6 ay
Yarbay

akşam Bodrum merkezde bile yokuş olmayan tüm yerlerde 5-10 cm su vardı. insan gibi yağmadı bugün yine. sabah 10 dan akşam 20- 20.30 gibi kesildi



T
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Düşünüyorum da , Bodrum a yerleşsek, yaz kış orada yaşasak nasıl olur acaba ? Yarımadanın neresi daha yaşanılır,başıma neler gelecek merak ediyorum..



T
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bir de Bodrum da yaşayanların görüşlerini alsak. Bana fena birfikir değilmiş gibi geliyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yazın popüler tatil yerlerinde nereye gitsek benzer durumlarla karşılaşıyoruz.Ben Bodrum merkez değil de yalıkavak , turgutreis gibi daha kontrollü yerlerde sürekli yaşamak nasıl olur diye düşünüyorum..Araştırmalarım bu yönde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
11 yıl
Yüzbaşı

yalıkavak hele hele turgut reis cok sakin yerler.
benim de planlarımda bu iki yer var bakalım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Kış ayları oldukça sakin geçiyormuş.Gerçi kışı insanların çoğu da işinde ve akşam dizi izlemekle geçiriyor.Özellikle yaz başlangıcı ile yaz bitişi eylül ekim aylarının çok güzel olacağını düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 yıl
Yüzbaşı

Hocam vallahi bodrumun kısıda yazıda ayri güzel


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
11 yıl
Çavuş

bodrum merkezin büyük şehirlerden farkı yok çok pahalı. ayrıca kaldığımız otelin yerli bodrumlusu istanbuldan geldiğimizi duyunca bi ahh çekti o da istanbula hasretmiş meğerse :D şok olduk. ayrıca fethiyede karşılaştığımız ankaralı bi bayanda bize ' o güzel istanbulu bırakıp buraya tatilemi geldiniz' dedi. 2. şokuda orda yaşadık. benim imkanım olsa marmaris köylerinden birine yerleşirim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
11 yıl
Yüzbaşı

bodrum merkez her zaman en iyisidir, yalıkavak ya da turgutreis ancak emekli olduktan sonra kalınacak yerlerdir, yazın yine bir şekilde idare edersin ama sezon bitince sıkıntıdan patlarsın ( ki bu iki yerin sezonu bodrum merkez ve gümbete göre çok daha kısadır)...o yüzden ben bodrum merkezi tavsiye ederim, marinanın yakınlarında bir ev bulabilirsen çok rahat edersin, zaten bir ucundan diğer ucu yürüyerek 20 dakikadır en fazla...maalesef keko ve hırsız sorunu giderek daha çok armaktadır fakat ne hikmetse polis de pek bişey yapmaz onlara...mekanların fiyatları biraz pahalı, esnaf lokantaları bile eskisi gibi pek makul değil artık...ama yine de yaşanacak en güzel yerlerden biridir bodrum...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu Bodrum yarımadasının yazın her yeri güzel de , kış aylarında bazı yerleri çok sıkıcı olur deniyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
11 yıl
Yarbay

her sene yalıkavak ta bulunan bir insanım, yalıkavak çok huzurlu sakin bir yer, oldukca keyif alıyorum gitmekten. bir özlem gibi birşey oldu benim için.. Bir keresinde mayıs ayının sonlarındaydı önce didime gittim, didim oldukça hareketli ve güzeldi sıkılmadan 3-5 gün geçirdim. arkasından didimden yalıkavaka geçtim ve çarşısı gündüz adeta ölü şehirdi, oldukça sakindi yerli halk dışında fazla kimse yoktu. sezonundayken 2-3 hafta orada olan ben sezon başlamadan gittiğimde 2 günden sonra sıkıldım diyebilirim, bodrum, turgutreis gümbet yalıkavak gibi yerlere nazaran daha canlı sezon dışında da.. pahalılık konusuna bende katılıyorum. yerleşme planları uzun uzun yıllar sonra benimde kafamda var, tabi şu an için sadece düşünce..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yalıkavak bir çok tanınmış insanın yerleştiği bir yer.Demek ki bir bildikleri var.Bana cazip gelmeye başladı..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
11 yıl
Yüzbaşı

tam benim konum ama paylaşım az olmuş. ben bu aralar didim'e ilgi duymaya başladım, daire fiyatları uygun geldi bana, fırsat bulursam haziran başında gitmek istiyorum nasıl bir yer diye..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tatile giden bir arkadaşımın Didim için, plajda bir havlu koymaya yer yoktu demesi çok güldürmüştü beni...


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
11 yıl
Yüzbaşı

Gideceğiniz yerde herhangi bir iş ile uğraşacakmısınız yoksa emekli durumları falan var mı ? Eger durumunuz iyi ise Marmaris ve çevre beldelerini araştırın derim.Bu sene tatil için Bülent Ortaçgilin yasadıgı yere gittik.Olmaz boyle bir yer ..Cennet gibi...Fakat kışın çok sessiz ,imiş.Ordaki balıkçık arkadaslar ile sohbet ederken öğrendım.Özellikle huzur arıyorsanız Marmarisde Selimiye Beldesini tavsiye ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.