Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
352
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BMW yeni nesil dizel ve benzinli motorlar üzerinde çalıştığını doğruladı
H
2 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

BMW yeni nesil dizel ve benzinli motorlar üzerinde çalıştığını doğruladı



Dünyada otomotiv sektörünün artık elektriğe yöneldiği aşikar. Tüm firmalar içten yanmalı motorların yavaş yavaş azaltılması ve elektrikli otomobillere geçilmesi yönünde çalışmalar yapıyor. Hatta belli tarihlerden sonra içten yanmalı motorlar üretmeyeceğini belirten firmalar da var. Ancak BMW tüm bunların aksine yeni nesil dizel ve benzinli motorlar üzerinde çalıştığını açıkladı.



Ayrıca Bkz.Elektrikli Peugeot e-308, 400 kilometre menzille 2023'te gelecek



BMW yeni nesil içten yanmalı motorlar üzerinde çalışıyor



Yıllardır üretilen içten yanmalı motorlar artık emisyon nedeniyle tercih edilmiyor. Daha doğrusu daha temiz ve ulaşılabilir teknolojilere yönelim başladı diyebiliriz. Ancak otomobil tutkunlarının içten yanmalı dizel ve benzinli motor arayışı bitmeyecek gibi duruyor. Özellikle BMW gibi performansın yanında ruh taşıyan otomobillere ilgi gün geçtikçe artıyor diyebiliriz. BMW'de güçlü otomobillerine gösterilen bu ilginin karşılığını yeni nesil içten yanmalı motorlar üzerinde çalışarak verecek gibi duruyor.



BMW yeni nesil dizel ve benzinli motorlar üzerinde çalıştığını doğruladı



Bugün gelen bir açıklama ile BMW yeni nesil içten yanmalı motorlar üzerinde çalıştığını doğruladı. Dizel ve benzinli motorlar üzerinde çalışan BMW, detaya inerek altı ve sekiz silindirli motorlarla uğraştıklarını da belirtti. Otomotiv sektöründe CO2 emisyonlarını azaltmak için son teknoloji içten yanmalı motorlara ihtiyaç olacağını belirten BMW geliştirme direktörü Frank Weber, yeni nesil motorlar üzerinde çalıştıklarını belirtti.



BMW'nin müşterilerini elektrikli ve içten yanmalı motorlar arasında seçim yapmaya zorlamayacağını belirten Weber, amaçlarının sürüş türünden bağımsız her zaman sürdürülebilir ve yenilikçi araçlar sunmak olduğunu belirtti.



BMW'nin bu yaklaşımı elektriğe ağırlık veren sektöre garip gelebilir. Ancak hala çok büyük bir kitle içten yanmalı motorlara ilgi duyarken BMW'nin her iki alanda da çalışmalar yapması takdire şayan.




Kaynak:https://www.carscoops.com/2022/01/bmw-is-developing-a-new-generation-of-internal-combustion-engines/

 Haberi Portalda Gör

bmw'ninki yanlis bir yol degil. piyasanin tamamina elektrigin hakim olacagi bir gelecekde bile icten yanmali yuksek performans arac isteyenler olacaktir. nasilki dijital muzige ve fotografa gecist...
Yoruma Git
Yorumun Devamı darkaura - 2 yıl +17
elektirkli araçlar nerde çevreci elektrik üretmek için yine petrole ihtiyacımız var.ayrıca herkes ucuz diye kaçıyorlar elektrikli araçlara ama araçlar çoğalınca...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mladenbmv - 2 yıl +6
O menziller bir uzasın bak görürsün kimse tercih ediyor mu içten yanmalı motor ayrıca bakım masrafın da çok azalıyor yani geleceğin yatırımı elektrikli araç gerisi hikaye
Yoruma Git
Yorumun Devamı DH Misafiri - 2 yıl +5
D
2 yıl
Yarbay

bmw'ninki yanlis bir yol degil. piyasanin tamamina elektrigin hakim olacagi bir gelecekde bile icten yanmali yuksek performans arac isteyenler olacaktir. nasilki dijital muzige ve fotografa geciste daha dusuk performans sunsa bile uzun sure analogda israr edenler oldugu gibi.



Bu mesaja 2 cevap geldi.
Y
2 yıl
Yarbay

Neticede dünya sadece Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'dan ibaret değil. Rusya, Afrika, Doğu Avrupa, Orta Doğu...





Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura
V
2 yıl
Yarbay

Kesinlikle öyle, hala günümüzde analog fotoğrafçılık ve müzik işleri mevcut ve ürünleri inanılmaz yüksek paralara satılıyor.

BMW ayrıcalıktır.





Bu mesajda bahsedilenler: @darkaura
C
2 yıl
Yarbay

Ülkerler atıp tutuyor elektrikli otomobile geçilecek tamamen şu tarihte diye fakat bunu diyen ülkelerin bircoğunun elektrik altyapısının bunu kaldıramayacak şekilde. Kimse kimseyi yemesin uzun süre daha içten yanmalı motorlar kullanılmaya devam edecek. Ben elektrikten çok hidrojenli araçlardan daha çok ümidim var.




R
2 yıl
Binbaşı

elektrikli araba kullandıktan sonra benzin yada dizele biner mi insanlar muamma...kaldı ki 2040 ta almanya tamamen elektrikli araçlara geçmiş olacak.




M
2 yıl
Yarbay

yakıt tercihi bizim gibi ülkelerde fiyata göre seçilir.




M
2 yıl
Binbaşı

elektirkli araçlar nerde çevreci elektrik üretmek için yine petrole ihtiyacımız var.ayrıca herkes ucuz diye kaçıyorlar elektrikli araçlara ama araçlar çoğalınca elektrik üretmek ve ulaşmak pahalı olucak zaten bir pil değişimi yapsan araç parası.




D
2 yıl
Yarbay

O menziller bir uzasın bak görürsün kimse tercih ediyor mu içten yanmalı motor ayrıca bakım masrafın da çok azalıyor yani geleceğin yatırımı elektrikli araç gerisi hikaye




D
2 yıl
Yarbay

Dünya ülkelerinin hepsinin istisnasız elektrik altyapısı elektrikli arac trafiğini kaldıramayacak durumda ayrıca batarya teknolojisi ve bulunabilirligide henüz istenilenin çok altinda ve bu alanda teknik eleman bulma sorununa başka bir gercek sadece geçiş süreci isletiletilebilinir bununla birlikte 2030 kadar içten yanmalı motorların ezici bir çoğunlukta kalacağını aslında herkes biliyor.bmw bunu demek istemiş .




C
2 yıl
Yarbay

Adam altı ve sekiz silindirli motorlar üzerine çalışıyorum diyor. Ne demek bu? Parası olan ve vazgeçmek istemeyenleri hedefliyorum demek. Bunun gelişmemişlikle, orta doğusuyla, kakalamasıyla, geri kalmakla hiçbir alakası yok. BMW'nin içten yanmalı motor konusunda köklü bir tarihi ve marka değeri var. Lüks saat markaları gibi de düşünülebilir. Akıllı saatler ileride 1 ay pil ömrüne sahip olduğunda, şuanki telefonlarımızın işlem gücüne ve hafızasına(ram/flash) sahip olduğunda bile bu saat markaları müşterilerini astronomik fiyatlardan bulacaklar. Alanlar da modern dünyanın en tepesindeki insanlar olacak.

Çok daha maliyetli yakıta, kısa bakım aralığına, ilk alım maliyetine rağmen lüks segmentte farkı verip içten yanmalı isteyenler olacak. Ona hazırlanıyorlar. Belkide ekstra vergi ödemek zorunda kalacaklar emisyondan dolayı. Yine de tercih edenler olacak. On iki silindir yoksa demekki hepsi hibrit olacak, şehir içinde emisyon yasağı olan yerlerde araba otomatik elektrik modunda çalışacak. On iki silindire hibrit olmuyor çünkü sığmıyor ve ağırlık..

BMW, şu anki konumunda ne elektrikliden ne de içten yanmalıdan vazgeçebilir.

Elektrik verimlilik ve mobilite anlamında sınırsız imkanlara sahip. Ekonomik olarak rakipsiz. İnanılmaz pazar potansiyeli var. Otonom sürüşle kombinlendiğinde ehliyeti olan olmayan reşit olmuş olmamış herkes bir müşteri olacak. Elektriği üretmenin çok fazla yolu var, üretim esnekliği inanılmaz; yani her şahıs, kendi elektriğini kendi bütçesi ile yaptığı yatırımla üretebilir. Ayrıca verimsizlik nedeniyle salınan enerjiyi geri kazanım yöntemlerinin neredeyse hepsinde elektrik elde ediliyor. Bataryaların gelişim potansiyeli de çok yüksek. Gelecek elektrikte.

Ama tüm bunlar içten yanmalının avantajlarını geçersiz kılmaz.

Bir baştan dizel öyle hemen bitmeyecek. Garip geldi dimi? Emisyon skandalından sonra domino etkisiyle firmaların önce dizeli sonra da benzinliyi bırakmasının ardından bu cümleyi görüyorsunuz. Çünkü dizelde yakıt kaynaklarınız benzinliye göre çok çeşitlidir. Küçük büyük tüm işlerde kullanmaya uygundur, termal verimi yüksektir. Petrol olmadan da üretme şansınız vardır. Atıklardan üretilebilir ve bu sayede atıklar da ekonomiye katılabilir. Özellikle de ağır vasıtalarda -emisyon sorununu daha sonra çözmek üzere bir kenara bırakırsak- uzunca bir süre ekonomik olan yol olacak gibi duruyor. Tabi BMW'nin ağır vasıtayla alakası yok ama patentlediği teknolojilerden para kazanıp fabrikalarını finanse edebilir. Bazı firmalar bazı işlerini zarar etse de ismi dolayısıyla yapar. Ferrari'nin bir dönem zarar ettiği halde asıl işinin yarışmak olması, yarışmak için gereken finansal kaynağı araba üreterek sağlaması gibi. Ekonomik olarak saçma bir durum aslında.

Benim tahminim benzinli motorların lüks segment otomobillerde hiçbir zaman bitmeyeceği. Çok az üretici ve çok az model olacak, çok az kişi alabilecek ama bence asla bitmeyecek. İnsanlık böyle bir zevkten bu noktalara kadar getirmişken asla vazgeçmez.

Videoyu izlemek için tıklayınız




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.