H

Haber Editörü
07 Ekim 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
48 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
H
2 yıl
Samsung Galaxy A23 5G, Snapdragon 695 ile Geekbench\u0027te göründü



Samsung Mart ayında Galaxy A23 4G ile karşımıza çıkmıştı. Şimdi Galaxy A23'ün 5G'li versiyonu geliyor. Geekbench'te ortaya çıkan Samsung Galaxy A23 5G, Snapdragon işlemcisi ile performans testinden geçti.



Ayrıca Bkz.Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2'nin lansman tarihi yanlışlıkla açıklandı



Galaxy A23 5G'nin sızdırılan muhtemel özellikleri



Samsung'un A serisi bünyesine katacağı yeni modeli olan Galaxy A23 5G, tabiki Mart ayındaki versiyondan 5G desteği ile ayrılıyor. 4G versiyonunda Snapdragon 680 yonga setini kullanan Samsung, 5G desteği için Galaxy A23'e Snapdragon 695 yonga setini ekliyor.





Bu işlemci ile Geekbench'te tek çekirdek testinden 674 puan alan Samsung Galaxy A23 5G, çoklu çekirdek tesinden 2019 puan alıyor. Teste 4GB RAM bellek ile giren cihaz, Android 12 işletim sistemine sahip.



Öte yandan daha önceden gelen bilgilere göz attığımızda cihazın 6GB ve 8GB RAM bellekli versiyonlarının da var olduğu söyleniliyor. Yine gelen sızıntılara göre 50MP + 8MP + 2MP+ 2MP olarak şekillenen arka kamera kurulumuna sahip olması beklenilen Samsung Galaxy A23 5G, ekran tarafında 6,55 inç büyüklüğünde bir panele sahip olacak.




Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a23_5g_spotted_at_geekbench_with_snapdragon_695-news-54818.php
H
2 yıl
Samsung Galaxy XCover 6 Pro\u0027nun lansman görüntüleri sızdırıldı



Samsung'un dayanıklılık temalı akıllı telefon konseptinin yeni modeli Samsung Galaxy XCover 6 Pro yakında tanıtılacak. Bugünkü sızıntılar ise Galaxy XCover 6 Pro'nun resmi görüntülerini bizlere sunuyor. İşte Samsung Galaxy XCover 6 Pro'nun lansman görüntüleri.



Ayrıca Bkz.Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2'nin lansman tarihi yanlışlıkla açıklandı



Samsung Galaxy XCover 6 Pro, 13 Temmuz'da geliyor



Samsung Galaxy XCover 6 Pro, sızdırılan bilgilere göre 13 Temmuz'da tanıtılacak. Bu tanıtımda kullanılacak görsellerin bazıları ise şimdi karşımızda. Görünüşe göre oldukça sade bir tasarımla gelen Galaxy XCover 6 Pro, ön tarafında damla çentikli bir ekran tasarımı taşıyor.





Diğer sızıntılara göre 6,56 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak olan cihaz, arka tarafta 50MP'lik bir ana kameraya sahip olacak. Snapdragon 778G yonga setinden güç alması beklenilen Samsung Galaxy XCover 6 Pro'nun 4050mAh'lik bir bataryaya sahip olması bekleniliyor. Ayrıca cihazın lansman görüntülerine göre 5G ve Wi-Fi 6E desteğine de sahip olacağı ortada.




Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_xcover6_pro_promo_images_leak_ahead_of_launch-news-54841.php
H
2 yıl
Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcili Lenovo Legion Halo Geekbench\u0027te



Lenovo yeni amiral gemisi modeli ile pazara giriş yapmaya hazırlanıyor. Lenovo Legion Halo modelini Geekbench testine tabi tutan Lenovo, Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci ile oldukça iyi sonuçlara ulaşıyor.



Ayrıca Bkz.Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2'nin lansman tarihi yanlışlıkla açıklandı



Lenovo Legion Halo 18GB RAM bellek ile geliyor



Lenovo'nun yeni amiral gemisi modeli Lenovo Legion Halo, Geekbench'te kendisini gösterdi. Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan Lenovo Legion Halo 18GB'a kadar RAM bellek seçeneği sunacak. Ancak Geekbench'te 8GB'lık versiyon kendisini gösteriyor.





Android 12 işletim sistemi ile çalışan Lenovo Legion Halo önceki gelen sızıntılara göre 68W hızlı şarj desteğine sahip olacak. Aynı zamanda 5000mAh'lik bir bataryaya da sahip olacak olan cihaz 144Hz yenileme hızına sahip FHD+ 6,67 inçlik bir ekranla gelecek. Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenilen Lenovo Legion Halo'nun 50MP + 13MP + 2MP olmak üzere üçlü arka kamera kurulumuna sahip olacağı da gelen sızıntılar arasında.




Kaynak:https://www.gsmarena.com/lenovo_legion_halo_spotted_at_geekbench_with_snapdragon_8_gen_1-news-54840.php
H
2 yıl
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2\u0027nin lansman tarihi yanlışlıkla açıklandı



Qualcomm yakında amiral gemisi modellerinin içerisinde bulunacak yeni yonga seti Snapdragon 8 Gen 2'yi tanıtacak. Ancak Snapdragon 8 Gen 2'nin lansman tarihi açıklanmadan yanlışlıkla ortaya çıktı. İşte Snapdragon 8 Gen 2'nin çıkış tarihi.



Ayrıca Bkz.Asus ROG Phone 6, Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcisiyle Geekbench'te



Snapdragon 8 Gen 2, Kasım 2022'de geliyor



Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinin çıkış tarihi yanlışlıkla ortaya çıktı. Ortaya çıkan görsellere göre 14-17 Kasım 2022 tarihleri arasında bir Snapdragon Zirvesi planlanıyor. Bu etkinlikte Snapdragon 8 Gen 2'yi tanıtacak olan Qualcomm, diğer firmalara da Snapdragon 8 Gen 2'yi kullanan ilk cihazı üretme fırsatı sunuyor.



1 + 2 + 2 + 3 işlemci düzeniyle gelecek olan Snapdragon 8 Gen 2, 4nm üretim sürecinden geçecek. Bünyesinde bir Cortex-X3, iki Cortex-A720, iki Cortex-A710 ve üç Cortex-A510 çekirdekleri barındıracak olan Snapdragon 8 Gen 2, sızıntılara göre Kasım 2022'de karşımızda olacak. Sızıntının doğruluğuna gelirsek Qualcomm genellikle aylar öncesinden lansman tarihi açıklamıyor. Yani ortaya çıkan bu görsel gerçekten bir hata sonucu olabilir gibi duruyor.




Kaynak:https://www.gsmarena.com/qualcomm_accidentally_reveals_snapdragon_8_gen_2_launch_date-news-54830.php
H
2 yıl
Asus ROG Phone 6, Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemcisiyle Geekbench\u0027te



Asus yakında yüksek özellikleri ile diğer firmaların amiral gemilerine rakip olacak bir modeli piyasaya sürecek. Asus ROG Phone 6 adındaki bu yeni modeli Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alırken, Geekbench sonuçlarına göre 16GB RAM belleğe sahip.



Ayrıca Bkz.Instagram yaş doğrulaması için yüz tanıma özelliğini getiriyor



Asus ROG Phone 6'nın performansı yeterli mi?



Asus yüksek özelliklere sahip akıllı telefonlar üretmeye devam ediyor. Bunların en yenisi ise Asus ROG Phone 6. Gelen bilgilere göre 5 Temmuz'da Taipei, Berlin ve New York'ta düzenlenecek etkinliklerle tanıtılacak olan Asus ROG Phone 6, bugün Geekbench raporları ile karşımıza çıktı.





Geekbench verilerine göre Snapdragon 8+ Gen 1 işlemcisi ve 16GB RAM belleği ile tek çekirdek testinden 1323 puan alan ROG Phone 6, çoklu çekirdek testinden 4238 puan ile geçiyor. Yine raporlara göre Android 12 işletim sistemini kullanan cihaz özelliklerine göre gerçekten yeterli performans vaat ediyor.



Öte yandan önceki sızıntılara göre 165Hz yenileme hızına sahip 6,78 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olacak olan Asus ROG Phone 6, 6000 mAh'lik bir bataryaya sahip olacak. Bu batarya için 65W hızlı şarj desteği sunacak olan cihaz, merak edilen diğer tüm özellikleri ile 5 Temmuz'da karşımızda olacak.




Kaynak:https://www.gsmarena.com/asus_rog_phone_6_flexes_its_snapdragon_8_gen_1_muscles_in_a_geekbench_test-news-54784.php
H
2 yıl
Realme GT 2 Master Explorer 3C sertifika sitesinde göründü



Realme'nin yeni üst segment akıllı telefon modeli Realme GT 2 Master Explorer, 3C sertifika sitesinde kendisini gösterdi. Batarya detaylarını burada gözler önüne süren cihaz, artık muhtemel tüm özellikleri ile karşımızda.



Ayrıca Bkz.Instagram yaş doğrulaması için yüz tanıma özelliğini getiriyor



Realme GT 2 Master Explorer 100W hızlı şarj desteği ile geliyor



Realme yakında yeni amiral gemisi modeli Realme GT 2 Master Explorer'ı tanıtacak. Görünüşe göre 100W hızlı şarj desteği ile birlikte gelen cihaz, içerisinde Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setini taşıyacak. Bu işlemcinin yanında 12GB'a kadar LPDDR5 RAM bellek seçeneği sunması beklenilen GT 2 Master Explorer'ın Android 12 tabanlı Realme UI 3.0 işletim sistemi ile çalışması bekleniliyor.





Yine sızıntılara göre ön tarafında 6,7 inç büyüklüğünde Full HD+ kalitesinde AMOLED ekran taşıyacak olan Realme GT 2 Master Explorer, bu ekranda 120Hz yenileme hızı sunacak. Selfie çekimleri için 16MP'lik bir ön kamerayı da ekranın üzerinde taşıyacak olan cihaz, arka tarafında 50MP'lik çift kameraya ve 2MP'lik bir üçüncü kameraya yer verecek. Son olarak 256GB'a kadar UFS 3.1 depolama seçenekleri sunması beklenilen Realme GT 2 Master Explorer'ın 500 Dolar civarında bir fiyat etiketi ile satılacağı tahmin ediliyor.




Kaynak:https://www.gizmochina.com/2022/06/23/realme-gt-2-master-explorer-edition-spotted-at-3c-launch-seems-imminent/
H
2 yıl
Nehre düşen iPhone 10 ay sonra normal şekilde çalıştı



iPhone modellerinin suya dayanıklığını ispat edecek bir olay yaşandı. Bir iPhone modelini nehre düşüren kullanıcı, 10 ay sonra cihazı nehirden çıkardı. Sorunsuz şekilde çalışmaya devam eden iPhone modeli ilgiyi üzerine çekti.



Ayrıca Bkz.Motorola Edge 30 Lite'ın özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı



10 ay nehirde kalan iPhone nasıl çalıştı?



Günümüzde çoğu kişi telefonunu suya düşürüyor. Düştükten hemen sonra çıksa bile çalışmayan bu cihazların arasına şimdi 10 aydır suda kalan bir model eklendi. Ama bu model bir farkla onlardan ayrılıyor. 10 aydır suda kalan iPhone sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor.





İngiliz bir iPhone kullanıcısı 10 ay önce bir iPhone modelini nehre düşürüyor. Siyah bir iPhone XR olduğunu düşündüğümüz bu iPhone modeli İngiliz sahibi tarafından 10 ay sonra inanılmayacak şekilde bulunuyor. Telefonunu bulmak gibi bir şansı elde eden kullanıcı cihazı önce hava ile kuruluyor ve ardından 24 saat beklemeye bırakıyor. 24 saatin sonunda tüm işlevleri normal şekilde çalışan iPhone modeli açıldığında ekranda suya düştüğü tarihi gösteriyor. Muhtemelen IP68 ile suya ve toza karşı dayanıklılık gösteren bu iPhone modelinin 10 ay boyunca suya maruz kalıp çalışması epey şaşırtıcı.




Kaynak:https://www.gizchina.com/2022/06/23/iphone-recovered-10-months-after-falling-into-the-river-works-normally/
H
2 yıl
Xiaomi 12 Ultra\u0027nın lansman tarihi ortaya çıktı



Xiaomi 12 ailesi karşımıza çıkalı epey bir süre geçti. Ancak Xiaomi 12 ailesine ait tüm modeller piyasaya sürülmedi. Bunlardan birisi de Xiaomi 12 Ultra. İşte çok merak edilen Xiaomi 12 Ultra'nın lansman tarihi.



Ayrıca Bkz.Motorola Edge 30 Lite'ın özellikleri ve tasarımı ortaya çıktı



Xiaomi 12 Ultra, 5 Temmuz'da tanıtılacak



Xiaomi henüz Xiaomi 12 modellerinin tamamını tanıtmadan Xiaomi 13 çalışmalarına başladı bile. Ancak lansman bekleyen hala bir Xiaomi 12 modeli var. Xiaomi 12 Ultra, ilk Xiaomi 12 modellerinin tanıtılmasından aylar sonra tanıtılıyor. Bugün gelen sızıntılara göre 5 Temmuz'da bir etkinlik düzenleyen Xiaomi, bu etkinlikte Xiaomi 12 Ultra modelini tanıtacak.





Cihazın ilk duyurularını 28 Haziran'dan itibaren paylaşacak olan Xiaomi, 5 Temmuz'da gerçekleştireceği lansmanda Xiaomi 12 Ultra akıllı telefonu tanıtacak. Şimdiye kadar gelen bilgilere göre Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alacak olan Xiaomi 12 Ultra, 12GB'a kadar LPDDR5 RAM, 512GB'a kadar depolama, 67W kablolu hızlı şarj desteği, 50W kablosuz hızlı şarj desteği, 4800mAh batarya ve 6,7 inç AMOLED LTPO QHD+ 120Hz ekran gibi özelliklere de sahip olacak.




Kaynak:https://www.gsmarena.com/xiaomi_12_ultra_could_launch_on_july_5_teaser_campaign_to_begin_the_week_before-news-54791.php
H
2 yıl
Google Chrome\u0027un iOS uygulamasına büyük bir güncelleme geldi



Google Chrome masaüstü, iOS ve Android platformlarının hepsine farklı tasarımlar ve farklı özellikler sunuyordu. Şimdi artık bu platformlar birbirine daha yakın. İşte Google Chrome'un iOS sürümüne gelen büyük güncellemenin detayları.



Ayrıca Bkz.Google Chrome arayüzüne sürükle ve bırak özelliği geliyor



Google Chrome'un iOS sürümüne Gelişmiş Güvenli Tarama özelliği geldi



Google Chrome Android ve masaüstü versiyonlarında şimdiye kadar Gelişmiş Güvenli Tarama özelliği sundu. Şimdi bu özellik Google Chrome'un iOS sürümüne de geldi. Bu özellik sayesinde standart korumaya göre daha güvenli arama sonuçları sunacak olan Google Chrome, istenmeyen indirmelerin de önüne geçecek.





Öte yandan arama çubuğuna "Tarama verilerini temizle", "Gizli sekmeyi aç" ve "Chrome'u varsayılan tarayıcı olarak ayarla" gibi aramalar yazdığınızda bu işlemler kısayol olarak karşınıza çıkacak. Makine öğrenimi ile yabancı sayfalara girdiğinizda sayfanın sizin dilinize çevrilip çevrilmeyeceğine de otomatik olarak karar verecek olan Google Chrome, arka planda yinelenen yeni sekme sayfalarını da kapatacak.



Yine bu güncelleme ile iCalendar (iCal) dosyalarını indirmenize ve takviminize eklemenize olanak sağlayan Chrome, çoğu yerdeki tasarım değişikliklerini kullanıcıların isteğine göre düzenledi. Son olarak sayfanın sağ alt köşesindeki üç noktalı menüye de geliştirmeler getiren Google, tabiki bu büyük güncellemede performans ve kararlılık iyileştirmelerine de yer veriyor. 




Kaynak:https://9to5google.com/2022/06/23/chrome-103-iphone-ipad/
H
2 yıl
Instagram yaş doğrulaması için yüz tanıma özelliğini getiriyor



Instagram, yaş sınırı konusunda gerçek sonuçlar elde etmek için yüz tanıma özelliğini getiriyor. Bu özellikle 13 yaşın altındaki kişiler Instagram'ı kullanamayacak. 13-17 yaş arası kullanıcılar ise bir kefile ihtiyaç duyacak.



Ayrıca Bkz.Nothing Phone (1), Snapdragon işlemcisiyle Geekbench'te göründü



Instagram 18 yaşından büyük olduğunuzu kanıtlamanızı istiyor



Instagram yaş doğrulaması yapabilmek için yeni özellikler getirdi. Bildiğiniz üzere Instagram'ı kullanmak için 13 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Hatta bazı ülkelerde bu yaş sınırı daha üstlerde. Tabi tam bir doğrulama olmadığı için şimdiye kadar 13 yaşın altındaki kullanıcılar da Instagram hesabı açabildiler. Ancak şimdi bu dönem sona eriyor.





Instagram'ın yeni yüz tanıma özelliği ile artık kullanıcılar hesap oluştururken kısa bir selfie videosu çekecek. Bu video sayesinde 20 dakika içerisinde yaş tahmininde bulunacak olan Instagram, Instagram kullanıp kullanamayacağınıza karar verecek. Ancak 18 yaşından büyük birisi kefil/veli/kanıtçı olarak kendisini gösterirse 13-17 yaş aralığındaki kişilerin Instagram kullanmasına izin verilecek. Ayrıca kimlik yükleyerek de doğrulama yapmanız mümkün. Ancak bu sürecin iki gün kadar süreceği söyleniliyor.




Kaynak:https://www.gsmarena.com/instagram_tests_age_verification_via_video_selfie_and_social_vouching-news-54787.php
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.