Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
6022
Cevap
327611
Tıklama
10
Öne Çıkarma
***BMW E39-E46***
E
9 yıl
Yarbay

Ben onu bunu bilmem arkadaş, o gün gittim makyajlı 1 serisine bakmaya, resmen kağıt gibi, sanki malzemelerin altı boş. Sanki kaliteli plastik yerine karton kullanıp, üzerine kaplama uygulamışlar. Bu 1 serisinde de aynı, f10'da da. Yeni BMW'leri beğenmiyorum.

Nerede e39'un kalitesi, dayanıklılığı, rijitliği. Güzel, temiz bir e39'un veya e46'nın yerini kolay kolay dolduramaz BMW.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Arkadaşlar hepinize selamlar,

E39 hakkındaki en uzun ve en çok bilgi içeren forumumuza artık 3 yılı geçkin süredir E39 kullanıcısı olarak ben de birşeyler katmak aracı kullanan, almayı düşünen arkadaşlara tavsiyeler vermek isterim.

2000 model E39 5.28i kullanıcısıyım. Aracımı satın almadan önce aceleci davranmadım. Açıkçası bu kasaya güçlü motorun daha iyi gittiğini söyleyebilirim. Tabii burda 5.20'ye güçsüz demiyorum. Diğer markalara göre oldukça güçlü ama kendi içerisinde 5.25 ve üzerini tercih ederek araç aramaya başlamanızı tavsiye ederim. Özellikle orijinalliğini korumuş olmasına özen gösterdim. Bakımlı ve yıpranmamış araçlar kendilerini belli ediyor zaten ama o kaput açılmadan ve iyi bir ekspertiz yapılmadan da net yorum yapmak doğru değil. Tabii benim gibi renk takıntınız yoksa işiniz daha kolay.

Aracı satın aldığımda araç 17 yaşındaydı. Bu 17 yılın 11 yılı kaskolu kullanılmış. İyi ve detaylı bir ekspertiz için otoraporu tercih ettim. Tavsiye de ederim. Araç ilk kez Adanalı bir abimiz tarafından satın alınmış. Sadece sağ ön çamurluk yetkili serviste boyanmış. Onun dışında lokal birkaç boya haricinde boyasızdı. Motor bölümü ve diğer aksamları incelediğimizde de tüm sensörler orijinal siemens, bosch, hella gibi üreticilerdendi. Yani alacağınız aracın yaşının 20 civarında olacağını düşünürsek geçmişini iyi araştırmalısınız. Kimlerin elinden geçtiği çok önemli. Örneğin yaşından dolayı normal olarak bazı sensörler arızalanabiliyor. Eski sahipleri bu sensörleri fiyatından dolayı yan sanayi parçalarla değiştirebiliyor. Bu dediğim her yan sanayi parçanın kötü olacağına gelmez ama bazıları cidden çok kötü tercihler yapabiliyor.

Bence boya konusu çok önemli değil. Yaşlı araç nihayetinde. Ciddi kaza geçirmemişse, güneş yanığı çizik vs nedenlerle boyatılabilir. Satıcıyla detaylıca bu konuyu da konuşun derim. Örneğin kendim aracı aldıktan sonra bazı lokal rötüşlar yaptırdım. Ama öncesi ve sonrası fotoğraflarını çekip sakladım. Satmayı düşünürsem bir gün alıcının içi rahat olacak. Siz de fotoğraf isteyin.

İşin mekanik kısmına geldiğimizde, aracı aldığınızda otomatik ve manuel olarak kullanın. Dur kalk yapın. Vitesi geri konumuna aldığınızda vurma sesi var mı gözlemleyin. Vites D konumunda frene basılı iken metalik ıslık sesi geliyor mu dinleyin. Aracı aniden hızlandırın ve vites geçişlerinin kararlı olup olmadığını gözlemleyin. Kick-down (gaz pedalı altındaki düğmeye basmak) yaparak kalkış yapın veya sabit hızdayken yapın. Boğulma silkeleme titreme var mı gözlemleyin. Yokuş yukarı durun ve D konumunda geri kaçırma yapıyor mu gözlemleyin. Bu saydıklarımda sıkıntı yok ise muhtemelen şanzımanınız birkaç yıl daha sıkıntı çıkarmayacaktır. Ama yine de aracı satın aldığınızda biraz paraya kıyıp iyi bir makineyle şanzıman yağını sıfırlamanızı öneririm. Böylelikle tork konvertör hatası varsa da kaybolacaktır. Güncel 10,5 lt MOTUL şanzıman yağ değişimi cihazla 1500-1800 TL civarında.

Alt takım ve fren durumu da önemli size ek masraf çıkarabilir. Ancak hem orjinal parça fiyatları çok uçurum değil. Hem de çok kaliteli Alman yan sanayi firmaları var.

Park sensörünü kontrol edin. Sürekli bip sesi geldiğinde yaklaşık arkanızdaki cisme 30 cm. kalması gerekli. Tüm sensörleri tek tek parmağınızla kapatıp bip sesi derecesini ve parmağınızdaki ultrasonik titreşimi kontrol edin.

Motor etrafında yağ terlemeleri yaşına göre normaldir. Yağ kapağını açın ve motor yağ renginde bir gariplik olup olmadığına bakın. Hava Akışmetre (Debimetre) orijinal olarak Siemens-VDO tarafından üretildi. Özellikle bu parçayı kontrol edin. Soğutma sisteminde ve bağlantılarında antifriz, kireç izleri var mı kontrol edin.

Yağmur sensörü var ise aktif hale getirerek, ön cama su dökün. Ön ve arka farların Hella olup olmadığını kontrol edin. Elektrikli koltuk ve direksiyon var ise tüm fonksiyonları kontrol edin.

Aracın eksikleri de olsa içinize sindiyse alın. En fazla biraz masraf yapar düzeltirsiniz. Şahsım adına yapılmış en güzel araba olduğunu düşünüyorum. 32 yaşındayım ve yaklaşık 20 yıldır bu arabanın hayranıyım. İnsan her arabadan indiğinde dönüpte tekrar aşık olur mu? Oluyor.

Piyasanın tavan yaptığı bu dönemde bu kadar teknolojiye sahip, sağlam ve karizmatik bir araç düşünün ve bu araç 20 yaşında. Çağının çok ötesinde yapıldığı kesin. Kıçı kırık çoğu son model boş araçlardan önde.

Araca nasıl bakmalıyız peki? Bunlar nacizane deneyimlerim. Akıl akıldan üstün illa ki.

Aracımın motor yağ ve filtrelerini her 12.000 km. de aksatmadan yapıyorum. Önceleri Castrol kullanır iken son dönemde MOTUL yağa geçtim. 5w-30 ve 5w-40 kullandım. Bu iklime göre değişebilir. Ben egedeyim. Soğuk memlekettekiler 0w-30 kullanabilirler. Motul yağı şiddetle tavsiye ederim. Aşınmaya karşı en dayanıklı yağ olduğunu gösteren çok sayıda deney var. Şanzıman ve motor yağımda bu markayı kullanıyorum. Aracın alt takımını ön arka ayırmadan elden geçirin. Sevdiklerimizi ve en önemlisi kendimizi taşıyoruz bu araçta. O yüzden her bakımda değişmesi gereken alt takım parçasının gözünün yaşına bakmıyorum. Lastik olarak KUMHO fiyat/performans olarak en iyisi diyebilirim. Fiyatları da oldukça uygun. Son olarak DUNLOP Sport lastikleri tercih ettim. Bir tık daha yumuşak ve yol tutuşunda çok başarılı. Ön 235/45R17 Arka 255/40R17 kullanıyorum. (BMW fabrika tavsiyesi) Tabi ön ve arka ebatları aynı da yapabilirsiniz. Ama ben yol tutuş açısından arkayı geniş tercih ediyorum.


Yazmakla bitirmek zor ancak bu aracı kullananlara en büyük tavsiyem soğutma sistemini kontrol ettirmeleri, haftada en az 1 kez suyuna yağına bakmalarıdır. Motorun bu 2 kritik elemanında sorun yok ise diğer problemler zamanla hallolur. O yüzden öncelikle yaz-kış demeden antifriz kullanmanızı tavsiye ederim. Yeşil inorganik antifriz özellikle bu araca uygun olandır. Hararet göstergenizi arada bir kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü bu motor hararetli çalışır ve yüksek sıcaklık en büyük düşmanı. Hararetiniz yükseldiyse panik yapmayın kenara çekin. Risk almayın. Özellikle bu araca yabancı olan arkadaşlar aracı almadan önce mutlaka "" BMW Coolant Air Bleeding "" videolarını izleyerek alsınlar.
Yoruma Git
Yorumun Devamı OrhanA. - 4 yıl +4
A
10 yıl
Yarbay

Arkadaşlar size sormadan yükledim resimleri artık kusura bakmazsınız
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cianni , @YaKaMoZ1231
G
11 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çoğu BMW modelleri hakkında bilgi almanızı sağlamak adına oluşturulmuş sayfadır. Soru sormadan önce lütfen konuyu okuyunuz.Konunun ağırlığı E39-E46'dır. Geriye kalan kısım ise F10-F30-E90-E60 içeriklidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrandLotus -- 27 Kasım 2016; 0:20:53 >

T
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

Size göre çok para ne demek yahu? Kaç para maaş alıyorsun deseydiniz. Yahu bu BMW Bayiilerindeki çakal Satış Temsilcilerinden dolayı artık uğramak istemiyor insanlar.

Salak yahu bunlar, gören de 15 bin TL'yi bir ayda kazanıyor sanır. Hey Allah'ım. Navigasyon için 15 bin TL verek tam bir salaktır bence. Bunu da söylemek lazım ayrıca.

Devir artık sen beni ezmeden ben seni ezmeliyim devri. Kapitalizmin köpeklerine bak sen. Bu arada 1 serisinden uzak durun derim, sn derece kalitesiz bir araç, naçizane tavsiyem.

Elin ...yle gerdeğe giren tayfa bunlar. Baksan aldığı maaş ay sonunu getiremez ama çalıştığı kurumun ortağıymış gibi artistik tavır sergilerler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
10 yıl
Yarbay

A
9 yıl
Yarbay

A
9 yıl
Yarbay

Yeni troller türemiş burada yazmayalı, çok komikler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

Ne kadar çok donanım o kadar çok problem, eski araba sonuçta



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yarbay

Öhöm bende atiker yok panpa. Zavolli süper kit var. Prinsten sonraki en kaliteli marka bildiğim kadarıylada.

Atiker meselesine gelince, kullanmadım cevremde kullananda yok. Atiker in genel tercih sebebi diger markalara göre olan fiyat politikası kalitesini bilemiyorum. Bana ucuz etin yahnisi ilişkisini anımsatıyor Atiker.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cianni , @emrebozkurt800 , @mevsimsiz_kar45
A
8 yıl
Yarbay

Alacağınız ampulün kalitesine göre değişir fiyatlar, size tavsiyem oem markalı ürünler almanız. Kalitesiz ampullerde renk ve odak problemleri var. Philipsin alt markası falan diye satilan photonlar var bunlara kanmayın, Philipsin boyle bir markası yok.

Osram yada philips 4300K tercih edin, alırken biraz pahalıdır ama uzun ömürleriyle parasının hakkını verirler. Birde bilindik yerleden almakta fayda var her yerde bolca replikaları mevcut. Hatta imkan varsa Ebay den yurt dışından alın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Get Schwifty
O
4 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar hepinize selamlar,

E39 hakkındaki en uzun ve en çok bilgi içeren forumumuza artık 3 yılı geçkin süredir E39 kullanıcısı olarak ben de birşeyler katmak aracı kullanan, almayı düşünen arkadaşlara tavsiyeler vermek isterim.

2000 model E39 5.28i kullanıcısıyım. Aracımı satın almadan önce aceleci davranmadım. Açıkçası bu kasaya güçlü motorun daha iyi gittiğini söyleyebilirim. Tabii burda 5.20'ye güçsüz demiyorum. Diğer markalara göre oldukça güçlü ama kendi içerisinde 5.25 ve üzerini tercih ederek araç aramaya başlamanızı tavsiye ederim. Özellikle orijinalliğini korumuş olmasına özen gösterdim. Bakımlı ve yıpranmamış araçlar kendilerini belli ediyor zaten ama o kaput açılmadan ve iyi bir ekspertiz yapılmadan da net yorum yapmak doğru değil. Tabii benim gibi renk takıntınız yoksa işiniz daha kolay.

Aracı satın aldığımda araç 17 yaşındaydı. Bu 17 yılın 11 yılı kaskolu kullanılmış. İyi ve detaylı bir ekspertiz için otoraporu tercih ettim. Tavsiye de ederim. Araç ilk kez Adanalı bir abimiz tarafından satın alınmış. Sadece sağ ön çamurluk yetkili serviste boyanmış. Onun dışında lokal birkaç boya haricinde boyasızdı. Motor bölümü ve diğer aksamları incelediğimizde de tüm sensörler orijinal siemens, bosch, hella gibi üreticilerdendi. Yani alacağınız aracın yaşının 20 civarında olacağını düşünürsek geçmişini iyi araştırmalısınız. Kimlerin elinden geçtiği çok önemli. Örneğin yaşından dolayı normal olarak bazı sensörler arızalanabiliyor. Eski sahipleri bu sensörleri fiyatından dolayı yan sanayi parçalarla değiştirebiliyor. Bu dediğim her yan sanayi parçanın kötü olacağına gelmez ama bazıları cidden çok kötü tercihler yapabiliyor.

Bence boya konusu çok önemli değil. Yaşlı araç nihayetinde. Ciddi kaza geçirmemişse, güneş yanığı çizik vs nedenlerle boyatılabilir. Satıcıyla detaylıca bu konuyu da konuşun derim. Örneğin kendim aracı aldıktan sonra bazı lokal rötüşlar yaptırdım. Ama öncesi ve sonrası fotoğraflarını çekip sakladım. Satmayı düşünürsem bir gün alıcının içi rahat olacak. Siz de fotoğraf isteyin.

İşin mekanik kısmına geldiğimizde, aracı aldığınızda otomatik ve manuel olarak kullanın. Dur kalk yapın. Vitesi geri konumuna aldığınızda vurma sesi var mı gözlemleyin. Vites D konumunda frene basılı iken metalik ıslık sesi geliyor mu dinleyin. Aracı aniden hızlandırın ve vites geçişlerinin kararlı olup olmadığını gözlemleyin. Kick-down (gaz pedalı altındaki düğmeye basmak) yaparak kalkış yapın veya sabit hızdayken yapın. Boğulma silkeleme titreme var mı gözlemleyin. Yokuş yukarı durun ve D konumunda geri kaçırma yapıyor mu gözlemleyin. Bu saydıklarımda sıkıntı yok ise muhtemelen şanzımanınız birkaç yıl daha sıkıntı çıkarmayacaktır. Ama yine de aracı satın aldığınızda biraz paraya kıyıp iyi bir makineyle şanzıman yağını sıfırlamanızı öneririm. Böylelikle tork konvertör hatası varsa da kaybolacaktır. Güncel 10,5 lt MOTUL şanzıman yağ değişimi cihazla 1500-1800 TL civarında.

Alt takım ve fren durumu da önemli size ek masraf çıkarabilir. Ancak hem orjinal parça fiyatları çok uçurum değil. Hem de çok kaliteli Alman yan sanayi firmaları var.

Park sensörünü kontrol edin. Sürekli bip sesi geldiğinde yaklaşık arkanızdaki cisme 30 cm. kalması gerekli. Tüm sensörleri tek tek parmağınızla kapatıp bip sesi derecesini ve parmağınızdaki ultrasonik titreşimi kontrol edin.

Motor etrafında yağ terlemeleri yaşına göre normaldir. Yağ kapağını açın ve motor yağ renginde bir gariplik olup olmadığına bakın. Hava Akışmetre (Debimetre) orijinal olarak Siemens-VDO tarafından üretildi. Özellikle bu parçayı kontrol edin. Soğutma sisteminde ve bağlantılarında antifriz, kireç izleri var mı kontrol edin.

Yağmur sensörü var ise aktif hale getirerek, ön cama su dökün. Ön ve arka farların Hella olup olmadığını kontrol edin. Elektrikli koltuk ve direksiyon var ise tüm fonksiyonları kontrol edin.

Aracın eksikleri de olsa içinize sindiyse alın. En fazla biraz masraf yapar düzeltirsiniz. Şahsım adına yapılmış en güzel araba olduğunu düşünüyorum. 32 yaşındayım ve yaklaşık 20 yıldır bu arabanın hayranıyım. İnsan her arabadan indiğinde dönüpte tekrar aşık olur mu? Oluyor.

Piyasanın tavan yaptığı bu dönemde bu kadar teknolojiye sahip, sağlam ve karizmatik bir araç düşünün ve bu araç 20 yaşında. Çağının çok ötesinde yapıldığı kesin. Kıçı kırık çoğu son model boş araçlardan önde.

Araca nasıl bakmalıyız peki? Bunlar nacizane deneyimlerim. Akıl akıldan üstün illa ki.

Aracımın motor yağ ve filtrelerini her 12.000 km. de aksatmadan yapıyorum. Önceleri Castrol kullanır iken son dönemde MOTUL yağa geçtim. 5w-30 ve 5w-40 kullandım. Bu iklime göre değişebilir. Ben egedeyim. Soğuk memlekettekiler 0w-30 kullanabilirler. Motul yağı şiddetle tavsiye ederim. Aşınmaya karşı en dayanıklı yağ olduğunu gösteren çok sayıda deney var. Şanzıman ve motor yağımda bu markayı kullanıyorum. Aracın alt takımını ön arka ayırmadan elden geçirin. Sevdiklerimizi ve en önemlisi kendimizi taşıyoruz bu araçta. O yüzden her bakımda değişmesi gereken alt takım parçasının gözünün yaşına bakmıyorum. Lastik olarak KUMHO fiyat/performans olarak en iyisi diyebilirim. Fiyatları da oldukça uygun. Son olarak DUNLOP Sport lastikleri tercih ettim. Bir tık daha yumuşak ve yol tutuşunda çok başarılı. Ön 235/45R17 Arka 255/40R17 kullanıyorum. (BMW fabrika tavsiyesi) Tabi ön ve arka ebatları aynı da yapabilirsiniz. Ama ben yol tutuş açısından arkayı geniş tercih ediyorum.


Yazmakla bitirmek zor ancak bu aracı kullananlara en büyük tavsiyem soğutma sistemini kontrol ettirmeleri, haftada en az 1 kez suyuna yağına bakmalarıdır. Motorun bu 2 kritik elemanında sorun yok ise diğer problemler zamanla hallolur. O yüzden öncelikle yaz-kış demeden antifriz kullanmanızı tavsiye ederim. Yeşil inorganik antifriz özellikle bu araca uygun olandır. Hararet göstergenizi arada bir kontrol etmeyi unutmayın. Çünkü bu motor hararetli çalışır ve yüksek sıcaklık en büyük düşmanı. Hararetiniz yükseldiyse panik yapmayın kenara çekin. Risk almayın. Özellikle bu araca yabancı olan arkadaşlar aracı almadan önce mutlaka "" BMW Coolant Air Bleeding "" videolarını izleyerek alsınlar.

Son olarak birer maşallahınızı alırım diyerek Nazlı kızın fotoğraflarını paylaşıyor. Hepinize daha güzel arabalar nasip olmasını diliyorum.

Sağlıcakla kalın. < Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrhanA. -- 5 Ağustos 2020; 16:11:45 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Yarbay

Merhaba arkadaşlar her ne kadar gönlümdeki m paket e39 u bulamasamda içime sinen bir araç aldım iki aydır yoğun uğraşlarım sonucu muradıma erdim diyebilirim.MaşAllah demeyi unutmayın arkadaşlar
Bu arada izmirde samet kardeşimizlede tanışma fırsatım oldu sağ olsun çok yardımı dokundu onada buradan teşekkür ediyorum fotoğraflar biraz karışık oldu ama idare edin arkadaşlar iyi seyirler
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allstar34 -- 30 Temmuz 2014; 0:23:44 >
Bu mesaja 9 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SMTRSLN , @emrebozkurt800 , @rasit03 , @Fatih_540ia , @GrandLotus
A
10 yıl
Yarbay

Saçma sapan hurdaya dönmüş arabalara o kadar iddia lı cümleler kurup bomboş arabalara full+full yazanlara,uçuk kaçık fiyatlar yazıp milleti kandırmaya çalışanlara temiz ve dolu bir E39 un nasıl olması gerektiğini görmelerini için koydum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @menzil25
S
10 yıl
Yarbay

bu gider yapan ergenlerin profilleri neden kapalı olur hep merak etmişimdir



K
10 yıl
Moderatör

quote:

Orijinalden alıntı: Pargalı İbrahim Paşa


quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

birdahaki sefer simage kodunu kullanın...

Tesekkurler ama bir mesajim daha var o fotolarida guncellermisiniz?

ne yapmanız gerektiğini yazdım ve bir mesajınızı editledim,

bir zahmet diğer mesajınızı kendiniz editleyiniz...



A
10 yıl
Yarbay

Evet motor vanoslu


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Murder Inc.
F
10 yıl
Onbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Del Boske

Araci lpgden arindirma islemi baya zorlu surecmis arkadaslar

Kisaca paylasmak isterim
oncelikle canim bmw lere lpg taktirmak inanin aracin canina okuyor
istediginiz kadar temiz kullanin herseyi bozuyor ana sebebi lpg egzosunda bulunan yogun su buhari
bu sebepten segmanlar kayniyor silindir yuvalari asiniyor krank kol yataklari asiniyor.hele hele elektrik ve sogutma sistemine hic girmiyorum.

Oncelikle lpg sokumu oldukca basit bir is
once manifoldu tamir ettireceksiniz ama e39 manifoldlari orjinalse teflon
ama yan sanayi olanlar plastik
kullanimda fark yok. Ben bastan teflon tamiri yaptiracaktim ama sonra degistirttim tamamen orjinal olmasi icin

Bu arada ustam aracin hernekadar guzel durmasi ve gitmesini belirterek lpg ile araci mahfettigimizi ozellikle segman ve krank kol yataklarini bozdugumuzu defaten soyledi
bende aracin yag eksiltmedigini performasin cok iyi oldugunu soylememe ragmen kesinlikle segman ve kol yataklarinin asinmis olduguna eminim dedi
Ben oncelikle lpgyi sokturecegim zaman ustamin tavsiyesi ise karteride actirdim. Karteri acinca krank kol yataklarinin ve segmanlarin ne halde oldugunu goruyorsunuz zaten. Gormenizi isterdim keske resimleri cekseydim unuttum.
Inanin segmanlar yapismis ve karter kol yataklari asinmisti. Sadece bu islemin maliyeti karter contasi segman takimi ve kol yatak takimi ve iscilik ile 500 tl
hem bahane ile pistonlarida temizletmis oldum. Hem pistonlari hemde silindirlerin gomleklerini de olcturdum. Pistonlarda en ufak asinma dahi yoktu silindir gomleklerinde Yuzde 2-3 arasi bozulmalar vardi buda 222 binde olan bir arac icin super bir durum. Zaten yuzde 15 ve uzeri olsa rektifiye demek. Arac motoru tertemiz oldu hepinize aracinizi seviyorsaniz lpg yi sokturmenizi ve akabinde bu islemi karteri actirarak isi bilen birine yaptirmanizi oneririm.

Burda tek hassasiyet bazi ustalar kolaya kacmak icin bu islemi once motor ust kapagini sokerek yapariz diyebilmekteler
aman derim arkadaslar basiniza buyuk masraflar acmayin cunku acilan kapak taslama olmadan geri takilamaz.

Diger yandan lpg sokulunce yetkiki bir muhendise iptal projesi cizdirip yeniden mua sokmaniz lazim akabinde lpg ruhsattan siliniyor.
sonuc olarak bmw ye binen adam lpg takmamali diyorum.


Amiyane tabirle arabanin orjinalliğinin içine etmişsiniz. Ben orjinal arabamin gereksiz yere bir civatasini bile söktürmem. Motoru altini üstünü filan açtirmak da neymis Allah aşķina.
Lpg tesisatini komple sökturmek icin manifoldu onu bunu sökmek de saçma. Umarim en kisa zamanda arabanizi elden çıkarirsiniz da arabanin çekeceği işkence biter.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Binbaşı

Bu mesaj acaba kac adet eksilenecek diye yazilmaktadir. Konunun en eksilenen yazisi bende olup -10 ile zirvededir. Haydi eller eksiye rekoru kirin aslanlarim :)))



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: allstar34



Borusan şu jantları 3bine falan getirse direk sıfırını alacağım ama çok istiyor vicdansızlar, dün parça numarasıyla google a yazdığımda bazı yabancı sitelerde satışı olduğunu gördüm tanesi 225 dolara bunları getirme şansımız olur mu acaba?


Borusana kız giren dul çıkar.



A
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bordo07

bu küçük problemden sonra gelelim. aksesuar işlerine :) şimdi farlardaki angelları mavi yapmak istiyorum. gittigidiyor yada hepsiburada.com'dan alsam uygulamayı kendimiz yapabilir miyiz?

Ben şu yazıyı okuduktan sonra daha siz ve aracınızla ilgili tek kelime bile yazmam, araba yanlış ele düşmüş Can haklıymış.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cianni