Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
359
Tıklama
0
Öne Çıkarma
BlackBerry, Facebook'u sesli mesajlaşma teknolojisini çalmakla suçluyor
U
8 yıl (7808 mesaj)
General
Konu Sahibi


Başta Apple ve Samsung olmak üzere büyük teknoloji şirketlerinin kendi aralarında patent ihlali davaları açtığını biliyoruz. Bu iki şirketin anlaşması sonucu çözülen bu davanın yerini şimdi de BlackBerry ve Facebook'un patent ihlali davası almış durumda.

 


Davanın uzun sürmesi bekleniyor


Gittikçe tırmanan bu hukuki süreçte BlackBerry, sosyal medya devi Facebook'un mesajlaşma uygulaması olan Messenger'da sesli mesaj özelliğini kopyaladığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. San Francisco federal mahkemesinde Salı günü yapılan 118 sayfalık şikayette, Facebook'un, BlackBerry'nin birçok patentli özelliğini kopyaladığı ve BlackBerry'nin bundan zarar gördüğü belirtiliyor.


Sesli mesajlaşma patentine ek olarak, Facebook'un bir mobil cihazın grafik, video ve ses ile GPS verilerinin takip ve analizini sağlayan bir teknoloji patentinin de ihlal edildiğine dikkat çekiliyor. BlackBerry sözcüsü Sarah McKinney, Reuters'e verdiği demeçte, Facebook'un fikri mülkiyet haklarını ihlal ettiği ve yıllar süren diyalog sonrasında güçlü bir iddiaya sahip olduklarını, ayrıca hissedarlarının da uygun yasal yollara başvurma yükümlülüğüne sahip olduklarını belirtmişti.

 

BlackBerry'nin patentli özelliklerini rakiplerinin uygunsuz bir şekilde kullandığı iddiasıyla açılan mahkemenin, tıpkı Apple ve Samsung'un davası gibi uzun bir süreç alacağı söyleniyor. Mahkeme sonucunda kimin haklı olduğunu ise bize ancak zaman gösterecek.

  

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil

 Haberi Portalda Gör

H
8 yıl (2157 mesaj)
Binbaşı

Facebookun çalmadığı teknoloji mi var be kardeşim



Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
8 yıl (10826 mesaj)
Yarbay

Bir şey çıkmaz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
8 yıl (1830 mesaj)
Binbaşı

Adı bile çalıntı makyajlayıp sattılar.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @hasanandnexus
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.