H

Binbaşı
14 Ocak 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
349 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
H
3 yıl
AMAZON 10.000mah POWERBANK 24,28₺
Marka SOULTECH, 2A çıkış gücü ve type-c girişi ile gayet iyi. Ürünü araştırdım led göstergesi de mevcut. İhtiyacı olan kaçırmasın.

https://www.amazon.com.tr/dp/B088DG9LL3/ref=cm_sw_r_cp_apa_i_RHYT084HV6CBQE1GGPQ5
H
3 yıl
ALIEN SECRET QCC010 TWS İNCELEMESİ
Bu kulaklığı tam tamına 1 hafta kullanabildim ve izlenimlerimi sizlere aktarmaya çalışacağım. Ürünün fiyatı 170 tl + 25 tl vergiyle 195e geldi. Sürekli dolar kuru ve fiyatlar değişiyor ama bu kulaklık ilk çıktığında 250 civarındaydı, sanırım artık sürümden kazanmak istediler. Fiyatının düştüğünü görünce bende kaptım bir tane. Bir buçuk ayda gelmesi dışında sorun yok açıkçası. :)

Öncelikle marka ve model bilinmedik olmasına rağmen kullanılan işlemci qualcomm'un qcc3020 yani 400 liralık kulaklıklarda da, 200 liralik hayloularda da gördüğümüz qualcomm'un stabil bir işlemcisini barındırıyor, Kısaca özellikleri:
AptX codec ile Bluetooth 5.0

IPX5 su koruması (ter ve yağmura dayanıklı)

Tam şarjla 7 saat dinleme

Şarj kutusu, kulaklıkları tam 9 kez şarj edebilir(9x7 siz hesaplayın kutuyla birlikte kaç saat müzik dinleyebileceğinizi)

Silikon ve memory foam kulak uçları kutudan çıkıyor

Tasarım, kısayollar ve konfor:
Cihazın tasarımı beklediğim gibi büyük değildi ama küçük de değil. Mesela qcy t5'ten biraz daha kalın diyebilirim. Ama ele alınca t5 gibi ilaç kutusu tutmuş gibi hissettirmiyor, daha dolu oturaklı bir kutusu var. Açıkçası büyük piline ve kablosuz şarj desteğini barındıran kasasına rağmen cihaz hala küçük. Örneğin t5 daha dikdörtgen kasaya sahip olduğundan alien daha portatif ve kibar görünüyor. Ön tarafta dört tane led var pil azaldıkça ledlerin sayıları da azalıyor. Yeterli ve kullanışlı. Kulaklıkların dokunmatik yerine tuşlu olması ise beğendiğim detaylardan. Zira yanlışlıkla dokunma sorunu yaşamıyorsunuz. Ses ayarı hariç diğer kısayollar asistan, şarkı değiştirme vs. sorunsuz çalışıyor. Sol ve sağ tek kullanılabiliyor qualcomm çipset sağolsun. Konfor konusunda ise cihaz gerçekten mükemmel. Dış sesi inanılmaz kesiyor ve kulağı rahatsız etmiyor hiç. Memory foam uçları ve silikon uçları ayrı ayrı denedim ama benim favorim foam uçlar oldu. Denedigim en rahat kulaklıklar olabilir.

Ses, mikrofon ve sonuç:
Öncelikle şunu söyleyeyim bu kulaklık bass kulaklığı değil. Ancak bas konusunda da kimseyi üzmez. Davulun o vurucu titreşimi mevcut ama benim sevdiğim tarafı mid ve tiz sesleri pürüzsüz biçimde vermesi. İncelemelerde ve yorumlarda sahnenin çok geniş olduğu ve enstrümanların yerlerinin rahatlıkla seçilebileceğinden bahsedilmişti. Bu doğru, cihazın sahnesi tek bir alandan ibaret değil örneğin baterilerin hangi davulunun nerden çaldığını anlayabiliyorsunuz ve bu çok keyifli. Mid-bass oranı düşük yani sıcak bir ses karakteri yok biraz daha soğuğa dönük, dinleyicisini yormayan enerjik bir karakteri var. Mikrofon ise haylou gt1 plus ile benzer diyebilirim. İç mekanda tertemiz ses ancak dışarıdaki gürültüleri komple engelleyemiyor. Beklentim yoktu bu konuda zira bu kulaklık zaten görüşme için değil bence.

Sonuç olarak:
+ Büyük pili ve kulaklıkların pil ömrü
+ Malzeme kalitesi ve kutunun pil göstergesi olması
+ Dengeli ve temiz ses
+ Başarılı yalıtım ve kulağı rahatsız etmeyen tasarım
+ Type-c ve kablosuz şarj desteği

- Dışarıda ve gürültülü yerlerde kullanmaya elverişli olmayan mikrofon
- ses değiştirme yok
- uygulama desteği yok

Saydığım eksiler bu fiyat aralığında çoğu kulaklıkta görmediğim özellikler ve artılarını gözden geçirince fiyatına göre gerçekten dolu bir kulaklık. Tavsiye ediyorum ve herkese iyi forumlar diliyorum.
H
4 yıl
N11 SAHTE ÜRÜN REZALETİ!(dördüncü edit)
N11 üzerinden FLYTECH isimli satıcıdan QCY T5 model kablosuz kulaklık aldım. Ürün bu:https://urun.n11.com/bluetooth-kulaklik/qcy-t5-gaming-50-siyah-bluetooth-kulaklik-global-versiyon-P396638866 Ürünün kutusunda iki sıra halinde çizik vardı fotoğrafta net bir şekilde görünüyor. Satıcı sorulan soruların bazılarına cep numarasını koymuş, yazdım satıcıya whatsapptan. Ürünün çizik olduğunu söylediğimde daha iade konusunu açmadan direkt "iade falan alamam, siz çizmişsinizdir" demeye getirdi. Sinir oldum, ama yine alttan aldım. Çiziğine rağmen kullanmaya karar verdim. Ama içimde bir şüphe vardı, çünkü ürünün plastiği falan aşırı kalitesizdi. Ve daha önce aynı ürünü aldığımda kutunun altındaki yazılar sticker halinde değil direkt baskı şeklindeydi.
Gelen ürün:
< Resime gitmek için tıklayın >

Bu kulaklıkların orjinalliğini sorgulamak için arkasında kazınan bir güvenlik kodu var ve sitesinde kazıtıp okuttuğumda "kayıtlı değil, sahte ürünlere karşı dikkatli olun" uyarısı aldım. Satıcıya çıkan sonuçla birlikte ürünün sahte olduğunu söylediğimde ürünü gönderin kontrol etsinler dedi. Sanırım iade alacak artık diyip satıcının insafına kandım ve ürünü kargoladım.
Site çince olduğu için çevirip attım:
< Resime gitmek için tıklayın >

Satıcı ürünü teslim aldığında tekrar yazdım ve "teknik servis incelesin duruma göre işlem yapılacak" dedi. Yahu sahte ürünün teknik servisi mi olur gidip kendiniz de kodu okutun dediğimde inatla satıcı "servis onay vermeden işlem yapamam" diye konuyu uzattı.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ortada bir servis olmadığını ve satıcının bilerek olayı uzatıp ürünü geri göndereceğine eminim. N11 canlı desteğe bağlanmama ve derdimi anlatmama rağmen hiçbir sonuç alamadım. Ürün sayfasını kontrol ettiğimde(yukarıda bakabilirsiniz) her bir ürün sahte, almayın yorumu üzerine iki üç tane satıcının iyi yorumu geliyor, yani satıcı yolunu bulmuş istediği gibi at koşturabiliyor. Ben kimsenin ekmeğinin peşinde değilim ama sizce bu satıcının diğer anlayışlı, orijinal ürün satan satıcılarla aynı fiyata sahte ürün satması etik midir? Şuan ürün satıcıda ve eminim ki iadeyi onaylamayıp ürünü geri gönderecek. Böyle adamların %100 puanla satış yapıp insanları mağdur etmesini geçtim n11'in böyle küçük bir ürün için bile alıcısını mağdur durumda bırakması içler acısı. Yarın müşteri hizmetlerini arayıp tekrar olayı anlatacağım umarım olumlu bir sonuç alabilirim. Olayın peşini bırakmayacağımdan emin olabilirsiniz.

Edit: az önce n11 yetkilisi tarafından arandım ve olayı detaylıca anlattım. Konuyla ilgili yetkili birime haber verildiği ve tarafıma tekrar dönüş yapılacağı söylendi. Bekliyorum bakalım neler olacak.

Edit2: Arkadaşlar desteğinizden ötürü minnettarım. Satıcı whatsapptan yazıp ürünün arkasındaki kodu ve orijinalliği kontrol edilen sitenin adresini istedi. Siz kontrol edebilirsiniz dediğimde pakete ulaşamadıklarını depoda olduğunu söyledi. Neyse sitenin linkini ve ürünün arkasındaki kodu gönderdim. Ne enteresandır ki orijinalliğine toz kondurmayan ve papağan gibi aynı şeyleri tekrarlayan satıcı ürünün nereden kontrol edileceğini dahi bilmiyor. Belki de yanlış bir site verme veya kodu yanlış verebilme ihtimaline güvenip beni haksız çıkarmaya çabalıyor olabilir zira satıcıda gram iyi niyet göremedim şimdiye kadar. Satıcının n11 uyarısıyla mı yoksa kendi başına mı böyle bir hareket gösterdiğini bilmiyorum. Ama satıcı iade alacağına yada sahte ürün sattığını kabullenen türde herhangi bir beyanda bulunmadı.

Bazı arkadaşların soru-cevapta neden sahte ürün satıyorsunuz tarzı sorularından sonra ürüne böyle bir yorum gelmesi de manidar. Yorum yok:

< Resime gitmek için tıklayın >

Henüz n11 tarafında da yeni bir geri dönüş olmadı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğim.


Edit 3: Arkadaşlar az önce mesaj geldi iadeniz alınmıştır diye. Olayın satıcıyla mı yoksa n11 eliyle mi yapıldığını bilmiyorum. N11 tarafından yine bir dönüş olmadı. Sitede satıcı iadeyi onayladı gözüküyor.

Ne öğrendik? Satıcı soruları silebiliyor veya herkese açık olan soruyu bireysele çevirebiliyor. Kendi yorumlarını, sorularını ekleyip kötü yorumları kamufle edebildiğini zaten biliyorduk.

Konuyla ilgili herkesin bilinçlenmesi adına satıcı linki kalmaya devam edecek. Ben paramı kurtarmış olabilirim ama benim gibi mağdur edebileceği, ettiği bir sürü insan var. Bu arkadaşa da servis iadenizi reddetti ürünü geri gönderiyoruz cevabı gelmiş mesela. Adam artık yılmış olacak ki sadece ürünü gönderin başka birşey istemiyorum derdine düşmüş:

< Resime gitmek için tıklayın >

Desteğini esirgemeyen bütün forumdaşlara teşekkür ediyorum. Pm yoluyla yardım etmeye çalışan, satıcıyla iletişime geçen ve bana yardımcı olan herkese sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız. Umuyorum n11 tarafında satıcı hakkında bir geri dönüş olur da elimizden geldiğince sahtekar satıcılardan arınmış oluruz.


Edit4: Az önce N11 tarafından arandım. Mağazadan ilgili evrakların istendiği ve kategori yöneticisinin de gerekli incelemeleri başlattığı bilgisini aldım. Fakat şöyle bir gariplik var, mağaza n11'e kodların "çindeki sıkışma" sebebiyle sisteme geç girildiğini ve ürünün orijinal olduğunu savunmaya devam etmiş. Daha dün elime ulaşan diğer mağazadan aldığım ürün nedense o "sıkışma" dan etkilenmemiş olacak ki kodu sorguladığımda doğrulandı. N11 de buna inanmış gibi görünüyor. Forumdan bir arkadaş paylaşmış eksik olmasın, aynı satıcının geçen sene sattığı redmi airdots sicili:

< Resime gitmek için tıklayın >

Her şey açık ve net bir şekilde ortada. Ancak N11 satıcının yanında duracak gibi görünüyor an itibariyle. Bakalım daha neler duyacağız.

#n11 flytech satıcısı
#flytech sahte ürün
#n11 sahte ürün gönderen satıcı
H
4 yıl
Silindi
Sildim
H
4 yıl
Magbox pluton s?
Nasıldır bu uydu? Kullanan memnun olup olmayan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
H
5 yıl
Bu modemlerden hangisi?
Turknet için modem alacağım. 35 megabit internet hızım var.

Hangisini tavsiye edersiniz?

Zte cpe zxhn h168n

Tp- link td w8951nd

Zyxel vmg3312 b10b

Tp- link td w9970v3
H
6 yıl
Akbank kredi kartı yolluyor
Yeni hesap açtırmak istedigimi ve yeni gireceğim iş yerinden istediklerini söyledim. Sadece hesap actiracagim dememe rağmen kredi kartı da gonderimdeymis sms geldi axess yolda diye. Teslim almazsam sorun olmaz dimi beyler?
H
6 yıl
Nba\u0027in mbs4 olması
Oh mis gibi adamlar istediği gibi kural koyuyor kaldırıyor. Daha geçen gün oranlar yükselecek diye açıklama yaptı bakan. Herhalde mbs7 olduktan sonra biraz yükseltirler. Böyle devam etsin bunlar daha çok oyuncusunu kaybederler..
H
6 yıl
[legal] SİSTEM 2-7 MSX ve X/1 OYNUYORUZ
Sevgili dostlar, herkesin bildiği üzere bizim iddaa da düzenli kazanmak için ya eşek şansı olacak, yada üzerinde iyi geliştirdiğiniz düzenli oynadığınız bir sistem. Benimki ikincisi. Her hafta 22 tl ayırıp oynayabilen arkadaşlar buyursunlar. Oynadığım sistem iki bankoludur. Birkaç hafta burda paylaşıp deneme yapacağım, kazanmaya devam ederse düzenli olarak paylaşım yapılacaktır.

iy/ms kuponumuz:

< Resime gitmek için tıklayın >

Herkese bol şans.
H
7 yıl
Bizim iddaayı bir daha oynayanın...
Beyler ben böyle saçma bir bahis şekli görmedim. Ülkenin resmi kurumu olarak utanmıyorlar mı? Bu sene zaten düşük olan oranları daha da düşürdüler. Mbs3, mbs4 zaten kendi başına bir saçmalık. Kazanmak piyango gibi birsey bayide. Bugün öylesine 5 tl attım, basket maçına oynamıştım bir tane, maç uzamış ve uzatmalarla üst olmuş. Tabi bayi kuponu yapmamış olsam kazanmıştı kupon. Bunun gibi bir sürü saçmalık var. Hem kendilerini geliştirmiyorlar, tekel oldukları için her istediklerini yapıyorlar hemde pişkin pişkin yurt dışı sitelere karşı çıkıyorlar. Sahi eğer yasaklanacaksa yurt dışı siteler önce bizim iddaayı yasaklasınlar.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.