Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
26
Cevap
1028
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Bizimle ne geçiyorlar? 5.500 lira asgari ücret kira 5.000 lira
R
3 yıl (2252 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu nasıl bir iş, 5.500 tl asgari ücret veriyorlar, 5.000 tl ev kirası istiyorlar. Kalan 500 tl nin 300 tl sini aidata istiyorlar, kalan 200 tl ile yemek mi yersin su mu icersin çay mı sigara mı içersin faturalarını mı ödersin ne yaparsın. Hiç birşey yapamazsın evsiz kalırsın 5.500 tl ye dışarda yatarsın. Nasıl evlensin Türk gençliği? Yada nasıl bekar tek başına asgari ücretle yaşanaya çalışsın. Tamamen kölelik sistemi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Evet, ekonomi uçuyor sebebi bu.
Yoruma Git
vittorioo - 3 yıl +5
Ne geçtiklerini söylerdim de ban yerim
Yoruma Git
Pisikletçi - 3 yıl +4
Sabret yiğenim 2023’de uzun adam önderliğinde aya çıkacaz yerli araba yollarda olacak
Yoruma Git
Mr.Crowley. - 3 yıl +4
P
3 yıl (3134 mesaj)
Yüzbaşı

Ne geçtiklerini söylerdim de ban yerim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
3 yıl (33693 mesaj)
Binbaşı

Sabret yiğenim 2023’de uzun adam önderliğinde aya çıkacaz yerli araba yollarda olacak



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Man In The Wılderness


V
3 yıl (1101 mesaj)
Yüzbaşı

Evet, ekonomi uçuyor sebebi bu.



G
3 yıl (16465 mesaj)
Binbaşı

kiralara bir sinirlama getirilmeli



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl (1691 mesaj)
Binbaşı

Küçük evlerde bile 3k kira insan 2.5k ya nasıl mutfak ihtiyacını karşılar ?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl (10180 mesaj)
Binbaşı

%25 kira siniri yuzunden boyle ve istanbul extrem bir sehir ahirada 5bin istiyorlar orda insan gibi yasamak isteyen istsnbul disinda yasamali





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gold5555 -- 7 Ekim 2022; 16:56:11 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 yıl (2252 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Niye biz vatandaş olarak sürülmek zorundayız? Ülkeyi bu hale getirenler gitsinler. Her başa gelen çok iyi yapıcaz öyle olacak böyle olacak diyor, hiç bir şey olduğu yok beter hale geliyor. Bu siyasilerin amacı vatandaşa en iyi refah düzeyini sunabilmek değil mi? E aga bunlar bunu yapamıyorsa ne diye devletin şerefli makamlarında oturup zam yağmuruna tutup belini büktükleri vatandaşdan daha az iş gücü, daha az alın teri, daha az yorgunluk ve daha az hakedişle neden daha fazla kazanç kat kat kazanç sağlayabiliyorlar da kimse ne oluyor demiyor? Dur demiyor. Amaç vatandaş değil mi? Amaç siyasetçilerse söylesinler bilek herkes rahat etsin, en azından neyin ne olduğunu bilelim. Şu dünya da yaşıyacağımız ömür varsa 60 sene bilemedin 80 sene, bunun 50 senesini bu adamlar için mi yaşıyacağız?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @gold5555
V
3 yıl (30960 mesaj)
Yarbay

Dünyada bütün başkentlerde aynı ne yazık ki kiralar. Örneğin avrupa da maaşının çok büyük bir bölümü kiraya gidiyor diyenler vardı inanmıyordum. Gerçekten insanlar maaşlarının yarısından fazlasını kiraya veriyor dünya genelinde.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 yıl (1289 mesaj)
Teğmen

Aynen hocam. Hiç gitmedim ama araştırdım biliyorum. Dünya genelinde, metropol şehirler de ev kiraları pahalı. Özellikle yabancı kaynaklardan araştırma yapılınca, daha net sonuçlar elde ediliyor.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Vict0ry
Y
3 yıl (17522 mesaj)
Yarbay

Kölelik sistemi değil. İstanbul'da şu an o parayla yaşanmıyor hali hazırda kalacak bir yerin yoksa, köleler yaşayabiliyor ve yemek yiyebiliyordu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 yıl (17522 mesaj)
Yarbay

Ben araştırdım bu konuları baya son yıllarda, zira yurtdışı göçü gündemde baya. Bu genel olarak kabalık/yoğun ve beyaz yaka merkezi şehirler için geçerli. Mesela Almanya'da Münih ve Berlin gibi. Buralarda merkezi bir yerde düzgün bir dairede kalayım desen şu an Türkiye'den oraya gitmene bile değmeyebiliyor eğer burada asgari ücrete çalışmıyorsan.

Ama şöyle ayrıntılar da var, evim yakın değil de merkezdeki işe metrolarla 45 dk uzaklıkta olsun dersen o kiralar anında yarıya düşüyor, bir yandan da evlerin boyutları büyüyor.

Bazı küçük avrupa şehirlerinde bu durum daha da çılgın. Maksimum uzaklık yarım saat olan küçük yerlerde bile merkez ile o yarım saat uzaklık arasında 3 kat fiyat farkı olabiliyor. Finlandi'yanın başkenti Helsinki'de durum böyle mesela.

Ben başta merkezde kalmadan yaşanmaz gibi bir düşünce içindeydim, ama sonra bu düşüncemin sebebinin hayatım boyunca İstanbul'da yaşamak olduğunu fark ettim. Burada metro güzergahında oturmadan yaşamak işkence. Tüm hayatımı bunun üzerine kurmuş haldeyim, ancak bu şekilde mutlu olabiliyorum. Geçmişte günde 4-5 saat yol gitmem gerekiyordu, ve bu çekmeyi kabul edeceğim bir şey değil. Ama Avrupa'da çoğu yerde böyle değil, uzak kabul edilen yerler de 1 saatten kısa sürüyor metroyla. Bu durumda asgari ücretli dahil güzel bir hayat yaşayabiliyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Vict0ry
İ
3 yıl (26110 mesaj)
Yarbay

Baskentlerde kiralar pahalidir dogrudur ama bizdeki gibi degil o durum. Birincisi dunyanin venezuella haric hicbir yerinde gecen sene 1 birim olan kira 10 birim istenmez,manhattanda kira pahaliysa 1950 de de ayni oranda pahaliydi yuzde 3 5 oynamistir veya avrupada.

Ikincisi dunyanin hicbir yerinde nufusun yuzde 70 i asgari ucret almiyor. Yani Turkiyedeki durum karsilastirilamaz. Ayrica dediginiz gibi insanlarin tam en merkezde oturmayip kirayi kirma sansi var yurtdisinda kimse times meydaninda daire tutamaz kolay kolay ortalama ustu kazanan bile cekinir. Ama Queens te 10 da biri fiyatina tutarsin metroyla 20 dakikada varirsin. Sen zaten Nisantasinda yasamazsin ama Kartal da bile asgari ucretin tamamina veya fazlasina evde oturuyorsan o iste asil sorun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl (33693 mesaj)
Binbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=FqJIP1qJIpw&feature=youtu.be



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Man In The Wılderness


B
3 yıl (718 mesaj)
Yüzbaşı

Suriyelileri engellemiş olsalar bence bu sistem gayet iyi. Millet köyünü boşaltıp nasılsa istanbul’da iş bulurum deyip gidiyor. Şimdiyse geri dönüyorlar.

Normalde çalışan sayısında düşüş olduğunda kalanların maaşında artış olur arz-talepten dolayı. Ama sorun şu ki suriyeliler gelip daha da düşürüyor piyasayı.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @inonu88
İ
3 yıl (26110 mesaj)
Yarbay

O ayri bir sorun, dunyanin hicbir ulkesi bizim gibi salakca bir gocmen politikasi gutmez ne buyuk ulkeler ne de 3. dunya ulkeleri bir anda 10 milyon siginmaci almaz tarihte gorulmemistir boyle bisey.




Bu mesajda bahsedilenler: @burhan21
W
3 yıl (3627 mesaj)
Binbaşı

Problemin temel sebebi tabi ki göçmenler, orası tamam da,
asgari ücretli bekar adam da bir zahmet ayrı ev açmayıversin.

Yani bu şeye benziyor, asgari ücretliyim, ama hersabah işime hususi arabamla tek başıma gideyim.

Yok öyle bir dünya.
Sen o konforu tek başına yaşayacak parayı kazanmıyorsun kardeşim.
Ya toplu taşımayla gidesin, ya da 3 arkadaşınla gidip yakıtı bölüşürsün.
Ev olarak da ailenle oturursun, olur biter.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
3 yıl (17522 mesaj)
Yarbay

Tek başına yaşayıp araba sahibi olmak eskiden çalışan çoğu insanın yapabildiği bir şeydi yalnız, birinci dünya ülkelerinde hala öyle, kriz Türkiyesi kafanda yeni normal olmuş.

Bunlar lüks şeyler değil. Lüks harcama spor araba olur, mücevher olur, 5 yıldızlı otelde kalmak olur, pahalı markalardan giyinmek olur. Yiyecek, barınma, seyahat, tatil yapmak gibi şeyler lüks değil, zaten asgaridir.

Ne hikmetse "asgari ücretli de bir zahmet" dedikten sonra gelen şeyler her sene artıyor. Araba almasınla başladınız, konsol almasın diye devam ettiniz, şimdi yetişkin bir insanın tek başına yaşama özgürlüğü olmadığını söylüyorsunuz. Yakında asgari ücretli de bir zahmet yaşamasına gider bu.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Windows95
F
3 yıl (206 mesaj)
Er

Şafak geçiyorlar. Başakta olabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl (179 mesaj)
Er

Ey genclik ac gözlerini,
Ilahi adaletten baska hic bir yaşam biçimde adalet yoktur.yasasin ISLAM.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yirikalische