Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
405
Cevap
25611
Tıklama
70
Öne Çıkarma
Cevap: Biz Şimdi Napcaz? Teknolojik Ürün Fiyatları Uçtu. (20. sayfa)
F
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: mgora

Apple işlemci var mı ? Hayır yok ama iphone var , adam dizayn ve yazılım kısmı ile işi götürüyor yani artı değerle.
Bu şekilde artı değer ülkede kalacak bu da zamanla olacak birşey.

Apple işlemcisini kendi mühendisleriyle ABD de tasarlıyor seri üretim Çin ve Tayvan da yapılıyor ,uyarıyım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forvenor -- 9 Ocak 2017; 22:33:36 >

S
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc


quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone


quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc


quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone


quote:

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

İşini bilen derken?

Kazanan kazanıyor yani.

tabi tabi öyledir. sıradan bir adam nasıl kazanacak? asgari ücretle neyi kazanacak?

Sıradan adam neden kazansın ki? Kazanacak adam donanımlı olacak. Bedavaya ekmek devri kapandı.

gerçekten çok güldüm yazdıklarına, sen kendi yazdıklarına kendin inanıyor musun?

Yahu hadi gidin işinize, bu ülke kadar boş beleş adamı bulunduran ama hiçbir şeyi de beğenmeyen başka bir topluluk kolay kolay bulunmaz. Sizin mantığına göre ilkokul mezununa da direkt 5,000 TL maaşlı iş teklifinde bulunmak gerekiyor. Ülkede kriz var ve alım gücü dersen başla da abuk subuk mesajlar yazıp kendinizi kandırmayın. Donanımlı olan en kötü yurt dışını hedefler kendini oraya atar. Vasıfsız insanın bu ülkede yaşayacağı hayat bellidir, acı ama gerçek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay

PC sektöründe yerli olmaz. Bilgisayar kasası bile yapmıyoruz. Yaptığımız ürünler de en iyi halde orta seviyede. Şimdilik sadece UPS ayarında.



Sadece seçim malzemesi bu cümleler.

Yerli olayı yabancı geçireceğine bizimkiler geçirsin amacı dışında saçma...



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Colouse
L
7 yıl
Binbaşı

2011de i5 islemcili 4gb ram 320 hd asus laptop hic unutmam 1408e almistim o zamn lise 4teydim 5 6 yıla i7 alırım diyordum i3e düşecem nerdeyse,hala arızalariyla ugrasiyorum uni bitsin artik işe girince değiştirim



N
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: furkanaykac

İyide alışverişleri ihtiyaç haline getiriyorsanız piyasayıda iyi takip etmek anlamak zorundasınız.

2014 sonundan beri bankalar uyarıyordu, bankanın bize sağladığı firma yatırım danışmanımız doların yükseleceğini bize 2 yıldır belirtti. Biz buna yönelik önlemimizi aldık. Şimdi ne önlemi aldın diye sorarsan, paranın bir kısmını dolarda tuttuk, 15 temmuzdan sonrada yeni yatırımlarımızı başlattık.

Örnek gerekirse inşaat sektörüne yeni girdik demirinin tonunu 1400 liradan bağladım. Bugün demir navlonuyla beraber 1900 lira'nın üstünde. site yapacağım diye açığa oynamadım, 10 daire yapıyorum, ticaretim kitlenmiyor.

Başka müteahidler gibi açığa oynayıp bugün demiri vadeli 2100 liradan alıp batış fermanımı çekmeye ne gerek var ? Özellikle size net bir uyarı sakın topraktan ev almayın arsanızı vermeyin şu dönemde. Dolar böyle giderse inşaat sektörünün %40 ı yok olacak...

Size bir uyarı daha eğer 3.75'i görürse dolar siz onu 4 olarak kabul edin. Trump geldiğinde çekilme hareketi olmazsa 4.2 tl. Uzun vadede 4.5 tl. Elimdeki en güncel veriler bunlar.

Eğer oldu ki çekilme hareketi başladı 3.5'in altı imkansız... Yine 3.5-3.7 arası bir seviye bekleyin...

Özellikle size net bir uyarı sakın topraktan ev almayın arsanızı vermeyin şu dönemde. Dolar böyle giderse inşaat sektörünün %40 ı yok olacak...





Bu bolumu daha net aciklaya bilirmisiniz ?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
7 yıl
Binbaşı

Ihtiyac derken? Bende de evde kullandigim i7 920 islemcili, 8 GB ramli, GT320 ekran kartli Sony laptop var. Ihtiyac olarak Chrome'da video acarken bile cikartigi ses elektrik supurgesiyle esdeger halde. %50-60 CPU kullanimi var.

Benim icin teknoloji demek tusa bastigim anda tepki verecek, oyunlarda ve programlarda yavaslama yapmayacak cihaz demektir.

2 GB nedir? Cidden soruyorum, 2 GB nedir? Bosuna bilgisayar falan kullanmayin. iPad alin diyecegim o bile size fazla. Casio hesap makineleri var en temizi o olur. Word icin kullaniyorum demissiniz, herhalde 100KB 200KBlik kucuk dosyalari aciyorsunuz. Sirketin verdigi i5 islemcili 8 GB ramli, SSDli laptop bile 40 MB buyuklukteki macro iceren Word dosyalarini acarken 2-3 dakika bekliyor, sizde nasildir tahmin edemiyorum.

Sirketin verdigi Samsung A5 2016 cep telefonu var, mail acarken kasiyor, cildirtiyor adami.

Kusura bakmayin ama sizin teknoloji anlayisiniz ihtiyaci karsilamak degil, "ben fakirim, daha ust modelini almaya param yok, ama bana yetiyor imaji vereyim de millet inansin" demekten baska bir sey degil.

Size tavsiyem, elinizdeki hurda PCyi ve cep telefonunu satip yerine en azindan duzgun bir telefon almaniz. Bilgisayar kullanmadiginiz zaten asikar, bari Office programlarini telefondan calistirin. Samsung Note yada Plus serisi bir iPhone isinizi gorur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ilker1041
G
7 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: alialparslan

Bunlar amerikanın oyunları beyler aslında doların düşmesi gerekirken borsayı manipüle ediyorlar. Trump bi gelsin herşey düzelecek.

Trump gelsin muslumanlari ve yasa disi gocmenleri kapinin onune koyacak. Artik geldikleri b.k cukuruna nasil donerler orasini bilmem. Keske ayni temizligi Avrupa'da da yapsalar. Gina geldi Suriyelilerden Afganlardan Pakistanlilardan Hintlilerden. Yasal olarak gelenlere lafim yok, alsin hukumetten iznini, vizesini, gelsin kalsin calissin, eyvallah. Ama kacak olarak ulkelerinden gelenlere zerre acimiyorum. Arap ulkelerine ve diger musluman gecinen ulkelere gitsinler, asalak olarak yasasinlar.



A
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ya ben bugün dolar 3.74 olduktan sonra vazgeçtim bilgisayar almaktan. Birkaç güne 7 Bin lira olur. Artık ekmek peynir zeytin yemek dışında barın ve ihtiyaçlar.
Mutfak masrafı 800 TL tutuyor aylık her şeyi geçtim.
Faturalar da aşağı yukarı kış ayında olduğumuz için doğalgaz dahil 800 lira da bu
maaş 1800 kaldı 200 tl. Onunla da yol parası 100 tl
100 tl kaldı. Onunla da biriktireyim 500 ay sonra evlenirim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

Araba almıştım tekrar satacam, 1200 tl sigorta, 225 tl mtv geldi. Mazot 4.60 Tl, vergiler baydi, Herşey lüks oldu, geçinmek zor bu zamanda, gıda dışında yeni bir şey almam artık. Kendimi ve ailemi korumak zorundayım kabuğuma çekilecem.

Ben de aldım kredi ile biraz mecburdum. Ben de kafaya koydum satacağım. Normal bir arabamız olsun dedik, kredisi kasko ötv mtv trafik sigortası benzin bakım derken

Ayda ortalama 2000 veriyorum .

İyi kötü bir pc var elimde. GTX 650 ti boost, 8 gb ram, İ3 6100 ile devam.



B
7 yıl
Binbaşı

Almıycaz arkadaş, almıycaz.

belki ihracatımız ithalatımızı geçer de ekonomik olarak ilk defa para kazanmaya başlarız..

iki kere iki dört eder arkadaş, cumhuriyet tarihinde çok nadir ihracatımız ithalatımızdan fazla olmuş, onda da ambargoydu vb idi...

bakkal yönetmiyoruz burada ama bir bakkal için de bu böyledir, aldığın para verdiğin paradan az ise kaybetmeye mahkumsun. şimdi ihracatımız ithalatımızın iki katı olsaydı, o ihracat da hammadde gibi değil de işlem görmüş ürünler olsaydı bu halde mi olurduk ?

Paramız daha 10 sene önce 6 sıfırlıydı, dolar karşısında değer kaybede kaybede ne hale gelmişti, inşallah en kısa sürede güzel ihracat verileri almaya başlarız da, başımızı dik tutarız, yoksa bu sistem bizi boğar.



F
7 yıl
Teğmen

Hocam dediklerinize sonuna kadar katılıyorum, bende inşaat mühendisiyim, ilerleyen zamanlarda daha doğrusu ekip oluştukça projecilikte yapmayı düşünüyorum. Müteahhitlikte ilk inşaatta birçok şeyi çözdük ama, taşeron sistem iş veriyoruz, her işe tek başına koşturmam biraz zor oluyor, bu inşaattada böyle yaptım ama, 3. de kalıp, demir, duvar ustabaşı maaşlı çalıştıracağım, geri kalan vatandaşlarıda yevmiye usulü çalıştırmayı planlıyorum.

Sektöre ilk girdiğimde en çok sıkıntı çektiğim şey, üni yeni bittiğinde memleketin piyasasını tanıyamamam. Belediye ve belli başlı müteahitler çok iç içe birbirlerine iş paslıyorlar. O çembere proje kısmında düştük, o çembere sıhhi tesisatı ve kalörifer tesisatında verecektik sonra uyandık arada 5 haneli rakamlar fark etti ve vermedik. O çemberin dışından bir adama iş verince o dk dan sonra beni kazıklatmak için mücadele ettiler. Mesela ben artık sormuyorum şu işi kim iyi yapar diye bana vatandaş paslıyorlar, membran iç kapıya 420 lira fiyat çıkardılar, direk fabrikadan nakliye ile birlikte membran kapının tanesini 200 liraya aldım. 50 lirada montaj, el insaf yani...

Projecilik yapmayı düşünmüyordum ama sırf bu muamelelerden dolayı projeyide yapacağım, bilgim olmadığından değildi hakikaten projeciliği sevmiyordum ama bu işi bu adamlara bırakmak hakikaten memlekete zarar...




Bu mesajda bahsedilenler: @acaluka
E
7 yıl
Yarbay

Dolar artıyor doğal olarak fiyatlar artıyor.
Fiyatlar artınca alım gücü düşüyor.
Alım gücü düşünce doğal olarak ürün alınmıyor.
Ürün alımayınca esnaf batıyor.

Acı sona yavaş yavaş değil uçarak gidiyoruz maalesef.

2013 de 25 TL aldığımız ürün şuan 45 tl geliyor bende kdv vs ekleyince en az 55-60 tl civarına satmam gerekiyor eskiden 50 tane satıyorsam şimdi 15 tane zor satıyorum.

Ticaret yapan içinde alım yapan insan için de şuan çok büyük sıkıntılar var





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 10 Ocak 2017; 7:48:36 >

E
7 yıl
Yarbay

4 yıllık asus b960 kullanıyorum adoptör, pil,bozuk değiştirmek istiyordum vaz geçtim yeni adoptör, yeni pil bide SSD attım 4 yıl daha devam.



`
7 yıl
Yarbay

ekran kartı işlemci düşünüyordum yalan oldu. Biz alamayınca satıcı da aç kalacak. iflas edecek. alıcı ve satıcı birbirine muhtaç



F
7 yıl
Teğmen

paranız yoksa almayacaksınız bu kadar basit


Bu mesaja 2 cevap geldi.
U
7 yıl
Yüzbaşı

6700tl oldu :S


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheSenAtor
S
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: TheSenAtor

6700tl oldu :S

Ben doların 4.5 falan olmasını bekleyip satıcam pc'yi. 3.5'e topladım. 4.5'e falan okuturum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
7 yıl
Yüzbaşı

mart sonu 4,5 öngürülüyor. gider o fiyata




Bu mesajda bahsedilenler: @Berkay C.
K
7 yıl
Binbaşı

Yeni havalimani yapiyor adamlar. Tabii ki ucacak fiyatlar!



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

U
7 yıl
Yüzbaşı

aha 500 lira ekstrede bana girdi




Bu mesajda bahsedilenler: @TheSenAtor